Eşimin Ailesiyle Sorunlarım ve Bebeğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okudukca bunlar benim kaynanam ve kayinbabam dedim inan hersey ayni olabilirmi? Hergun goruntulu aramalarindan bende cok biktim, yeni dogum yapmisim ilk 2 ay boyunca saat basi ikisi ayni evin icinde olmalarina ragmen goruntulu ariyorlardi o kadar Bunalttilarki beni su an hergun goruntulu aradiklarinda sinir oluyorum. Bana birak cocugu sen git calis ben bakarim torunuma Ben buyutmek istiuorum sevdasi cabasi. Hee hafta 1 saatlik yol giderdik burnumdan getirirdi, en son gittik ogluma yemek yapiyorum soyle yap diyor, esim duydu niye karisiyorsun sen bu yemegi hic yapmadin bilmiyorsun bile diye. Yani hergun goruntulu aramasalar saniyorlarki cocuk onlari unutma al o kadar cahiller. Kayinbabamin gozu surekli ustumde niye su vermedin niye cok emzik istiyor. S***** G** (Defol) diyesim geliyor bazen zaten zor bir bebek o kadar yol gelmisim. Erkek haliyle ayni bizde 3 cocuk buyuttuk ne var bla bla bla. Anneme gidince iyi yapiyorsun kizim diyip ikinci gun ay sen anneanneyi daha mi cok seveceksin triplerine giriyor. AMA birsey soylimmi CAHILLIK! En iyisi mesafe korumak, Esine anlatmamak ve umursamk yoksa insana kafayi yedirir.

Eşinizin ailesi eski kafa onlar herşeyi bilir görürler ama anladım kadarı kötü art niyetli insan değiller benm kaynanam görümcem kötü insanlar ben anlatmaya kalksam bitmez onların yaptıkları kötü olan eşim ailesinin tarafını tutuyor onlar mükemmel ben kötüyüm. Ben de kendime diyorum nasıl insanlara denk gelmişim diye boşanmayı çok istiyorum Arkamda olmayan bir eş ailesinin kuklası benim lafım geçersiz onlar için. Kızım için katlanıyorum ama bazen çekip gitmek istiyorum kızımla

A Allah yardımcınız olsun. Aile meseleleri insanın ömrünü yiyor gerçekten

Allah başka dert vermesin iyi bir anne baba alt katta uyumlu bir koca ve bebek .e bı zahmet az kaynana nazi da çek .kız ne yapmışlar tamam biraz cahil olabilirler ilk torun diye abartabilirler takma kafaya .onlarda böyle böyle kabul et.kotu değiller belliki...kendini eşini bebeğini yorma ,

Ben böyle konularda hep eş ile empati yapip ona üzülüyorum. En çok arada kalanlar onlar oluyor çünkü. Sorununuz kıyas ve kendi aileniz gibi davranmalarını beklemeniz. Beklentiniz azalırsa daha mutlu olursunuz. Tabi bir de bazı konularda sınır çizememiş olmanız da bilenmenize sebebiyet vermiş.
Yoksa şu anlattıklarınız aşağı yukarı tipik bir türk ailesi.
Bizimkilerin daha torunları olmadi ama kp şimdiden kendi ailemle onlari kiyaslayarak, biz öncelik aileniziz kızım tarzı seyler demisti mesela. Ilk söylediğinde gülüp geçtim gerçekten önemsemedim bir kez daha söylediğinde eşim de bende cevap verdik ve her iki ailenin de aynı olduğunu söyledik. Torun olunca da muhabbet belli yani:) ben sözümü söyledikten sonra çokta önemsemiyorum hayatımı bu sıkıntı ile geçiremem,bu yaştaki insanı da değiştiremem. O da kendince bunu doğru bilmiş böyle bir hayat yaşamış , şimdi birden tüm doğrularını değiştirecek değil diye düşünüyorum. Eşimle mutabak kaldıktan sonrası takmıyorum.
Şimdilerde torununa isim takti mesela hic sormadı bile bize :) ( henüz 9 haftalık anne karnında ve cinsiyeti bile belli değil, erkek ismi taktı üstelik ) bir sey demedim
henüz muhtemelen onunda hevesi var. Ama saygı duymalı vs gbi büyük beklentilerim yok. Onların anlayışına gore normal böyle seyler kendimi niye yipratiyim ki. Önerdiği ismi beğenirsem takarım beğenmezsem baska isim takarım.
Siz kendinizi çok yoruyorsunuz. Surekli görüntülü ariyorsa açmayın bence. Sonradan dönün isim vardi deyin.

Bir tatile çıkıp bikac vunlugune wp engelleyip görüntülü aramanın ayagini kesseniz.cigu zamanda aradığında açmayın bebeği yıkıyorum yemek yapıyorum fon diyin yani her gün açmayın telefonu.araddaa annemdeydim telefonu evde unutmuşum diyin .
Bana garip geldi bence sizin ve ailenizin iletişimine özeniyor , art niyet yokta daha samimi olmak istiyor

Bende bunlara yakın problemler yaşıyorum. Ama ekstra olarak eşimin ailesi benide eşimide önemseyip sevmiyorlar. Hatta iftiralarla evimizin huzurunu bozuyorlar. Yapılacak ilk şey sizin bunları kabullenmeniz. Ben öyle yaptım. Yoksa bu düşünceler sizi hasta eder ve başka bir şey düşünemez hale gelirsiniz. Bu olan bitenleri hayatınızın merkezine koymayın bir müddet sonra evliliginizede yansır. Aile maalesef ne olursa olsun silinip atilabilecek bir şey değil. Bu yüzden onların hayatınızda oluşunu kabullenmek ve güçlü olmak lazım. Bu konuda destek alabilirsiniz.

bence kesinlikle yalnız bırakmayın. Allah korusun neler yedirirler çocuğa?

Eşiniz yanınızda destekçiniz bu çok önemli.
Ailesinden bir süre uzak durun. Eşiniz söylesin hatta, bir süre bizi bizimle bırakın diye. Kız zaten hem benle hem bebekle uğraşıyor desin.
Sıcak çorba varken kucakta tutmak nedir çocuğu? Dökülse Allah korusun kim ilgilenecek o çocukla bir de canı yanacak minicik bebeğin

Allah size bol bol sabır versin.

Bence boşverip kimseyi takmamayı ve insanlara mesafeli davranmalı deneyin. Bırakın sevsinler torunlarını biraz büyüyünce yaramazlıklar başlayınca zaten kafaları kaldırmayacak bu seferde çocuğumu sevmiyorlar ay bu çok yaramez diyorlar diye dert edirnirsiniz kendinize yapmayın bence bu haksızlığı kendinize biraz akışına bırakın o yaş grubu hep öyle maalesef. Not:Eskiden bende dert ederdim şimdi sallamıyorum millete dert oluyor

bu yoruma katılıyorum belki mesafe seviyorlar içli dışlı olmak istemiyorlar ailelerinin dinamiği böyle olabilir. neden onlar da toplanıp yemek gecesi yapmıyorlar, neden biz eve gittiğimizde kardeşlerinden biri uyuyor oluyor kısmını bencilce buldum. sonuçta sizin evinizin bir ferdi değil. ne zaman uyuyup ne zaman uyuyacağına kendisi karar verebilir. abimler geliyor diye sabah kalkıp hazır olda bulmayı bekleyemezsiniz. abim veya erkek kardeşim yok, ama ben olsam ve bu niye uyuyor deseler acayip uyuz olurdum ve inadına her geldiklerinde uyurdum. bu konu ve aile dinamikleri dışında konu sahibini haklı buluyorum ama. benim çözümüm ise her aradığında açmayın :) her gün her dk zırıl zırıl aramak da doğru değil, üstünüz müsait olmayabilir çocukla ilgileniyor olabilirsiniz. kendisine de söyleyebilirsiniz bu utanılacak veya çekinilecek bir şey değil. ''her aradığında müsait olamayabiliyorum, ben sana müsait vaktimde döneyim''. bu 'pasif agresif' tutumunuz da karşıyı daha çok üstünüze gelmeye itiyor muhtemelen. o yüzden samimi olmayı deneyin, rahatsız olduğunuz şeyleri saygı çerçevesinde belirtin. biraz mesafe şart.

Cehalet dolu tavırlarlar sergileyen ileri yaştaki ve bu zihniyetteki insanlara ne anlatırsanız anlatın onlar bildiklerini yapmaya devam ederler imkanınız varsa şehir değiştirin

Güleyim mi ağlayayım mı bilemedimçünkü resmen eşimin ailesi bu. Yazıyı ben yazdım sandımsürekli “biz mükemmel bir aileyiz, bu aileyi de ben ayakta tutuyorum” modunda bir kv. Çocuğum normal kiloda olmasına rağmen “çok mu yiyor bu çocuk, neden ağlıyor, neden öyle bakıyor, neden yürümüyor” diye elli tane soru soran cahilin önde gideni kp. 40 günlükken kemik suyu verdim ben çocuklarıma deyip benimkine de vermem için sürekli söylemeleri. Beni sevmedikleri halde yalandan övmeye çalışmalarıçocuğuma bir şey yaptıklarında elli kişiyi arayıp “toruna şunu yaptık” diye anlatmalarısen bensin kardeşim. Çaresi yok bunun üzgünüm.

Yarısına kadar okuyabildim. Burdan bana bı bunalım bı daralti geldi boğuluyorum şaka bı yana Allah her iki tarafa yardım etsin. Sizde herseylerine gıcık olmussunuz takıyorsunuz. Onlarda sizi deyiminizle görgüsüz olduğu için buldumcuk olmuşlar. Her iki tarafta tuhafsiniz yani.

Allah'ım iyi ki yabancı biriyle evlenmişim dedim içim şişti okurken geçmiş olsun

yav he he deyip geçilecek şeyler bunlar, dertsiz başınıza dert yaratmayın. Yok kapıdan girer girmez cocugu kapıyorlarmış. Vay arkadaş olaya bak

Tek iyi olan şey eşinin seni anlaması bazı şeylerde hak vermesi sırf ailem annem babam diye haklı haksız savunmayıp çözüm araması. Bu çok güzel bişey bazı eşler haksız oldukları halde sırf annem babam diye savunma yapıyor tartışıyor eşiyle. Eşinin tutumu çok iyi ne güzel maşallah

Klasik yaşlı muhabbeti. Takilmayin bence. Amaan bosverin

Ayyy kız tek artı eşinin sana katılması yaa tövbe düşman başına hiç usenmeden okudum sizi haklı buldum çözüm arayi bozmak ya da telefonları açmamak bahaneler uydurmak evin zili caldiysa ses çıkarmamak

Direk ilişkiyi kesin madem bu kadar bunaldiniz ilişkiyi kesince üzülecek bir eşiniz de yok bırakın eşiniz gorussun ara sıra götürsün getirsin okurken bunaldım sizin de elaleme iyi gelin gibi görünmek hoşunuza gidiyor. Ayrıca tek torunsa düşkün olabilirler benim bebeğim de ilk ve tek torun halası her gün görüntülü arar iki güzel söz söyler biraz sakalasir kapatır dedesi nenesi her gün arar halini hatrini sorar siz yasadiklarinizdan dolayı nefes alışları bile batmış size

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…