• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ile ailesi arasına girmeli miyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski sevgili dediği, 15 yaşındaymış eşi o zaman ve 1 hafta sürmüş. Yani yine kaynı o kızla birlikte olmasa iyiymiş ama çokta büyütülecek birşey yok. Konu sahibi o yüzden rahat bence. Bende olsam eşimin 15 yaşında bir hafta sevgili olduğu kadını dert etmezdim.
Ben ederdim

Aynen öyle kötü biz olduk. O sakinken biz kışkırtıyor gibi olduk. Hak verenlere de teşekkür etmiş. Ben her sözümün arkasındayım görcez bakalım ilerleyen zamanlarda ne sıkıntılar yaşanacak.
Aman ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza bey modunda konu sahibi. 5 sene sonra fikri değiştiğinde herkesin tepkisi, önce kabul ettin, ara buluyordun şimdi ne oldu deyip suçlu çıkıcak haberi yok. Biraz cırlasa herkes tepkili olduğunu bilse, 5 sene de geçse 10 sene de hep haklı konumda olcak. Her koyun kendi bacağından asılır. Keyfi bilir. Bu iyi niyetle elticilik bile oynarlar. Ahanda buraya yazıyorum

Eski sevgili dediği, 15 yaşındaymış eşi o zaman ve 1 hafta sürmüş. Yani yine kaynı o kızla birlikte olmasa iyiymiş ama çokta büyütülecek birşey yok. Konu sahibi o yüzden rahat bence. Bende olsam eşimin 15 yaşında bir hafta sevgili olduğu kadını dert etmezdim.
Eskiden insanlar arkadaşlarının hoşlandığı kişiye yaz gözle bile bakmazlardı. Ne ara bu hallere düştük. Eşi bu kadar sorun ederken neden herkes normal karşılayabiliyor?

Yav sen de 15 yasi bastan belirtsene. Olay bambaska oldu su an. Amaaan cocukluk zamanindan kalma biseymis. Esin su an gereksiz buyutuyir tabiki. Kizda masalah 17 18 yasindayken 15lik cocugu mu goturmus ? 😂 Helal olsun citir seviyormus 😂
Ben geçmişte burada boyle bir konu okumuştum...o konuda olayın kahramanları 15 yaşında filan değil 18-20 yaşındayken bu olay gerçekleşiyordu ...ve olayı anlatan konu sahibi arkadaşımız ile eşi evlenmeden önce bir süre küslük yaşadıkları bir dönem yasaniyordu bu ilişki ...adam kızı bırakıp tekrar konu sahibine dönüyor ,uzunca bir süre terkedilen kız adamın peşinden koşuyor,ayırmaya çalışıyor ,bir süre sonra da adamın kardeşinin sevgilisi olarak karşılarına çıkıyordu 😕

Ben geçmişte burada boyle bir konu okumuştum...o konuda olayın kahramanları 15 yaşında filan değil 18-20 yaşındayken bu olay gerçekleşiyordu ...ve olayı anlatan konu sahibi arkadaşımız ile eşi evlenmeden önce bir süre küslük yaşadıkları bir dönem yasaniyordu bu ilişki ...adam kızı bırakıp tekrar konu sahibine dönüyor ,uzunca bir süre terkedilen kız adamın peşinden koşuyor,ayırmaya çalışıyor ,bir süre sonra da adamın kardeşinin sevgilisi olarak karşılarına çıkıyordu 😕
Olaylar olaylar 😯😯

Eskiden insanlar arkadaşlarının hoşlandığı kişiye yaz gözle bile bakmazlardı. Ne ara bu hallere düştük. Eşi bu kadar sorun ederken neden herkes normal karşılayabiliyor?
Normal karşılamak değil aslında, elbette olmaması gereken bir durum. Ama aradan 10 yıl geçmiş o zamanlar çocuklarmış, esinin kardeşi de bir şekilde vazgeçmemiş, iş bu noktaya geldiyse konu sahibinin içsel olarak çok dert edeceği birşey yok diye düşünüyorum.

Ha ben olsam bu konudaki asla arabuluculuk yapmazdım, tepkide gösterirdim aileye de, konu sahibi o açıdan doğru yapmıyor, ileride bir sıkıntı velev ki olsa, sen de zamanında sorun etmemiştin bu durumu cevabını alabilir.

Hayır ben mi yanlış anladım diye iki kez okudum eşinin eski sevgilisi kaynının karısı olacak hangisine midem bulansın kaynına mı senin bunu kabul etmene mi valla yakında aşkı memnu da gerçek olacak diye tırsıyorum şu kk da

Kocası gelmiş zaar,meraktan catlazayim. Ama konu sahibi nasıl politik ha,ben olacam Allah saymadigim laf kalmaz. Alttan alttan işliyor,eltimde böyle politik ben olamıyorum nasıl olunur ki böyle. Bı konuda rahtsizim ama rahatsız olmam diğerini rahatsız edecek,rahatsız olduğumu belli etmeyecem mi bu politik olmak. Kaynım geçenlerde sende politik ol dedi,sanki bilmiyoz olabilsek olacaz zaten. Neyse çok dusunmeyeyim olacaktır elbet. Naptilar ki acaba?

Normal karşılamak değil aslında, elbette olmaması gereken bir durum. Ama aradan 10 yıl geçmiş o zamanlar çocuklarmış, esinin kardeşi de bir şekilde vazgeçmemiş, iş bu noktaya geldiyse konu sahibinin içsel olarak çok dert edeceği birşey yok diye düşünüyorum.

Ha ben olsam bu konudaki asla arabuluculuk yapmazdım, tepkide gösterirdim aileye de, konu sahibi o açıdan doğru yapmıyor, ileride bir sıkıntı velev ki olsa, sen de zamanında sorun etmemiştin bu durumu cevabını alabilir.

Kayın 23 yaşında değilde otuzlarında falan olsaydı ve intihar etmemiş olsaydı, ben derdim ki tamam adam ne yaptığının farkında. Evlenseler dahi ben evliliğin sürebileceğine inanmıyorum. Eski sevgili aklı başında bir kadınsa, olgunluğa erişememiş sevgilisi ile evlenince yapamaz...

Kocası gelmiş zaar,meraktan catlazayim. Ama konu sahibi nasıl politik ha,ben olacam Allah saymadigim laf kalmaz. Alttan alttan işliyor,eltimde böyle politik ben olamıyorum nasıl olunur ki böyle. Bı konuda rahtsizim ama rahatsız olmam diğerini rahatsız edecek,rahatsız olduğumu belli etmeyecem mi bu politik olmak. Kaynım geçenlerde sende politik ol dedi,sanki bilmiyoz olabilsek olacaz zaten. Neyse çok dusunmeyeyim olacaktır elbet. Naptilar ki acaba?
Geldi eşim evet, güncellicem şimdi konuyu

Merhaba hanımlar, bayramda bir konu daha açmıştım destekleriniz için teşekkür ederim dönüş yapamadım sonrasında eşim evdeydi bayram boyu sonradan da konuyu hortlatmak istemedim. O Konudan eşime bahsetmedim bu arada..
Şimdi yeni gündemimiz eşimin kardeşi, ve ailesi. Kısaca bahsetmek gerekirse, kaynım eşimin eski sevgilisi ile birlikte yıllardır. Benden önce olan biri bu kız bu arada. Uzun zamandır ailesini evliliğe ikna etmeye çalışıyordu, eşim de karşı çıktığı için ve ailesi de durumu bildiği için kızı asla istemiyorlardı.. Bugün kayınvalidem beni aradı ve kız istemeye gideceklerini, ikna olduklarını söyledi. Eşime söylememi istedi. Eşim ve annesi bayramın son günü başka bi konudan tartışmışlardı, o günden beri de konuşmuyorlar. Eşim farklı biçok konuda annesine, ve kardeşine tavırlı. İçten içe kırgınlık yaşadığı şeyler var, bana da anlattığı şeyler bunlar. Bugün telefonda konuşurken kayınvalidem eşime ah ederek konuştu, o da çocuğundan bunları görsün dercesine. Ben ortayı bulmaya çalıştım, düzelir aranız deme öyle anne falan diye ama oralı olmadı. Eşime olan sinirinden de kayınpederime bu evlilik olayına zor bela ikna etmiş, “bi çocuğumuzun gönlünü yapıcaz diye öbürünü kaybedemem” demiş. Ben bu konuda eşimi ikna etmeye çalışmıştım daha önce, kardeşin seviyor vazgeçmiyor kaç sene oldu yaşananlar eskide kaldı tavır alacak bir şey yok diye ama o tamamen ters görüyor bu durumu. Hatta kardeşiyle benim arama da bu yüzden baya mesafe koymuştu zamanında, güvenmiyorum diyerek. Şimdi ben ailesinin söylemesini mi bekleyeyim yoksa akşam gelince anlatayım mı durumu? Kayınvalidem söyle dedi ama bütün tadı kaçacak eşimin eminim. Bir de küsler zaten, üstüne bununla beraber olaylar büyür diye de tedirginim. KV başka bir sürü olay hkkında konuştu eşimle ilgili, ama ben eşimin kırgınlıklarını söylemedim kendisi onlara açmadığı için bu konuları. Şimdi eşim ailesiyle görüşmeyi bile kesebilir, kardeşinin tarafını seçtiler gibi düşünecek onu çiğnediler diye algılayacak. Çok üzgünüm ben. Hem anne ahı almasına üzülüyorum, hem ailede huzurluk yaşanmasına. Arada kaldım bi yandan da. Napmalıyım sizce? Olaylar çok karışık, olabildiğince kısaltmaya çalıştım. Anlaşılmayan birşey yada önemli olan bi ayrıntı varsa sorabilirsiniz. Teşekkürler şimdiden

Çok olsun bir insansın Cidden tebrik ederim seni , ben eşimin bu kadar tepkili olmasına illa ki içerlerdim açıkçası ..
evet hiç hoş bir durum değil ama eşinin kardeşi de sevmiş ki bu kadar diretiyor demek
Eşin kendi yolu seçmiş köprünün altından
Çok sular geçmiş
Evet kim olsa bozulur ama çok uzatmak
Bana doğru gelmiyor
Eşin mesafesini koyar haklı da ama evlilik önünde set olmak ne bileyim bana yanlış geliyor ..

Kendine göre vardır güzelliği :) beni çekmiyor kendisine :KK70: Etkisi fazla sürmemiş ki eşimde çekim halinde kalmamış :) kaynımla aralarındaki çekim gücü de beni alakadar etmiyor
Sizi eleştirenler şu yukarda alintiladigim mesajinizdaki gülme ikonları koyacak kadar rahat olmanızı eleştiriyorlar.

Elbette siz evlenmelerini engelleyemezsiniz. Ama eşinizi yumuşatmaya çalışmak, ailesiyle arasının bozulmasından endişelenmek falan bana fazla geliyor.

Eşinizle zamanında birbirlerini beğenmişler ki kısa bile olsa sevgili olmuşlar.

Benim endiselenecegim tek konu, bu kız aileye girince tekrar birbirlerinden etkilenirler mi, diye olurdu. Ha belkide hiç öyle etkileşim olmazdı ama kendimi sürekli onların hareketlerini incelerken bulurdum, hep diken üstünde olurdum.

Siz hiç bunları düşündünüz mü? Görüşmem olur biter demekle olmuyor maalesef. Düğün, bayram, doğum, cenaze gibi durumlarda tüm aile bir araya gelir. Sakin kalabilecek misiniz?

Diğer konuya gelince, kayınvalide size oğluna soylemenizi istemiş, söyleyin tabiki. Ama eşinizin vereceği tepkiyede karışmayın.

Güncellemeye geldim konuyu..
Eşim 15-16 yaşlarındayken 1 hafta kadar görüşmüşler bu kızla. Kız eşimin kendisinden küçük olduğunu da sonradan öğrenmiş, ama vazgeçmemiş peşinden koşturmuş bi süre. Sonrasında kaynım kıza yakınlık göstermeye başlamış, kız kaynımın küçük olmasından dolayı ciddiye alıp yüz vermemiş ama bi yandan da eşimin dikkatini çeker belki diye samimi olmuşlar kaynımla. Sonrasında zaten bizim ilişkimiz başlamıştı, biz başladığımızda da kaynımın hayatında bu kız vardı. Ben o zamanlar çok sinir oluyordum, aynı eve mi gelin gelicez ilerde falan diye deliriyodum. Sonra yıllar geçti biz evlendik, kaynımla kız bi ayrıl bi barış devam etmişler senelerce. Bu arada eşimin ailesinin istemediği de çok netti. Ama kaynımın psikolojisi çok bozuldu, herkes istemem dedikçe o daha çok diretti. Eşimle defalarca konuştular, eşim onaylamadı. Eşim onaylamadıkça ailesi de tavrını sürdürdü, o kızı almayız gelin demeyiz eve sokmayız diye direttiler. Kaynımla kız gizliden devam etmiş ilişkilerine, sonra kızın ailesi de öğrendi herşeyi. Kızı bi güzel abisi de azarlamış sen nasıl bu duruma düştün bizide bunun için soktun diye. Ama bu sefer kız da baş kaldırıp ailesine rest çekti. Kaynımla kız baya direndi yani. KV çok uğraştı ayırmak için, olmadı. Baktı olmuyor evladını kaybedecek, mecbur kabullenmeye başladı. KP aksi bi adam, kv onu ikna edemedi. Eşim en azından tamam evlensinler dese annesine babasına gönül koymasa herkes yoluna bakar diye düşünüp ben konuştum eşimle, kim kiminle evleniyorsa evlensin uzamasın artık dedim. Zaten sürekli aynı konu dönüp durdu çevrede, ortada. Eşim de bana karşı kötü hissediyodu kendini. Bende bu kadar eskilerin konuşulmasından memnun değildim. Sonuç olarak kv ve kp ikna olmuşlar kendi aralarında konuşup. Banada kv haber verdi eşine söyle diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X