• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhafazakar eş ailesi ve mecburiyetler

benim ailem hiç muhafazakar değildir (dini anlamda) ama geleneksel muhafazakarlar. 29 yaşındayım dinen kimse için cok anlamı olmasa da her ama her bayram evdeyim, tatil matil mümkün değil. babam kızar hatta bayramda tatile gidenlere. illa anneanneme ve vefat etmiş büyüklerin mezarına gideriz, annemin baba tarafı mezar ziyaretine gelmediğini hayal edemiyorum bile. yine aynı şekilde cok akrabası olan kişiler değiliz ama bir yere gidilecekse annem babam asla ayrı gitmez aynı dediğiniz gibi, annem tüm baba tarafı ziyaretine katılır. din baskısı olmadığı için giyim kuşam rahat ona bir şey diyemem, yada diğer dini konulara uzağım. ama her muhafazakar olmayan aile geleneksel demek değil bu. yurtdışında yaşıyorum, her ama her tatil türkiyede ailemin yanındayım, çünkü bekliyorlar, babam sormadan aldın dimi biletini diyor mesela. tabi evli değilim oyle olsa ne olur bilmiyorum ama dindar olmayan cok aileye düşkün aileler de var benimki gibi.
ama yine de muhafazakar diye nitelendirdiğimiz aileler bambaşka. ben asla yapamam mesela biliyorum, ki ailem de istemez, rahat edemezler. o aile de benle rahat edemez, uyamaz. ben ailemle de olsa tatile gidip annemle bikini ile denize giriyorum en basitinden, bunu yapamayacağım. bu benim için dunyanın en doğal durumu halbuki.
cok bunalacaksınız bu belli. eşinizi seviyorsanınz, o da sizi seviyorsa yine yanınızda durur. ama en azından belli süre bebek yapmayın ve mümkünse yurtdışı falan gidebilmenin yollarına bakın. uzun vadede ilişkiniz cok yıpranır. aile cok onemli evlilik sağlığı açısından.

Aileniz uyarmadimi sizi bu kadar farkı sevgi aşamaz diye yanlış bir evlilik yapmişsınız herşey soyuna çeker en büyük tehlike eşinizin yaş aldıkça dolması olacak ve üzerinizde baskı artacak fikrim bu gördüğüm bu ve yeri gelecek senin yüzünden hasret kaldım onlara evrim bu şekilde geneli.Size düşen çok sabır ve ömrün sonuna kadar tahammül

Yanlış evlilik lafını da yanlış anlamayın yıllar geçtikçe ne dediğimi anlayacaksınız şimdi değil benim tecrübem bu şekilde herkes köküne döner er yada geç ve evlilik zaten zor iki farklı kültürde yetişen insanlarda orta yolu koca bulmuyorsa çok zor .

Benim ailem çok modern , güneydoguluyuz 20 yıl önce bile bikini de giyerdik askılı da babam kiyafetime hiç karışmamıştır bugüne kadar ama gidip gelmeyi içli dışlı olmayı cook ama çok severler. Şimdiden gelinlerine acıyorum inşallah sınır çizecek biridir :) Yani bunun muhafazakarlikla hiç alakası yok.
Kayinvalidemler ise muhafazakar ama yılda 1 gelmezler. Ben hala kayinvalidemlere gidince ne işim var benim burda diyorum , alışamıyorum onlara 12 yıl oldu, müthiş bir kültür farkı var neyse sadede geleyim ayak uyduramiyorsaniz bir süre çocuk yapmayın gözlemleyin böyle devam ederse bir ömür çekmeyin bu hayatı değişmezler malesef.

Back