• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin abisine kredi çekmek

arkadaşlar, ne yapacağımı bilemiyorum.
eşimin abisi ile aynı işyerinde çalışıyoruz. ben idari kadrodayım, o sürücü olarak çalışıyor.
bugün eşimi yanına çağırıp, ara borçlarının olduğunu ve nomadd bana 10 milyar kredi çekebilirmi ben konusucam demiş. eşim ev için kredi çektiğinden dolayı, eşim çekemez. kendi maaşımdan kestiricem demiş her ay ama güvenemiyorum.
ama ben pek fazla sıcak bakamıyorum bu konuya.
çünkü eşimin ailesinden hiçbir destek görmedim. ailesini geçtim, kredi isteyen kişi bizim düğünümüze gelmedi, aile sorunlarından dolayı. evimde bir çöpü dahi yok. sürekli borç para istiyor bizden.
eşim kararı bana bıraktı ama sanki eşimde istemiyor gibi. ne yapmalıyım sizce? ben pek sıcak bakmıyorum, çekemem desem de bozulacak..

Çekemem deme o zaman. Başka kredi ödüyorum ben de, banka kredi vermiyor de gitsin. Neyin kredisi diye sorarlarsa borcumuz vardır dersin olur biter. ;)

Çekemem deme o zaman. Başka kredi ödüyorum ben de, banka kredi vermiyor de gitsin. Neyin kredisi diye sorarlarsa borcumuz vardır dersin olur biter. :KK66:
bana sormadan araştırmış iş yerinde birinin eşi bankacı ona sorgulatmış bile. ama benim diyeceğim şu olacak; kendi kardeşlerim içinde kredi çekmedim, senin içinde çekemem diyeceğim.

bana sormadan araştırmış iş yerinde birinin eşi bankacı ona sorgulatmış bile. ama benim diyeceğim şu olacak; kendi kardeşlerim içinde kredi çekmedim, senin içinde çekemem diyeceğim.

Ne hadsizler yahu. O sorgulayan ve bilgi veren kişi kimse hangi bankaysa isim soy isim şikayet ederdim ben olsam. Ne münasebet benim kredi çekip çekemeyeceğimi başkalarına söyleyebiliyor. Bu kadarda kurnaz olunmaz ki. Bence hiiiççç bir bahane söylemeden de çekemem diyebilirsin. Adama bak, araştırmaları bile yapmış pes....

hayır demek istiyorum ama bozulacak diye çekiniyorum. kendisi ev kredisi ödüyor, oyuzden çekemiyor. ailesi ile para konuları yüzünden araları bozuk isteyemiyor sanırım. zaten görüşmüyorlarda.
herkezle para yüzünden sorun yaşayan birine para asla çekmeyin çekemem diyin mümkünse küssün yani daha iyi bir daha isteuyemez.

• Beğen
Reactions: anu
zaten kendi evim için kredi çekmek durumunda kalabilirim, takas yapmak düşüncesindeyim, yalan değil. ama onlar istemeye utanmıyor, ben yok demeye utanıyorum.
Anliyorum sizide sanki sizin cok var ama vermiyor olsaniz o zaman utanin. Once can sonra canan hic birimiz boyle bir yukun altina girmek istemeyiz. Hicte uzulmeyin. Siz isteseniz emin olun vermezlerdi. Bizim birikmisimiz vardi babam kardesine vermek zorunda kaldi yoksa evlerine haciz gelecekti. Adamlar yarim yamalak parca parca odediler. Birikmisimiz heba oldu gitti

inanın bende anlam veremiyorum.
nasıl bir cesaret, ben başkasına kredi çektiremem şahsen başımın çaresine bakarım. ama bu insan sürekli eşimden birşeyler isteme peşinde.
ekmek param yok der, eşimin montu yok der ister de ister. eşim zaten veremiyor istediğinde, çünkü kendi kredimizi ödüyor. ona da maaşından bir şey kalmıyor. şimdi benden istemeye başladı.

zaten kendi evim için kredi çekmek durumunda kalabilirim, takas yapmak düşüncesindeyim, yalan değil. ama onlar istemeye utanmıyor, ben yok demeye utanıyorum.

hayır demek istiyorum ama bozulacak diye çekiniyorum. kendisi ev kredisi ödüyor, oyuzden çekemiyor. ailesi ile para konuları yüzünden araları bozuk isteyemiyor sanırım. zaten görüşmüyorlarda.
böyle bir adam için kesinlikle kredi çekmeyin.
büyük ihtimal size ödetecek.
niye çekiniyorsun anlamadım ki.
zaten vukuatlı bi adammış.
ileriye doğru beni de kredi düşünüyorum deyin geçin.
kıvranmayın bu kadar.
genelde başkasına kredi çektirenler ,özellikle de karakterleri bu tipteyse o taksitleri günü gününe ödemiyorlar.
iki kelime ile reddedin gitsin.

eşimin abisi ile aynı işyerinde çalışıyoruz. ben idari kadrodayım, o sürücü olarak çalışıyor.
bugün eşimi yanına çağırıp, ara borçlarının olduğunu ve nomadd bana 10 milyar kredi çekebilirmi ben konusucam demiş. eşim ev için kredi çektiğinden dolayı, eşim çekemez. kendi maaşımdan kestiricem demiş her ay ama güvenemiyorum.
çünkü eşimin ailesinden hiçbir destek görmedim. ailesini geçtim, kredi isteyen kişi bizim düğünümüze gelmedi, aile sorunlarından dolayı. evimde bir çöpü dahi yok. sürekli borç para istiyor bizden.
eşim kararı bana bıraktı ama sanki eşimde istemiyor gibi. ne yapmalıyım sizce? ben pek sıcak bakmıyorum, çekemem desem de bozulacak..
inşallah hayır demişsindir

bende çekmeyin derim. işin içine para girince ne akrabalık kalıyor ne dostluk. mesela babam çok iyi niyetli bir insandır herkese güvenir, inanır, yardım etmeye çalışır. bugün sahip olduğumuz borçların hemen hemen hepsi bundan kaynaklı, kendi öz kardeşinden bile bu konuda zarar gördü. bana da sürekli öğüt verir "baban insanlara güvendi ne hale geldi sen sakın bu hataya düşme, kim olursa olsun araya para ilişkisini sokma" diye..

bende çekmeyin derim. işin içine para girince ne akrabalık kalıyor ne dostluk. mesela babam çok iyi niyetli bir insandır herkese güvenir, inanır, yardım etmeye çalışır. bugün sahip olduğumuz borçların hemen hemen hepsi bundan kaynaklı, kendi öz kardeşinden bile bu konuda zarar gördü. bana da sürekli öğüt verir "baban insanlara güvendi ne hale geldi sen sakın bu hataya düşme, kim olursa olsun araya para ilişkisini sokma" diye..
çok doğru söylemiş babanız.
ben kimseden borç isteyemem yüzüm tutmaz. ama karşımdakiler benden çok rahat isteyebiliyorlar.

böyle bir adam için kesinlikle kredi çekmeyin.
büyük ihtimal size ödetecek.
niye çekiniyorsun anlamadım ki.
zaten vukuatlı bi adammış.
ileriye doğru beni de kredi düşünüyorum deyin geçin.
kıvranmayın bu kadar.
genelde başkasına kredi çektirenler ,özellikle de karakterleri bu tipteyse o taksitleri günü gününe ödemiyorlar.
iki kelime ile reddedin gitsin.
aynen öyle, ben her ay ödeyecekmi ödeyemecekmi, tam yatırmı yatırmadı mı bunun stresine girmek istemiyorum. kıvranmıycam, direkt çekemem diycem.

Ne hadsizler yahu. O sorgulayan ve bilgi veren kişi kimse hangi bankaysa isim soy isim şikayet ederdim ben olsam. Ne münasebet benim kredi çekip çekemeyeceğimi başkalarına söyleyebiliyor. Bu kadarda kurnaz olunmaz ki. Bence hiiiççç bir bahane söylemeden de çekemem diyebilirsin. Adama bak, araştırmaları bile yapmış pes....
aynen öyle, aslında tam şikayet etme konusu...
aynı işyerinden biri bu. eğer bu konu uzarsa şikayet edicem.

Anliyorum sizide sanki sizin cok var ama vermiyor olsaniz o zaman utanin. Once can sonra canan hic birimiz boyle bir yukun altina girmek istemeyiz. Hicte uzulmeyin. Siz isteseniz emin olun vermezlerdi. Bizim birikmisimiz vardi babam kardesine vermek zorunda kaldi yoksa evlerine haciz gelecekti. Adamlar yarim yamalak parca parca odediler. Birikmisimiz heba oldu gitti
zaten biz feraha çıksak, eminim karga gibi tepemizde dikilecek.. eşimin babası da, abisi de, ablası da maalesef ki menfaat peşindeler. ben uzaklaşıyorum, onlar yaklaşıyorlar.

aynen öyle, ben her ay ödeyecekmi ödeyemecekmi, tam yatırmı yatırmadı mı bunun stresine girmek istemiyorum. kıvranmıycam, direkt çekemem diycem.
heray o stres çekilir mi .
bdv de böyle konular var hep bahsi geçer.
başkasına çekilen krediler,olunan kefillikler çoğunlukla bir dert.
heray o karınağrısına değmez.
çok güvenirsiniz o zaman olur tabi ama güven telkin etmeyen adam için riske girmeyin.
ayrıca senin maaş bilgilerini ne cüretle kontrol ettiriyor.büyük terbiyesizlik.

Açık ve net çekmeyin. Zaten bütçe denkleştirebilen bir insan olsa böyle durumda kalmaz.
Hayır deyin, o sizin düğününüze gelmediğinde sizin kırılacağınızı hesap etmediyse sizin de hesap etmenize gerek yok.

Sağlık vs olur amenna ama kimsenin lüks yaşayıp başı sıkıştığında da kredi yükü altına giremem.

Sakın çekmeyin anlattığınız şekildeki bi insan için. Ödemezse daha çok üzülürsün canım. Veripte. Kötü olacağına. Verme kötü ol derler

heray o stres çekilir mi .
bdv de böyle konular var hep bahsi geçer.
başkasına çekilen krediler,olunan kefillikler çoğunlukla bir dert.
heray o karınağrısına değmez.
çok güvenirsiniz o zaman olur tabi ama güven telkin etmeyen adam için riske girmeyin.
ayrıca senin maaş bilgilerini ne cüretle kontrol ettiriyor.büyük terbiyesizlik.
çok kızıyorum kendi kafasına göre herşeyi halletmiş. maaşından kesilmesini kabul ettirmiş. son nokta beni ikna etmeye çalışıyor.
eşim söylüycek, hiç bana gelip teklifte bulunmasın dedim.

Açık ve net çekmeyin. Zaten bütçe denkleştirebilen bir insan olsa böyle durumda kalmaz.
Hayır deyin, o sizin düğününüze gelmediğinde sizin kırılacağınızı hesap etmediyse sizin de hesap etmenize gerek yok.

Sağlık vs olur amenna ama kimsenin lüks yaşayıp başı sıkıştığında da kredi yükü altına giremem.
yok çekemem zaten, kararım net. o istemeye utanmıyorsa, bende yok demeye utanmıyorum.

sakın sakın.borcu varsa icra gelir maaşına ve taksit taksit ödenir.sakınnnnnnnnnnnnnnn

Back
X