• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMİN AİLESİNDEN BUNALDIM. LÜTFE YARDIM EDİN

Tabiki yapar hiç şüphem yok bana çok düşkündür kardeşim hep yanımda olmak istiyor ama o geliyor diyor kimse gelmemezlik yapmayacak maalesef.

eviniz geniş mi peki bi odayı kız kardeşinize ayırın çocuğunuzun yanına kimseyi sokmayın öptürmeyin sürekli yüzü falan kapalı olsun

çocuk sevilmek öpülmek için çook küçuk daha madem o kadar gelmişler bi güzel hizme ettirin o zaman kendinize

kayınvalidenize zor bi yemek söyleyin annecim canım o kadar çok x yemeği çekiyor ki siz de güzel yaparsiniz akşama yapsanız mı?

şurada toz mu kalmış bebek için çok zararlı bi siliverseniz

evde x kalmamış bi koş alıp gelin

kumandayı uzatır mısın annecim gibi

Öyle yapıcam ki zaten onuda söyledim. Mesela şey de dedim. Siz dedim bayramda denize giderseniz ben gelmem artık yol yapmıyım tabi canım çıkma sen annemle oturursunuz dedi. Evde otururum ben dedim. O e birlikte oturursunuz işte dedi. Evden çıkacaksam annemlere giderim tabiki dedim. Aklınca beni uyarıyor sonra sizinkilerde deniz gider belki bizimle gitmeyip onlarla gitmezsin herhalde diyor. Herhalde dedim denize gitmezlerse annemle otururum dedim. Kendi ailem dururken onun annesi ile oturucam.
Ne bu annemle oturursun muhabbeti.?
Senin eşin kaşınıyor canım kızma bana ama. Kaşı onu.
Cocuk musun sen annesine mi emanet ediyor seni?
Oturulcak bir anne sende de var. Sen annenle mis gibi otur bayramin ilk gunu
Annenler denize mi gidiyor sende giyin uzun elbiseni annenle otur. Doguma az kalmis giremezsin artik diye düşünüyorum dogru mu çayını corbani ic keyfine bak.
Oda ailesiyle haşır neşir olsun. En dogrusu bu.

Ne bu annemle oturursun muhabbeti.?
Senin eşin kaşınıyor canım kızma bana ama. Kaşı onu.
Cocuk musun sen annesine mi emanet ediyor seni?
Oturulcak bir anne sende de var. Sen annenle mis gibi otur bayramin ilk gunu
Annenler denize mi gidiyor sende giyin uzun elbiseni annenle otur. Doguma az kalmis giremezsin artik diye düşünüyorum dogru mu çayını corbani ic keyfine bak.
Oda ailesiyle haşır neşir olsun. En dogrusu bu.
Sormayın ona da şaşırdım ya işte. Siz denize giderseniz ben gelmem dediğinde insanın neden aklına annesi gelir. Olmadı bende seni annene bırakırım onda durursun dersin bu kadar yani.
Tabi ki doğru artık girmemem gerekiyor zaten denize merkezde girmiyoruz birde 1 saatlik yol ben gidemem dedim gitme diyor ondan bişey yokta annemle oturur musun şaka gibi gerçekten. Kesin şimdi bayramın ilk günü sabahın köründe kahvaltı için çağırılacak oraya gideceğiz zaten. Kuzenleri de yaş olarak bana yakın sayılır kesin onlarla takılırsın falan da dicektir gitmiyim diye.

Ya eşiniz yokken kv ile açık açık konuşup rest çekeceksiniz. Kv niz o kadar tatlı dilli ki siz bile ondan iyi diye bahsediyorsunuz. Halbuki çok kurnaz.

Eşinizle de konuşamıyorsunuz madem cinnet geçirip rest çekip gerekirse ailenize gideceksiniz.

Kv nizle başa çıkabileceğinizi sanmıyorum. Çünkü yılların kurdu olmuş.
İşte ben böyle kurnazlıklarla büyümedim bana tuhaf geliyor tepki nasık vermem gerekeceğini bilemiyorum demek ki. Ama her şekilde onlar haklı oluyor zaten.
Olmuş olmuş ah bir canlı dinleseniz konuşmalarını sadece 15 dk içinde çözersiniz. Bu erkekler neden anlayamıyor bilmiyorum.
Çok büyük kavgalar ettik bazen değişti eşim ama sonra yine aynı tas aynı hamam.
Konuşmaya kalksam direk kayınvalidemle kesin boşanırız net

eviniz geniş mi peki bi odayı kız kardeşinize ayırın çocuğunuzun yanına kimseyi sokmayın öptürmeyin sürekli yüzü falan kapalı olsun

çocuk sevilmek öpülmek için çook küçuk daha madem o kadar gelmişler bi güzel hizme ettirin o zaman kendinize

kayınvalidenize zor bi yemek söyleyin annecim canım o kadar çok x yemeği çekiyor ki siz de güzel yaparsiniz akşama yapsanız mı?

şurada toz mu kalmış bebek için çok zararlı bi siliverseniz

evde x kalmamış bi koş alıp gelin

kumandayı uzatır mısın annecim gibi
Değil maalesef 2+1 de oturuyoruz. Bir tek salonda açılabilir 2 koltuk var. Diğer oda bebek odası oldu çünkü.
Gerçi çocukla ilgili çok şeye karıştırmadım. Sadece geceliklerimi almak istedi onu aldık ve mevlidde takacağı hediyemi kayınvalidemle birlikte seçtik. Çünkü gereksiz herşeye müdahele etmeye çalıştığı için ben onu öyle istemiyorum ben onu böyle istemiyorum dediğim için birşeye karışmıyor şuan.
Bir şekilde lohusalıkta da çokça misafir istemediğimi belli edicem.

annenlere gitmek icin kimsenin planini beklemene gerek yok illa cagiriyorsa kaynanan herkes kendi anasina gitsin de bir kac sefer de boyle yap
onlar plan yapinca bende annemle konusmustum oda bekliyor de
erkek ailelerinin genelinde bu tuhaflik var sanki evlenince onlarin mali olup anamizi babamizi daha kisitli gormek durumundaymisiz gibi hissediyolar sanirim
oyle olmadigini gostermezsen anlamazlar
bizimkilerde arar ara plan yaparlar ben sonradan duyarim bu planlari abimle konustukta der bide e abinle yaparsiniz ozaman ben paska plan yaptim cunku haberim olmadigi icin diyip kesip atiyorum
kendinizi ezdirmeyin
ay ben anneme gitmek isteyince tartisiyor diye bisey yok tartissin keyfi bilir zoruna giden gelmez senide kimse zorla goturemez

Sormayın ona da şaşırdım ya işte. Siz denize giderseniz ben gelmem dediğinde insanın neden aklına annesi gelir. Olmadı bende seni annene bırakırım onda durursun dersin bu kadar yani.
Tabi ki doğru artık girmemem gerekiyor zaten denize merkezde girmiyoruz birde 1 saatlik yol ben gidemem dedim gitme diyor ondan bişey yokta annemle oturur musun şaka gibi gerçekten. Kesin şimdi bayramın ilk günü sabahın köründe kahvaltı için çağırılacak oraya gideceğiz zaten. Kuzenleri de yaş olarak bana yakın sayılır kesin onlarla takılırsın falan da dicektir gitmiyim diye.
Ay çok kötü sinir oldum şuanda. Başlarım kahvaltisina da. Nasıl dayaniyorsunuz ya. Arefe gununden binin dolmusa taksiye yakinmi anneniziin evi? Gidin işte. Hayir kocanız az değil. Dogumdan sonra ne olucakmış.
Kaynana ve ekibi mi gelcekler yine.

Siz ağzınızı açmadıkca ve ilk kizmasinda sesinizi geri kissaniz tabi ki birsey değişemez. Yeri geldiğinde kavgaysa kavga. Bayramda gerekirse taksi ile ailenizin yanina geçin. Esinizden sizi götürmesini çok beklersiniz.
Ben cidden anlamıyorum. Daha kendi hayatınızda söz ve yer sahibi olmadan hamile kalmayı nasıl cesaret ediyorsunuz. Cocuk doğunca durum daha da beter olur çünkü

sorun kayınvalideniz değil, eşiniz.karşınıza alıp ciddi bir konusma yapmanın vakti gelmiş de geçiyor.

size sormadan geliriz mi dedi, kime sordun diyeceksin, benim başka programım var, oraya gideceğiz diyeceksin.
bayram için önce sen konuyu açıp plan yapacaksın vs vs

Ay çok kötü sinir oldum şuanda. Başlarım kahvaltisina da. Nasıl dayaniyorsunuz ya. Arefe gununden binin dolmusa taksiye yakinmi anneniziin evi? Gidin işte. Hayir kocanız az değil. Dogumdan sonra ne olucakmış.
Kaynana ve ekibi mi gelcekler yine.
Ya gördünüz mü insan o kadar sinir oluyor ki. Dayanamıyorum işte eğer hamile olmasaydım kesin boşanma noktasına gelirdim böyle şeylere dayanabilecek biri değilim. Evlilik düşünen bir insanda değildim belli bir yaşa kadar. Ama eşimle tanıştıktan sonra fikrim değişmişti çünkü böyle değildi en başlarda. Kendisine de söyledim değiştin böyle değildin diye. Herşeyden çok beni düşünürdü. Sanki şimdi önce ailesini düşünüyor. 10 ve ya 15 gün annem yanımda çünkü çalışıyor. Sonra maalesef kv gelecek gibi duruyor.

Siz ağzınızı açmadıkca ve ilk kizmasinda sesinizi geri kissaniz tabi ki birsey değişemez. Yeri geldiğinde kavgaysa kavga. Bayramda gerekirse taksi ile ailenizin yanina geçin. Esinizden sizi götürmesini çok beklersiniz.
Ben cidden anlamıyorum. Daha kendi hayatınızda söz ve yer sahibi olmadan hamile kalmayı nasıl cesaret ediyorsunuz. Cocuk doğunca durum daha da beter olur çünkü
İnanın böyle değildi ben hamile kaldıktan sonra işler iyice bu noktaya geldi. Bu şekilde olsaydı emin olun çocuk düşünmezdim.

Ya gördünüz mü insan o kadar sinir oluyor ki. Dayanamıyorum işte eğer hamile olmasaydım kesin boşanma noktasına gelirdim böyle şeylere dayanabilecek biri değilim. Evlilik düşünen bir insanda değildim belli bir yaşa kadar. Ama eşimle tanıştıktan sonra fikrim değişmişti çünkü böyle değildi en başlarda. Kendisine de söyledim değiştin böyle değildin diye. Herşeyden çok beni düşünürdü. Sanki şimdi önce ailesini düşünüyor. 10 ve ya 15 gün annem yanımda çünkü çalışıyor. Sonra maalesef kv gelecek gibi duruyor.
Ya ben sizi anlıyorum ama sizde de hata varsu ki hanimefendi davranmanız. Ve net olmamaniz. Simdi diceksiniz napalim ana avrat mi sövelim 😁😁😁 saka bi yana hareketlerinizle yapcaksiniz bunu
Hiic esinize demeyin sen degistin eskiden böyleydin bilmemnee bilmemne bu defa ismimiz dırdırcı oluyor biz kadınların yalan mi?.
Bunlari hareketlerinizle belli ediceksiniz.
Ailenize düşkünmüşsünüz ne güzel bisey bunu firsata çevirin
Kendi lehinize. Zaten cocuk oluyor cok fazla bahaneniz olcak görüşmemek icin mesela. Ipleri elinize almalısınız.

sorun kayınvalideniz değil, eşiniz.karşınıza alıp ciddi bir konusma yapmanın vakti gelmiş de geçiyor.

size sormadan geliriz mi dedi, kime sordun diyeceksin, benim başka programım var, oraya gideceğiz diyeceksin.
bayram için önce sen konuyu açıp plan yapacaksın vs vs
Kayınvalidemde olduğu kadar eşim de de var kesinlikle bir o kadar asla inkar etmem onda da hata var.
Yapmama fırsat olmuyor ki sağolsunlar hemen çıkıp geldikleri için. Benim ailem bile diyor ki artıkkesin gelirler göremeyiz yine sizi bir süre diye. Onlar bile alıştı ama bizimkiler anlayışlı saygılı sorun bile yapmıyorlar. Ben kayınvalidemin yanında annemlere yemeğe gittik onlarlaydık falan deyince hııı falan diyip başka konuya geçiyor. Asla onlara da gidin şöyle yapın böyle yapın demiyor. Tamam senin akrabaların geliyor olabilir de madem aileye bağlı bir oğlan yetiştirdin böyle bir insanın oğlum eşinin ailesini de ihmal etmeyin onlarada gidin demesi gerekmez mi

Ya ben sizi anlıyorum ama sizde de hata varsu ki hanimefendi davranmanız. Ve net olmamaniz. Simdi diceksiniz napalim ana avrat mi sövelim 😁😁😁 saka bi yana hareketlerinizle yapcaksiniz bunu
Hiic esinize demeyin sen degistin eskiden böyleydin bilmemnee bilmemne bu defa ismimiz dırdırcı oluyor biz kadınların yalan mi?.
Bunlari hareketlerinizle belli ediceksiniz.
Ailenize düşkünmüşsünüz ne güzel bisey bunu firsata çevirin
Kendi lehinize. Zaten cocuk oluyor cok fazla bahaneniz olcak görüşmemek icin mesela. Ipleri elinize almalısınız.
İşte öyle yetiştiğim için saygısızlık yapmamak niyetim. Ama niyetim suistimal ediliyor çok haklısınız ne deseniz kavga ediyorum olmuyor tatlı dil yapıyorım olmuyor.
Aynen de öyle oluyoruz tartışınca hemen dırdırcı duygu sömürüsü yapıyor falan oluyorum.
Almaya çalışıcam ama sanırım olmayacak bu böyle sürecek diye korkuyorum.:(

İşte ben böyle kurnazlıklarla büyümedim bana tuhaf geliyor tepki nasık vermem gerekeceğini bilemiyorum demek ki. Ama her şekilde onlar haklı oluyor zaten.
Olmuş olmuş ah bir canlı dinleseniz konuşmalarını sadece 15 dk içinde çözersiniz. Bu erkekler neden anlayamıyor bilmiyorum.
Çok büyük kavgalar ettik bazen değişti eşim ama sonra yine aynı tas aynı hamam.
Konuşmaya kalksam direk kayınvalidemle kesin boşanırız net
Neden?
Kocanız sizi sevmiyor mu?
Kv yüzünden sizi boşayacak adam sizi karısı olarak görmüyorsa neden evli kalasınız ki?

Emin olun cinnet noktasına da geldim. Dedim hep senin ailen en çok onlarla görüşüyoruz. Yok kabul etmiyor eşim. Kayınvalidem eltimin çocuğuna bakıyordu geçen sene Hazirana kadar şehir dışında tekrar doğup yapıp ücretsiz izin alınca geri döndü o zamandan beri hep burım. Eşimin savunması benim annem yoktu bile o zamanda sizinkilerle görüşüyorduk.
Benimkilerde asla rahatsızlık vermek istemezler. Arayıp sorarlar müsait misiniz diye ben eşime arar sorarom bugün bizimkilere gidelim mi diye onlarda oda yok şunlar gelicek bize gelin. Eşim bu akşam annemlere gidicez. Kabahat tamamen benim eşimde aslında. Kendisine de dedim önceliklerini belirleyemiyor.
Evet eşinizin ailesine sınır koyması lazım, sürekli iletişim halinde olunca kendi evinizde zaman geçiremezsiniz. Davet ettiklerinde hastayım yada işim var gibisinden konuşarak gitmeyin, kararlı durun. Eşinize isterse gidebileceğini ama sizi zorlamaması gerektiğini söyleyin. İlk başta sizle tartışsa da siz sürekli gitmezseniz bir süre sonra pes edip sizi zorlamaz.

Kayınvalidemde olduğu kadar eşim de de var kesinlikle bir o kadar asla inkar etmem onda da hata var.
Yapmama fırsat olmuyor ki sağolsunlar hemen çıkıp geldikleri için. Benim ailem bile diyor ki artıkkesin gelirler göremeyiz yine sizi bir süre diye. Onlar bile alıştı ama bizimkiler anlayışlı saygılı sorun bile yapmıyorlar. Ben kayınvalidemin yanında annemlere yemeğe gittik onlarlaydık falan deyince hııı falan diyip başka konuya geçiyor. Asla onlara da gidin şöyle yapın böyle yapın demiyor. Tamam senin akrabaların geliyor olabilir de madem aileye bağlı bir oğlan yetiştirdin böyle bir insanın oğlum eşinin ailesini de ihmal etmeyin onlarada gidin demesi gerekmez mi
Aileniz de siz de çok pasifsiniz.
Siz kocanızın ve kabilesinin önünde paspas olursanız tabi ki ezerler.
Ya katlanmaya devam edeceksiniz ya da rest çekeceksiniz.
Çünkü kavga edemiyorsunuz sindirildiğiniz için.

Siz bence başindan beri fazlaca iyimser ve güler yüzlü olmuşsunuz. Kayinvalideniz de tatlı diliyle tüm iyimser haliyle size emrivakilerini yürütmüş. Tamam elbette kırıcı olmayın, yoksa haksız duruma dusuceksiniz belli, ama siz de tıpkı onun yaptığı gibi annecim oğlunuz geliriz demiş ama ben bugün cidden çok bitkin hissediyorum baska zaman gelsek olurmu, yada annecim siz gidin beni katmayin hastane randevum var, yada son aylarimi dinlenerek geçirmem gerektiğini söyledi doktorum, gibi gibi... Esinize de ofkeninizi değil yorgunlugunuzu, ve hamileliginizi gostere gostere ifade etmeye çalışın belli ki o da pek anlayışlı değil, ah uh şuram agriyo iyi hissetmiyorum filan yapın mesela. Şimdi bu şekilde olan ilişkiler çocuk olduktan sonra daha da laçkalaşicak emin olun. Bu sefer torun sevme bahanesi ile devam edicek.. 🤦

İşte öyle yetiştiğim için saygısızlık yapmamak niyetim. Ama niyetim suistimal ediliyor çok haklısınız ne deseniz kavga ediyorum olmuyor tatlı dil yapıyorım olmuyor.
Aynen de öyle oluyoruz tartışınca hemen dırdırcı duygu sömürüsü yapıyor falan oluyorum.
Almaya çalışıcam ama sanırım olmayacak bu böyle sürecek diye korkuyorum.:KK43:
Geriye tek benim dedigim seçenek kalıyor.
Tavirlarinizla bu isi çözmek. Ama gayeet sakince relax bir bicimde kavgasiz hatta duygusuz net kisa sozlerle ben gidiyorum ben yapiyorum annem gelcek annemi özledim vs uyucam canım sıkkın.
Bisemi söyledi ya senin neyin var ne oldu değiştin sen vs
Yok bisey hayatımm sana oyle gelmiş.
Hic bi sekilde ispatlayamayacak eşiniz
Ne kavgaci ne dirdirci ne afedersiniz ağlayan bebek olmicaksiniz.
Aglayinca bise elde ettinizmi? Yoo. Kendinizi uzdugunuzle kaldınız.
Birakin o üzülsün. Acımayın hic.

Neden?
Kocanız sizi sevmiyor mu?
Kv yüzünden sizi boşayacak adam sizi karısı olarak görmüyorsa neden evli kalasınız ki?
Diyorum ya her ne kadar açık açık kabul etmedi ise önceliği ailesi. Ama asla kabul etmiyor. Geçen gün tamamen farklı bir konudan tartıştık. Sen beni sevmiyorsun o zaman noktasına geldim. Yanıma gelip neden böyle söylüyorsun tabi ki de seni seviyorum. Ailemle birlikte benim için en önemli olan sizsiniz diyor. Beni sevdiğini söylerken bile ailesi. Ama böyle değildi. Yeri gelir kızardı bile ailesine işimiz var falan diye. Hatta en son abileri geldiğinde kavg ettik ailemi göremez oldum diye.Plan yaptım hemen annemle. Abileri gidince annesi yine misafir gelicek diye bizi çağırıyor. ÇArşamba günü şunlar bize gelicek sizde gelin. Eşimde dedi annesi ile planları var gelemez diye. Annesi hemen aaa salı günü gelsinler o zaman dedi. O günde düğüne gidicez biz anne ben gelirim yani ille ikimiz mi gelmek zorundayız dedi. Ama misafir gelince sonra yine çağırıyor ikimizi.
Böyle devam ederse açıkçası benim de kalasım yok. Ama çocuğuma üzülüyorum şimdi de.

Back