Tavrım nasıl olmalı

Bunu aslında yapmayı düşündüm en iyi cevap bu olur bence. Ama daha onlara gitmeye çok var. Ben onun gibi saygısızlık yapmak da istemiyorum ama yarın öbürgün gidiyor olsak öyle yapardım galiba
Ayrıca ben telefonla dinleyebiliyorum, sen dinleyemiyorsun savunması da aşırı tırt.
Çünkü insanlara karşı yaptığı ayıp sabit, dinleyebilse de sabit. Bu onunla değil ailenizle alakalı, çünkü aileniz etkileniyor durumdan. :KK53: Bana ne ben dinleyebiliyorum ne? E adamlar dinlemediğini düşünüyor?

Ayrıca ben telefonla dinleyebiliyorum, sen dinleyemiyorsun savunması da aşırı tırt.
Çünkü insanlara karşı yaptığı ayıp sabit, dinleyebilse de sabit. Bu onunla değil ailenizle alakalı, çünkü aileniz etkileniyor durumdan. :KK53: Bana ne ben dinleyebiliyorum ne? E adamlar dinlemediğini düşünüyor?
Aynen öyle. Diyelim her şeyi dinleyebildi. İyi de ben göz kontağı kurmak istiyorum. Karşımdakinin elinde telefon varken konuşmak istemiyorum

Bu gibi durumlarda tavır yapmaktansa düzgünce anlatmak bence daha etkili. Ben de başlarda tavır yapardım ama çözüm olmazdı. Tabi ki koca adam yanlışı doğruyu bilmeli. Yine de yaklaşım sonucu çok değiştiriyor. Ben de kendi adıma bi hata yaptığımda eşimin tavır yapmasını istemem. Varsa bir sorun konuşup çözelim isterim. Kavga da etsek konuşmadan çözülmez.
Ben de normalde hep konuşma taraftarıyımdır. Bi şeye canım sıkılmışsa eşime söylerim direkt. Ama ben bunu ona defalarca kez söylememe rağmen aynı şeye devam ettiği için artık uzun süre tavır yapmayı düşünüyorum

Aynen öyle. Diyelim her şeyi dinleyebildi. İyi de ben göz kontağı kurmak istiyorum. Karşımdakinin elinde telefon varken konuşmak istemiyorum
Eh o zaman bunu böylece eşinize söyleyin Kedi. :KK53:
Laf yetiştirmekte tıkanırsanız yazın, güzel kavga ederim. Bugün bir posta ettim kesmedi zaten. :dondurma:

Eh o zaman bunu böylece eşinize söyleyin Kedi. :KK53:
Laf yetiştirmekte tıkanırsanız yazın, güzel kavga ederim. Bugün bir posta ettim kesmedi zaten. :dondurma:
Söyledim, her ben dinleyebiliyorum dediğinde söyledim. Ama yok yine anlamıyor. Ben bu konuda takıntılıymışım

Söyledim, her ben dinleyebiliyorum dediğinde söyledim. Ama yok yine anlamıyor. Ben bu konuda takıntılıymışım
Eee o zaman ona kendi zehrinden tattırın. :KK53: Takıntılı değilim bak, ben de artık telefonla oynamaya bayılıyorum, kendimi geliştirdim her şeyi dinleyebiliyorum deyin. :deli:

Ben de normalde hep konuşma taraftarıyımdır. Bi şeye canım sıkılmışsa eşime söylerim direkt. Ama ben bunu ona defalarca kez söylememe rağmen aynı şeye devam ettiği için artık uzun süre tavır yapmayı düşünüyorum
O zaman farklı tabi. İçtenlikle özür dileyip bir daha yapmayacağına söz verene kadar devam et derim.

Okulla ilgili bir şeye bakacakmış

Eşim babamı seviyor babam da eşimi. Buraya birkaç sorun yazdım diye araları problemli değil ki, hatta babama çok güler babam da onu çok sever

öyle bi dünya yok ben onun hatrı için ailesine gidiyorsam o da benim hatrım için gelecek zaten. Ve kendi ailesine yapmamı istemediği şeyi benim aileme yapmayacak
esin babani sevmiyor bence - babanin dediklerine gicik oluyor. icinde biriktirip biriktirip "hep boyle yapiyor of pof" dedigi konusu vardi. size yakinip durmamasi sevdiği anlamina gelmiyor. insan sevdigi kişilerin söylediği basit seylere dolup dolup triplenmez.
guleryuz göstermesi sizi hatriniz icindir. benim babam da annemin sülalesini hic sevmez , ama asla yuzlerine kötü davranmaz. annem bazen kardeşlerini gereksiz seylere dahil edince (16 saatlik araba yolculugu gibi) "kocan da sevmiyor onlari, istemiyor niye plan yapiyorsun" diyorum, "oyle bir sey yok, baban onlari seviyor" diyor. ama sevmiyor. annem görmek istemiyor sadece .
sizde de aynisi.
adam sıkılıyorsa da telefonla oynayabilir gayet. ne yapsin kac gun yatili kalmissiniz. birkac saat olsa durur oyalanirsin, icinden sarki soylersin falan zaman gecer de onca uzun zamanda adam da bunalmistir.
kizamiyorum, o da insan.
okulla ilgili bakacagim dedigi seyin hasta esini 4- 5 aylik bebekle birakacak kadar onemli ve acil oldugunu sanmiyorum. o konuda tabii ki haksi

Eee o zaman ona kendi zehrinden tattırın. :KK53: Takıntılı değilim bak, ben de artık telefonla oynamaya bayılıyorum, kendimi geliştirdim her şeyi dinleyebiliyorum deyin. :deli:
5 gündür yapıyorum. Anlamış ama zaten tavırlı olduğumdan o da bana çok yanaşmıyordu. Fazlaca etki etmedi. Belki de aramız düzeldikten sonra yapmalıyım bilmiyorum

Ailelerle bir arada iken yapıyorsa çok ayıp.

Büyük ihtimal sizin ailenizden keyif almıyor.

Ama biz gençler şunu ıskalıyoruz. Nezaket kuralları diye bir şey var sevmesen de saygı duyarsın.

40 yılda bir ailelere gidilir ya gelin ya damat tuhaf davranır.. Tuhaf tuhaf hallere bürünecekseniz. Hiç gidip de büyüklerin canını sıkmayın.

esin babani sevmiyor bence - babanin dediklerine gicik oluyor. icinde biriktirip biriktirip "hep boyle yapiyor of pof" dedigi konusu vardi. size yakinip durmamasi sevdiği anlamina gelmiyor. insan sevdigi kişilerin söylediği basit seylere dolup dolup triplenmez.
guleryuz göstermesi sizi hatriniz icindir. benim babam da annemin sülalesini hic sevmez , ama asla yuzlerine kötü davranmaz. annem bazen kardeşlerini gereksiz seylere dahil edince "kocan da sevmiyor onlari, istemiyor niye plan yapiyorsun" diyorum, "oyle bir sey yok, baban onlari seviyor" diyor. ama sevmiyor. annem görmek istemiyor sadece .
sizde de aynisi.
adam sıkılıyorsa da telefonla oynayabilir gayet. ne yapsin kac gun yatili kalmissiniz. birkac saat olsa durur oyalanirsin, icinden sarki soylersin falan zaman gecer de onca uzun zamanda adam da bunalmistir.
kizamiyorum, o da insan.
okulla ilgili bakacagim dedigi seyin hasta esini 4- 5 aylik bebekle birakacak kadar onemli ve acil oldugunu sanmiyorum. o konuda tabii ki haksi
Yengenç burda biz sorunlarımızdan bahsediyoruz. Tutup da eşimle babam arasındaki sevgiyi sürekli dillendirmeye gelmiyorum buraya.
O of pof deme olayı da sadece memlekete taşınma konusuyla ilgiliydi kendi planları bozuluyor diye. Onun dışında bir kez olsun babama laf etmedi. Aksine gelip "bak ne anlatacağım" diye başlayıp babamla ilgili bir şeyler anlatır gülerek. Ben babama tepkili olduğumda o yumuşatır, benden çok o babamı arar, babaaa diye içten içten konuşur. Yani iki satırla bizim yaşadığımızı benden iyi bilemezsin

Ayrıca demek ki benle konuşurken hep mi sıkılıyor da telefona bakıyor. Bana da aynı şeyi yapıyor diyorum. Bir şey anlatıyorum telefon elinde. Bırak beni dinle diyorum ben böyle dinleyebiliyorum diyor. Bu açıkça saygısızlık

5 gündür yapıyorum. Anlamış ama zaten tavırlı olduğumdan o da bana çok yanaşmıyordu. Fazlaca etki etmedi. Belki de aramız düzeldikten sonra yapmalıyım bilmiyorum
Laftan anlamayana davranışlarımla anlatmaya çalışırım ben. Empati yapması için daha doğrudan başka bir yol yok.
Yaşlıların yanında sıkılabilir, bu anlaşılabilir. Ama eşler birbirleri için bazı şeylere he demek zorunda. Yani ana baba bu, saygısızlık olmadığı sürece idare edilmeli.
Benim aileme saygı duymuyorsa ben de onunkine duymam. Benimkilerin neyi eksik, onun ailesi kraliyet ailesi mi?
Birkaç saat sıkılsa ölmez kimse. Zaten işte güç sebebiyle sık görüşmüyorsunuzdur. Bir zahmet ayak uydursun ya.

Ailelerle bir arada iken yapıyorsa çok ayıp.

Büyük ihtimal sizin ailenizden keyif almıyor.

Ama biz gençler şunu ıskalıyoruz. Nezaket kuralları diye bir şey var sevmesen de saygı duyarsın.

40 yılda bir ailelere gidilir ya gelin ya damat tuhaf davranır.. Tuhaf tuhaf hallere bürünecekseniz. Hiç gidip de büyüklerin canını sıkmayın.
İlgisini çekmeyen bir sohbet oldu mu direkt telefona yapışıyor. Ama dediğiniz gibi nezaketsizlik bu. Benim de ilgimi çekmeyen çok şey oluyor ama ben onun ailesine böyle yapmıyorum

Ha bir de not düşeyim babamlayken yapmıyor. Abilerimle otururken yapıyor yenGEnC yenGEnC
Babama yapamama sebebi de babam izin vermez. Yüzüme bak böyle konuşamıyorum der

Uzun süreli küs kalmak yerine, biraz mesafe koyabilirsiniz. “Ben buradayım ama bu davranışları hak etmiyorum” duruşu. Sessizlikten dönüşünüz, onun sizi gerçekten dinlemeye hazır olduğu an olmalı. Çünkü bu mesele telefon değil, ilişkide görünür hissetmek, ki daha önceden de konu olmuş bir başlık. Bu nedenle sessizlik sonrası sizi gerçekten dinlemeye açık olduğu bir anda, sakince hislerinizi anlatmanız en doğru adım olur. “Senin için öncelikli olmak istiyorum, gözümün içine bakılmadan anlatmak beni kırıyor” gibi duygunuzu merkez alan bir dille konuşmak, karşı tarafın savunma duvarını daha kolay indirir. Tavır değil, sınır koymak ve neyin sizi gerçekten kırdığını anlatmak iyileştirici olur.

İlgisini çekmeyen bir sohbet oldu mu direkt telefona yapışıyor. Ama dediğiniz gibi nezaketsizlik bu. Benim de ilgimi çekmeyen çok şey oluyor ama ben onun ailesine böyle yapmıyorum
Siz yapmayın. Ailelerin suçu yok ki..

İnanın ailelerle olan kaosların hepsinin suçlusu erkekler.

Erkek, orta yolu bulamayıp adaletsiz olduğu için evliliklerde hem kadın hem aileler çok sıkıntı çekiyor.

Ve bütün savaş, bu kafasız adamlar için. Onlar için birbirlerini yiyorlar.

Yengenç burda biz sorunlarımızdan bahsediyoruz. Tutup da eşimle babam arasındaki sevgiyi sürekli dillendirmeye gelmiyorum buraya.
O of pof deme olayı da sadece memlekete taşınma konusuyla ilgiliydi kendi planları bozuluyor diye. Onun dışında bir kez olsun babama laf etmedi. Aksine gelip "bak ne anlatacağım" diye başlayıp babamla ilgili bir şeyler anlatır gülerek. Ben babama tepkili olduğumda o yumuşatır, benden çok o babamı arar, babaaa diye içten içten konuşur. Yani iki satırla bizim yaşadığımızı benden iyi bilemezsin

Ayrıca demek ki benle konuşurken hep mi sıkılıyor da telefona bakıyor. Bana da aynı şeyi yapıyor diyorum. Bir şey anlatıyorum telefon elinde. Bırak beni dinle diyorum ben böyle dinleyebiliyorum diyor. Bu açıkça saygısızlık
bilmem bana öyle geliyor. senin hatrin için iyi davraniyordur ama sevdigini sanmiyorum. dediğin gibi seviyor olsa telefonla ugrasmasi daha masum kalir. eger icinden gele gele babaaa dedigi bir damat - kayinpeder iliskisi varsa onlarin evinde evin oglu gibi hissedip rahat olmus olabilir. kendi anne babasi gibi..nasil ki insan oz anne babasiyla adabi muaseret kurallari icinde takilmaz, "ayip ettim mi" diye diken üstünde olmazsa o da kendi ailesi gibi gördüğü insanlarin yaninda muhabbetten kopunca telefonla takilabilir.
ben ailemle yaşıyorum, simdi onlara eşlik edeyim diye salona geldik mesela, sohbetlerinden sıkıldik, koltukta uzanip telefonla kkya giriyorum. kimse de saygisizlik olarak görmüyor. birazdan cay gelir dogrulurum sohbete katilirim.
ne var yani
aile icinde böyle seyler olur.
eger kocaniz anne babanizi seviyorsa, onlara gitmek istiyorsa, babaaa diye icten konusuyorsa adami germeyin bence. aileden biri gibi takilsin. boyle seyleri büyütmeye, olay cikarmaya gerek yok bence.

Uzun süreli küs kalmak yerine, biraz mesafe koyabilirsiniz. “Ben buradayım ama bu davranışları hak etmiyorum” duruşu. Sessizlikten dönüşünüz, onun sizi gerçekten dinlemeye hazır olduğu an olmalı. Çünkü bu mesele telefon değil, ilişkide görünür hissetmek, ki daha önceden de konu olmuş bir başlık. Bu nedenle sessizlik sonrası sizi gerçekten dinlemeye açık olduğu bir anda, sakince hislerinizi anlatmanız en doğru adım olur. “Senin için öncelikli olmak istiyorum, gözümün içine bakılmadan anlatmak beni kırıyor” gibi duygunuzu merkez alan bir dille konuşmak, karşı tarafın savunma duvarını daha kolay indirir. Tavır değil, sınır koymak ve neyin sizi gerçekten kırdığını anlatmak iyileştirici olur.
Teşekkür ederim. Yapay zeka mı bu?

Dediğinizi yapmayı denedim ama asgari düzeyde konuşarak sonuçlandı. Tavırlı olduğumu biliyor. O yüzden o da çok sohbet etmiyor. Bu böyle belki iki ay gider gelip de noluyor yahu demez o. Anca hiç konuşmazsam o zaman maalesef anlıyor. Ama salak ben yumuşayabiliyorum, o yüzden de bu kez kendimi bilerek yumuşatmamaya çabalıyorum ki çözülsün artık bu
Ve kendisine defalarca kez söylememe rağmen yine aynı

Back
X