• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın Benden Habersiz Yaptığı Borçlar

Arkadaşlar merhaba,

Konuyu 3 hafta önce öğrendim, aksiyon aldık ama dertleşmek, fikrinizi almak istedim.

14 yıllık evliyim ve 12 yaşında bir oğlumuz var. Eşim bankacı, ben de özel sektörde planlama uzmanıyım. Aylık ortalama 100 bin gelirimiz var. Konut kredisi, araç kredisi, ihtiyaç kredisi vs. borçlarımız vardı ve hepsi bu yaz bitti. Tam rahat bir nefes alırız, bundan sonra gönlümüzce gezer, yer içeriz diye düşünüyordum ki eşim yılbaşı haftası bitcoin ve borsada yatırım yapmak için birkaç defa kredi çektiğini, ikisinde de zarar edince kredileri ödemek için sürekli esnek hesap ve kredi kartlarına yüklendiğini, bir sürü bankadan ihtiyaç kredisi çektiğini ve artık sürdüremediğini söyledi, daha doğrusu itiraf etti. Önce 150 bin dedi, sonra 450 bine çıktı, en son findeks raporunu ve tüm hesap hareketlerini sitedim. Maalesef 1 milyon civarına ulaşmış borçlar. Görünce çok kötü oldum ve çok kızdım. Son ay sadece 80 bin liralık idda kuponu yapıp oynamış belki kazanırım da kurtarırım diye ama iyice batmış.

Bu arada evlendikten 4 yıl sonra benim ailemin desteği ile bir daire aldık ve 8 yıl konut kredisi, 3-4 yıl sonra araç aldık ve 4 yıl araç kredisi, yatırım araçlı ufak bir arazi aldık 2 yıl ihtiyaç kredisi vs. bunların çoğunu ben ödedim, çocuğun masrafları için ondan aylık bir miktar para alıyordum. Servisi, kursu vs. için. Ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz müstakil bir binada yaşıyoruz, kiramız yok yani. Eşim sadece faturaları öder. Yıllardır paranın üstü ile ne yaptığını sorarım ve bes birikimi yaptığını, yok kendince yatırımları olduğunu vs. söyler, hatta sana mı hesap verceğim ben babama hesap vermemişim diye kızardı, tartışırdık. Yıllarca nereye ne harcama yaptığını görmedim yani.

Sonra geldi ben artık bu borçları ödeyemiyorum, işin içinden çıkamıyorum dedi. Yemek kartı annesindeydi mutfak alışverişi için kullanıyor, yemekleri beraber yiyoruz, annesi çalışmadığı için o hazırlıyor. Bu kartı dışarıda kullanmış ve annesi ile tartışmışlar 300-400 lira için düşünün. Tabi sebebini sonradan anladık ki sıfırı tüketmiş. Çocuk devlet okulunda okuyor, servis harici bir masrafı yok. Tenis kursuna gönderiyorum aylık 8 bin veriyorum ve eşim bana çok söylenmişti, yok çok pahalıymış yok bilmem ne.

Kendimiz halledelim kimseye söyleme dedi ama hem maddi hem de psikolojik olarak altından tek başıma kalkamam dedim, eltimle yakınız onunla paylaştım, kızdı köpürdü ama umrumda değil. Sonra bir hesap yaptık işin içinden çıkamıyoru kendisi annesini çağırdı ve durumu anlattı. Benim ailemin durumu müsait ama onlara söylemedim, çok utandım. Eşimin sebep olduğu bir sıkıntı için benim ailemin üzülmesini istemedim.

Ben aldığım ufak araziyi satmıştım, bankada 200 bin param vardı. Annesinin de çay kesimlerinden aldığı, birkaç yıldır biriktirdiği 200 bin lirası vardı onu bize verdi, tek emekli maaşı ve ufak bir dükkan kirası ile geçinmeye çalışıyorlar zaten. 250 bin lira da kredi çektim ve ödemelere başladık. 6 ay biraz zorlanacağız ama sonrasında toparlanacak inşallah.

Hem eşime hem de kayınvalideme bundan sonra maaşın bende toplanacağını ve masraflar çıktan sonra kalan para ile ne yapacağımza beraber karar vereceğimizi söyledim. Ona nasıl güvenebilirim bilmiyorum, sürekli sorgulayarak yaşamakta çok yorucu. Bana olan sadakatinden eminim ama gözümü kapatıp arkamı yaslayamayacağım maalesef. Allah'tan daire ve arabayı kendim üstüme almıştım.

Çocuğumuzun aile ortamında analı babalı büyümesini istiyorum. Umarım Rabbim bunu unutturacak başka dertler vermez ve eşim akıllanmıştır. 2 hafta konuşmadım, ilk hafta kendime gelemedim çok üzüldüm ama şimdi psikolojik olarak daha iyiyim.

Çok pişmanım, aylardır uyuyamıyorum, dünyam başıma yıkıldı, çok zordu bu süreç benim için dedi. Bende keşke daha önce gelseydin de hesap bu kadar kabarmasaydı dedim.
Ödüllendirmeye devam et aferin. Nasıl yaptıysa borcu bir güzel boşayacaksın kendi kendine ödeyecek çok bilmiş. Ama yok anam ille o çocuklar bahane edilip kocadan vazgeçilmeyecek ya o yüzden hayatınız boyunca çalışıp serin önüne adamların

Batmasanız da çıkması zaman alabilir. Sabır ister beklemek lazım gelir. Bana sorarsanız hisse değil fon paketi satın alın derim. Keskin kazançlar olmaz belki ama zarar etmezsiniz. Bir yılda %100e yakın kazandıran fonlar var. Ya da BES başlatabilirsiniz, ama en az 10 yıl ellememek koşulu ile. Kazandığın kadar değil biriktirdiğin kadar zenginsinizdir. O yüzden ufak ya da az demeyin biriktirin bence.
Ben istiyorum ki bir hisse alayım misal 10 bin TL sonra onu unutayım. 30 yıl sonra o hisse ile güzel bir arsa veya ev veya araba vb alayım. Yani kiymetli olsun şimdi ki 10 binim o zamana. Bu mümkün mü?

Ben yinede bir şans vermek istedim. Kararlıyım zaten bir daha olursa durmam. Benim ona ihtiyacım yokki onun bana ve oğlumuza ihtiyacı var. Kendi bilir. Bizi kaybetmeyi göze alırsa zaten yapacak bir şey yok demektir.
Sizin şans biraz pahalıya patlamış ama ailesi ödesin. ilk borç değildir o. Yıllardır maaşından bi haber yaşamışsıniz..

Sizin şans biraz pahalıya patlamış ama ailesi ödesin. ilk borç değildir o. Yıllardır maaşından bi haber yaşamışsıniz..
Dimi işin bir de o kısmı var adamın 14 yıllık maaşı hadi harcadığı ettiği 10 yıllık maaş ortada yok artı 1m borç yani adam toplamda 3-4 m lik olmuş son bu 1m de patlamış bakmış kapatamıyor yalandan itiraf pişmanım affet tövbe

Kaç defa tartıştık. Neler söyledim. Adama vize aldım eş üzerinden schengen bize evraklarında maaş bordrosuna baktım diye kıyameti kopardı. Yine de ben eşşeğim ki ona vize aldım beraber gezelim diye. Ben AB vatandaşıyım onunla beraber gezmek istedim çünkü. Ben senin maaşına karışmıyorum ne istiyorsan yap sende bana karışma dedi. Hep söyledim birlik olmazsa dirlik olmaz beraber yapalım yatırım vs ne istiyorsan diye. Beraber yatırım yapamadık ama borçları beraber ödüyoruz. Herkes yer içer hesabı Dilber öder oldu.
Kusura bakmayın iyi günümde bana para yüzünden atar yapan adamı bu durumda yanlız bırakırdım.Neden mi? Yakında eşinizin ne kadar nankör olduğuna tanık olacaksınız ,adam sıkışınca size söylemiş çünkü halledeciginizi biliyor Evladının hakkını,eşinin emeğini hırs ve bencillikle yiyen adam ilerde yapmasaydin der ve daha büyük darbe atar Burada size benzer konular çok ,çoğu erkeğe ikinci hâk bile fazla.3 ay süre verin kendinize ölçün tartın zaten çok değil yakında başlar sıkma, boğma ,sus anladık demeye......

en son böyle yüklü miktarda borçlanan bir tanıdığımızin gayri meşru bir çocuğu ve onun annesine açtığı bir ev olduğu ortaya çıktı. cocuk büyümüş okula başlamış kadının haberi yok. kadının büyük çocuğu nüfus kayıt örneği alınca mi ne ortaya çıkmıştı. adam bunları arkadaşıma kredi cektim ödemedi diye yıllarca kandırıp öteki kadın ve çocuğa yedirmis paraları. yani demem o ki borsa coin kupon mupon hikayede olabilir. hikaye olmasa da ben sanirim o adama güvenmeyi bırakır o evliliği surduremezdim. sektirip giderdi 1 milyon borcu ile kendi yağında kavrulur yaşardı.

en son böyle yüklü miktarda borçlanan bir tanıdığımızin gayri meşru bir çocuğu ve onun annesine açtığı bir ev olduğu ortaya çıktı. cocuk büyümüş okula başlamış kadının haberi yok. kadının büyük çocuğu nüfus kayıt örneği alınca mi ne ortaya çıkmıştı. adam bunları arkadaşıma kredi cektim ödemedi diye yıllarca kandırıp öteki kadın ve çocuğa yedirmis paraları. yani demem o ki borsa coin kupon mupon hikayede olabilir. hikaye olmasa da ben sanirim o adama güvenmeyi bırakır o evliliği surduremezdim. sektirip giderdi 1 milyon borcu ile kendi yağında kavrulur yaşardı.
Adam iyi günde bile evin yükünün çoğunu kadına yüklemiş karısı maaşını sorunca " babama hesap vermedim sana mı vereceğim? diyen ama borç boyunu aşınca ben bir bok yedim gel temizle diye eşinin eline sarı bezi tutusturan biri. Konu sahibi otursun şimdi bu adamın borcunu ödesin, Evladına ayiracagi kıymetli zamanları koca uğruna feda etsin .....

bence sadece son bir sene degil uzun senelerdir kumar oynuyor olabilir

bu arada ailenize soyleyin, ama bilmiyormus gibi davransinlar... bence bu noktadan sonra kendinizi saglama almaniz gerekir

ayrica kayinailenin bu kadar iyi olmasinin sebebi adami problemini bilmeleri olabilir... sadece kendiniz icin degil cocugunuz icin de akilli davranmak zorundasiniz
Burada yine bir kumar konusunda yaşlı vs diye kayın aileye kıyamayan kadın vardı boşanmaya karar verdiğinde kayın valide yapmadığını bırakmadı. Hatta gelinin eşyalarını direk alıp kendi evine falan yerleştirmişti. Kadın çıldırmıştı yapılanlara inanamadı. Konu sahibi sanki bu dünyaya yeni gözlerini açmış gibi konuşuyor. Yarın boşanmaya karar verdiğinde kimse suratına bile bakmayacak.

Hisse değer kaybı yaşadığında batmış mi oluruz? Hiç bilmiyorum ben de girmek istiyorum o yüzden soruyorum. Cevap verebilirseniz çok sevinirim.
Hayir batmış olmayız, sadece zarar edilir o kadar. Batmış olması için şirketin iflas etmiş olması gerekir.
Sıfır bilgiyle lütfen girmeyin bakın bankacı bile panik yapıp satmış halbuki beklese kâr edebilirdi. Biraz önden araştırın, bu konuda youtube derya deniz.
Sadece size tavsiyem, lazım olacak parayla borsaya girmeyin. Hisse çıkarken almayın, güvenilir hisseler düşerken panik yapıp satmayın.

Arkadaşlar merhaba,

Konuyu 3 hafta önce öğrendim, aksiyon aldık ama dertleşmek, fikrinizi almak istedim.

14 yıllık evliyim ve 12 yaşında bir oğlumuz var. Eşim bankacı, ben de özel sektörde planlama uzmanıyım. Aylık ortalama 100 bin gelirimiz var. Konut kredisi, araç kredisi, ihtiyaç kredisi vs. borçlarımız vardı ve hepsi bu yaz bitti. Tam rahat bir nefes alırız, bundan sonra gönlümüzce gezer, yer içeriz diye düşünüyordum ki eşim yılbaşı haftası bitcoin ve borsada yatırım yapmak için birkaç defa kredi çektiğini, ikisinde de zarar edince kredileri ödemek için sürekli esnek hesap ve kredi kartlarına yüklendiğini, bir sürü bankadan ihtiyaç kredisi çektiğini ve artık sürdüremediğini söyledi, daha doğrusu itiraf etti. Önce 150 bin dedi, sonra 450 bine çıktı, en son findeks raporunu ve tüm hesap hareketlerini sitedim. Maalesef 1 milyon civarına ulaşmış borçlar. Görünce çok kötü oldum ve çok kızdım. Son ay sadece 80 bin liralık idda kuponu yapıp oynamış belki kazanırım da kurtarırım diye ama iyice batmış.

Bu arada evlendikten 4 yıl sonra benim ailemin desteği ile bir daire aldık ve 8 yıl konut kredisi, 3-4 yıl sonra araç aldık ve 4 yıl araç kredisi, yatırım araçlı ufak bir arazi aldık 2 yıl ihtiyaç kredisi vs. bunların çoğunu ben ödedim, çocuğun masrafları için ondan aylık bir miktar para alıyordum. Servisi, kursu vs. için. Ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz müstakil bir binada yaşıyoruz, kiramız yok yani. Eşim sadece faturaları öder. Yıllardır paranın üstü ile ne yaptığını sorarım ve bes birikimi yaptığını, yok kendince yatırımları olduğunu vs. söyler, hatta sana mı hesap verceğim ben babama hesap vermemişim diye kızardı, tartışırdık. Yıllarca nereye ne harcama yaptığını görmedim yani.

Sonra geldi ben artık bu borçları ödeyemiyorum, işin içinden çıkamıyorum dedi. Yemek kartı annesindeydi mutfak alışverişi için kullanıyor, yemekleri beraber yiyoruz, annesi çalışmadığı için o hazırlıyor. Bu kartı dışarıda kullanmış ve annesi ile tartışmışlar 300-400 lira için düşünün. Tabi sebebini sonradan anladık ki sıfırı tüketmiş. Çocuk devlet okulunda okuyor, servis harici bir masrafı yok. Tenis kursuna gönderiyorum aylık 8 bin veriyorum ve eşim bana çok söylenmişti, yok çok pahalıymış yok bilmem ne.

Kendimiz halledelim kimseye söyleme dedi ama hem maddi hem de psikolojik olarak altından tek başıma kalkamam dedim, eltimle yakınız onunla paylaştım, kızdı köpürdü ama umrumda değil. Sonra bir hesap yaptık işin içinden çıkamıyoru kendisi annesini çağırdı ve durumu anlattı. Benim ailemin durumu müsait ama onlara söylemedim, çok utandım. Eşimin sebep olduğu bir sıkıntı için benim ailemin üzülmesini istemedim.

Ben aldığım ufak araziyi satmıştım, bankada 200 bin param vardı. Annesinin de çay kesimlerinden aldığı, birkaç yıldır biriktirdiği 200 bin lirası vardı onu bize verdi, tek emekli maaşı ve ufak bir dükkan kirası ile geçinmeye çalışıyorlar zaten. 250 bin lira da kredi çektim ve ödemelere başladık. 6 ay biraz zorlanacağız ama sonrasında toparlanacak inşallah.

Hem eşime hem de kayınvalideme bundan sonra maaşın bende toplanacağını ve masraflar çıktan sonra kalan para ile ne yapacağımza beraber karar vereceğimizi söyledim. Ona nasıl güvenebilirim bilmiyorum, sürekli sorgulayarak yaşamakta çok yorucu. Bana olan sadakatinden eminim ama gözümü kapatıp arkamı yaslayamayacağım maalesef. Allah'tan daire ve arabayı kendim üstüme almıştım.

Çocuğumuzun aile ortamında analı babalı büyümesini istiyorum. Umarım Rabbim bunu unutturacak başka dertler vermez ve eşim akıllanmıştır. 2 hafta konuşmadım, ilk hafta kendime gelemedim çok üzüldüm ama şimdi psikolojik olarak daha iyiyim.

Çok pişmanım, aylardır uyuyamıyorum, dünyam başıma yıkıldı, çok zordu bu süreç benim için dedi. Bende keşke daha önce gelseydin de hesap bu kadar kabarmasaydı dedim.
Allah yardımcın olsun

Koskoca adam babasına niye hesap versin? Size tabii ki hesap verecek. Eşisiniz ve birlikte çalışıp kazanıyorsunuz. Adamı şımartanın biri annesiyse diğeri de sizsiniz. Tüm maddi yükü sırtlamışsınız. Adam paraları har vurup harman da savursa ruhunuz duymayacaktı. Çalışan bir kadın olduğunuz halde evin gelir giderinin hesabını soramamışsınız. Şimdi başına böyle bir iş açmış. Onu da sorunsuz şekilde çözüyorsunuz. Bu kriz elbet aşılacak, borçları da bitirip rahatlayınca bugünler elbet unutulacak. O zaman adamın bunları tekrar denememesi için bir sebep yok çünkü nasılsa iki haftalık küslükten sonra borçları ödeyen bir karısı var. Bir kere yapan yine yapar. Bu yazdığımı seneler sonra hatırlarsınız umarım.

Çok yakın bir arkadaşım benzer bir süreçten geçti geçen sene. Birden 750 bin borç çıktı ve hepsi lüks harcamadan. Bana çok saçma gelmişti açıkçası bu kadar olana kadar farkedimememsi ama o da şimdi her şeyi üstüne aldı. Borçlar çöl hafifledi, borçlar için eşine gönderdiği paralar okuyordu ona açıklama olarak borç yazmasını söylemiştim, öderken sizinde yapmanızı tavsiye edebilirim. İlerde işler kötü giderse ödediğiniz borcunda kanıtı olsun, banka hesap hareketlerine borç yazmak önemli. Geçmiş olsun, bizimkiler atlattı barıştı. Durumu da topladılar baya. Umarım sizde hızlıca atlatırsınız

Siz nasıl bu zamana kadar kocanızin bazı çocuk masrafı ve fatura harici kalan parasıyla ne yaptığının peşine düşmez, kredileri tek başıniza ödersiniz? Neymiş beyfendi babasına hesap vermemiş karısına mı verecekmiş. Karısı sayesinde ev, araba alırken erkek gibi davranmiyor ama hesap vermeye gelince atar gider yapıyor. Birde gidip kredi çekiyorsunuz ödüllendirir gibi.
Bırakacaktınız biraz mücadele edecekti. Yazık annesinin elindeki, avucundakininde almış.
Borçlar bitince siz bu adam kolay kolay durmaz. Sorumsuzca yaşamaya alışmış. Onun böyle yaşamasına müsade ettiğiniz için sizde suçlusunuz. Annesine oğlunu şımartmış demişsiniz ama sizin ondan geri kalır yanınız yok.

Back