Tavrım nasıl olmalı

eger kocaniz anne babanizi seviyorsa, onlara gitmek istiyorsa, babaaa diye icten konusuyorsa adami germeyin bence. aileden biri gibi takilsin. boyle seyleri büyütmeye, olay cikarmaya gerek yok bence.
Aslında bu kez onu çok sorun etmemiştim geçen seneki gibi kavga etmedim bundan dolayı. ama sanırım bir sonraki gece, ben ona odada bir şey anlatırken yine böyle yapması beni çok kırdı. Sadece aileye yapılmış bir şey değil. Bana çok sık yapıyor bunu

Sana şunu da söyliyim, abilerim arabaları yıkamaya veriyorlar ama eşim kendisi yıkar. Babam bunu görmüş hoşuna gitmiş bana söyledi. Öyle olunca eşim bu gidişimizde temizlik malzemelerini yanına almış sırf imkân olursa arabayı temizleyeyim de kayınbabamın daha da gözüne gireyim diye yenGEnC yenGEnC

Merhaba.
Eşimle kavga ettik. Sebebi telefon. Tatilde benim memleketteydik ve hep birlikte otururken uzun bir süre telefonu eline alıp hiç bırakmadı, biz ailemle kendi kendimize sohbet ettik.
Sonra o gece miydi hatırlamıyorum, ben heyecanla bir şey anlatırken yine telefon elindeydi ve canım sıkıldı konuşmadım yattım.

Geçen sene de böyle bi şey yaşamıştık ve kavga etmiştim, ailem anlamıştı aramızın kötü olduğunu ve üzülmüşlerdi diye bu kez onlara çaktırmamaya çalıştım ve asgari düzeyde iletişim kurdum.

Evimize geldik. İki gündür hastayım. Eşime oyalanmadan gel çocuğa bak hastalığım geçmesin demiştim. Eve geldi sonra çıkması gerektiğini söyledi işi varmış. Ben de sinirlendim kavga ettik. Zaten kaç gündür tavırlısın bana falan dedi. Ben de sorsana neden tavırlıyım dedim ama zaten anlamış sebebini. Bilerek bir süredir sürekli telefonla uğraştığımı da anlamış ama ses etmemiş, burdan patlak verdi.
Bana da aileme de saygısızsın diyorum ben telefona bakarken de dinleyebiliyorum diyor. Ben de kime sorarsan sor bu saygısızlıktır dedim, o da bunun farkında ama suçlu olduğunu kabullenmemek için o kadar iyi şeyim var onlara bir şey yok bir olay oldu mu hemen böyle yapıyorsun falan filan dedi epey kavga ettik. Güya suçunu da kabul ediyor ama böyle üste çıkmaya çalışarak ediyor.

Sonra çıktı, eve geldi çocuğu aldı elimden. Saatlerdir konuşmuyoruz.
Bir yanım iyice süründür pişman et diyor bir yanım artık dersini almıştır ona göre davranır sen de abartma diyor. İçimde bi savaş halindeyim.
Sizce uzun süre konuşmamalı tavrımı göstermeli miyim yoksa bu kadar büyütmeye değer bir konu değil mi?
haklisin yaptigi hic hos degil umursamaz gibi hareket yapmis insan o elindeki zıkkimi bir birakirda iki sohbet eder büyüklenmek ve kibir bu baska bisey degil koskoca insanlar var sonucta karsisinda telefonla oynamak nedir ergen gibi ziyarete gelmissin iste konus sohbet et ne o oyle zorla getirilmis gibi bn seni hakli buldum cnm esini sen iyi tanirsin eger sucunu kabul ediyorsa daha fazla uztma derim

Sana şunu da söyliyim, abilerim arabaları yıkamaya veriyorlar ama eşim kendisi yıkar. Babam bunu görmüş hoşuna gitmiş bana söyledi. Öyle olunca eşim bu gidişimizde temizlik malzemelerini yanına almış sırf imkân olursa arabayı temizleyeyim de kayınbabamın daha da gözüne gireyim diye yenGEnC yenGEnC
iste adam gercekten ailenin cocugu gibi hissediyorsa ona el gibi hissettirme, adam kendi ailesi gibi rahatsa neden senin triplerinle diken üstünde dursun ki evde?
sen kaynanani sevsen, kendini rahat hissetsen ama eşin devamli "neden annem mutfaktayken su istedin, gidip alsan olmaz miydi ?", "neden sabah gec kalktin kadin kahvaltiyi hazirladi oyle uyandin, ayip ettin" falan gibi adabı muaseret kurallariyla seni darlasa daha gitmek ister misin, kendini evin kizi hisseder misin?
dogru yolda degilsin bence.

iste adam gercekten ailenin cocugu gibi hissediyorsa ona el gibi hissettirme, adam kendi ailesi gibi rahatsa neden senin triplerinle diken üstünde dursun ki evde?
sen kaynanani sevsen, kendini rahat hissetsen ama eşin devamli "neden annem mutfaktayken su istedin, gidip alsan olmaz miydi ?", "neden sabah gec kalktin kadin kahvaltiyi hazirladi oyle uyandin, ayip ettin" falan gibi adabı muaseret kurallariyla seni darlasa daha gitmek ister misin, kendini evin kizi hisseder misin?
dogru yolda degilsin bence.
Kaç kez yazdım bana da hep yapıyor bunu
insan yerine konmadığımı hissediyorum artık

Yüzde bin o adım atacak zaten. Kavgayla da olsa suçlu olduğunu biliyor ve benim suçlu olmadığım bir şeyde asla geri adım atma huyum yok, bir keresinde üç hafta konuşmadık o tıpış tıpış geldi sonunda
Ama adım attığında tepkim ne olmalı, kendimi doldurmalı mıyım ona karşı yumuşamamak için bilemiyorum
Kedi büyük bir olay değilse 3 hafta konuşmamak biraz aşırı tepki değil mi?

haklisin yaptigi hic hos degil umursamaz gibi hareket yapmis insan o elindeki zıkkimi bir birakirda iki sohbet eder büyüklenmek ve kibir bu baska bisey degil koskoca insanlar var sonucta karsisinda telefonla oynamak nedir ergen gibi ziyarete gelmissin iste konus sohbet et ne o oyle zorla getirilmis gibi bn seni hakli buldum cnm esini sen iyi tanirsin eger sucunu kabul ediyorsa daha fazla uztma derim
Evet suçluyum özür dilerim tarzında bi kabul etme yok. Kavga ederken "tamam suçluyum ama şu ama bu" şeklinde var

Teşekkür ederim. Yapay zeka mı bu?

Dediğinizi yapmayı denedim ama asgari düzeyde konuşarak sonuçlandı. Tavırlı olduğumu biliyor. O yüzden o da çok sohbet etmiyor. Bu böyle belki iki ay gider gelip de noluyor yahu demez o. Anca hiç konuşmazsam o zaman maalesef anlıyor. Ama salak ben yumuşayabiliyorum, o yüzden de bu kez kendimi bilerek yumuşatmamaya çabalıyorum ki çözülsün artık bu
Ve kendisine defalarca kez söylememe rağmen yine aynı
Hayır, yapay zeka değilim :) Yaşadığınız şeyi gerçekten hissedebiliyorum çünkü bu yaşadığınız birçok kadının içinde sıkıştığı çok tanıdık bir döngü. Tavır aldıkça sizi anlayan değil, sessizliğinizin süresi uzadıkça kıymet gösteren bir insanla yaşıyorsunuz şu an. Ve bu, sizin ne kadar açık ve net olursanız olun, karşınızdaki kişinin duygusal sorumluluğu almaya pek yanaşmadığını gösteriyor.
Bu durumda yapabileceğiniz en gerçekçi şey son kez çok açık bir dille sınır koyarak konuşmak olabilir. Ama bu sefer "Ben bu döngüden çok yoruldum. Sadece kırıldığımı anlatmak değil, bu evliliği nereye taşıyacağımızı konuşmak istiyorum." vb. bir konuşma yapılabilir. İlişkinin sorumluluğunu alması gerektiğini vurgulamak çok önemli. Eğer hala kayıtsız kalıyorsa, sizden tavırla tepki bekleyen biriyle karşı karşıyasınız ve bu da sağlıklı iletişimin olmadığını gösterir. O zaman çözüm, konuşma yoluyla değil, sizin duruşunuzla şekillenecek. Sessiz kalmak değil, mesafenizi net koymak. Bu kez yumuşamamak çok kıymetli olabilir sizin de söylediğiniz gibi. Çünkü sadece ona mesaj vermek değil, kendinize saygınızı yeniden inşa etmek istiyorsunuz gibi anlıyorum.

Hayır, yapay zeka değilim :) Yaşadığınız şeyi gerçekten hissedebiliyorum çünkü bu yaşadığınız birçok kadının içinde sıkıştığı çok tanıdık bir döngü. Tavır aldıkça sizi anlayan değil, sessizliğinizin süresi uzadıkça kıymet gösteren bir insanla yaşıyorsunuz şu an. Ve bu, sizin ne kadar açık ve net olursanız olun, karşınızdaki kişinin duygusal sorumluluğu almaya pek yanaşmadığını gösteriyor.
Bu durumda yapabileceğiniz en gerçekçi şey son kez çok açık bir dille sınır koyarak konuşmak olabilir. Ama bu sefer "Ben bu döngüden çok yoruldum. Sadece kırıldığımı anlatmak değil, bu evliliği nereye taşıyacağımızı konuşmak istiyorum." vb. bir konuşma yapılabilir. İlişkinin sorumluluğunu alması gerektiğini vurgulamak çok önemli. Eğer hala kayıtsız kalıyorsa, sizden tavırla tepki bekleyen biriyle karşı karşıyasınız ve bu da sağlıklı iletişimin olmadığını gösterir. O zaman çözüm, konuşma yoluyla değil, sizin duruşunuzla şekillenecek. Sessiz kalmak değil, mesafenizi net koymak. Bu kez yumuşamamak çok kıymetli olabilir sizin de söylediğiniz gibi. Çünkü sadece ona mesaj vermek değil, kendinize saygınızı yeniden inşa etmek istiyorsunuz gibi anlıyorum.
Çok güzel bi yorum teşekkür ederim

Ben hep açık iletişimden yana oldum, bir suçum oldu mu hemen kabul eder özür dilerim telafi etmeye çalışırım ama eşim öyle değil. Canım sıkkınsa sebebini mutlaka bilir ama hemen adım atmaz suçunu kabul etmesi de çok uzun sürüyor. O yüzden o gelene kadar yüzüne bakasım yok. Geldikten sonra da hemen affedesim yok çünkü dediğiniz gibi kendime olan saygımı da inşa etmeye çalışıyorum

Görgü medeniyet sonradan ogrenılmıyor.
Ne ailelerden çıkıp kendini nasıl yetiştiren insanlar var hayranım onlara.
Ben de konuşurken bırı ile telefona bakarsa konuşmayı keserim.
Bazen esımde senı dinliyorum anlat der anlatmam.
Çünkü öyle bır dünya yok.
Bu saygısızlıktır.
Ben esımın aılesını sevmem vs ama gittiğimde o kadar hepsı zırvalamasına rağmen dınlerım yorum yaparım elımden geldiğince.
Kı anlattıklarına sordukları şeylere gorsenız çoğu insanın tahammül edemeyeceği şeylerdir..
Bazen o ortama göre davranman gerekir.

Back
X