• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ile sorunlarım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki her hafta siz gitmeseniz eşinizin buna tutumu ne olur, kayın ailenin sizi rahatsız edici davranışları var mı? Siz de çocuklarla birlikte görüntülü ailenizi arayıp daha sık iletişimde olsanız eşiniz buna ne tepki verir? Bence bunlar da önemli.
Mesele zaten kayınvaledemle aramızda olan sorunlar yeni barıştık bir sene kadar küstük eşimi bana karşı dolduruyorlardı ve bu yüzden tartıştık lohusa halimle beni sürekli ailesinin evine götürüp oraya yatıya bırakıyordu bu sorunlar varken bunları yapıyor olması canımı sıkıyor ve sorunları yeni halletmişken biraz nefes almamıza müsade etmelerini bekliyorum ama olmuyır

Mesele arada sorularında olmuş olması kayonvalidemin ameliyatlı iken bile ayağına terlik vermedim diye beni oğluna şikayet eden biri olamsı
O zaman sizin eşinizle önce farklı sorunlarınızı konuşmanız lazim. Böyle durumlarda kadın olsun erkek olsun eş kişisinin ailesi ile eşi arasında dengeyi kurması lazım. Farklı konularda dolmussunuz. Eş ailesi ne yapsa sorun olacak size. Eşiniz sizi anlamaya çalışıyor mu?

Demek siz ailenizle 2 3 günde bir görüşecek durumda kalsanız sizin birbirinize karşı baplılığınız azalacak malesef üzücü bir durum ama bu kendini bilen bağımlı olmayan evliliğinin ve ayrı evinin olduğunun farkında olan insanlar için böyle değil
Bence zaten 2-3 günde bir ailesiyle görüşenin bağı zayıftır ki. Ben anneni de kardeşlerimi de ararım. Biriyle bağımız zayıf aynen dediğin gibi 2-3 güne bir görüşüyoruz. Sonuçta telefon elimizin altında. Arayamamak için telefonsuz çöllerde falan kalmalıyız.

Mesele zaten kayınvaledemle aramızda olan sorunlar yeni barıştık bir sene kadar küstük eşimi bana karşı dolduruyorlardı ve bu yüzden tartıştık lohusa halimle beni sürekli ailesinin evine götürüp oraya yatıya bırakıyordu bu sorunlar varken bunları yapıyor olması canımı sıkıyor ve sorunları yeni halletmişken biraz nefes almamıza müsade etmelerini bekliyorum ama olmuyır
Sorun görüntülü konuşma değil o zaman. Bu olsa olsa en fazla bardaktaki son damla olur.

O zaman sizin eşinizle önce farklı sorunlarınızı konuşmanız lazim. Böyle durumlarda kadın olsun erkek olsun eş kişisinin ailesi ile eşi arasında dengeyi kurması lazım. Farklı konularda dolmussunuz. Eş ailesi ne yapsa sorun olacak size. Eşiniz sizi anlamaya çalışıyor mu?
Aynen konuları burd açmak istemiyorum ama açıldı yinede malesef sadcee şu an bu konuların üzerine hala bu şekilde yapılması beni kaile almıyorlar gibi geliyor

Biz haftanın bir günü benim ailemle, bir günüde eşimin ailesiyle görüşürüz. Bu ikimizinde istediği rahatsız olmadığımız bir durum. Bende ailemi gün içinde bir kere ararım, nasılsınız bir şeye ihtiyacınız var mı diye. Eşimde arar kendi ailesini aynı şekilde iyi misiniz diye. Bana normali bu geliyor. Ama sizin eşinizle veya kayınvalidenizle başka problemleriniz varsa bu gözünüze batıyordur.

Eşim annesine çok düşkün her ne kadar bilerek yapmamıştır desende bana bunu neden yaptın diye hesabını sormuştu
Siz ameliyatlisiniz ve kayinvalideye terlik vermediniz diye eşiniz size hesap mı sordu? Böyle bir adamla yaşanan sorunlar arasında en hafifi bu görüntülü konuşma mevzusudur muhtemelen. Sizin daha büyük sorunlariniz var..

E senin aile bağların zayıfsa onların suçu ne? Demek ki onlar seviyor değer veriyor. Benim etrafımda da sağlıklı aile ilişkileri olanlar hergün ailesiyle konuşuyor. Sağlıksız olanlar günde 100 defa görüşüyor ya da senin ailen gibi arada bir görüşüyor
Bence siz bağlılık ile bağımlı olmayı karıştırmışsınız Allah a şükür ailemle aramda olgun bir sevgi bağlılık var neden 2 günde bir aradın dün aramadın diye bağımlı bir ilişki yok şükür

E senin aile bağların zayıfsa onların suçu ne? Demek ki onlar seviyor değer veriyor. Benim etrafımda da sağlıklı aile ilişkileri olanlar hergün ailesiyle konuşuyor. Sağlıksız olanlar günde 100 defa görüşüyor ya da senin ailen gibi arada bir görüşüyor
Bence siz bağlılık ile bağımlı olmayı karıştırmışsınız Allah a şükür ailemle aramda olgun bir sevgi bağlılık var neden 2 günde bir aradın dün aramadın diye bağımlı bir ilişki yok şükür olanların
Bence siz bağlılık ile bağımlı olmayı karıştırmışsınız Allah a şükür ailemle aramda olgun bir sevgi bağlılık var neden 2 günde bir aradın dün aramadın diye bağımlı bir ilişki yok şükür
İyi o zaman konu sahibi adamdan boşansın madem bu kadar anormal ve bağımlı bir ilişkisi var adamın ailesiyle. Eşim de en az haftada bir ailesini görüyor ama günde 2 kere konuşuyor. Aramızda problem ettiğimiz bir şey değil. Şu konuyu göstereyim de kıymetimi bilsin bari.
Umarım bilir kıymetinizi 😊

Mesele arada sorularında olmuş olması kayonvalidemin ameliyatlı iken bile ayağına terlik vermedim diye beni oğluna şikayet eden biri olamsı

Eşiniz ne yapti peki bu sikayet karsisinda?

Cevap yazmissiniz simdi okudum. Siz kocadan değer görmeyi beklemeyin boşuna.

Bence sen kendini böyle avutuyorsun. Ben çalışıyorum işimde gücümdeyim. 2 kız kardeşim var onlarda başka yerde görev yapıyor. Herkes işinde gücünde. Evi barkı ayrı arkadaş çevresi ayrı. Ama hergün akşamları görüntülü konuşup yeğenlerini görürler. Yani aslında biz birbirini seven bağlı insanlarız. Bağımlılık nerede bunda?? Sene de bir aileyi görmek hangi çağda yaşıyoruz ya hu. Kabul etsen de ermesen de senin aile bağların aşırı sıkıntılı. Sevgi özlem duygunuz yok. Bak birimimde neredeyse 100 kiyiz 10 yıldır birbirimizi tanırız hepimiz böyleyiz. Demek ki bizler bağımlıyız 😂😂😂 ailenin torunlarını özlememesi seni özlememesi demek normal peki o zaman

Bence sen kendini böyle avutuyorsun. Ben çalışıyorum işimde gücümdeyim. 2 kız kardeşim var onlarda başka yerde görev yapıyor. Herkes işinde gücünde. Evi barkı ayrı arkadaş çevresi ayrı. Ama hergün akşamları görüntülü konuşup yeğenlerini görürler. Yani aslında biz birbirini seven bağlı insanlarız. Bağımlılık nerede bunda?? Sene de bir aileyi görmek hangi çağda yaşıyoruz ya hu. Kabul etsen de ermesen de senin aile bağların aşırı sıkıntılı. Sevgi özlem duygunuz yok. Bak birimimde neredeyse 100 kiyiz 10 yıldır birbirimizi tanırız hepimiz böyleyiz. Demek ki bizler bağımlıyız 😂😂😂 ailenin torunlarını özlememesi seni özlememesi demek normal peki o zaman
Bende çalışan bir insanım ailemde iş yeri olan insanalr ve 2 yıl üst üste doğum yaptım hamileliğide sayarsak 3 yıldır bir yere kıoırdayamadım bekarken ki gibi istediğim zaman ailemin yanına gidemiyorum malesef ama insan başına gelmeden dışarıdan yargılamak kolayına geliyor. Kimseye ailemle olan aramdaki bağlılığı kanıtlamak gibi bir amacım yok ailesiyle bağımlı olan insanlarında kendi seçimi kendi yaşantısı...

Bence olay saçma evet ama eşiniz sizi konuşmaya zorlamıyorsa takılmayın.

Yani telefonda konuşunca evin içinden nasıl haberdar olacaklar ki nasılsın iyi misin muhabbetidir diye düşünüyorum.

Siz ameliyatlisiniz ve kayinvalideye terlik vermediniz diye eşiniz size hesap mı sordu? Böyle bir adamla yaşanan sorunlar arasında en hafifi bu görüntülü konuşma mevzusudur muhtemelen. Sizin daha büyük sorunlariniz var..
Malesef sorunlar büyük burası sanal bir ortam oldupu için açabildiğim kısım bu kadarı

Bende çalışan bir insanım ailemde iş yeri olan insanalr ve 2 yıl üst üste doğum yaptım hamileliğide sayarsak 3 yıldır bir yere kıoırdayamadım bekarken ki gibi istediğim zaman ailemin yanına gidemiyorum malesef ama insan başına gelmeden dışarıdan yargılamak kolayına geliyor. Kimseye ailemle olan aramdaki bağlılığı kanıtlamak gibi bir amacım yok ailesiyle bağımlı olan insanlarında kendi seçimi kendi yaşantısı...
Zaten ispata gerek yok ki. Bu genel geçer normal değil. Bebeğim 5 aylıktı yanımda da diğer çocuğum bindik gittik aileme o da neden değil. 800 km yoldu üstelik mesafemiz.
Neyse ben bağımlı ilişki nedir çok iyi biliyorum. Çocuklarımın babasında vardır o. Sabah ablasına uğrar işe gider çıkışta uğrar 15 defa da görüşürdü en az günde.
O nedenle bağlı ve bağımlı arasındaki farkı çok iyi biliyorum. Bence eşine birşey deme. O da benim gibi düşünüyordur. Sen mesela anneni özlemiyor musun yüzünü görmek istemiyor musun? Ya da yeğenlerini falan? Bana aşırı tuhaf geldi 1 yıl da bir görmek. Birkaç günde bir görmek.
İş arkadaşım var 1 aydır memleketine gidemiyor öldü üzüntüden. Değişiksiniz ama eşin normal o nedenle karışmamanda fayda var

Bence olay saçma evet ama eşiniz sizi konuşmaya zorlamıyorsa takılmayın.

Yani telefonda konuşunca evin içinden nasıl haberdar olacaklar ki nasılsın iyi misin muhabbetidir diye düşünüyorum.
Yani 10 15 dk lık bir konuşma sizce sadece nasılsın iyi misinle mi geçer

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X