• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası eş ailesi ne zaman gelmeli ?

Nereden çıkardınız insanlar arasında soruna neden olduğumu, kimse kimseyi hiçbir şeye mecbur bırakmıyor.Ben aslında hastane sürecinden bahsediyorum. Sezeryan doğumda 2-3 gece zaten hastanede kalınıyor. O arada ister otelde kalınır ister hastanede koridorda beklenir,bundan da rahatsız olmayın bence. Lazım olursam çağırırlar,lazım değilsem de gel kal demezler. Ay nolur kalayım diye ağlayacak halim yok,gerçekten komik olmuş bu konuda nasihat vermeniz 😊

Benim kaynanam hastaneye bile gelmedi, gel dendiği halde. Oğlum 10 yaşında henüz tanışmıyor kendisiyle. Sırf doğumda lütfedip hastaneye gelmediği için. İleride bu şekilde düşüncesiz kaynanalardan olmamak için görevlerimi tam yapacağım. Size de iyi akşamlar.
Abla evladınızı Allah bağışlasında zor süreçler. Olurda Allah nasip ederse böyle durum yaşanırsa oğlunuza gelinin annesiyle rahat edeceğinizi söyleyin olur mu. Biz ne dersek eşlerimiz anlamıyor çünkü. Eşim annesini arardı evimizi toplaması için mesela. Yemek falan yiyeceğimiz zaman annem baksın der arardı gelirdi kaynanam oysaki istemezdim ne alaka durur bizle çocuk. Evi eşimde toplayabilir. Lakin triplidir kayınvalidem çağırılmadan gelmez aranmadan gelmez söylenir. Diyemedim yardım etmesin diye. Yanlış anlaşılırdım. Siz olurda yaşarsanız gelininize sorun olur mu ? Onu anladığınızı yanındda olduğunuzu derdinizin torununuzu görmek olduğunu rahatsızlık vermeyeceğinşzi yardımada açık olduğunuzu anlatın ama lütfen kendiniz plan yapmayın. Bu sizi olan sevgisini etkiler.
Ben aşırı sevgi dolu biriyim. Çok düşünceliyimdir. Kaynanamın bazen sırf boğazından eşimsiz yemek geçmedi diye gel gidelim demiş insanım. Hamile halimde köye gidip süpriz yapmış insanım. Gelin görün ki içimdeki tüm sevgi gitmiş durumda.

Abla evladınızı Allah bağışlasında zor süreçler. Olurda Allah nasip ederse böyle durum yaşanırsa oğlunuza gelinin annesiyle rahat edeceğinizi söyleyin olur mu. Biz ne dersek eşlerimiz anlamıyor çünkü. Eşim annesini arardı evimizi toplaması için mesela. Yemek falan yiyeceğimiz zaman annem baksın der arardı gelirdi kaynanam oysaki istemezdim ne alaka durur bizle çocuk. Evi eşimde toplayabilir. Lakin triplidir kayınvalidem çağırılmadan gelmez aranmadan gelmez söylenir. Diyemedim yardım etmesin diye. Yanlış anlaşılırdım. Siz olurda yaşarsanız gelininize sorun olur mu ? Onu anladığınızı yanındda olduğunuzu derdinizin torununuzu görmek olduğunu rahatsızlık vermeyeceğinşzi yardımada açık olduğunuzu anlatın ama lütfen kendiniz plan yapmayın. Bu sizi olan sevgisini etkiler.
Ben aşırı sevgi dolu biriyim. Çok düşünceliyimdir. Kaynanamın bazen sırf boğazından eşimsiz yemek geçmedi diye gel gidelim demiş insanım. Hamile halimde köye gidip süpriz yapmış insanım. Gelin görün ki içimdeki tüm sevgi gitmiş durumda.
Zaten geline sormayıp da oğluma soracak halim yok,hamile olan gelin,yardıma ihtiyacı olan da gelin. Oğlum değil.

Ya insanına bağlı durumlar aslında. Manyak insan çok,manyak kaynana da çok elbette. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın 🙏

Siz kendiniz için en az benim kadar merhametli diye tanımla yaptığınızda övünmüş olmuyorsunuz da ben neden iyi niyetli olduğumu yazdığımda övünmüş oluyorum acaba? Siz de orada merhametli bir gelin olduğunuzu benim de karşıma sizin gibi merhametli gelin çıkmasını yazmışsınız. Laf sokar gibi. Burada kaynanam hakkında yazdığım başka yorumlara bakabilirsiniz evet Allah tam da gönlüme denk verdi.

O son cümleniz bir iyi niyet cümlesi değil benim de bunu anlayacak yetim var. Tırnak içine almalar falan. Yani kandırmayalım birbirimizi. Ben kötü niyet sezdiğim insanlar için herhangi bir dilekte bulunmuyorum iyi ya da kötü, kendi hayat yollarında başarılar diliyorum sadece. İyi niyetle salak olmak arasında ince bir çizgi vardır. Ayrıca konuda benim iyi dileklerde bulunacağım bir durum yoktu tıpkı sizin de “artık gelebilirsin” diye 10 yıl sonra demezler umarım yazmanız için bir durum olmadığı gibi. Benim oğlum bile yok.

Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. 20 saatlik yoldan gelindiğini kalınması gerektiğini savunan da 5 dakika çocuk görüp dönülecek mi diye sitem eden de sizdiniz. Sonra da gelen yorumlara göre lafları eğip büküyorsunuz. Hastane koridorunda kalınırmış bu da yazdığım yoruma göre cevabınızın şekil alması oluyor orada ne demek istediğiniz gayet açıktı. Sebep nedir mesela neden hastane koridorunda kalıyorsunuz gidin insani bir şekilde yakın bir otelde kalın. 20 saatlik yolu da katan sizsiniz kalınması gerektiğini yazan da sizsiniz. Madem öyle en başta ben gelirim 20 saatlik yoldan kimseyi rahatsız etmeden koridorda otururum yazsaydınız. Zaten kendi rızasıyla hastane koridorunda sessiz sedasız kalan birine de 5 dakika çocuk gör git denilmez. Ama bahsettiğiniz bu değildi. İlk yorumunuzda da doğumdan sonra gidip en az bir gün gelininizin annesinin evinde kalmak istediğinizi yazmışsınız.

Bana yazdığınız bir yorumda yine benim yaptığım yoruma göre cümlelerinizi şekillendirip tabii ki de ben kalayım mı diye sormam sadece benim yapabileceğim bir şey var mı diye sorarım yazmışsınız. Bir başka yorumda da eve taburcu edildiğinde sorulmalı kalmamı ister misiniz denilmeli yazmışsınız. İnsanlar da ısrarla size bunun zaten kişiyi mecbur bırakmak olduğunu yazmış ama yok ısrarla anlamak istemiyorsunuz.

Hala ısrarla doğum yapana şu denir bu denir yazıyorsunuz. Bu tekliflerin karı koca arasında sorunlara yol açtığını anlatan yorumlara kulaklarınızı tıkamaya devam edin siz. Son bir cümle daha yazıp iyi akşamlar dileyeceğim. Oğlunuz evlenip de gelininiz doğum yaptığında eğer istenirseniz bunu açık açık söyler yok böyle bir şey söylemiyorsa lütfen kalmalı tekliflerinizi kendinize saklayın oğlunuzun huzuru için.
Kalkıp 20 saatlik yoldan gelen insan zaten o eve kalmaya geliyordur. Ben zannetmiyorum ki hiçbirimizin kayınvalidesi bebek görmeye gelip otele yerleşsin. Zaten öyle bişeyi de hiçbir erkek annesine teklif etmez. Doğumdan hemen sonra ya da 3 ay sonra hiç farketmez. O kadar yoldan gelen biri kalmak için gelmiştir minimum 1 gün. Kimse kendini kandırmasın. Hangimizin kayınvalidesi otelde kalacak kadar modern? Benim çevremdeki hiçbir kayınvalide bunu yapmaz. Kocalarımız da ailesi torununu görsün ister. Halbuki bahsettiğiniz gibi bir rahatsızlık durumu olduğunda nasıl ki bizim annemiz eşimize bakmıyorsa aynı durumu bizim de beklememiz çok normal karşılanmalı. Bence bizim ülkemizde amaç anneye destek olmak değil zaten torun sevmek. Toruna kendi yöntemleriyle bakmak. Yoksa kimse gelininin suratını görmeye gelmiyor. Hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz ve istisnai durumlar hariç klasik Türk kayınvalidelerini hepimiz biliyoruz😂 Benim eşimin içinden bebek çıksa ve özel bölgelerinin görüleceği bir durumda kalsa (emzirmek ya da genital bölge pansumanı gibi) neden benim annem ya da babam ona baksın ya ne münasebet 😂 kendi annesi gelir, ben bakarım zaten annesinden babasından önce. Eşler ve kayın aile de bunu düşünebilmeli ama işte gelin aldılar ya her şey mübah

Son düzenleme:
Zaten geline sormayıp da oğluma soracak halim yok,hamile olan gelin,yardıma ihtiyacı olan da gelin. Oğlum değil.

Ya insanına bağlı durumlar aslında. Manyak insan çok,manyak kaynana da çok elbette. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın 🙏
Elbette. Bahaettiğiniz gibi kaynanama yenl evliyken çalışıyorken kimse yemek yapmamış. Kendisi ben yeni evliyken bana sormadan yemek yapıyordu orda yeriz diye. Aynı apartmandayız. Ne yemekler çöpe döktüm tahmin edemezsiniz. Bana kimse yapmadı ben aç koymam sizi dedi. Oysaki yeni alışıyordum evime köydeyken her akşam yemeğim olurdu yerdik eşimle düzenimiz vardı aldığım gherşey çöpe gitti. Gelmesek eee ben fazla yaptım diye söylendi. Biryere uğrasak nerdesiniz sizi bekliyoruz oldu. Ne kavga ettim eşimle tahmin edemezsiniz.. annem bizi düşünüyor dedi. Anneme bile söz verdiğimde arayıp burda yiyorlar kızımda gelcek diye laf etti. Görünürde kaynanam iyi değil mi ? İstemesem söylerim dimi ? Olmuyor öyle. Anne vardı yemeğim dediğimde olsun olsun yarın yiyin diyip dinlemedi. Sonra ne oldu ? Ben hazıra konuyorum diye laf sokuldu. Evde yemek mi yapıyor senin kızın dedi. O günden sonra bıçak gibi kestim. Oğlunuzu göremez oldu. Eşim yok anne ya gelemeyiz dedi. Bu sefer de beni kötü bildi. Arayı tam düzelttik derken doğumda olaylar işte.
Gelinler olarak biz herşeyi söyleyemiyoruz erkek annelerinin düşünmesi lazım. Benim şimdi kayınpederim gelicek cuma bebeğimi görmeye erkek adam kaç gün kalcak bilmiyorum kızı var. Müsait olurum olmam acaba pat diye mi gelir bilmiyorum. Çağırmam mı icap eder bilmiyorum. O gelince kızıda gelicek ev cümbüş. Zaten gece uyumuyorum. Evet adam görsün torununu gelsin ama mesela şimdiden stres oldum. Doğumda yaşananları kaynanam nasıl anlattıysa adam torununun resmine bşle görüldü atıyor. Buradayken bişey der mi bilmiyorum derse kalp kırarım aşırı doluyum.
Benim annemde kayınvalide doğumda birsürü olay yaşandı ve hep der keşke sonra gitseydim diye. Hele 2 anne yanyana gelinde daha sıkıntı.

Elbette. Bahaettiğiniz gibi kaynanama yenl evliyken çalışıyorken kimse yemek yapmamış. Kendisi ben yeni evliyken bana sormadan yemek yapıyordu orda yeriz diye. Aynı apartmandayız. Ne yemekler çöpe döktüm tahmin edemezsiniz. Bana kimse yapmadı ben aç koymam sizi dedi. Oysaki yeni alışıyordum evime köydeyken her akşam yemeğim olurdu yerdik eşimle düzenimiz vardı aldığım gherşey çöpe gitti. Gelmesek eee ben fazla yaptım diye söylendi. Biryere uğrasak nerdesiniz sizi bekliyoruz oldu. Ne kavga ettim eşimle tahmin edemezsiniz.. annem bizi düşünüyor dedi. Anneme bile söz verdiğimde arayıp burda yiyorlar kızımda gelcek diye laf etti. Görünürde kaynanam iyi değil mi ? İstemesem söylerim dimi ? Olmuyor öyle. Anne vardı yemeğim dediğimde olsun olsun yarın yiyin diyip dinlemedi. Sonra ne oldu ? Ben hazıra konuyorum diye laf sokuldu. Evde yemek mi yapıyor senin kızın dedi. O günden sonra bıçak gibi kestim. Oğlunuzu göremez oldu. Eşim yok anne ya gelemeyiz dedi. Bu sefer de beni kötü bildi. Arayı tam düzelttik derken doğumda olaylar işte.
Gelinler olarak biz herşeyi söyleyemiyoruz erkek annelerinin düşünmesi lazım. Benim şimdi kayınpederim gelicek cuma bebeğimi görmeye erkek adam kaç gün kalcak bilmiyorum kızı var. Müsait olurum olmam acaba pat diye mi gelir bilmiyorum. Çağırmam mı icap eder bilmiyorum. O gelince kızıda gelicek ev cümbüş. Zaten gece uyumuyorum. Evet adam görsün torununu gelsin ama mesela şimdiden stres oldum. Doğumda yaşananları kaynanam nasıl anlattıysa adam torununun resmine bşle görüldü atıyor. Buradayken bişey der mi bilmiyorum derse kalp kırarım aşırı doluyum.
Benim annemde kayınvalide doğumda birsürü olay yaşandı ve hep der keşke sonra gitseydim diye. Hele 2 anne yanyana gelinde daha sıkıntı.
İş eşlerde bitiyor aslında. Bence iki kadının arasına girmeseler,her şeyi aramızda konuşup anlaşabiliriz. Ben olsam gelinime sorarım mesela bana ihtiyaç var mı,yemek yapayım mı,dışarıdan alınacak bir şey var mı,yardımcı olmamı istediğiniz bir durum var mı diye. Varsa vardır,yoksa yoktur. Bunu rahatça konuşabilmeliyiz. Erkekler karışmasa,ortalıkta anam da anam diye boşbeleş gezinmeseler her iş hallolur diye düşünüyorum.

İş eşlerde bitiyor aslında. Bence iki kadının arasına girmeseler,her şeyi aramızda konuşup anlaşabiliriz. Ben olsam gelinime sorarım mesela bana ihtiyaç var mı,yemek yapayım mı,dışarıdan alınacak bir şey var mı,yardımcı olmamı istediğiniz bir durum var mı diye. Varsa vardır,yoksa yoktur. Bunu rahatça konuşabilmeliyiz. Erkekler karışmasa,ortalıkta anam da anam diye boşbeleş gezinmeseler her iş hallolur diye düşünüyorum.
Elbette ama ben soran kaynana görmedim. Sorsaydı ben yapıyorum derdim. Gerçi oğlunuda dinlemedi. Her izin günümde bir yere sürüklerdi hayır dinleniyor kız diyip beni savundu diye kavga ettiler. Umarım kızım değer görücek biriyle evlenir ilerde kaynanası iyi olur.

Elbette ama ben soran kaynana görmedim. Sorsaydı ben yapıyorum derdim. Gerçi oğlunuda dinlemedi. Her izin günümde bir yere sürüklerdi hayır dinleniyor kız diyip beni savundu diye kavga ettiler. Umarım kızım değer görücek biriyle evlenir ilerde kaynanası iyi olur.
İnşallah🙏
Bence iş kocalarda bitiyor. Herkes gereken durumlarda anasına hayır diyebilmeli. Gerçi hayat çok tuhaf,bir yanda durması gereken yeri bilmeyen kaynanalar,diğer yanda da yeni doğan torununu görmeye dahi gelmeyen kaynanalar. Keşke bir ortası olsa.

İnşallah🙏
Bence iş kocalarda bitiyor. Herkes gereken durumlarda anasına hayır diyebilmeli. Gerçi hayat çok tuhaf,bir yanda durması gereken yeri bilmeyen kaynanalar,diğer yanda da yeni doğan torununu görmeye dahi gelmeyen kaynanalar. Keşke bir ortası olsa.
Tabi ki çok iyi gelinler olduğu kadar acımasız olanlarda var. Benn olaya herkes emeğini yer olarak bakıyorum. Sizinki gelmemiş torunuyla bağı yoktur. Ben görümcemi pek sevmezdim yakınlığımız yoktur ama yeğenini özlüyor uğramak istiyor sorup uğruyor. Bi kaç kez kahve içmeye davet edince bende ettim. Video atarım arada ona. Bi ara yabancıladı kızım çok üzüldü. Arayı mı açtık halam dedi. Sevmesemde yapamam. Giderim arada çağırırım belki çekinir diye. Soğuk olsaydı da aynı yaklaşırdım. Yeğeniyle bağını kendi inşa edicek annesi de aynı şekilde. Kendileri bilir. Ki eşim hastaneye doğuma giderken kardeşininde gelmesini istedi. İtiraz etmedim. Hepimiz ilişkilerimizi kendimiz inşa ediyoruz

Eşiniz neden izin alamıyor ya, yasal hakkı. Olmazsa olmaz bir durum bu. Bu olayı anlayamadim.
Ayrıca insanın evinde olması en güzeli. Anneniz gelsin sizin yanınıza. Hastane işlerini ay hala eşin yanınızda olmamasını aklım almıyor... Böyle bir çalışma kolu ne olabilir diye düşünüp bulamıyorum da...

benim doğumumda annem kaldı yatılı yanımda
Hastane ve ev sürecinde
Çünkü insan gerçekten annesi varken rahat
👍🏻
su istemek olsun .
Yemek yemede yardım olsun.
Lavaboya gitmekte olsun.
siz de stres yapmayın
Hayırlısı ile sağlıkla
Kucağınıza alırsınız
İnşallah.
🙏🏻🤲🏻🙂 ben 10 günde toparlandım.

Kalkıp 20 saatlik yoldan gelen insan zaten o eve kalmaya geliyordur. Ben zannetmiyorum ki hiçbirimizin kayınvalidesi bebek görmeye gelip otele yerleşsin. Zaten öyle bişeyi de hiçbir erkek annesine teklif etmez. Doğumdan hemen sonra ya da 3 ay sonra hiç farketmez. O kadar yoldan gelen biri kalmak için gelmiştir minimum 1 gün. Kimse kendini kandırmasın. Hangimizin kayınvalidesi otelde kalacak kadar modern? Benim çevremdeki hiçbir kayınvalide bunu yapmaz. Kocalarımız da ailesi torununu görsün ister. Halbuki bahsettiğiniz gibi bir rahatsızlık durumu olduğunda nasıl ki bizim annemiz eşimize bakmıyorsa aynı durumu bizim de beklememiz çok normal karşılanmalı. Bence bizim ülkemizde amaç anneye destek olmak değil zaten torun sevmek. Toruna kendi yöntemleriyle bakmak. Yoksa kimse gelininin suratını görmeye gelmiyor. Hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz ve istisnai durumlar hariç klasik Türk kayınvalidelerini hepimiz biliyoruz😂 Benim eşimin içinden bebek çıksa ve özel bölgelerinin görüleceği bir durumda kalsa (emzirmek ya da genital bölge pansumanı gibi) neden benim annem ya da babam ona baksın ya ne münasebet 😂 kendi annesi gelir, ben bakarım zaten annesinden babasından önce. Eşler ve kayın aile de bunu düşünebilmeli ama işte gelin aldılar ya her şey mübah
Evet öyle geliyorlar zaten ama empati yapma yeteneği olsa gelin hastanede kalırken gidip otelde 1 gün kalıp ertesi gün yeniden bebeği görebilir. Daha yola çıkmadan ayarlanabilir o otel böylelikle oğluna da beni götür de otele yerleştir demiş olmaz yalandan mesela 😂

Ama tabi bizim ülkemizde nadir bulunan bir çiçek gibidir düşünceli kaynana. Zaten gelmekteki amaç dediğiniz gibi birçoğu için gideyim de gelinim rahat etsin olmuyor onun annesi kalıyorsa ben de kalırım yarışı oluyor. Aslında burada gelinin annesinin çocuğun yanında kalıyor olmasına tahammül edemiyorlar. Ya erkeklerin birçoğu zaten anca boş boş taleplerde bulunsunlar. Kendi annelerinin misafirlik sırasındaki sorumluluklarını bile evdeki kadının üstüne yıkan insanlar çok da konuşmasın zaten 😂

ben doğum yaptım, annem totalde 1 hafta falan anca kaldı. ancak oğlum sarılıktı ve ben çok ağlıyordum, 2 gece hastanede yattı.
bunun üzerine ben annemlere geçtim, çünkü annem çalışıyordu izni yoktu.

Annemin evi bahçeli. Üst daire de boş, eşyalı.
Biz üst dairede kaldık, gündüzleri oğlumla güneşe bahçeye çıktım, yemek annemdendi ama kalanı ben yaptım gün içi tabi kendi halimde oğlumlaydım.

Aradan 1 hafta geçti, kayınvalidem gelmek istedi. Ben bir stres, bir üzüntü, bir korku hahaha şimdi gülüyorum:)
neyse bir şekilde atlattık, geldi 1 hafta kaldı.
Korktuğum gibi olmadı hiçbir şey, aksine güzel de oldu, güzel anlaştık, yakınlaştık, o da hevesini aldı, heyecanı paylaştı, yanımda oldu.

Sonra ben yine annemlere geçtim. Yalnız kalmak istemiyordum ama oğlum 2 aylık olunca evime geçtim, evimi özledim.
yani kişiden kişiye değişir, eğer çok sorunlu bir aile değilse, büyütmeyin 1 hafta 10 günü gözünüzde.

Durum ve şartlara göre annenizde 1 hafta kalırsınız, baktınız olmayacak güzel dille henüz dönemeyeciğinizi söylersiniz mesela.
Ben sezeryan ertesi fıldır fıldır geziyordum ama kişiden kişiye değişir durum.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah, bunları düşünüp stres yapmayın, su akar yolunu bulur ❤️

Hanımlar günaydın. Allah nasip ederse 25 güne planlı sezaryenim var ilk doğumum olacak o yüzden ne yaşayacağım başıma ne gelecek hiç bilmiyorum.

Benim sıkıntım şu ki; şu an eşimin işi dolayısıyla kendi aileme yarım saatlik mesafedeyim. Eşimin ailesi başka şehirde. Eşim doğum sonrası babalık iznini kullanamayacak. Hal böyle olunca ben annemlerle kalmak istedim. Bebeğin ilk zamanlar sürekli kontrol süreci oluyormuş babam da yardımcı olur diye düşündük. Eğer eşim izinli olsaydı annem bana gelecekti. Eşim de artık müsait oldukla çocuğunu gelir görür gider toparlanınca da evime dönerim dedim.

Tabii bir de kaynanam ve kayınpederim var. Onların da ilk torunu hevesliler görmek istemeleri pek tabii doğal. Kaynanam erkenden gelmek istiyormuş. Kayınpederim birkaç gün sonra gelecekmiş çalıştığı için 3-4 gün anca kalır o. Birlikte de döneceklermiş onların da planı bu. Kaynanam kötü bir kadın değil fakat herkes gibi ben de annemle rahat ederim tabii ki dediğim gibi nasıl bir süreç olduğunu bilmiyorum. Kötü değil ama soğuk bir kadın canım bir şey istese diyemem.
Eşime 1 hafta falan annesinde kalsın sonra ben geleyim ben bakarım demiş. Ondan birkaç gün sonra da kayınpederim gelecek. Bana 10-15 günlük lohusayken kayınpederin gelmesi çok anormal geliyor. Fakat insanları uzak olduğu için geldiklerinde mecburen de kalacaklar bir şey diyemiyorum.

Belki 1 haftaya da toparlanamam bilemiyorum. Zaten şu son haftalar çok sıkıntılı geçiyor Dönemiyorum, uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum artık sıkıldım mental ve fiziksel olarak hiç iyi değilim. Bir an önce doğsun rahatlayım istiyorum sağlıkla ve zamanında gelsin orası ayrı. Ama bu işler nasıl olmalı hiçbir fikrim yok. Doğumdan 2 hafta sonra da ramazan başlıyor kayınpeder oruç tutmuyor ama kaynanam tutuyor. Rahat edebilecek mi onu da bilmiyorum şu durumda bile insanların gönlünü yapmaktan bıktım. Eşim genel anlamda anlayışlı ama dün de biraz tartıştık bu konuda. Sizce nasıl olmalı ?
Kv hastanede görebilir torununu tabiiki annenizle daha rahat edeceğinizd düşünmesi gerekiyor ki siz sezeryan olmayı düşünüyorsunuz dahada zor kendinizi toparladığınız zaman eve geçmeden 1 -2 gün kalabilirseniz gönülleri olsun diye kalabilirsiniz istemiyorsanız da kalmayın kayınpederinizinde yeni doğum yapmış bir annenin evinde çok durulmayacağını ya da kalınmayacağını akıl etmesi lazım sonuçta uzanıyorsun ve emziriyorsun çocuğu bende doğum yapıcam 1 hafta ya da daha kısa sürede kendi evimde bakmak istiyorum çocuğumu annemin desteğiyle diğer türlü ne annemlerde ne de kv ilk zamanlar rahat edeceğimi asla düşünmüyorum

Kadınlar hamileyken bile huzurlu değil ya. Babaanne elbet görmek ister torununu ama ameliyatlı ve lohusa olacaksınız, madem eşiniz izin alıp size bakamayacak anneniz bakacak mecbur. Sizde ne zaman eve dönerseniz o zaman gelsinler düşünmeyin akışına bırakın.

Hanımlar günaydın. Allah nasip ederse 25 güne planlı sezaryenim var ilk doğumum olacak o yüzden ne yaşayacağım başıma ne gelecek hiç bilmiyorum.

Benim sıkıntım şu ki; şu an eşimin işi dolayısıyla kendi aileme yarım saatlik mesafedeyim. Eşimin ailesi başka şehirde. Eşim doğum sonrası babalık iznini kullanamayacak. Hal böyle olunca ben annemlerle kalmak istedim. Bebeğin ilk zamanlar sürekli kontrol süreci oluyormuş babam da yardımcı olur diye düşündük. Eğer eşim izinli olsaydı annem bana gelecekti. Eşim de artık müsait oldukla çocuğunu gelir görür gider toparlanınca da evime dönerim dedim.

Tabii bir de kaynanam ve kayınpederim var. Onların da ilk torunu hevesliler görmek istemeleri pek tabii doğal. Kaynanam erkenden gelmek istiyormuş. Kayınpederim birkaç gün sonra gelecekmiş çalıştığı için 3-4 gün anca kalır o. Birlikte de döneceklermiş onların da planı bu. Kaynanam kötü bir kadın değil fakat herkes gibi ben de annemle rahat ederim tabii ki dediğim gibi nasıl bir süreç olduğunu bilmiyorum. Kötü değil ama soğuk bir kadın canım bir şey istese diyemem.
Eşime 1 hafta falan annesinde kalsın sonra ben geleyim ben bakarım demiş. Ondan birkaç gün sonra da kayınpederim gelecek. Bana 10-15 günlük lohusayken kayınpederin gelmesi çok anormal geliyor. Fakat insanları uzak olduğu için geldiklerinde mecburen de kalacaklar bir şey diyemiyorum.

Belki 1 haftaya da toparlanamam bilemiyorum. Zaten şu son haftalar çok sıkıntılı geçiyor Dönemiyorum, uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum artık sıkıldım mental ve fiziksel olarak hiç iyi değilim. Bir an önce doğsun rahatlayım istiyorum sağlıkla ve zamanında gelsin orası ayrı. Ama bu işler nasıl olmalı hiçbir fikrim yok. Doğumdan 2 hafta sonra da ramazan başlıyor kayınpeder oruç tutmuyor ama kaynanam tutuyor. Rahat edebilecek mi onu da bilmiyorum şu durumda bile insanların gönlünü yapmaktan bıktım. Eşim genel anlamda anlayışlı ama dün de biraz tartıştık bu konuda. Sizce nasıl olmalı ?
Ayni yollardan yeni döndum hatta dogum öncesi kvnin illa dogumda olmak istiyomus istekleriyle ugrastim.
Hic kimseyi takmamaya calistim, oldugu kadar tabi. Dogumda sadece ben ve esim vardi. Annem bir iki kez daha fazla geldi hastaneye o bile sorun oldu.
Kayinvalide alingan tip benden önce lohusa oldu. Annem esimden izin isteyip evimizi gelip susledigi yemekler tatlilar aldi diye onu bile kiskandi. Lohusa oldum bi kere bile insan bi yardim etmezmi biseye yardimci olmaya?
Surekli ne istiyosuniz ne yapiyim diye isin ucundan tutmak istemedi ki benim öyle baskasindan sunu bunu isterim demeye cekinen birisi oldugum haldr.. Zor bi dogumum oldu hayati tehlikemiz bile vardi ona ragmen onun kaprislerini cektim.
Simdi bi kac hafta oluyor dogum olali ve ben Hic takmamaya calisiyorum, lohusa halimle dengimle öyle bi oynandinki…
Istediiki bebegin ikunci annesi o olsun surekli onun dediklerini uyguladim fln. Istediki ciplak ciplak evde dolaniyim o cocuk baksin kendi egosu icin, mahrem fln önrmli degil onun icin neticede. Bende yatili kimseyi kabul etmedim kendi annem dahil evim kucuk.
Bende davranislarindan sonra biraktim esimle ilerisimi olsun gelsin gitsin misafir gibi. Iki kez geldi sinirimi bozmaktan baska bisey yapmiyor, esim icin bir iki saat idare ediyorum onun disundada muhattap olamam, zsten yorgunlukyan gözum bisey görmuyor.

Siz siz olun dogumunuzu vs nasil istiyosaniz öyle yapin. Esinize söyleyin uygun bi dille anlatsin ailesine, evde göguslerin acik geziceksin lohusa lohusa inan insan kimseyi kaldiramiyor kendi ailen dahi. Sonradan pusman olmayin.

Back