• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMİN AİLESİNDEN BUNALDIM. LÜTFE YARDIM EDİN

Kızdığım nokta o evet. Bazı arkadaşlar bunun için bencillik yaptığımı söylediler ama konu kesinlikle o değil öyle bir insan değilim sakınmam. Ama dediğiniz gibi beşik olmasa ne olacaktı. Ki kayınvalidem de kalıyorlardı orada da beşik yoktu yastıklarla yapıyorlardı. Gene öyle yapsalardı. Eltim dedi hatta belki bebeğinin yatmasını ilk diye kayınvalidem yine araya girdi tabi. Bide gelmiş bana yorganları falan kaldırdım sonra yine düzelttim diyor kalkınca. Teşekkür etmem gerekiyordu herhalde.
Şuan yine idare edebiliyorum dedğiniz gibi çok şükür bebeğimin sağlığıda yerinde ama sonrası için doğumdan sonrası için gerçekten endişeleniyorum.
Ben gene arada lafımı söyleyip tavrımı koymaya çalışıyorım ama kimse oralı olmuyor ki.
Eğer bu şekilde doğumdan sonra da devam ederse hiç kavga etmeden eşime terapiye gitmek istediğimi söylicem başka türlü olmayacak dediğiniz gibi.
Umarım etkilenmeyiz ana kesin lohusa sendromuna falan girerim kendimi şartlamakta istemiyorum ama kurnazlıklarıyla gene herkesin gözünğ boyayıp istediklerini yaptıracak kayınvalidem
Evet lütfen bundan sonra kararlı olun.
Kimse bir anda değişmez. Siz en az 6 ay bu kararlı tavrınızı sürdürürseniz işe yarayacaktır.

Bir de lütfen önceliğiniz siz ve bebeğiniz olsun. İlk 2-3 gün gidişata bakın. Baktınız kabile hayatı ve anlayışsızlık devam ediyor. Lazım olanları alıp annenize geçin orada çıkarın kırkınızı.
Unutmayın lohusa kadın ve yenidoğan için 40 gün çok hijyen, çok anlayış ve az insanla geçmeli ki bebek hasta olmasın, siz rahat olun hem bedenen hem zihnen.

Sorun kv degıl aslında esın bu erkeklerı salakmı sanıyorsunuz kv nın sozune gıdıyor dıyıp kv yı sucluyorsunız. Esınız ıkınızın yerını ayırt etmesı lazım kım ıcın ne dogru onu gormesı lazım. Benım esımı ben 3 dakıkalık kv evıne ayda bır zorla goturuyorum onada annesı bırsuru laf soyluyor hıcbırıne ınanmıyor bana yansıtmıyor. Bırazda sızde olacak tabıkıde neden susıyorsunuzkı es aılesı kralıyet aılesımı sankı benım kv 10 tane arkadasını bana getırmek ıstese kendı evıne al ben ugrasamam kımseyle derım kabul etmem.kendınıze aykırı olan seylere guzel bı dılle ıtıraz edın sızde bu sıızın en dogal hakkınız tavrınızıda net koyarsanız anlarlar

İşte o şekilde yalan söylemekte bana göre değil çünkü evde oturup sürekli yaytığında da sıkılıyorum. Eşim ben yaparım diyor zatende ne kadarını yapabilir yok çarşafı yok havlusu erkeğinde yetebileceği bir yer var.
İyiyim ya onu ağızlarına doladılar işte. Misafir olduğu gün eşim uğradığında ah beni oğlum ah benim yakışıklım gelmiş diye o kadar insan içinde oğlunu seviyor koskoca yakında baba olacak adam insan yanında öyle sevilmez. Çocuklarıyla bozmuş kendisini.
Bir şey dememe fırsat yaratmadı ki yatağa yatırın diyorum düşer diyorlar. Annemyanına yatırın diyorum ona sığmaz e dedim nereye yatıracaksanız yatırın eşimede hemen zaten bişey demedi diyerek kızdım deme yolumuda kapadı.
Fazla pasifsiniz ,tepki vermezsiniz böyle olur ,o zaman durumu kabullenin ,kendinize acımıyorsanız bebepinize acıyın

Sorun kv degıl aslında esın bu erkeklerı salakmı sanıyorsunuz kv nın sozune gıdıyor dıyıp kv yı sucluyorsunız. Esınız ıkınızın yerını ayırt etmesı lazım kım ıcın ne dogru onu gormesı lazım. Benım esımı ben 3 dakıkalık kv evıne ayda bır zorla goturuyorum onada annesı bırsuru laf soyluyor hıcbırıne ınanmıyor bana yansıtmıyor. Bırazda sızde olacak tabıkıde neden susıyorsunuzkı es aılesı kralıyet aılesımı sankı benım kv 10 tane arkadasını bana getırmek ıstese kendı evıne al ben ugrasamam kımseyle derım kabul etmem.kendınıze aykırı olan seylere guzel bı dılle ıtıraz edın sızde bu sıızın en dogal hakkınız tavrınızıda net koyarsanız anlarlar
Eşimde olduğunu da kabul ediyorum zaten. Dediğim gibi önceliği onlar ne kadar değil dese de.
10 kişi değillerdi aslında 3-4 kişilerdi tamam dedm. Sonra onada söyledim bunada söyledim. O saatten sonra ne dicem ki zaten.
Söylediğimde oluyor da ille kendi dediğini doğru çıkarmaya çalışıyor.

Cozum col basit kalkamiyorum sancim var bu bayram evdeyiz dinleneceğim diyeceksin esinde bize gelsin derlerse hizmet edemem beni anneme götür bana baksin diyeceksin bayramda ailenle olacaksın bu is de kapanacak alttan almak yok tepene cikarmissin zaten yeter dur de.

Birsey merak ettim canim,nişanlılık, düğün asamalarinda filan maddi anlamda ne kadar destek oldu eşinizin ailesi? Yani eşyalarınızı onlar mi aldı, onların evinde mi oturuyorsunuz, düğünde takı istekleriniz karşılandı mi? Ne bileyim karı koca kendi gelirimizle yaptık diyebileceğiniz diyebileceğiniz neler var?ya da eşiniz mesleği ve kendi geliri dışında da maddi olarak ailesine bağımli mi?Aile şirketi filan gibi

İşin kötü tarafı o açıkçası benim ailem genç. Annem hala çalışıyor. Doğumdan sonra ilk 10 gün ya da 15 gün annem duracak yanımda. Ama çalıştığı için daha sonra kayınvalidem gelicek. İnanın sonrası için daha çok korkuyorım.
Annenle 15 gün sizde kalın ,sonra annen çalışsa da gidin bi süre 40 çıkana kadar annenizde kalın yani o yemeği hazırlar zaten akşam gelir bebekle ilgilenir eşin de gelir gider valla kaynanan gelip sana yerleşeceğine sen annende rahat Ederim tek bakmaya çalış kafan rahat olsun sonra sütün falan gider stresten bınu düşün bence

Var kız kardeşim ama oda henüz küçük 16 yaşında. Gene sürekli okul açılana kadar durucam yanında diyor. Eşimde izinli olacak zaten ama kimsenin evden çıkmayacağını biliyorum.
Tamam işte kardeşin getir götür işini yapar bi şekilde ona hem nazında geçer em güzeli annende kalmalısın

Birsey merak ettim canim,nişanlılık, düğün asamalarinda filan maddi anlamda ne kadar destek oldu eşinizin ailesi? Yani eşyalarınızı onlar mi aldı, onların evinde mi oturuyorsunuz, düğünde takı istekleriniz karşılandı mi? Ne bileyim karı koca kendi gelirimizle yaptık diyebileceğiniz diyebileceğiniz neler var?ya da eşiniz mesleği ve kendi geliri dışında da maddi olarak ailesine bağımli mi?Aile şirketi filan gibi
Yok bizde kız evi ne alması gerekiyorsa onu erkek tarafı ne alması gerekiyorsa o alındı. Bazı şeyleri de yarı yarı olacak şekilde yaptık. Altın isteklerimde karşılandı o konuda da bir sıkıntımız olmadı. O süreçlerde ne aldığımıza ettiğimize karışılmadı bile gayet saygılı bir süreç geçirdik. Hayır kirada oturuyoruz şuanda. Eşim devlet memuru ben şuan hamile olmam nedeni ile işten çıkarıldım işsizlik maaşı alıyorum. Onun dışında hep çalışıyordum. Marttan beri evdeyim sadece.

D demetriadevonne sizi cok iyi anliyorum bizde de buna benzer bir durum var.simdiki aklim olsa dogumdan sonra direk anneme gecer 40 gun orda kalirdim.esimin ailesiyle bu denli yuz goz olmaz onlardan nefret etmezdim.sizin daha dogumdan once boyle kotuye gitmis iliskiler.en iyisi annenizde kalin 40 gun.aksi takdirde bebegi evire cevire severler abuk subuk adetler uygulamaya calisirlar.iyice sinirleriniz bozulur.

Her evlat annesini dinler, kimimizin annesi özgürlük aşılamıştır onu dinler, kimisi söz dinle diye büyütmüştür onu dinler, kimisi ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasıncı büyütülmüştür idare etme sanatını bilir ve onu uygular. Siz büyüklere cevap verilmenin doğru olmadığını, misafire hürmetin öğretildiği, laf söz olmasın diye büyütülmüşsünüz deşin altını öyle çıkar, eşiniz de anne önce gelir-cefakar fedakar anneye değer ver diye büyümüş. Eltinizin çocuğuna bakıyormuş sorun ne kadar dertlidir, çocuğuna istediği terbiyeyi veremiyordur bile.
Size kahveyi makine yapıyor dediğinde oturacaktınız yerinize kızım kahve yapacaktın deyince anne makine yapıyormuş ya makinenin kahve hazır demesini bekliyorum deyip atacaktınız kahkahayı, milletin yanında laf yemeyi asla sevmezler çünkü. Beşik konusuna kimi bencillik gibi bakabilir ama ilk bebek önce o yatsın istemeniz doğal, düşer müşer dediklerinde bir şey olmaz her yanına yastık koyarız deyip siz hazırlayıverecektiniz yeri, onlara bırakmayacaktınız, azıcık cevval ve pratik olun.Teyzeyi size mi kitledi misafir olarak, yabancı değil ben zorlanıyorum artık o yapar ben yerim, zaten sen beni kızın gibi gördüğünden bana misafir gibi ağırlanmayı isteyen birini göndermezsin, malesef var öyle vicdansızlar karnı burnunda insanları misafirle yoranlar deyip hakkaten elinizi bir şeye sürmeyeceksiniz. Kalmış şurda 10-15 gününüz. Siz de laf çevirme sanatını öğrenin yoksa işiniz yaş. Bir şeyi istemiyor musunuz söyleyeceksiniz, konuşmak isteyen her türlü konuşur.
Herkes eşinizde bitiyor iş demiş çok doğru, iyilik yaramıyorsa farklı teknikler geliştirin.
Kayınvalide master degree, kibarlık ona işlemez çünkü oğlu her dediğini yapıyor.

Sormayın daha yazamadım bir de beni düşünün ne kadar daraldım özellikle şu hamile halimle. Yeri geliyor artık surat asıp tavır da gösteriyorum. Ama o zaman da eşimle tartışıyoruz. Sakin söylesem hemen celalleniyor derdimi anlatamıyorum istediğim gibi.Sıcağın alnında kayınvalidem zorla kahvaltıya götürünce çok sıcak bunaldım falan dedim kayınvalidem ağlamaya başladı benim yüzümden oldu diye. Bende görmemezliğe vurdum ağladığını çünkü onun hatası herşey kendi istediği olsun diyip kimseyi dinlememesinden. Eşim kadına bişey demedin orda ağladı diyip benle kavga edip annesini teselli ettirdi sonra. Böyle kurnaz bir kayonvalidem var.
En tehlikeli insan türü,böyleleri insanin sinirini bozar ve ne yapacagını şaşırtır insana. Allah size kolaylık versin,eşinizin gözünde annesi huri melektir ve asla anneleri haksız olamaz ve hep iyi niyetlidir anneleri...
Çok şükür kayınvaldem böyle degil ama benimde çok bunaldigım şeyler oldu,gerçekten artik taştım ve karşıma alıp konuştum kayinvaldemle.Sagolsun pek dikkate almadı 😁 ama eskisi gibide olmadi . Yani ne yaparsaniz bilemedim,benim yaotigim sizde ters tepe bilir çünki kadin sinisi biseye benziyor anlattiginiza göre. Sizde o an neyden rahatsıź oluyosanıź direk söyleyin,sonradan size dert olup hem kendinize hem bebeginize eziyet etmeyin. Açık açık diyin çekinmeyin,tabi üstürublu bi şekilde. Sinirli ve agresif demek dahada işleri sarpa sardırıyor. Bebek olduktan sonra dahada zor olur sizin için

Kayınvalidem ilk yılımızda eltimin yanında şehir dışında olduğu için bu sıkıntılar yoktu. Şu 1 senedir döndüğünden beri böyle aslında. İnanın tepki verdim. Ne kavgalar ettim her dakika annenin istediği gibi bir arada olamayız benimde bir ailem var diye. Hele en son tartışmamızda benzer cümleyi bende kurdum madem bu kadar birlikte olmak istiyorsunuz git onlarla yaşamaya devam et dedim. O zamanda cevap vermiyor. Bunu dememin üstünden bir kaç gün sonra bugün bizimkilere gidelim mi dediğimde tamam gidelim diyip diğer mesajında hala bizimkilere de uğrayalım diyor.
Nasıl bir çıkış yapmam gerek artık bilemedim. Bayramdaki yatılı misafir içinde dedim ben 9 aylık hamileyim kusura bakma ilgilenemem yani dedim. Kahvaltı da hazırlayamam. Yok canım asıl onlar sana yardımcı olur zaten diyor. Ama o işler öyle olmuyor ne de olsa misafir. yok çarşafı yok havlusu herkes aynı saatte kalkmıyor ki hamileyim her dk uyuyamıyorum onlara nasıl ayak uydurucam.
Kv ni ara bayramda esim soz verdi ama ben misafir agirlayacak durumda degilim ister kendi evinde agirla kalacak yer sorununz varsa da ben anneme gecip dinleneyim misafrler burda kalsin esim.ilgilenir de...cok ciddiyim bunu ya esine ya kv ye soyle 9 aylik misafir mi agirlanir hem hamilesun kimse birsey de diyemez baktin olmuyor benm.sancilarim var agrim oluyor annem bana bakacak de annene git

Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum eşimin ailesi özellikle annesi.
Eşim ailesine çok düşkün. Aynı şekilde bende. Aynı şehirdeyiz hepimiz.
Ancak eşimin ailesi çok kalabalık.Sürekli bir arada olmak istiyorlar. Ben annesine söylediğim birşeyi hemen başkasından duyabiliyorum. Eşimin annesi Çok iyi bir insan yukarı da Allah var ancak artık çocuklarının ayrı birer ailesi olduğunu unutarak hala onun istediği gibi hareket etmelerni istiyor. Sürekli haftada 3-4 kez yemeğe çağırıyor. Birde beni aramıyor eşimi arıyor çünkü onun tamam diyeceğini biliyor. Ben evde kaç tencere yemek yapmış oluyorım. Bazen birde laf sokuyor siz gelceksiniz diye şunu bunu yapmıştım. En son dedim anne bende evde yemek yapıyorum önceden haber versen ona göre uğraşmazsın diye.
Birde ağzına dolamış olduğu hep beraber olalım hep beraber olalım lafı. Herşeyi de tatlı diliyle bir şekilde yaptırıyor.
Bende kendi ailemle aynı şehirdeyim ancak eşimin ailesini daha çok görüyorum. Ancak eşim bunu kabul etmiyor hemen kavga çıkartıyor. Her düğünde bizi de yanında götürmek istiyor. Evine misafir gelsin ille bizde gidiyoruz. Artık çok bunaldım.o kadar iç içeler ki her bayram bile birlikte olmaya çalışıyorlar. Eşimin abisi başka şehirde ya biz oraya gidiyoruz ya onlar geliyor. Ama hiç oğlum sizde gidin karının ailesi ile de biraz vakit geçirin demek yok. Annemlere gideceğiz dediğimde ağzını açıp birşey bile demiyor.Sadece çocuklarının yanında gösteriş yapıyor.
2 yıllık evliyim ve şuan 9 aylık hamileyim. Bu bayram olan artık benim için son nokta oldu. Yine abileri geliyor. Bu sefer dayısı ve 2 çocuğu teyzesi ve çocuğuda geliyor. E o kadar kalabalık olunca eşim bizde de kalsınlar dedi. Kayınvalidem hemen hamile olduğu için yollamak istemiyorum diyor. Eşimde ben ona yardım ederim deyince teyzende sizde kalmak istiyordu zaten diyor. Hamile diye yollamak istemiyorum demesi sırf göz boyama. 7 aylık hamileyken kayınvalidemin 10 tane arkadaşını evimde ağırladım. Mamalarımı da yaptım. Kahve yapıyım dediğimde insanlar gerek yok uğraşma derken kayınvalidem makinada yapıcak uğraşmıcak zaten yapsın. Kalkmayın daha oturun diye laflr söylüyor. Ben yanında değilken çocuğumun odasını açıp gösteriyor.
Geçen bayram eltim çocukları ile bize geldiklerinde 1 yaşındaki çocuğu uyuyunca yatıracak yer sordu daha kendi çocuğum yatmadığı için beşiği vermek istemedm. Ama kayınvalidem hemen anne yanına sığmaz yataktan düşer nasılsa beşik var orda yatsın dedi ve yatırdılar. Eşim gelince de zaten bişey demedi karında diyor. Bunu söyleyince bende kızdım diyemiyorum. Her olayımız böyle.daha o kadar çok var ki yazmam sayfalar alır. Artık ne yapacağımı şaşırdım.
Çok gıcık bir durum Bende hiç sevmem öyle kalabalığı filan yalnız kalmak kafa dinlemek isterim ayda yılda bir misafir geleceği zaman bile canım istemezse eşime söylerim gelmesin kimse zaten çok rahatsız etmiyorlar sağolsunlar.

Gelsinler mi diye sorulmadı ki aynı ortamdaydık sana gelmek istiyoruz diyenler oldu. Ayıp olmasın diye buyrun gelin dedim. O kadar kişi olacaklarını tahmin bile etmedim. Zaten her zamanki gibi kayınvaliden o şuan çalışmıyor istediğiniz zaman ayarlayabiliriz diye lafa girdi.
Açık açık söylememek yerine başka yere yatırmalarını söyledikten sonra orası olmaz orası olmaz dediler o zaman siz ayarlayın demek durumunda kaldım.
Benim ailem onlar kadar kalabalık olmadığı için bir gün içinde bayramlaşma faslı bitiyor zaten. Onlarda öyle değil ki köye gidiliyor buraya birileri geliyor herkes dip dibe yani.
Evde yemek var daha yeni yaptım dedim en son öyle olunca dursun onları da yarın yeriz dedi eşim daha üstüne ne yapabilirim ki
Bnce hata sizde asiri pasifsinz, ne demek olmaz deynce siz ayarlayim dedim...ya da esinize neden tavrinizi net koymuyorsunz, ben misafir agirlayamam neden demiyorsun madem oyle belim agriyor deyin gidin bayramsa annenize misafiri agirlasin esinz ne halleri varsa gorsunler ama.siz bunu da yapamazsinz

Back