• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMİN AİLESİNDEN BUNALDIM. LÜTFE YARDIM EDİN

Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum eşimin ailesi özellikle annesi.
Eşim ailesine çok düşkün. Aynı şekilde bende. Aynı şehirdeyiz hepimiz.
Ancak eşimin ailesi çok kalabalık.Sürekli bir arada olmak istiyorlar. Ben annesine söylediğim birşeyi hemen başkasından duyabiliyorum. Eşimin annesi Çok iyi bir insan yukarı da Allah var ancak artık çocuklarının ayrı birer ailesi olduğunu unutarak hala onun istediği gibi hareket etmelerni istiyor. Sürekli haftada 3-4 kez yemeğe çağırıyor. Birde beni aramıyor eşimi arıyor çünkü onun tamam diyeceğini biliyor. Ben evde kaç tencere yemek yapmış oluyorım. Bazen birde laf sokuyor siz gelceksiniz diye şunu bunu yapmıştım. En son dedim anne bende evde yemek yapıyorum önceden haber versen ona göre uğraşmazsın diye.
Birde ağzına dolamış olduğu hep beraber olalım hep beraber olalım lafı. Herşeyi de tatlı diliyle bir şekilde yaptırıyor.
Bende kendi ailemle aynı şehirdeyim ancak eşimin ailesini daha çok görüyorum. Ancak eşim bunu kabul etmiyor hemen kavga çıkartıyor. Her düğünde bizi de yanında götürmek istiyor. Evine misafir gelsin ille bizde gidiyoruz. Artık çok bunaldım.o kadar iç içeler ki her bayram bile birlikte olmaya çalışıyorlar. Eşimin abisi başka şehirde ya biz oraya gidiyoruz ya onlar geliyor. Ama hiç oğlum sizde gidin karının ailesi ile de biraz vakit geçirin demek yok. Annemlere gideceğiz dediğimde ağzını açıp birşey bile demiyor.Sadece çocuklarının yanında gösteriş yapıyor.
2 yıllık evliyim ve şuan 9 aylık hamileyim. Bu bayram olan artık benim için son nokta oldu. Yine abileri geliyor. Bu sefer dayısı ve 2 çocuğu teyzesi ve çocuğuda geliyor. E o kadar kalabalık olunca eşim bizde de kalsınlar dedi. Kayınvalidem hemen hamile olduğu için yollamak istemiyorum diyor. Eşimde ben ona yardım ederim deyince teyzende sizde kalmak istiyordu zaten diyor. Hamile diye yollamak istemiyorum demesi sırf göz boyama. 7 aylık hamileyken kayınvalidemin 10 tane arkadaşını evimde ağırladım. Mamalarımı da yaptım. Kahve yapıyım dediğimde insanlar gerek yok uğraşma derken kayınvalidem makinada yapıcak uğraşmıcak zaten yapsın. Kalkmayın daha oturun diye laflr söylüyor. Ben yanında değilken çocuğumun odasını açıp gösteriyor.
Geçen bayram eltim çocukları ile bize geldiklerinde 1 yaşındaki çocuğu uyuyunca yatıracak yer sordu daha kendi çocuğum yatmadığı için beşiği vermek istemedm. Ama kayınvalidem hemen anne yanına sığmaz yataktan düşer nasılsa beşik var orda yatsın dedi ve yatırdılar. Eşim gelince de zaten bişey demedi karında diyor. Bunu söyleyince bende kızdım diyemiyorum. Her olayımız böyle.daha o kadar çok var ki yazmam sayfalar alır. Artık ne yapacağımı şaşırdım.
Hamileliğini kullan karnım ağrıyo kasıldım de. Kayınvaldeniz hep bir arada olmak istiyo ama eşiniz ikinizi aile olarak benimsememiş bence. Benim eşimin aileside hep birlikte olmak istiyodu. Haftada 2-3 kere giderdik beğenmezlerdi. Zamanla 1e düşürdüm. Şimdi 10 günde 1. Ama benim eşimde anlayışlı bu konuda. Bide 9 aylık hamileyken yatılı misafir ne demek ya.

Bu bir kere olmadı ama bebek arabamız alındığı zaman da 4 yaşında çocuğu bindirdiler. Benim ilk hamileleğim bazı şeylere fazla değer veriyor olabilirim. Asıl nokta bana sorulmadan kendilerinin yapması. Sadece bir noktaya takılıp olayın bütününü görmemezlik etmeyin lütfen
Diger konularda bunalmis olabilirsiniz haksizda degilsiniz ama boyle birseyde halisiniz diyemeyecegim. Onlarin davranislari yuzunden el kadar sabi bebekten birseyleri sakinmayin yaziktir.

bence de en tehlikeli tür kaynana bu tip olanı, tatlı dille yaptırmayacağı şey yok, tam bir yumuşak diken aynı üslupla karşılık vermezseniz başarılı olamazsınız, şimdi diyeceksin ki nasıl ben bu kadar gerilirken sakın sakin nasıl halledeyim işte bende o noktadayım, bilen beri gelsin takipteyim :deli:

Sizin kendinizi ifade etme anlamında sıkıntınız var
2 oldu mesajlarınızda " ayıp olmasin diye" yazmissiniz
Kahve için de,evinize buyur etmek icinde.
Ayıp???
Ayip boyle birsey degil. Birinin dedikodusunu yaparsin,kufurler edersin,bir kisiye nankörlük haksizlik yaparsin bunlar ayıp.
Evinize gelmek zorunda degiller. Siz daha kendi evinize gelecek misafire hayır başka zaman diyemiyorsunuz.
Siz kendi sınırlarınzı çizemezseniz ve kendi kul hakkınıza girersiniz,çocuğunuzun besiginde de yatarlar,bu yaz sicaginda sizi zorla kahvaltiya da götürürler
Siz hayır demeyi bilmiyorsunuz ki. Evde yemek var demiceksiniz..
Ben bugun evde yicem yemek,çok ugrastim. Baska zaman anne diyeceksiniz. Ya da eşinize sen git ben gelmicem diyeceksiniz.
Kendi ailenizle daha az görüşmeniz de sizin hatanız
O kaynanaya gittiğinizde söyleyin bakalim o padisah kocaniza ,aslan gibi sizin ailenizi de ziyaret edin dönüşte.
Bana göre de değil. Kayınvalidem ayıp olur yaptığı için herşeye kendime laf söylettirmek istemiyorum açıkçası. Kesinlikle ayıp onlar doğru söylüyorsunuz. Şöyle örnek vereyim bunun için ctesi günü düğün vardı ben gitmek istemiyorum dedim eşim ben sizi götürürüm olmadı duruma göre dedi annesi ile babasına. Merkezde bir düğün değildi. Daha sonra biz arkadaşlarımızla denize gitme planı yaptık. Düğünden bir kaç gün önce kayınvalidem beni aradı bir şey söylemek için ctesi düğüne gidicez ya orda hallederiz dedi ki ben gitmeyeceğimi söylediğim halde. Aaa ama siz gelicek misniz yaptı sonra biz dedim arkadaşlarımızla plan yaptık ctesi günü için. Dedi bizi götürürüm demişti ama neyse biz bir şekilde gideriz o zaman yaptı. Düğünden bir gün önce de uğradık hamile ya gelemediler derim falan dedi. Gerek yok bir şey söylemene dedim bende çokta gitmemiz gereken bir düğün bizim dedim. Ayip olur sorarlar neden gelmediler diye diyor hemen.
Bende o şekilde gidilmesini istemiyorum kalksın desin birazcık bugünde sizinkilere gidelim. En son tartışmamızda dedim denge yok ailelerimiz arasında dedim. Dengeye kuralım gerekirse haftada 1 er gün gidelim ikisene de dedim. Orta yol bile bulmaya çalışıyorım. Şöyle ağız dolusu tamam öyle yapalım cevabı bile alamıyorum.

Ay Allah hiç birimizin başına vermesin böylesini seni de korusun valla

bence şu aşamada yapacağın tek şey doğuma kadar idare etmek eşine sürekli daraldım yürüyüşe çıkalım kötü hissediyorum şuraya mı gitsek falan diyerek oraya gitmemek.

doğuma da kesinlikle kendi anneni çağır sorun yapacak olurlarsa beni en iyi kendi annem anlar kayinvalidemden çekinirdim de geç.

doğumdan sonra da zaten lohusasıydı kırkıydı evden çıkamazsın. E daha sonrasında da yeni doğmuş bi bebeğın var ve biraz hassas hani hay Allah dışarı çıkamazsınız.

inşallah doğumdan sonra da ben de başında durcam diye tutturmaz.

Annesini o uyarmicak.
Siz uyarcaksiniz. Boyle mevlidmis gün müş doğumgünüymus böyle islerin icine erkekleri sokmayin. O az dışarda dursun. Herseyin içine girmesin.
Sizde cok hata var
Ayrıca aglama krizi bir cinnet degil ki.
Cinnet oyle olmaz.
İşte en son ağlayarak kendini haklı çıkardığı için ters bir şey söylemek istemiyorum. Haksız duruma düşmemek için.

Ay Allah hiç birimizin başına vermesin böylesini seni de korusun valla

bence şu aşamada yapacağın tek şey doğuma kadar idare etmek eşine sürekli daraldım yürüyüşe çıkalım kötü hissediyorum şuraya mı gitsek falan diyerek oraya gitmemek.

doğuma da kesinlikle kendi anneni çağır sorun yapacak olurlarsa beni en iyi kendi annem anlar kayinvalidemden çekinirdim de geç.

doğumdan sonra da zaten lohusasıydı kırkıydı evden çıkamazsın. E daha sonrasında da yeni doğmuş bi bebeğın var ve biraz hassas hani hay Allah dışarı çıkamazsınız.

inşallah doğumdan sonra da ben de başında durcam diye tutturmaz.
İşin kötü tarafı o açıkçası benim ailem genç. Annem hala çalışıyor. Doğumdan sonra ilk 10 gün ya da 15 gün annem duracak yanımda. Ama çalıştığı için daha sonra kayınvalidem gelicek. İnanın sonrası için daha çok korkuyorım.

İşin kötü tarafı o açıkçası benim ailem genç. Annem hala çalışıyor. Doğumdan sonra ilk 10 gün ya da 15 gün annem duracak yanımda. Ama çalıştığı için daha sonra kayınvalidem gelicek. İnanın sonrası için daha çok korkuyorım.

kız kardeşiniz falan yok mu o gelse

hatta 15 günden sonra birine de ihtiyacınız olmayacak ki iki gün sonra gezinmeye başliyorsunuz zaten illa ki toparlanırsınız.

bebeği ya da çocuğu olan kiminle konuşsam düzeliyor diyorlar ama benim ki asla düzelmez :)
Umarım bebekten sonra bizim ayrı aile olduğumuzu çözebilir ama diyorum ya hiç ümitli değilim. Sağolsun eltim 2 çocukla heryere gittiği için onu örnek göstericekler. Ki her insan değil o öyle diye bende öyle olmak zorunda değilim ama kesin beklenti öyle olacak.

Bana göre de değil. Kayınvalidem ayıp olur yaptığı için herşeye kendime laf söylettirmek istemiyorum açıkçası. Kesinlikle ayıp onlar doğru söylüyorsunuz. Şöyle örnek vereyim bunun için ctesi günü düğün vardı ben gitmek istemiyorum dedim eşim ben sizi götürürüm olmadı duruma göre dedi annesi ile babasına. Merkezde bir düğün değildi. Daha sonra biz arkadaşlarımızla denize gitme planı yaptık. Düğünden bir kaç gün önce kayınvalidem beni aradı bir şey söylemek için ctesi düğüne gidicez ya orda hallederiz dedi ki ben gitmeyeceğimi söylediğim halde. Aaa ama siz gelicek misniz yaptı sonra biz dedim arkadaşlarımızla plan yaptık ctesi günü için. Dedi bizi götürürüm demişti ama neyse biz bir şekilde gideriz o zaman yaptı. Düğünden bir gün önce de uğradık hamile ya gelemediler derim falan dedi. Gerek yok bir şey söylemene dedim bende çokta gitmemiz gereken bir düğün bizim dedim. Ayip olur sorarlar neden gelmediler diye diyor hemen.
Bende o şekilde gidilmesini istemiyorum kalksın desin birazcık bugünde sizinkilere gidelim. En son tartışmamızda dedim denge yok ailelerimiz arasında dedim. Dengeye kuralım gerekirse haftada 1 er gün gidelim ikisene de dedim. Orta yol bile bulmaya çalışıyorım. Şöyle ağız dolusu tamam öyle yapalım cevabı bile alamıyorum.
Söylesin laf.. ne olcak.
Onun yargısı seni infaz etmeye yeter mi? Oyle düşün. Neden o sekilde gidilmesini istemiyorsun? Kendisinin aklina gelmiyorsa daha dogrusu isine gelmiyorsa eger sen soyliceksin gidelim diye tabiki. Yok mok demez herhalde? Sen neden ondan agiz dolusu cevap bekliyorsun ki. Ha baktin gelmiyor ailene. Sende gitmezsin al sana fırsat.

kız kardeşiniz falan yok mu o gelse

hatta 15 günden sonra birine de ihtiyacınız olmayacak ki iki gün sonra gezinmeye başliyorsunuz zaten illa ki toparlanırsınız.
Var kız kardeşim ama oda henüz küçük 16 yaşında. Gene sürekli okul açılana kadar durucam yanında diyor. Eşimde izinli olacak zaten ama kimsenin evden çıkmayacağını biliyorum.

Umarım bebekten sonra bizim ayrı aile olduğumuzu çözebilir ama diyorum ya hiç ümitli değilim. Sağolsun eltim 2 çocukla heryere gittiği için onu örnek göstericekler. Ki her insan değil o öyle diye bende öyle olmak zorunda değilim ama kesin beklenti öyle olacak.
gerçekten çok zor bir durum insan kendisini değersiz hissediyo ama siz bebeğinizi düşünün

Söylesin laf.. ne olcak.
Onun yargısı seni infaz etmeye yeter mi? Oyle düşün. Neden o sekilde gidilmesini istemiyorsun? Kendisinin aklina gelmiyorsa daha dogrusu isine gelmiyorsa eger sen soyliceksin gidelim diye tabiki. Yok mok demez herhalde? Sen neden ondan agiz dolusu cevap bekliyorsun ki. Ha baktin gelmiyor ailene. Sende gitmezsin al sana fırsat.
Diyorum götürüyorum da ama sanki zorla götürüyormuşum hissi beni çok üzüyor. Çünkü bende aileme çok düşkünüm.
Kurban bayramının ilk günü eşim babası abis köye gidecekler kurban kesmeye mesela. Ben hemen sordum bizimkilere gitmemiz gerek ilk gün diyorum. İlk gün gidemezsek ikinci gün gideriz diyor.
Zaten doğuma 13 gün var bir yere de gitmem zor olacak ama sağılsunlar hamileliğimi burnumdan getirdiler. Çok şükür sağlıklı geçirdim diye heryere gelip gitmemi istediler.

Diyorum götürüyorum da ama sanki zorla götürüyormuşum hissi beni çok üzüyor. Çünkü bende aileme çok düşkünüm.
Kurban bayramının ilk günü eşim babası abis köye gidecekler kurban kesmeye mesela. Ben hemen sordum bizimkilere gitmemiz gerek ilk gün diyorum. İlk gün gidemezsek ikinci gün gideriz diyor.
Zaten doğuma 13 gün var bir yere de gitmem zor olacak ama sağılsunlar hamileliğimi burnumdan getirdiler. Çok şükür sağlıklı geçirdim diye heryere gelip gitmemi istediler.
Üzülme. Şöyle düşün ,empati yap. Sen onun ailesine zorla gitmiyor musun? Cok cani gönülden mi gidiyorsun? Evde tencere tencere yemek pisirmisken hemde ve hamileyken? Ya da onun ailesini yakınlarını severek mi agirliyorsun. Bak nasıl sinir olmussun gelmis konu açmışsın. Oyle düşün. Zorla da olsa gelcek yapcak birsey yok.
Sen ilk günden git ailenin yanina.
O 2.gun gelsin madem. Al sana fikir.

Üzülme. Şöyle düşün ,empati yap. Sen onun ailesine zorla gitmiyor musun? Cok cani gönülden mi gidiyorsun? Evde tencere tencere yemek pisirmisken hemde ve hamileyken? Ya da onun ailesini yakınlarını severek mi agirliyorsun. Bak nasıl sinir olmussun gelmis konu açmışsın. Oyle düşün. Zorla da olsa gelcek yapcak birsey yok.
Sen ilk günden git ailenin yanina.
O 2.gun gelsin madem. Al sana fikir.
Öyle yapıcam ki zaten onuda söyledim. Mesela şey de dedim. Siz dedim bayramda denize giderseniz ben gelmem artık yol yapmıyım tabi canım çıkma sen annemle oturursunuz dedi. Evde otururum ben dedim. O e birlikte oturursunuz işte dedi. Evden çıkacaksam annemlere giderim tabiki dedim. Aklınca beni uyarıyor sonra sizinkilerde deniz gider belki bizimle gitmeyip onlarla gitmezsin herhalde diyor. Herhalde dedim denize gitmezlerse annemle otururum dedim. Kendi ailem dururken onun annesi ile oturucam.

Ya eşiniz yokken kv ile açık açık konuşup rest çekeceksiniz. Kv niz o kadar tatlı dilli ki siz bile ondan iyi diye bahsediyorsunuz. Halbuki çok kurnaz.

Eşinizle de konuşamıyorsunuz madem cinnet geçirip rest çekip gerekirse ailenize gideceksiniz.

Kv nizle başa çıkabileceğinizi sanmıyorum. Çünkü yılların kurdu olmuş.

Size 3 kez doğum yapmış bir insan olarak tavsiye ediyorum.
Doğumu ailenizin evinde yapın ve 40 ınız çıkana kadar annenizde kalın.

Sizde bu koca ve kabile varken lohusalıkta mahvolursunuz.

Back