• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMİN AİLESİNDEN BUNALDIM. LÜTFE YARDIM EDİN

Geriye tek benim dedigim seçenek kalıyor.
Tavirlarinizla bu isi çözmek. Ama gayeet sakince relax bir bicimde kavgasiz hatta duygusuz net kisa sozlerle ben gidiyorum ben yapiyorum annem gelcek annemi özledim vs uyucam canım sıkkın.
Bisemi söyledi ya senin neyin var ne oldu değiştin sen vs
Yok bisey hayatımm sana oyle gelmiş.
Hic bi sekilde ispatlayamayacak eşiniz
Ne kavgaci ne dirdirci ne afedersiniz ağlayan bebek olmicaksiniz.
Aglayinca bise elde ettinizmi? Yoo. Kendinizi uzdugunuzle kaldınız.
Birakin o üzülsün. Acımayın hic.
Aslında evet dediğinizi yapmaya başladım gibi. Annesi bugün yarın yemeğe çağıracaktı. Ben Annemle plan yaptım. ÇArşamba günü ben annemleyim haberin olsun işlerimiz var sen de bir şey yapmak istersen yap dedim.Çarşamba derse yemek gelemem dedim. E yemek yer gidersiniz falan dedi. İş çıkışı gidicez yemek yeriz biz dedim. Tamam dedi.
Etmedim aksine ağlyorum sinirlerim boşalıyor diyo duygu sömürüsü yapıyor oldum.
İnşallah bunu uygulamaya devam edebilirim. En mantıklısı bu şekilde davranmak başka olur yok.

Evliliğimin ilk ayları aynen böyle nezaketle istisnasız tüm sülalesini ağırladım eşimin, hatta öyle zamanlar olurdu ki kayınpeder sabahın 9unda (pazar günleri) arayıp kahvaltıya gelelim diyordu. Kendileri yetmiyordu yolda gelirken, kardeşlerini arıyorlardı onlar da geliyordu. Yapılan söylenmez ayıptır ancak en az 4-5 kere böyle büyük yemek verdim. Geçtiğimiz ramazanda kaynana geldi bana dedi yeni gelinsin, kızkardeşimin gelinleri bizi ilk seneden iftara aldı, karşılık beklerler diye. (karşılıksız tek bardak kaldırmazlar.) dedim tamam hadi evimin beti bereketi olsun, Allah rızası için alayım. Hepsini aldım üç fasıl daha. Giderken dediler ki sen bizi aldın biz de seni alacağız diye. Ben sadece teşekkür ederim dedim.
Almadılar, beklentim de yoktu sadece bana fırsat oldu bu. Geçtim kv karşısına, bir daha bana yok şunu al yok bunu al dersen bozuşuruz dedim. Sen kendi gözünle gördün bitti dedim. O oldu. Şu an yüzleri yok hiçbirinin evime doluşmaya.
Üstelik gelirler, temizliğime bakarlar, yemeğin tadına tuzuna yorum yaparlar. Genç kızları, geçtim yardım etmeyi önündeki tabağı kaldırmaz, tek başıma döner dururdum.

Siz bence başindan beri fazlaca iyimser ve güler yüzlü olmuşsunuz. Kayinvalideniz de tatlı diliyle tüm iyimser haliyle size emrivakilerini yürütmüş. Tamam elbette kırıcı olmayın, yoksa haksız duruma dusuceksiniz belli, ama siz de tıpkı onun yaptığı gibi annecim oğlunuz geliriz demiş ama ben bugün cidden çok bitkin hissediyorum baska zaman gelsek olurmu, yada annecim siz gidin beni katmayin hastane randevum var, yada son aylarimi dinlenerek geçirmem gerektiğini söyledi doktorum, gibi gibi... Esinize de ofkeninizi değil yorgunlugunuzu, ve hamileliginizi gostere gostere ifade etmeye çalışın belli ki o da pek anlayışlı değil, ah uh şuram agriyo iyi hissetmiyorum filan yapın mesela. Şimdi bu şekilde olan ilişkiler çocuk olduktan sonra daha da laçkalaşicak emin olun. Bu sefer torun sevme bahanesi ile devam edicek.. 🤦
Çünkü yapım o soğuk kaba bir insan değilimdir. Hümanist bir insanımdır ama beni bile çıldırttılar düşünün :) Yok değil hamileyken daha hassas olduğumuz gerçeği bile saçma geliyor bazen ona. Çok şükür rahat geçirdiğim için hep onu fırsat bildiler. Bir de 2 torunu var zaten hep şımartmaya bayılıyor. 2 si de kız benim ki erkek. Ben öyle davranmasını istemiyorum. Tavırlarımla belli ediyorum bakalım onuda erkek çocupu bu şımartmaya gelmez diye.

Evliliğimin ilk ayları aynen böyle nezaketle istisnasız tüm sülalesini ağırladım eşimin, hatta öyle zamanlar olurdu ki kayınpeder sabahın 9unda (pazar günleri) arayıp kahvaltıya gelelim diyordu. Kendileri yetmiyordu yolda gelirken, kardeşlerini arıyorlardı onlar da geliyordu. Yapılan söylenmez ayıptır ancak en az 4-5 kere böyle büyük yemek verdim. Geçtiğimiz ramazanda kaynana geldi bana dedi yeni gelinsin, kızkardeşimin gelinleri bizi ilk seneden iftara aldı, karşılık beklerler diye. (karşılıksız tek bardak kaldırmazlar.) dedim tamam hadi evimin beti bereketi olsun, Allah rızası için alayım. Hepsini aldım üç fasıl daha. Giderken dediler ki sen bizi aldın biz de seni alacağız diye. Ben sadece teşekkür ederim dedim.
Almadılar, beklentim de yoktu sadece bana fırsat oldu bu. Geçtim kv karşısına, bir daha bana yok şunu al yok bunu al dersen bozuşuruz dedim. Sen kendi gözünle gördün bitti dedim. O oldu. Şu an yüzleri yok hiçbirinin evime doluşmaya.
Üstelik gelirler, temizliğime bakarlar, yemeğin tadına tuzuna yorum yaparlar. Genç kızları, geçtim yardım etmeyi önündeki tabağı kaldırmaz, tek başıma döner dururdum.
Siz de çok uğraşmışsınız çok haklısınız resmen iyi niyetinizi sizinde suistimal etmişler. Ne kadar güzel demişsiniz evimin bereketi olsun diye. Ama onların düşündüğü bu değil arkadaşlar akrabalar laf etmesin. Bak şunun gelini nasıl da bizi ağırrladı diye konuşulsun sadece dertleri.
Ne kadar ayıp temizliğe yemeğe bakmak. Hayır anlayamıyorum benim kayınvalidem de taa kaç km lik yerden gelin gelmiş yeri geldi çok çektim der. Bırak kaç yaşında insanlarız herkes kendi hayatını yaşasın.

Aslında evet dediğinizi yapmaya başladım gibi. Annesi bugün yarın yemeğe çağıracaktı. Ben Annemle plan yaptım. ÇArşamba günü ben annemleyim haberin olsun işlerimiz var sen de bir şey yapmak istersen yap dedim.Çarşamba derse yemek gelemem dedim. E yemek yer gidersiniz falan dedi. İş çıkışı gidicez yemek yeriz biz dedim. Tamam dedi.
Etmedim aksine ağlyorum sinirlerim boşalıyor diyo duygu sömürüsü yapıyor oldum.
İnşallah bunu uygulamaya devam edebilirim. En mantıklısı bu şekilde davranmak başka olur yok.

Süper olmuş. Bu sekilde devam kavga ve ağlamak 2si çözüm degil. Kim hangi dilden anliyorsa o. Bunu uygulamaya devam ettikce daha da mutlu olursunuz.

Süper olmuş. Bu sekilde devam kavga ve ağlamak 2si çözüm degil. Kim hangi dilden anliyorsa o. Bunu uygulamaya devam ettikce daha da mutlu olursunuz.
Evet kendimde iyi hissettim o zaman. Arkadaşlarımda takılma gülüp geç diyor ama her zaman öyle olmuyor işte.
Hadi kavga etmiim güzelce söyliyim dediğimde de ben haksız oluyorum konuşmakta çözüm değil artık dediğiniz gibi. Umarım dediğiniz gibi olur dediklerinizi dikkatealacağım. :)

Evet kendimde iyi hissettim o zaman. Arkadaşlarımda takılma gülüp geç diyor ama her zaman öyle olmuyor işte.
Hadi kavga etmiim güzelce söyliyim dediğimde de ben haksız oluyorum konuşmakta çözüm değil artık dediğiniz gibi. Umarım dediğiniz gibi olur dediklerinizi dikkatealacağım. :)
Tabi her zaman oyle olmuyor. Bu dünya hassas kalpler için bir cehennem. Bu bir gerçek.
Ama bazı pasazadeler hassasliktan anlamaz.
Anlasalardi duygu sömürüsü olarak görüp kendilerini haklı görmezlerdi.
Konusunca uzuyor çünkü
Islerine geleni cok iyi anlıyorlar merak etmeyin.
Biz böylelerini coook gördük.
Bakin benim ailemde birsürü insan boşandı.
Bende evliyim.
Ben insan kurdu oldum :) kaynananız akıllı birisi. Bu bir gerçek ama cahil ve eskide kalmış biraz.
Onun icin mutlu olacağız. Kendimizi doldurmicaz üzülmek sinirlenmek yok :) biz mutlu olalım da gerisini onlar düşünsün dimi ama oh canima degsin
Zaten bayram kari kocalarin arasını bozuyor.
Bakın 3 4 gun ve sonrasında kac konu açılır burda.
Bayram ve eş ailesi ile ilgili.
Onun için aklımızı kullanmamiz lazım.

Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum eşimin ailesi özellikle annesi.
Eşim ailesine çok düşkün. Aynı şekilde bende. Aynı şehirdeyiz hepimiz.
Ancak eşimin ailesi çok kalabalık.Sürekli bir arada olmak istiyorlar. Ben annesine söylediğim birşeyi hemen başkasından duyabiliyorum. Eşimin annesi Çok iyi bir insan yukarı da Allah var ancak artık çocuklarının ayrı birer ailesi olduğunu unutarak hala onun istediği gibi hareket etmelerni istiyor. Sürekli haftada 3-4 kez yemeğe çağırıyor. Birde beni aramıyor eşimi arıyor çünkü onun tamam diyeceğini biliyor. Ben evde kaç tencere yemek yapmış oluyorım. Bazen birde laf sokuyor siz gelceksiniz diye şunu bunu yapmıştım. En son dedim anne bende evde yemek yapıyorum önceden haber versen ona göre uğraşmazsın diye.
Birde ağzına dolamış olduğu hep beraber olalım hep beraber olalım lafı. Herşeyi de tatlı diliyle bir şekilde yaptırıyor.
Bende kendi ailemle aynı şehirdeyim ancak eşimin ailesini daha çok görüyorum. Ancak eşim bunu kabul etmiyor hemen kavga çıkartıyor. Her düğünde bizi de yanında götürmek istiyor. Evine misafir gelsin ille bizde gidiyoruz. Artık çok bunaldım.o kadar iç içeler ki her bayram bile birlikte olmaya çalışıyorlar. Eşimin abisi başka şehirde ya biz oraya gidiyoruz ya onlar geliyor. Ama hiç oğlum sizde gidin karının ailesi ile de biraz vakit geçirin demek yok. Annemlere gideceğiz dediğimde ağzını açıp birşey bile demiyor.Sadece çocuklarının yanında gösteriş yapıyor.
2 yıllık evliyim ve şuan 9 aylık hamileyim. Bu bayram olan artık benim için son nokta oldu. Yine abileri geliyor. Bu sefer dayısı ve 2 çocuğu teyzesi ve çocuğuda geliyor. E o kadar kalabalık olunca eşim bizde de kalsınlar dedi. Kayınvalidem hemen hamile olduğu için yollamak istemiyorum diyor. Eşimde ben ona yardım ederim deyince teyzende sizde kalmak istiyordu zaten diyor. Hamile diye yollamak istemiyorum demesi sırf göz boyama. 7 aylık hamileyken kayınvalidemin 10 tane arkadaşını evimde ağırladım. Mamalarımı da yaptım. Kahve yapıyım dediğimde insanlar gerek yok uğraşma derken kayınvalidem makinada yapıcak uğraşmıcak zaten yapsın. Kalkmayın daha oturun diye laflr söylüyor. Ben yanında değilken çocuğumun odasını açıp gösteriyor.
Geçen bayram eltim çocukları ile bize geldiklerinde 1 yaşındaki çocuğu uyuyunca yatıracak yer sordu daha kendi çocuğum yatmadığı için beşiği vermek istemedm. Ama kayınvalidem hemen anne yanına sığmaz yataktan düşer nasılsa beşik var orda yatsın dedi ve yatırdılar. Eşim gelince de zaten bişey demedi karında diyor. Bunu söyleyince bende kızdım diyemiyorum. Her olayımız böyle.daha o kadar çok var ki yazmam sayfalar alır. Artık ne yapacağımı şaşırdım.
Mesafe şart!

Tabi her zaman oyle olmuyor. Bu dünya hassas kalpler için bir cehennem. Bu bir gerçek.
Ama bazı pasazadeler hassasliktan anlamaz.
Anlasalardi duygu sömürüsü olarak görüp kendilerini haklı görmezlerdi.
Konusunca uzuyor çünkü
Islerine geleni cok iyi anlıyorlar merak etmeyin.
Biz böylelerini coook gördük.
Bakin benim ailemde birsürü insan boşandı.
Bende evliyim.
Ben insan kurdu oldum :) kaynananız akıllı birisi. Bu bir gerçek ama cahil ve eskide kalmış biraz.
Onun icin mutlu olacağız. Kendimizi doldurmicaz üzülmek sinirlenmek yok :) biz mutlu olalım da gerisini onlar düşünsün dimi ama oh canima degsin
Zaten bayram kari kocalarin arasını bozuyor.
Bakın 3 4 gun ve sonrasında kac konu açılır burda.
Bayram ve eş ailesi ile ilgili.
Onun için aklımızı kullanmamiz lazım.
Aynen öyle keşke bu kadar hassas olmasak. En çok biz üzülüyoruz sonra.
Kayınvalidemle ilgili tespitiniz de bu kadar yerinde olur kesinlikle öyle.
Tek düşündüğüm mutluluğum eşimi de seviyorum aile konusu dışında belki de bulabileceğim en iyi insan. Ama dediğim gibi ailesi konu olunca farklı birine dönüşüyor.
Bakalım o nasıl davranıyorsa bizde de o artık. Soğuk kanlılıkla devam edicem bundan sonra

Siz de çok uğraşmışsınız çok haklısınız resmen iyi niyetinizi sizinde suistimal etmişler. Ne kadar güzel demişsiniz evimin bereketi olsun diye. Ama onların düşündüğü bu değil arkadaşlar akrabalar laf etmesin. Bak şunun gelini nasıl da bizi ağırrladı diye konuşulsun sadece dertleri.
Ne kadar ayıp temizliğe yemeğe bakmak. Hayır anlayamıyorum benim kayınvalidem de taa kaç km lik yerden gelin gelmiş yeri geldi çok çektim der. Bırak kaç yaşında insanlarız herkes kendi hayatını yaşasın.
Ah ah daha neler var. Ağlaya ağlaya uyuyamadığım zamanlarda, ne içim yana yana ah ettim. Şimdi bir oğlu daha var. saygımı, hürmetimi onlara mecburluğum sanıp ezmeye kalktılar. Allahım beni duysun o bilir.

Ah ah daha neler var. Ağlaya ağlaya uyuyamadığım zamanlarda, ne içim yana yana ah ettim. Şimdi bir oğlu daha var. saygımı, hürmetimi onlara mecburluğum sanıp ezmeye kalktılar. Allahım beni duysun o bilir.
Aynı şekilde bende özellikle şu hamile zamanlarımda olanları hiç bir zaman unutmayacağım. Aslında hiç birine mecbur değiliz tabi ama bizim yetişmemizle onların ki bir değil demek ki. Yukarıda Allah var görüyor herşeyi bizede bu sabrımızın karşılığını muhakkak verir.

Kabahat sizde ,madem hamilesiniz uzanın yatın sancım var diyin ,
Gelip öyle boş boş oturup gitsinler ,bayramda da eşiniz ağırlasın teyzesini rahatsızım diyin uzanın ,
Eşinize ağır konuşun ,2 canlıyım birde beni böyle yoruyorsunuz hakkımı helal etmiyorum diyin ,sizde biraz pasifsiniz ,
Kahve için sordunuz kv öyle dedi madem neden bozmuyorsunuz herkesin yanında bende makineyim hamile kadından hizmet beklenmez elinden su bile içilmez ,siz ne kötüsünüz demiyorsunuz ,
Niye beşik mevzunda cıngar çıkarmadınız

Diyorum ya her ne kadar açık açık kabul etmedi ise önceliği ailesi. Ama asla kabul etmiyor. Geçen gün tamamen farklı bir konudan tartıştık. Sen beni sevmiyorsun o zaman noktasına geldim. Yanıma gelip neden böyle söylüyorsun tabi ki de seni seviyorum. Ailemle birlikte benim için en önemli olan sizsiniz diyor. Beni sevdiğini söylerken bile ailesi. Ama böyle değildi. Yeri gelir kızardı bile ailesine işimiz var falan diye. Hatta en son abileri geldiğinde kavg ettik ailemi göremez oldum diye.Plan yaptım hemen annemle. Abileri gidince annesi yine misafir gelicek diye bizi çağırıyor. ÇArşamba günü şunlar bize gelicek sizde gelin. Eşimde dedi annesi ile planları var gelemez diye. Annesi hemen aaa salı günü gelsinler o zaman dedi. O günde düğüne gidicez biz anne ben gelirim yani ille ikimiz mi gelmek zorundayız dedi. Ama misafir gelince sonra yine çağırıyor ikimizi.
Böyle devam ederse açıkçası benim de kalasım yok. Ama çocuğuma üzülüyorum şimdi de.
Çocuğa sadece siz üzülmeyin. Arada müsade edin de babası da üzülsün.
Bir tane hayatınız var. O hayatı ne zamana kadar başkaları için yaşayacaksınız?

Hem o nasıl cevap; ailemle sen de önemlisin.
Yok öyle bir dünya. Siz çekirdek ailesiniz, aileleriniz artık yakın akraba.
Diyelim ki sizi de ailesi kadar önemsiyor. Neden göstermiyor? Farkındaysanız sürekli ailesinin dediği oluyor. Ya sizin istekleriniz? Tabi ki reddediyor ve kavga ediyor.
Hani sizi de ailesi kadar seviyordu? Ailesini seviyor ve onları kırmıyor, mutlu ediyor. Sizi seviyor ama kırıyor ve mutsuz ediyor. Bu nasıl sevgi?

Kabahat sizde ,madem hamilesiniz uzanın yatın sancım var diyin ,
Gelip öyle boş boş oturup gitsinler ,bayramda da eşiniz ağırlasın teyzesini rahatsızım diyin uzanın ,
Eşinize ağır konuşun ,2 canlıyım birde beni böyle yoruyorsunuz hakkımı helal etmiyorum diyin ,sizde biraz pasifsiniz ,
Kahve için sordunuz kv öyle dedi madem neden bozmuyorsunuz herkesin yanında bende makineyim hamile kadından hizmet beklenmez elinden su bile içilmez ,siz ne kötüsünüz demiyorsunuz ,
Niye beşik mevzunda cıngar çıkarmadınız
İşte o şekilde yalan söylemekte bana göre değil çünkü evde oturup sürekli yaytığında da sıkılıyorum. Eşim ben yaparım diyor zatende ne kadarını yapabilir yok çarşafı yok havlusu erkeğinde yetebileceği bir yer var.
İyiyim ya onu ağızlarına doladılar işte. Misafir olduğu gün eşim uğradığında ah beni oğlum ah benim yakışıklım gelmiş diye o kadar insan içinde oğlunu seviyor koskoca yakında baba olacak adam insan yanında öyle sevilmez. Çocuklarıyla bozmuş kendisini.
Bir şey dememe fırsat yaratmadı ki yatağa yatırın diyorum düşer diyorlar. Annemyanına yatırın diyorum ona sığmaz e dedim nereye yatıracaksanız yatırın eşimede hemen zaten bişey demedi diyerek kızdım deme yolumuda kapadı.

Çocuğa sadece siz üzülmeyin. Arada müsade edin de babası da üzülsün.
Bir tane hayatınız var. O hayatı ne zamana kadar başkaları için yaşayacaksınız?

Hem o nasıl cevap; ailemle sen de önemlisin.
Yok öyle bir dünya. Siz çekirdek ailesiniz, aileleriniz artık yakın akraba.
Diyelim ki sizi de ailesi kadar önemsiyor. Neden göstermiyor? Farkındaysanız sürekli ailesinin dediği oluyor. Ya sizin istekleriniz? Tabi ki reddediyor ve kavga ediyor.
Hani sizi de ailesi kadar seviyordu? Ailesini seviyor ve onları kırmıyor, mutlu ediyor. Sizi seviyor ama kırıyor ve mutsuz ediyor. Bu nasıl sevgi?
Bir de gelmişler bana ikinci çocuğunuz olunca şöyle böyle dedim sağlıkla ilki bir doğsunda. Eşime de dedim ben ikinci çocuk falan istemiyorum. İleride buda sorun olur. Çünkü evliliğime güvenemiyorum artık bu kadar ailenin dahil olmaması gerekir bir evliliğe.
Artık onu söyleyince bende ne diceğimi şaşırdım çok ağlamıştım çünkü.
Bunuda söylüyorum dinlemiyorsun ben mantıklı birşey söylesem bile onları dinliyorsun diyorum cevap vermiyor ki.

İşte o şekilde yalan söylemekte bana göre değil çünkü evde oturup sürekli yaytığında da sıkılıyorum. Eşim ben yaparım diyor zatende ne kadarını yapabilir yok çarşafı yok havlusu erkeğinde yetebileceği bir yer var.
İyiyim ya onu ağızlarına doladılar işte. Misafir olduğu gün eşim uğradığında ah beni oğlum ah benim yakışıklım gelmiş diye o kadar insan içinde oğlunu seviyor koskoca yakında baba olacak adam insan yanında öyle sevilmez. Çocuklarıyla bozmuş kendisini.
Bir şey dememe fırsat yaratmadı ki yatağa yatırın diyorum düşer diyorlar. Annemyanına yatırın diyorum ona sığmaz e dedim nereye yatıracaksanız yatırın eşimede hemen zaten bişey demedi diyerek kızdım deme yolumuda kapadı.
Hayır diyecektiniz işte.
Açık açık. Bebeğimin yatağında kimseyi yatıramam kusura bakmayın. Beşik olmasa nerede uyuyacaktı çocuk diyecektiniz.
Eşinize öyle dediğinde, kaç yaşında kadınsın anne yalan söylemen ayıp değil mi diyecektiniz.

Susmanız saygıyı geçmiş, korkuya dönüşmüş.

Siz gerçekten çok sindirilmişsiniz, üzüldüm halinize.
Lohusalıkta Allah yardımcınız olsun. İnşallah sütünüz etkilenmez.

Bir de gelmişler bana ikinci çocuğunuz olunca şöyle böyle dedim sağlıkla ilki bir doğsunda. Eşime de dedim ben ikinci çocuk falan istemiyorum. İleride buda sorun olur. Çünkü evliliğime güvenemiyorum artık bu kadar ailenin dahil olmaması gerekir bir evliliğe.
Artık onu söyleyince bende ne diceğimi şaşırdım çok ağlamıştım çünkü.
Bunuda söylüyorum dinlemiyorsun ben mantıklı birşey söylesem bile onları dinliyorsun diyorum cevap vermiyor ki.
O zaman eşinize evliliğinizin sallantıda olduğunu söyleyin ve aile terapisi teklif edin. Belki uzman birinden duyarsa sizi kaale alır.

Eşiniz neden size inanmıyor ve dikkate almıyor? Acaba annesi dolduruyor olabilir mi?

Ben yanında değilken çocuğumun odasını açıp gösteriyor.
Geçen bayram eltim çocukları ile bize geldiklerinde 1 yaşındaki çocuğu uyuyunca yatıracak yer sordu daha kendi çocuğum yatmadığı için beşiği vermek istemedm. Ama kayınvalidem hemen anne yanına sığmaz yataktan düşer nasılsa beşik var orda yatsın dedi ve yatırdılar
odayi gisternsinde bisey yok bence biraz gicik oldgnZ icin hassas davranmışsınız ama beşikte eltnn cocugu yatmamalıydı. .soyle acik acik kendini yiyeceğine benim bebegim daha yatmadi yatırmak istemiyorum diye yada kahveyi makina yapiyor nasil olsa dediginde genede servis icin emek veriyorum vs gibi içinde kalacagina soyle gitsin

Hayır diyecektiniz işte.
Açık açık. Bebeğimin yatağında kimseyi yatıramam kusura bakmayın. Beşik olmasa nerede uyuyacaktı çocuk diyecektiniz.
Eşinize öyle dediğinde, kaç yaşında kadınsın anne yalan söylemen ayıp değil mi diyecektiniz.
Susmanız saygıyı geçmiş, korkuya dönüşmüş.

Siz gerçekten çok sindirilmişsiniz, üzüldüm halinize.
Lohusalıkta Allah yardımcınız olsun. İnşallah sütünüz etkilenmez.
Kızdığım nokta o evet. Bazı arkadaşlar bunun için bencillik yaptığımı söylediler ama konu kesinlikle o değil öyle bir insan değilim sakınmam. Ama dediğiniz gibi beşik olmasa ne olacaktı. Ki kayınvalidem de kalıyorlardı orada da beşik yoktu yastıklarla yapıyorlardı. Gene öyle yapsalardı. Eltim dedi hatta belki bebeğinin yatmasını ilk diye kayınvalidem yine araya girdi tabi. Bide gelmiş bana yorganları falan kaldırdım sonra yine düzelttim diyor kalkınca. Teşekkür etmem gerekiyordu herhalde.
Şuan yine idare edebiliyorum dedğiniz gibi çok şükür bebeğimin sağlığıda yerinde ama sonrası için doğumdan sonrası için gerçekten endişeleniyorum.
Ben gene arada lafımı söyleyip tavrımı koymaya çalışıyorım ama kimse oralı olmuyor ki.
Eğer bu şekilde doğumdan sonra da devam ederse hiç kavga etmeden eşime terapiye gitmek istediğimi söylicem başka türlü olmayacak dediğiniz gibi.
Umarım etkilenmeyiz ana kesin lohusa sendromuna falan girerim kendimi şartlamakta istemiyorum ama kurnazlıklarıyla gene herkesin gözünğ boyayıp istediklerini yaptıracak kayınvalidem

Back