sonra da babanızın kredi çekmesiyle kendisine bir iş kurulmuş fakat birikimsiz iş kurduğunuz için şuan bir sürü borç ile savaşıyormuş.
Bunlar sizin yazdıklarınız.
Benim yorumum ise bir insanın bilmem kaç tane dil bilmesi, okulları derece ile bitirmiş olması, en güzel ünv. den mezun olmuş olması iş hayatında başarılı olacağı anlamına gelmiyor. Benim dönemimde mühendislik fakültesini derece ile bitiren kız yıllarca iş hayatında dikiş tutturamadı, o işten o işe atladı. Çok sevdiğim bir arkadaşım İst un en iyi ünv.lerinden birinden mimarlık fakültesini derece ile bitirdi ama iş hayatı çok başarısızdı sonra da evlendi şu an çalışmıyor. Okul hayatında başarılı olmak, iş hayatı için bir ölçü değildir çünkü okurken tek sorumluluğun ders çalışmaktır ya da ezber yapmaktır.
Sizin eşiniz iş hayatında başarısız hiç birinde dikiş tutturamamış. Siz de eşiniz için ailenizi harcıyorsunuz. Ne sizin aileniz ne de eşinizin ailesi size yardım etmek zorunda değiller. Bir ailenin çocuğuna karşı sorumluluğu; ahlaklı yetiştirmek, okutmak meslek sahibi yapmaktır. Ondan sonrası kişinin kendi çabasına bağlıdır. Aile yapması gereken en büyük sorumluluğu yerine getirmiş zaten.
Ben anlamıyorum gerçekten, evlendikten sonra KV ve KP den bir beklentidir gidiyor, evlenirken böyle bir sözleşme mi imzalanıyor? Mecburlar mı? Siz eşinizden sorumlusunuz, eşiniz de sizden. Sizin evli olduğunuz kişi eşiniz, onun yetersizliğini başkalarından çıkarmayın.