• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlilik

Psikolojim bozuldu sanırım sürekli bu konular üzerine odaklanıyorum hep böyle mi olacak çocuk olunca ne yapacağım diye,o da ilk defa böyle soğuk davranıyor çünkü ben de tepkilerimi kontrol edememeye başladım. 🥲 Burada yüksek lisansa başvurdum zaten sıkılmamak için aklımdaydı hem de bahanem olur diye insanlara karşı. İyi mi ettim bilmiyorum.

Arkadaşlar herkese merhaba yaklaşık 6 aylık evliyim 5 yılı geçkin ilişkimiz var. İlişkimiz hep uzaktandı. Şuan eşimin doğup büyüdüğü şehirde küçük bir ilçede yaşıyoruz. İşi burada. Ben annemle büyüdüm annem babam ayrı,abimle de görüşmüyoruz. Baba tarafıyla da görüşmeyince çok kalabalık aile ortamlarına alışkın olmadım hiç. Annem ben atanana kadar hep çalıştı bu yüzden evimize de gel git de fazla olmadı. Annem şu an yaşadığım şehire 2 saat uzaklıkta yaşıyor. Ben öğretmenim saat 2 buçuğa kadar çalışıyorum. Evdeki çoğu iş ben erken çıktığım için haliyle bana kalıyor. Neyse geleyim konuya. Eşimin etrafı çok geniştir. Akrabaları da fazla. Ancak ben alışkın olmadığım için sakinliği sevdiğim için beni zorlamaya başladı. Evlenmeden önce bilmiyor muydunuz diyeceksiniz. Çok severek evlendim kalabalık olduklarını gözüm görmedi. Örnek vermek gerekirse bir haftasonum var onda da geçen hafta başka şehirde kayınvalidemle ve eşimle bir düğüne gittik,ertesi gün halaları oturmaya geldi. Eşim hiç beni zorlamadı ben gelmeyeceğim desem sorun da çıkarmaz yeni evliyiz diye yalnız bırakmak istemiyorum. Bu hafta da kuzeni aramış bebekli müsaitseniz haftasonu sizin oraya geleceğiz kalmak istiyoruz diye. Eşime de bu durumlardan hoşlanmadığımı hep belli ettiğim için “eşimin kuzenleri gelecek,haberleşiriz” gibi bir şeyler demiş. Bana anlatınca sakin kalamadım. Artık tepkilerimi kontrol edemiyorum.Her hafta bu hafta vakit geçiririz derken bi durum çıkmasından sıkılıyorum. Diğer bir konu da her şeye benim eşim koşturuyor, abisi de var ama eşimde araba var diye kardeşini havaalanına eşim bırakıyor,düğüne kayınvalidemi eşim götürüyor. Abisinin eşiyle kayınvalidemin arası da pek iyi değil,hastaneye falan gelince eşim köye götürsün diye bizde bekliyor. Kız kardeşi başka bir ilçede üniv okuyor onu her haftasonu köye annesinin yanına geliyor haftasonu müsaitse eşim alıyor eşim bırakıyor. Yani ben de üniv okudum kaç saat valizle de olsa tek başıma gidip geliyordum. Konu kıskançlık değil,sadece hep böyle mi olacak korkusu sardı beni. Çocuk olacak o zaman ne olacak diye düşünüyorum. Ben sakin bir hayat yaşarken evlendikten sonra sürekli kendimi bi yerlerde buluyorum ve çok zorlanıyorum. Artık sağlıklı iletişim kuramamaya başladım. Bu arada eşim bana da ilgili,bi yere gidelim desem gider, bi yere gitmem gerekirse götürür. Anneme de saygılı ve ilgilidir. Sonuç olarak ben mi yeni bi şehre ortama alışıyorum diye abartıyorum,yoksa bi problem var mı? Kırıcı yorum yapmazsanız sevinirim. 🌺
En başta eşinizin ve sizin sınır koymanız gerekiyor.

Eşiniz iyi niyetli biri anladığım kadarıyla ama sakin sakin konuşulunca maalesef çözülmüyor bu tarz problemler, çok net konuşmak ve tavır almak gerekiyor. Ailesi kalabalık olabilir, benim ailem de kalabalık ama önceliğim her zaman eşim. Çünkü o da kalabalığa gelemez ve arkadaşlarla dahi olsak hiç kimsede kalmaktan hoşlanmaz, ben de programımı ona göre yaparım. Siz eşinizle evlendiniz ailesiyle değil, aileyle evlenme olayı benim nezdimde kabul görmez. 5 gün çalışıp hafta sonu sabırsızlıkla kocamla vakit geçirmeyi beklerken her hafta her hafta sülalesiyle uğraşacak halim yok. 2025 yılında insanlara gidip çolukla çocukla kalmak zaten benim aklımın almadığı bir şey. 6 aylık evli insanların hafta sonlarını koca tarafıyla geçirmesi bana saçma geliyor. Bu şekilde devam edemeyeceğinizi, ailesiyle değil sadece eşinizle evlendiğinizi söyleyebilirsiniz. Bunun dışında hafta sonları gelmeden plan program yaparsanız da kimsenin söz hakkı olmaz.

Arkadaşlar herkese merhaba yaklaşık 6 aylık evliyim 5 yılı geçkin ilişkimiz var. İlişkimiz hep uzaktandı. Şuan eşimin doğup büyüdüğü şehirde küçük bir ilçede yaşıyoruz. İşi burada. Ben annemle büyüdüm annem babam ayrı,abimle de görüşmüyoruz. Baba tarafıyla da görüşmeyince çok kalabalık aile ortamlarına alışkın olmadım hiç. Annem ben atanana kadar hep çalıştı bu yüzden evimize de gel git de fazla olmadı. Annem şu an yaşadığım şehire 2 saat uzaklıkta yaşıyor. Ben öğretmenim saat 2 buçuğa kadar çalışıyorum. Evdeki çoğu iş ben erken çıktığım için haliyle bana kalıyor. Neyse geleyim konuya. Eşimin etrafı çok geniştir. Akrabaları da fazla. Ancak ben alışkın olmadığım için sakinliği sevdiğim için beni zorlamaya başladı. Evlenmeden önce bilmiyor muydunuz diyeceksiniz. Çok severek evlendim kalabalık olduklarını gözüm görmedi. Örnek vermek gerekirse bir haftasonum var onda da geçen hafta başka şehirde kayınvalidemle ve eşimle bir düğüne gittik,ertesi gün halaları oturmaya geldi. Eşim hiç beni zorlamadı ben gelmeyeceğim desem sorun da çıkarmaz yeni evliyiz diye yalnız bırakmak istemiyorum. Bu hafta da kuzeni aramış bebekli müsaitseniz haftasonu sizin oraya geleceğiz kalmak istiyoruz diye. Eşime de bu durumlardan hoşlanmadığımı hep belli ettiğim için “eşimin kuzenleri gelecek,haberleşiriz” gibi bir şeyler demiş. Bana anlatınca sakin kalamadım. Artık tepkilerimi kontrol edemiyorum.Her hafta bu hafta vakit geçiririz derken bi durum çıkmasından sıkılıyorum. Diğer bir konu da her şeye benim eşim koşturuyor, abisi de var ama eşimde araba var diye kardeşini havaalanına eşim bırakıyor,düğüne kayınvalidemi eşim götürüyor. Abisinin eşiyle kayınvalidemin arası da pek iyi değil,hastaneye falan gelince eşim köye götürsün diye bizde bekliyor. Kız kardeşi başka bir ilçede üniv okuyor onu her haftasonu köye annesinin yanına geliyor haftasonu müsaitse eşim alıyor eşim bırakıyor. Yani ben de üniv okudum kaç saat valizle de olsa tek başıma gidip geliyordum. Konu kıskançlık değil,sadece hep böyle mi olacak korkusu sardı beni. Çocuk olacak o zaman ne olacak diye düşünüyorum. Ben sakin bir hayat yaşarken evlendikten sonra sürekli kendimi bi yerlerde buluyorum ve çok zorlanıyorum. Artık sağlıklı iletişim kuramamaya başladım. Bu arada eşim bana da ilgili,bi yere gidelim desem gider, bi yere gitmem gerekirse götürür. Anneme de saygılı ve ilgilidir. Sonuç olarak ben mi yeni bi şehre ortama alışıyorum diye abartıyorum,yoksa bi problem var mı? Kırıcı yorum yapmazsanız sevinirim. 🌺
En bastan tepkinizi ve mesafenizi koyun , eş ailesi yakınında yaşamak büyük yanlış, şimdiden bişey demez susarsanız cicim ayları geçtikten sonra eşiniz dahi tınlamaz sizi , evliliğin en başından sınırları belirlemek gerekiyor, idare etmeye kalkarsanız olan size olur, benim eş ailesi de böyleydi ben en baştan tepkimi gösterdim sınırlarımı çizdim, şimdi pat diye planlar gelmeler gitmeler yok , bunu kendi dik duruşuma borçluyum, bu süreçte sakın ha hamile kalmayın, çalışan insanlarsınız herkesin anlayışlı olması gerekiyor, ben de sizin gibi öğretmenim , tüm gün okulda beynimiz yoruluyor ve haliyle daha az ses ve insan görmek istiyoruz, sakinliği seven birisi olarak asla kalabalığa ve sürekli misafirliğe katlanamam , en baştan kötü olun ki işin cılkı çıkmasın, eşinizi alın karşınıza ve konuşun, bu şekilde devam ederse tayin isteyeceğinizi belirtin ve net olun ...

Sitede ne ilginçtir;hep kadınlar kimsesiz ,eş aileleri kalabalık.Hiç mi kalabalık gelin çevresi olmaz,kural gibi mübarek
Kız tarafı hep korkan , aman bisey çıkmasın deyip uzak duran taraf , erkek tarafı da gelin aldım deyip gelinin üzerine çullanan , bıktıran taraf ...

Sizle ilgili durumu anlatıp konuşa bilirsin haklısın bu konuda ama ailesiyle ilgili sen karışamazsın sana ilgisini senle geziyorsa kısacası senle ilgilendikten sonra gerisi seni ilgilendirmez ki ister annesini bırakır ister kız kardeşini alır aile bağlarını karışamazsınız.Bazı gelinler istiyorlar ki kocalari sadece onlarla ilgilensinler ailelerine bakmasınlar. Erkek böyle bişey isteseydi kıyametler koparırdılar.Esler kendilerine vakit ayırdıktan sonra geri kalan vakitte aileleriyle geçire bilirler
Evlenen insanların önceliği kurduğu çekirdek ailedir , haliyle evlenince bekarlık gibi olmaz , önce karısını mutlu etmeli ve en çok eşi ile vakit geçirmeli, bunu yapmayıp ailesinin getir götürünün derdine düşeceklerse evlenmesinler o halde , arada yapılsa sorun değil ama bunu rutin haline getirmeleri büyük sorun ...

Back