benim ailem hiç muhafazakar değildir (dini anlamda) ama geleneksel muhafazakarlar. 29 yaşındayım dinen kimse için cok anlamı olmasa da her ama her bayram evdeyim, tatil matil mümkün değil. babam kızar hatta bayramda tatile gidenlere. illa anneanneme ve vefat etmiş büyüklerin mezarına gideriz, annemin baba tarafı mezar ziyaretine gelmediğini hayal edemiyorum bile. yine aynı şekilde cok akrabası olan kişiler değiliz ama bir yere gidilecekse annem babam asla ayrı gitmez aynı dediğiniz gibi, annem tüm baba tarafı ziyaretine katılır. din baskısı olmadığı için giyim kuşam rahat ona bir şey diyemem, yada diğer dini konulara uzağım. ama her muhafazakar olmayan aile geleneksel demek değil bu. yurtdışında yaşıyorum, her ama her tatil türkiyede ailemin yanındayım, çünkü bekliyorlar, babam sormadan aldın dimi biletini diyor mesela. tabi evli değilim oyle olsa ne olur bilmiyorum ama dindar olmayan cok aileye düşkün aileler de var benimki gibi.
ama yine de muhafazakar diye nitelendirdiğimiz aileler bambaşka. ben asla yapamam mesela biliyorum, ki ailem de istemez, rahat edemezler. o aile de benle rahat edemez, uyamaz. ben ailemle de olsa tatile gidip annemle bikini ile denize giriyorum en basitinden, bunu yapamayacağım. bu benim için dunyanın en doğal durumu halbuki.
cok bunalacaksınız bu belli. eşinizi seviyorsanınz, o da sizi seviyorsa yine yanınızda durur. ama en azından belli süre bebek yapmayın ve mümkünse yurtdışı falan gidebilmenin yollarına bakın. uzun vadede ilişkiniz cok yıpranır. aile cok onemli evlilik sağlığı açısından.
ama yine de muhafazakar diye nitelendirdiğimiz aileler bambaşka. ben asla yapamam mesela biliyorum, ki ailem de istemez, rahat edemezler. o aile de benle rahat edemez, uyamaz. ben ailemle de olsa tatile gidip annemle bikini ile denize giriyorum en basitinden, bunu yapamayacağım. bu benim için dunyanın en doğal durumu halbuki.
cok bunalacaksınız bu belli. eşinizi seviyorsanınz, o da sizi seviyorsa yine yanınızda durur. ama en azından belli süre bebek yapmayın ve mümkünse yurtdışı falan gidebilmenin yollarına bakın. uzun vadede ilişkiniz cok yıpranır. aile cok onemli evlilik sağlığı açısından.