Eşimin Ailesiyle Sorunlarım ve Bebeğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yardımdan ziyade bence kabullenmeniz şart çünkü o aile değişmez.
Uzak mesafeye taşınmanız lazim.
Daha seyrek görürsünüz.
Bir de kadin eş ailesi ile aynı apartmana tasininca sorun olmuyor da siz taşınınca mi sorun olmuş?
Bir de aile normal değil çok saçma hareketler onlar ama değişmezler de bir de zor da olsa kendi ailenizle kiyaslamayin.
Bu yıpratır.
Sadece sizden iş vs beklememeleri güzel.
Bakın ben bayramda esimin ailesine gittim bir tane normal yok.
Ama kısa süre kalacağım için hicbir yorumda bulunmadim.
Siz her gün olduğu için bunaliyorsunuz.
Eşinize deyin başka yere gidin çekilmez bunlar.

Kadın eş ailesiyle aynı apartmana gitse de sorun. Kk nın tek yürek olduğu sayılı konulardan Birisi böyle bir ihtimalden bahsetse gerekirse kuru ekmek ye yine gitme diyoruz. Konu sahibi çok fazla kıyas ve ailesini aşırı yüceltme durumunda. Burada şikayet edilen eşler gibi davranıyor. Konuları biraz cinsiyetsiz okumak lazım.

Ben burada aynı apartmanda yaşayan yada dip dibe yaşayan bir çok kadın biliyorum.
Zaten herşeyi eleştirmesi yemek stillerini felan abartili.
Ama sürekli gitmesini istemeleri de o kadar yanlış.
Şimdi çalışmayan bir kadın sabahtan akşama kadar evde sıkılır küçük çocukla ve annesine yakın olmasında sakınca görmüyorum.
Hem yardım alır hem zaman geçer.
Kaynana da bunaltmadan gelsin görsün torununu.

Eşin aynı binada oturmayı kabul etmiş, bunda sıkıntı yok. Aileden de zaten eşini gel gel diye darlamıyor.Sen istedigini kadar gidebilirsin, sonuçta kendi annen. Eşinde kendi annesine sınırsız gitsin.Kven seni darlayacagına, eşini darlasın. Sonuçta onun evladı eşin.Herkes neden aynı binada oturmayın diyor. Sınır falan kalmıyor, beklenti artıyor. Ama sizin aileniz gereksiz beklenti içinde degil. Bu yüzden aynı bina sorun olmamalı.
Eşinizin ailesi evet takıntı olmuş. Bence görüşmeleri azaltın.

Aynı benim kayınvalidem çok zor gerçekten kendimden biliyorum bizde dün telefonda konusduk kendisiyle oğlumla konuşmak istedi (oğlum 3 yaşında ) ama oğlum konuşmak istemedi bande üzülmesin diye herkesle böyle konuşmak istemiyor anaannesini ile konuşmadı zaten dedim ne dedi bilomusun "ama ban baskayim benimle konuşsun" dedi bu ne ya? bande hayır anne öyle bişey yok ikinizde bizim için aynisiniz dedim konuyu kapatdm buna benzer nelar nelar

Hayır, 5 aylık çocuğu “göstermek” için babannesine verip göndermemeniz gerekir. Sizin de olacağınız ortamds görsün kim görmek istiyorsa. “Hayır ben nereye çocuğum oraya” demeyi öğrenmeniz lazım, ne işi var beş aylık bebenin anasından uzakta akraba gününde …

Sizi çok iyi anladım.
Durumun gayet farkındasınız ve çözmek istiyorsunuz bu da çok güzel..
Ben sizin yerinizde olsam yapmak istemediğim aktivitelerle ilgili kesinlikle güzel bir dille ‘anne düşüncen için teşekkür ederim ama çocuğun annesi ve babası olarak biz ilk yaşını organize etmeyi düşünmüyoruz bu şekilde uygun gördük’ der kapatırdım konuyu. Bazen de eşimden (sallıyorum) ‘anne davetin için teşekkür ederiz ama biz haftasonu evde kahvaltı yapmayı uygun gördük’ gibi şeyler söylemesini beklerdim.
İstikrarlı bir şekilde ve kimseyle tartışmadan.
Ve ikna ederlerse de bunu kabul etmeden fikir değiştirmeden..
Çünkü bazen bir taraf ısrarla karşı tarafın fikrini değiştirince bunu bir alışkanlık haline getirir.
Onun dışında kendi ailenizle aynı binada yaşadığınız için onlar da size ekstra yakın olma çabasına girmiş (belki kıskanıyorlar bilemiyorum)
Bu konuda da adil olun ve iki aileyle de eşit zaman geçirin. Çünkü sonuçta onlar da eşinizin ailesi..
Gerisini de umursamayın.

Allah yardimcin olsun.ne diyim bende yarisina kadar okuyabildim strese girdim okurken

Yalnız sen ne istediğin konusunda bir karar ver bence .. kayınvaliden kayınpederin çocuğu görmek sevmek istiyorlar cahiller sanki ilk defa çocuk görmüş gibiler diyorsun..kaynın arada görüyor çok ilgisiz diyorsun..

ve adım kadar eminim ki bebeğin ailene gülünce onlarla oynayınca senin aile fertlerin de sevinip bizi çok sevecek bak bana güldü gibi tepkiler veriyorlar ama senin gözüne batmıyordur..

arkadaş bu erkekler de ağaç kovugundan çıkmıyor eşini seviyorsan ailesini de seveceksin..hayır erkekleride anlamıyorum cidden anneni babanı niye eşinle cekistirirsin ki..

Ben burda sorunlu eş ailesi görmedim klasik tepkiler var evlilik öyle kolay bir kurum değil..bazen bir çok şeyi sineye çekiyor insan eşinin hatrı için hoş sizde öyle aman aman bir sorun da yokta neyse..

Siz komple hayatınızdan çıksınlar istiyorsunuz galiba..ne diyeyim Allah kolaylık versin eşine ve ailesine bu kadar her şeye takılmayın

Bence dua edin görümceniz yok hemde övülüp tepelere çıkarılan cinsten acayip gıcık bi tip bişey söylediğimde ki herzaman bunu yapıyor duymazlıktan geliyor görmezden geliyor kendini kaf dağında sanıyor işte garibim bende elimden geldiğinde görmemeye çalışıyorum hepsini çünkü herşeyi görürsek duyarsak bize dert olur ne gerek varrr amannn çok afedersin koy g*tüne gitsin dert hepsi işte derde ne gerek var kısacık dünyada ..

Hepsini okuyamadım çok uzundu. Okuduğum kısmına yorum yapacak olursam, insan kendinde en çok ne eksikse onu dilinden düşürmez. Demek ki kv aile bağlarının kopuk olduğunun farkında, bunun eksikliğini yaşıyor. O yüzden de dilinden düşürmüyor. Zaten insan olan şeyi konuşma, ispatlama gereği duymaz. Sanırım kızı yok kadıncağızın. Erkeklerde kopuk oluyor. O da kendince kendini kandırıyor işte. Çok büyük Bi problem değil ki. He de geç.

üşenmedim hepsini okudum
Allah sabır versin öncelikle.. sizde kıyaslama yapıyorsunuz aslında benim ailem eşimin ailesi diye farkında.mısınız bilmiyorum..
Ama eşinin yaklaşımı ve sizin aranızda bu sebeple sıkıntı çıkmaması güzel..
sürekli arıyorsa kv birinde açın diğerinde açmayın yani telefonla bitişik değilim deyin

Ben sizi haklı buldum, elemanlar bir tuhaf. Ayrıca konu sahibesi niye taşlanmış hiiiiiç anlayamadım.
Valla konuda takıldığım yer biz de 3 tane büyüttük diyip durmaları sanki becerebilmişler gibi, adam gibi aile olmayı başardınız da millete akıl vermesi kaldı tövbe est

Gerçekten kötü aile görmüş olsaydınız bu insanları öper başınıza koyarsınız.

Sizin ailenize gelin gelse belki size normal gelen bir çok şey o insana tuhaf gelecek. O sebepten aileleri tek tip gibi nitelendirmek sizi hataya düşürür. Eşinizle ilişkinize karismiyorlar, iftira atmiyorlar dedikodu yapmıyorlar, en kötü huyları sevgi yatıştırmak, bence şükredin

Kuzum sende hala lohusa sendromu mu var acaba. Şaka yapmiyorum bak
Cok ofke biriktirmissin. Sakin ol.. gorme,gitme,varma yanlarina... esin yaninda neyseki bak joyle yaparsan ondan da olursun..

Eş ailesi tam bir cahil ve gorgusuz.. cok muhtapolma. Ama malesef ki oyle bir aileye torun gelmis.

Eşiniz her seyin farkında sonuçta bu konuda çok sanslısınız.Sizin arabanızla tatil planları kurmaları büyük saygısızlık.Ben mesafeli davranıyorum.Benim kayınvalidem de çok çektirdi bana.Kendime kendi işime gücüme odaklı yaşıyorum.Kıskanç çekemeyen insanlarla yaşamak zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…