• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİMİN AİLESİNDEN BUNALDIM. LÜTFE YARDIM EDİN

Ama hiç oğlum sizde gidin karının ailesi ile de biraz vakit geçirin demek yok. Annemlere gideceğiz dediğimde ağzını açıp birşey bile demiyor.
Her bayram yaşadığım sorun idi. İstanbul da yaşıyorum. Benim ailem de İstanbul'da yaşıyor. Onun anası ise Bursa'da yaşıyor. Düşünün bayramın ilk günü benim ailemi görüp Bursa'ya geçebiliriz dimi. Öyle olmuyor. Önce Bursa'ya gidiliyordu ve bayramın son günü aileme gelebiliyordum. Ailem yazın adapazari tarafındaki yazligina gidiyor. Bayramlar yaza denk gelince annemlere gitmiyorduk neymiş uzakmis. Düşünebiliyor musunuz? Kaynana olacak kişi demiyordu ki ya annengile gittiniz mi olur mu öyle şey? Böyle 3-4 bayramım geçti. Sonra anladım ki iş başka. Gitmek istemiyor. Bahanesi uzaklık. Zaten sonuç boşanma o ayrı.

Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum eşimin ailesi özellikle annesi.
Eşim ailesine çok düşkün. Aynı şekilde bende. Aynı şehirdeyiz hepimiz.
Ancak eşimin ailesi çok kalabalık.Sürekli bir arada olmak istiyorlar. Ben annesine söylediğim birşeyi hemen başkasından duyabiliyorum. Eşimin annesi Çok iyi bir insan yukarı da Allah var ancak artık çocuklarının ayrı birer ailesi olduğunu unutarak hala onun istediği gibi hareket etmelerni istiyor. Sürekli haftada 3-4 kez yemeğe çağırıyor. Birde beni aramıyor eşimi arıyor çünkü onun tamam diyeceğini biliyor. Ben evde kaç tencere yemek yapmış oluyorım. Bazen birde laf sokuyor siz gelceksiniz diye şunu bunu yapmıştım. En son dedim anne bende evde yemek yapıyorum önceden haber versen ona göre uğraşmazsın diye.
Birde ağzına dolamış olduğu hep beraber olalım hep beraber olalım lafı. Herşeyi de tatlı diliyle bir şekilde yaptırıyor.
Bende kendi ailemle aynı şehirdeyim ancak eşimin ailesini daha çok görüyorum. Ancak eşim bunu kabul etmiyor hemen kavga çıkartıyor. Her düğünde bizi de yanında götürmek istiyor. Evine misafir gelsin ille bizde gidiyoruz. Artık çok bunaldım.o kadar iç içeler ki her bayram bile birlikte olmaya çalışıyorlar. Eşimin abisi başka şehirde ya biz oraya gidiyoruz ya onlar geliyor. Ama hiç oğlum sizde gidin karının ailesi ile de biraz vakit geçirin demek yok. Annemlere gideceğiz dediğimde ağzını açıp birşey bile demiyor.Sadece çocuklarının yanında gösteriş yapıyor.
2 yıllık evliyim ve şuan 9 aylık hamileyim. Bu bayram olan artık benim için son nokta oldu. Yine abileri geliyor. Bu sefer dayısı ve 2 çocuğu teyzesi ve çocuğuda geliyor. E o kadar kalabalık olunca eşim bizde de kalsınlar dedi. Kayınvalidem hemen hamile olduğu için yollamak istemiyorum diyor. Eşimde ben ona yardım ederim deyince teyzende sizde kalmak istiyordu zaten diyor. Hamile diye yollamak istemiyorum demesi sırf göz boyama. 7 aylık hamileyken kayınvalidemin 10 tane arkadaşını evimde ağırladım. Mamalarımı da yaptım. Kahve yapıyım dediğimde insanlar gerek yok uğraşma derken kayınvalidem makinada yapıcak uğraşmıcak zaten yapsın. Kalkmayın daha oturun diye laflr söylüyor. Ben yanında değilken çocuğumun odasını açıp gösteriyor.
Geçen bayram eltim çocukları ile bize geldiklerinde 1 yaşındaki çocuğu uyuyunca yatıracak yer sordu daha kendi çocuğum yatmadığı için beşiği vermek istemedm. Ama kayınvalidem hemen anne yanına sığmaz yataktan düşer nasılsa beşik var orda yatsın dedi ve yatırdılar. Eşim gelince de zaten bişey demedi karında diyor. Bunu söyleyince bende kızdım diyemiyorum. Her olayımız böyle.daha o kadar çok var ki yazmam sayfalar alır. Artık ne yapacağımı şaşırdım.
Senin adına kararlar alması ve uygulaması narsist kişilik bozukluğudur. Bu kadar açık ve net diyorum. Tatlı dili ile yaptırmasını bakma. Sen ses etmediğin için şu an sorun yok görünüyor. Hele sesini çıkar. Olumsuz yorum yap bak bakalım senden kötüsü olacak mı olmayacak mı? Ben susmamanı tavsiye ederim. Çünkü sustukça bu devran böyle gider. Ne zaman canına tak derse o zaman seni kötü,inat, öfkeli ilan edecekler. Şeyma bunu bana yazmıştı dersin.

gibi.Sıcağın alnında kayınvalidem zorla kahvaltıya götürünce çok sıcak bunaldım falan dedim kayınvalidem ağlamaya başladı benim yüzümden oldu diye.
Yaa bak ben diyorum kardeşim. Bak o kadının tatlı diline aldanma. Aynı benim eski kv gibi. O da aynısı idi. İşte iş bulur Bursa'ya gelirsiniz derdi. Ben Bursa'da yaşamak istemiyordum. Ses etmiyordum mesela. Diyordu ki Şeyma gelmek istemiyor sesi çıkmadığına göre. Ya sanane gelmek zorunda mıyım? Sanki gelmek istemiyorum deyince aaa ne iyi edeceksin diyeceksin. Öyleleri tartışmaya konuşmaya da gelmez diyeyim sana. Tartisirdik mesela derdi ki benim yüzümden tartisiyorsaniz ben evime gideyim. Ya huu ne alaka. Hemen kendini ortaya atmaya çalışıyor. Kesin tartışmayı benim yanımda tartışmayın da gidin nerede tartisirsaniz tartışın dese inan çok daha samimi çok daha mantıklı.. Ama öbür türlü ima çıkıyor. Bilmem anladınız mı?

Ne bileyim ben olsam bir bayram birlikte bir bayramı ailemle geçiririm. Eşim gelmiyorsa benle yine her bayramı ailemle geçiririm. Hayır gitmiyoruz yemeğe ben yemek yaptım derim. Yapmayın yani sen git deyin.
Şimdi bu söyledikleriniz bağımlı erkekler için sökmez. Öyle tipler var ki anasına göbekten bağlı. Bu şekilde dediğiniz zaman evlilik biter. Ya da seni çirkef ilan ederler. Ben konu sahibini çok iyi anlıyorum. Bence eşi bağımlı biri. O yüzden konuyu açtığı zaman sonuca varamiyor. Çünkü anası ve oğlu aynı kafa. Konu sahibini benimsemiş olsa bu ayaklara girmez. Sadece rol kesiyor

Ayip boyle birsey degil. Birinin dedikodusunu yaparsin,kufurler edersin,bir kisiye nankörlük haksizlik yaparsin bunlar ayıp.
Bu konu çok güzel bir konu. Yalnız konu sahibinin ailesi sıkıntıli tip. Çünkü bu tip alıngan aileler de böyle basit konular ayıp karşılanır. Çok saçma ama öyle. Ve konu sahibini de buna inandırmislar. Size ben de katılıyorum. Ama ilerleyen senelerde daha çok zorlanacak. Ben bir örnek vereyim. Eski kv dem bana gelmişti. Ben de kirlileri çamaşır makinesine attım. Meğer onun da kirlileri varmış. Ben sormayı unutmuşum ona. Makineyi çalıştırdım. Kadın alınganlık yaptı neymiş ben onun kıyafetlerini atmamisim diye. Olayı büyüttü sürat yaptı. Unuttum dedim. Bilerek yaptığımı ima etti. Hatta evimden gitmeye kalktı oğlu durdurdu. Dışardan baktiginda evet tatlı dil,sessiz görünen,karışmayan,saçma sapan şeyleri ayıp diye karşılayan biri idi. Ama bence en tehlikeli bir tip. Konu sahibinin kv de böyle bence. Normal tartışmaya, kızmaya ve fikrini söylemeye gelemezsin. Yaptığın zaman büyük cirkeflik olur. Tahmin ediyorum.

Ya eşiniz yokken kv ile açık açık konuşup rest çekeceksiniz. Kv niz o kadar tatlı dilli ki siz bile ondan iyi diye bahsediyorsunuz. Halbuki çok kurnaz.

Eşinizle de konuşamıyorsunuz madem cinnet geçirip rest çekip gerekirse ailenize gideceksiniz.

Kv nizle başa çıkabileceğinizi sanmıyorum. Çünkü yılların kurdu olmuş.
Bu iş olmaz bence. Oğluna anlatir. Benim de benze kv var idi. Bir vaka yasadim oğluna anlatmış. Ama kv bana hiç renk vermedi ben oğlundan duydum. Anneme böyle demişsin dedi. Şuraya yaziyorum konu sahibi dişini göstersin ne oğlu ne anası ona huzur verir. Üzüldüm kadincagiza yaa

2 hafta da bir annesine gidiyorduk. Ben gelmek istemiyorum deyince bana neden gelmek istemiyorsun diyordu. Ben de sürekli gitmek zorunda değilim. Benim de isim gücüm var evimde oturmak istiyorum diyordum. Ses etmiyordu. Ama sonradan acısını çıkarıyordu. Tartisma esnasında tabi gelmek istemezsin orada iş var diyordu. Anası akrabalarına Allah razı olsun geliyorlar sürekli diyordu. Arka plana baktığınız da bir gün dedim ki kv ye ben 2 hafta da bir sana gelmek zorunda değilim. İsim gücüm var dedim. Bana dedi ki zorla mı Şeyma gelme...Kafaya bakar mısınız? Bakarsan dünya iyisi... Ben sana kaynanalik mi ettim der. Etmene gerek yok ki. Oğlun zaten elinde. Oğlun seni kırmamak için her şeye evet der. Zaten sen bunu biliyorsun yani. Bana oynamana gerek yok. Sizinkisi de aynısı... Hiçbir fark göremedim ben. İnsan İlk 2 sene pek anlamıyor da 3-4 üncü seneler de kafana dank ediyor

Off ya gerçekten içim daraldı okuyunca. Boş yere denilmiyor işte bizim kültürümüzde aile ile evleniyorum. Aynı şekilde oyna politik ol biraz siyaset yap diyeceğim ama hayata bir kez gelmişiz neyin mücadelesini veriyoruz ne için çekeceğiz bu kadar sıkıntıyı? Malesef hayat herkese adil değildir bazıları sadece kendisi olabilmek için bile bir sürü bedel öder.
İstemediğiniz hiç bir şeyi yapmayın. İster direk ister dolaylı yoldan söyleyin orası size kalmış.

Ancak eşimin ailesi çok kalabalık.Sürekli bir arada olmak istiyorlar. Ben annesine söylediğim birşeyi hemen başkasından duyabiliyorum. Eşimin annesi Çok iyi bir insan yukarı da Allah var ancak artık çocuklarının ayrı birer ailesi olduğunu unutarak hala onun istediği gibi hareket etmelerni istiyor. Sürekli haftada 3-4 kez yemeğe çağırıyor. Birde beni aramıyor eşimi arıyor çünkü onun tamam diyeceğini biliyor. Ben evde kaç tencere yemek yapmış oluyorım. Bazen birde laf sokuyor siz gelceksiniz diye şunu bunu yapmıştım. En son dedim anne bende evde yemek yapıyorum önceden haber versen ona göre uğraşmazsın diye.
Birde ağzına dolamış olduğu hep beraber olalım hep beraber olalım lafı. Herşeyi de tatlı diliyle bir şekilde yaptırıyor.
Bende kendi ailemle aynı şehirdeyim ancak eşimin ailesini daha çok görüyorum. Ancak eşim bunu kabul etmiyor hemen kavga çıkartıyor. Her düğünde bizi de yanında götürmek istiyor. Evine misafir gelsin ille bizde gidiyoruz. Artık çok bunaldım.o kadar iç içeler ki her bayram bile birlikte olmaya çalışıyorlar. Eşimin abisi başka şehirde ya biz oraya gidiyoruz ya onlar geliyor. Ama hiç oğlum sizde gidin karının ailesi ile de biraz vakit geçirin demek yok. Annemlere gideceğiz dediğimde ağzını açıp birşey bile demiyor.Sadece çocuklarının yanında gösteriş yapıyor.
2 yıllık evliyim ve şuan 9 aylık hamileyim. Bu bayram olan artık benim için son nokta oldu. Yine abileri geliyor. Bu sefer dayısı ve 2 çocuğu teyzesi ve çocuğuda geliyor. E o kadar kalabalık olunca eşim bizde de kalsınlar dedi. Kayınvalidem hemen hamile olduğu için yollamak istemiyorum diyor. Eşimde ben ona yardım ederim deyince teyzende sizde kalmak istiyordu zaten diyor. Hamile diye yollamak istemiyorum demesi sırf göz boyama. 7 aylık hamileyken kayınvalidemin 10 tane arkadaşını evimde ağırladım. Mamalarımı da yaptım. Kahve yapıyım dediğimde insanlar gerek yok uğraşma derken kayınvalidem makinada yapıcak uğraşmıcak zaten yapsın. Kalkmayın daha oturun diye laflr söylüyor. Ben yanında değilken çocuğumun odasını açıp gösteriyor.
Geçen bayram eltim çocukları ile bize geldiklerinde 1 yaşındaki çocuğu uyuyunca yatıracak yer sordu daha kendi çocuğum yatmadığı için beşiği vermek istemedm. Ama kayınvalidem hemen anne yanına sığmaz yataktan düşer nasılsa beşik var orda yatsın dedi ve yatırdılar. Eşim gelince de zaten bişey demedi karında diyor. Bunu söyleyince bende kızdım diyemiyorum. Her olayımız böyle.daha o kadar çok var ki yazmam sayfalar alır. Artık ne yapacağımı şaşırdım.
Bazı sözlerin söylenmesi bazı kavgaların da edilmesi gerek ben öyle yaptım eşimin ailesiyle sık görüşüyoruz benim annem bir saatlik uzak mesafe de eşim baktım ki önemsemiyor gelip gitmem laf annnesine açtım konuyu oda damarıma bastı resti çektim suan görüşüyoruz ama eskiye göre mesafeli misafiri geldikçe vs benim de küçük bebeğim var kendime göre düzen kurdum hayır demeyi bilmezsek işimiz zor

Gitme sende ben aileme gidicem benim ailemde hep beraber olmak istiyor de.evede alıp miasifirini ağırlama gelince de kapilari kit en önemlisi zaten hamilesin kendi anneni yanına cagir .gelsin ilgilensin senle yedirmesin bunlara

2 hafta da bir annesine gidiyorduk. Ben gelmek istemiyorum deyince bana neden gelmek istemiyorsun diyordu. Ben de sürekli gitmek zorunda değilim. Benim de isim gücüm var evimde oturmak istiyorum diyordum. Ses etmiyordu. Ama sonradan acısını çıkarıyordu. Tartisma esnasında tabi gelmek istemezsin orada iş var diyordu. Anası akrabalarına Allah razı olsun geliyorlar sürekli diyordu. Arka plana baktığınız da bir gün dedim ki kv ye ben 2 hafta da bir sana gelmek zorunda değilim. İsim gücüm var dedim. Bana dedi ki zorla mı Şeyma gelme...Kafaya bakar mısınız? Bakarsan dünya iyisi... Ben sana kaynanalik mi ettim der. Etmene gerek yok ki. Oğlun zaten elinde. Oğlun seni kırmamak için her şeye evet der. Zaten sen bunu biliyorsun yani. Bana oynamana gerek yok. Sizinkisi de aynısı... Hiçbir fark göremedim ben. İnsan İlk 2 sene pek anlamıyor da 3-4 üncü seneler de kafana dank ediyor
Aynısını yaşıyorum. Oglunu ele almış, sözde kvlik etmıyor

Az görüşmek derken, aynı şehirde ne kadarda bir olmalı. Birde aralar limoniyse
Gidelim dediği zaman bu hafta gelemem diyeceksin. Kısa ve net. Ya da evine davet etmeyeceksin. Oğlu annem falan gelsin derse de evde işlerim var vs vs diyeceksin. Başka türlü olmuyor.

Az görüşmek derken, aynı şehirde ne kadarda bir olmalı. Birde aralar limoniyse
Ben buna Cook geç kaldım. Başından beri böyle yapsaydım bu kadar zor olmazdı. Ama insanlık ettim annesi tek falan dedim. Gerçi her şey eş de bitiyor.

Gidelim dediği zaman bu hafta gelemem diyeceksin. Kısa ve net. Ya da evine davet etmeyeceksin. Oğlu annem falan gelsin derse de evde işlerim var vs vs diyeceksin. Başka türlü olmuyor.
Zaten gelme muabbeti şükür olmuyor. Ama kv gitmemizi bekliyor. Ben zaten 1 buçuk ayda bir gidiyordum. Ama dahada azaltmayı düşünüyorum.
Ben az gitmeme ragmen hizmetçi görüyorlar. Demekki bişeyleri yanlış yapıyorum.

Ben buna Cook geç kaldım. Başından beri böyle yapsaydım bu kadar zor olmazdı. Ama insanlık ettim annesi tek falan dedim. Gerçi her şey eş de bitiyor.
Eş çok önemli. Annesi yalnızsa daha kötü. Ogullarına sarıyorlar tamamen.
Bende telefonla aramaya alıştırdım. Maalesef beklıyor kv. En son 2 kez soguk konuştum. Mevlüde de gitmedim. Şuan kendı aramıyor. Limon aramız cok guzel 🙈🙈🙈🎈😊

Eş çok önemli. Annesi yalnızsa daha kötü. Ogullarına sarıyorlar tamamen.
Bende telefonla aramaya alıştırdım. Maalesef beklıyor kv. En son 2 kez soguk konuştum. Mevlüde de gitmedim. Şuan kendı aramıyor. Limon aramız cok guzel 🙈🙈🙈🎈😊
Böylesi daha iyi boşver... En doğrusunu yapıyorsun.

Back