• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ve abi sorunsalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkesin aile kültürü, büyüme şartlarına göre haklı haksız değişir ki burada konu onu çoktan aşmış. Ben bir tek şey merak ediyorum. Eşinizin kızkardeşi aynı durumda olsa nişanlısının evlerinde kalmasına tepkisi ne olur. Kadınlar eşlerinin ailelerinin ne hatalarını, ne hakaretlerini yuvam bozulmasın diye sineye çekiyor. Arkadaşlık ilişkisinde bile hatır diye birşey var. Eşinize hatır nedir, yenilir mi bunları anlatın. Eşinizin kişiliğine hakaret yok, saldırı yok, neyin tribi bu. Sonradan da yapılan bir saygısızlık yok. Eşiniz bu hareketi bahane bulmuş, kendince bir angaryadan kurtulmuş. Olay bu kadar basit. Kral soyu ya hepsi sanki

Eşim kendi kız kardeşi olsa asla kalmasına izin vermez. Neden böyle yaptığını anlatsam ayrı bir tartışma konusu olur o yüzden hiç uzatmayacağım bile. :)

Eşiniz takıntı huyu için tedavi olsun.
Tek çözüm bu.
Çünkü sadece abinize değil herkese takık.
Belli ki psikolojik bir rahatsızlığı var Lostinparadise Lostinparadise
Eşim bir dönem psikoloğa gitti ancak çözüm olmadı. Çocukluğundan gelen psikolojik sorunları var. Ailesi de bunun farkında ancak bir çözüm bulamıyoruz.

Eşim bir dönem psikoloğa gitti ancak çözüm olmadı. Çocukluğundan gelen psikolojik sorunları var. Ailesi de bunun farkında ancak bir çözüm bulamıyoruz.
Sorun abiniz değil eşiniz.
Başka doktorlar, başka tedavi yöntemleri araştırın.
Çünkü er ya da geç eşiniz sizin davranışlarınıza da takıp hayatı size zehir edecek.

Merhaba arkadaşlar,
Evliliğimde bir konuda sıkıntım var ve nasıl davranmam konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
3 yıldır evliyiz ve rabbim nasip ederse bebek bekliyoruz. Evlendiğimizden beri aşamadığımız bir konu var o da abim. Onun dışında ufak tefek her ailede olan sorunlar dışında bir sıkıntımız yok çok şükür. Ama bu abi konusu benim canımı aşırı derecede sıkmaya başladı artık arada kalmaktan çok yoruldum. Özet geçmek gerekirse biz nişanlılıyken eşim bir gün kardeşimin doğum günü olduğu için akşam bize gelecekti o da evimiz uzak olduğundan dolayı gelirsem kalıyım yoksa gelemem dedi ve bende annemi aradım. O sırada babam iş için şehir dışındaydı ama kalmasına iizn verdi. Abimde kesinlikle kalmasını kabul etmedi ve bana mesaj attı o bu eve evlenmeden gelip kalmayacak hele bir gelip kalsın bak ne yapıyorum şeklinde artislikler yaptı ve eşim bunları maalesefki gördü. Sonrasında gelmek istemedi benim zorumla geldi ama kalmadan geri döndü. O olaydan beri abime 3 yıldır takık. Abim ne dese üzerine alınıyor halbuki eşime dediği birşey yok. Abim ve eşimin hiç ortak yönü yok olmasınıda beklemiyorum zaten. Ama arada aile yemeklerimiz oluyor ve bunlara gitmek istemiyor ve burnumdan getiriyor. Abim şimdi nişanlandı ve geçen gün sizede gelemedik bir gün nişanlımı alıp çaya geliriz dedi. Eşim abim gittikten sonra kıyameti kopardı. O bu eve gelmeyecek. Gelirse ben giderim siz 3ünüz oturursunuz vs. Hep bu şekilde abimin olduğu hiç bir ortama girmiyor ve kavga çıkartıyor. Ben bu duruma çok üzülüyorum artık. Tabi bu durumlardan abimin hiç haberi yok o hala eşimi her gördüğünde samimi davranıyor yardımcı olmaya çalışıyor. Ne yapıcağımı nasıl davranıcağımı bilmiyorum bazen çıldırtma noktasına geldiğinde boşanmak istiyorum diyorum oda ben ağlamaya başlayınca yumuşuyor o gün barışıyoruz gönlümü alıyor ama aileme gitmek istediğimde veya onlar geldiğinde yine aynı kavga.
Bu arada eşim acaip takıntılı biri kendi akrabalarına karşıda böyle takıntıları var. Bende akraba ilişkilerine önem veren biriyim. Tabi ailem diye tutturmuyorum inanın ailemle aynı şehirde yaşıyoruz ama ayda 1, 2 defa anca görüyorum. Kendi ailesi ayrı şehirde ama arada gelir kalırlar biz gideriz vs hiç bir zaman sorun çıkarmam. Onun ailesini kendi ailemden çok görürüm farklı şehirde olmamıza rağmen. Ben sadece ondan arada sırada görüştüğümüzde benim için idare etmesini bekliyorum. Samimi olmasını beklemiyorum zaten.
Bu durumu yaşıyıp çözebilen var mı? Ne yapayım ailemle konuşup eşimin abimle görüşmek istemediğini mi söyliyim bu seferde ailem tavır alır. Ama böylede arada kalmaktan çok yoruldum.
:KK43:

Eşinizin nişanlıyken ve aynı şehirdeyken aile evinde yatılı kalmayı istemesi bence saçma. Babanız izin vermişken abinizin sorun çıkarması da saçma. Eşinizin o konuşmaları görmesi de (nasıl gördüğünü yazmamışsınız ama) saçma. Yazık, arada kalan siz olmuşsunuz. Eşinizin daha anlayışlı ve daha saygılı olması lazım. Kendisi varsa kızkardeşinin nişanlısının kendisiyle aynı durumda yani aynı şehirdeyken aile evinde kalmasını kabul eder miymiş? Ya da kızı olursa onun nişanlısını bu şekilde kabul eder miymiş?

Merhaba arkadaşlar,
Evliliğimde bir konuda sıkıntım var ve nasıl davranmam konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
3 yıldır evliyiz ve rabbim nasip ederse bebek bekliyoruz. Evlendiğimizden beri aşamadığımız bir konu var o da abim. Onun dışında ufak tefek her ailede olan sorunlar dışında bir sıkıntımız yok çok şükür. Ama bu abi konusu benim canımı aşırı derecede sıkmaya başladı artık arada kalmaktan çok yoruldum. Özet geçmek gerekirse biz nişanlılıyken eşim bir gün kardeşimin doğum günü olduğu için akşam bize gelecekti o da evimiz uzak olduğundan dolayı gelirsem kalıyım yoksa gelemem dedi ve bende annemi aradım. O sırada babam iş için şehir dışındaydı ama kalmasına iizn verdi. Abimde kesinlikle kalmasını kabul etmedi ve bana mesaj attı o bu eve evlenmeden gelip kalmayacak hele bir gelip kalsın bak ne yapıyorum şeklinde artislikler yaptı ve eşim bunları maalesefki gördü. Sonrasında gelmek istemedi benim zorumla geldi ama kalmadan geri döndü. O olaydan beri abime 3 yıldır takık. Abim ne dese üzerine alınıyor halbuki eşime dediği birşey yok. Abim ve eşimin hiç ortak yönü yok olmasınıda beklemiyorum zaten. Ama arada aile yemeklerimiz oluyor ve bunlara gitmek istemiyor ve burnumdan getiriyor. Abim şimdi nişanlandı ve geçen gün sizede gelemedik bir gün nişanlımı alıp çaya geliriz dedi. Eşim abim gittikten sonra kıyameti kopardı. O bu eve gelmeyecek. Gelirse ben giderim siz 3ünüz oturursunuz vs. Hep bu şekilde abimin olduğu hiç bir ortama girmiyor ve kavga çıkartıyor. Ben bu duruma çok üzülüyorum artık. Tabi bu durumlardan abimin hiç haberi yok o hala eşimi her gördüğünde samimi davranıyor yardımcı olmaya çalışıyor. Ne yapıcağımı nasıl davranıcağımı bilmiyorum bazen çıldırtma noktasına geldiğinde boşanmak istiyorum diyorum oda ben ağlamaya başlayınca yumuşuyor o gün barışıyoruz gönlümü alıyor ama aileme gitmek istediğimde veya onlar geldiğinde yine aynı kavga.
Bu arada eşim acaip takıntılı biri kendi akrabalarına karşıda böyle takıntıları var. Bende akraba ilişkilerine önem veren biriyim. Tabi ailem diye tutturmuyorum inanın ailemle aynı şehirde yaşıyoruz ama ayda 1, 2 defa anca görüyorum. Kendi ailesi ayrı şehirde ama arada gelir kalırlar biz gideriz vs hiç bir zaman sorun çıkarmam. Onun ailesini kendi ailemden çok görürüm farklı şehirde olmamıza rağmen. Ben sadece ondan arada sırada görüştüğümüzde benim için idare etmesini bekliyorum. Samimi olmasını beklemiyorum zaten.
Bu durumu yaşıyıp çözebilen var mı? Ne yapayım ailemle konuşup eşimin abimle görüşmek istemediğini mi söyliyim bu seferde ailem tavır alır. Ama böylede arada kalmaktan çok yoruldum.
:KK43:
Abiniz eşinizin şahsına bir hakarette falan bulunmamış anladığım kadarıyla. Eşiniz o yüzden fazla abartmış bence. Kendisi aynı düşüncede olmasa bile evlenmeden aynı evde kalmanıza karşı çıkılmasında ters bir durum görmemeli.

Bence eşiniz bahane bulmuş kendine, sizin ailenize gitmemek için kullanıyor. Abinize bu kadar tepki vereceği bir olay yok ortada.
Eşim abime böyle davransa, ailesi evime geldiğinde geçip yan odada otururum çalışmam gerekiyor diye, 10 kere gelseler 10 kere geldiklerinde yan odaya geçerim.
" saygısızlık öyle değil, böyle olur" mesajını veririm mutlaka.
Ya eşim adam olur yada onun ailesiylede bağlar kopar.
Ayrıca, abimin nisanına bile kavga kıyamet
giden bir kocadan boşanmayı düşünmek normal bana göre, uç filan değil.
Bende senin ailenle görüşmeyeceğim dediğimde benim ailem kardeşim sana hiç yanlış yapmadı diyor. Bende ona diyorum ki annem babamda sana hiç yanlış yapmadı. Oda ailen abini çok şımartmış abin kaç yaşına gelmiş doğru düzgün çalışma hevesi bile yok vs abini hiç sevmiyorum vs diyor. Yani burada eşime yapılan yanlış hiçbie durum yok. Burada sana olan bir yanlış var mı buna neden takılıyorsun. Senin hayatını etkileyen bir durum var mı diyorum çok boş bir insan diyor sonra. Takık yani bu şekilde herkese takabiliyor. Ben boşanmayı asla düşünmezdim ama konu sadece abimle ilişkisi değil. Abimle bende can ciğer kuzu sarması değilim. Konu onun herşeyi sorun haline grtirip büyütmesi, beni yıpratması aslında.

Kız kardeşi yok mu esinizin? Bir de öyle anlatmayı deneyin.
Anlamiyorsa da söyleyin yani, sen gelmek zorunda değilsin ama ben gidicem deyin. Keyfi bilir artık
Bu kocalalrinizj bu kadar el bebek yapmayın ya, haşa soyledikleri kitaptan çıkma değil sonuçta
Yok maalesef bir tane erkek kardeşi var. Kız kardeşi olsa başta kendisi izin vermez. Ama kendinin geçerli sebepleri varmış. Abimin yokmuş.

Eklemek istedim, sanırım mesajlarınızı okumuş eşiniz. Kendisine yöneltilen bir hareket yok. Aile
Eşim kendi kız kardeşi olsa asla kalmasına izin vermez. Neden böyle yaptığını anlatsam ayrı bir tartışma konusu olur o yüzden hiç uzatmayacağım bile. :)
Bu cevaptan sonra abiye yüklenenler bir daha düşünür herhalde. Ben de toplumda kız çocuklarının üzerinde anne ve babadan daha çok abinin söz sahibi olmasına karşıyım fakat bu olay çok farklı. O evde o abi de yaşıyor, nasıl bir çevrede yaşadıklarını bilmiyoruz. Nişanlı tamamen iş güzarlık yapmış, o yolu konu sahibi defalarca gidip gelmiş. Ayrıca düğün bazı şeyleri sıfırlamıcaksa kimse evlenmesin. Kavga yok, gürültü yok, nişanlının belki de gizlice baktığı bir telefonda tesadüfen gördüğü mesajlar var. Herkes haddini hududu bilsin. Konu sahibi aynı hareketi kendince bir bahane bularak kocasının ailesine yapsa ne tepki görür acaba. Saygısızlık başka birşey değil.

Yok maalesef bir tane erkek kardeşi var. Kız kardeşi olsa başta kendisi izin vermez. Ama kendinin geçerli sebepleri varmış. Abimin yokmuş.
Onun olmayan kız kardeşi için geçerli sebepleri var da senin abinin böyle takık ve kötü amaçlı birine karşı sebepleri yokmuş he:) Allah kolaylık versin, bendeki de dediğim dedikdir ama ben onu takmıyorum böylelerini deli yerine koyup yanda yandan tüymek lazım.

Kocanızın sizi sevdiğine emin misiniz?
Yoksa hep idare eden taraf mısınız evlilik sürsün diye?

1. Abinize durumu anlatın, tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok olmasın. Abiniz eşinize özür babında bir konuşma yapsın, kusura bakma, babam olmayınca falan desin işte bir şeyler. Mevzu kendi açısından kapanmamış.
2. Sorunsal değil sorun. Sorunsal kelimesi sıfattır, sorunsal abi olur mesela ama abi sorunsalı olmaz.
Sorunsal, isimden isim yapan ek almıştır (sal eki) bildiğim kadarıyla sıfat olarak ve isim olarak da kullanılabilir. Bunuda buraya sıkıştırmanız çok hoş ben de dayanamadım:KK48: tabi yanlışım da olabilir biraz sıkıntılı bi kelime sevgiler:KK54:

Eşinizin nişanlıyken ve aynı şehirdeyken aile evinde yatılı kalmayı istemesi bence saçma. Babanız izin vermişken abinizin sorun çıkarması da saçma. Eşinizin o konuşmaları görmesi de (nasıl gördüğünü yazmamışsınız ama) saçma. Yazık, arada kalan siz olmuşsunuz. Eşinizin daha anlayışlı ve daha saygılı olması lazım. Kendisi varsa kızkardeşinin nişanlısının kendisiyle aynı durumda yani aynı şehirdeyken aile evinde kalmasını kabul eder miymiş? Ya da kızı olursa onun nişanlısını bu şekilde kabul eder miymiş?

Bu olayda herşey saçma zaten. Kasıtlı mesajı gösterdiğimi söyleyende oldu ancak ona da açıklık getiriyim. Ben bu konuyu abimle mesajlaştığımda cafede oturuyorduk. Eşimin elinde ıpad vardı internetten birşeyler bakıyordu. Ipadde benim hesabımın açıktı ve ben bunu unutmuşum. Sesi de kapalı olduğu için farketmedim ve eşim orda mesajları görmüş. Yani çok çok saçma bir şekilde oldu. Görmesini kesinlikle istemezdim.

Zamanında daha evlenmeden höst deseydiniz eşinize bu sorunlar olmazdı ,
Abiniz haklı ,siz bir yerlerini kaldırmışsınız eşinizin ,oturup bi konuşun emoati yapsın bebek kız olursa nişanlıyken damat bizde kalır diyin

Kocanızın sizi sevdiğine emin misiniz?
Yoksa hep idare eden taraf mısınız evlilik sürsün diye?
Kocamın beni sevdiğine eminim. Ama evlilik sürsün diye idare eden taraf hep ben oluyorum. Evlendiğimden beri o kadar çok fedakarlık yaptım ki artık çok yoruldum. İş yerinde o kadar çok çalışıyorum eve geliyorum inanın maaşımı bile kendime birşeyler harcamıyorum. Bazen eşimi çocuk ben annesi gibi hissediyorum. İstekleri hiç bitmiyor. Her ay yeni pahalı birşeyler alıyor ve bieiktirdiğim parayı bunlara veriyorum. O kadar komik şeyler oluyorki anlatsam şaka mı dersiniz yani. Belki de her istediğini yapıp şımarttığım için seviyor bilmiyorum. Ya da benim gibi kimsenin kendisini tolere etmeyeceğini bildiği için.
Ben bunları yine bir şekilde idare editorum alıştım. Başkası olsa eminim alışmazdı.

Kocamın beni sevdiğine eminim. Ama evlilik sürsün diye idare eden taraf hep ben oluyorum. Evlendiğimden beri o kadar çok fedakarlık yaptım ki artık çok yoruldum. İş yerinde o kadar çok çalışıyorum eve geliyorum inanın maaşımı bile kendime birşeyler harcamıyorum. Bazen eşimi çocuk ben annesi gibi hissediyorum. İstekleri hiç bitmiyor. Her ay yeni pahalı birşeyler alıyor ve bieiktirdiğim parayı bunlara veriyorum. O kadar komik şeyler oluyorki anlatsam şaka mı dersiniz yani. Belki de her istediğini yapıp şımarttığım için seviyor bilmiyorum. Ya da benim gibi kimsenin kendisini tolere etmeyeceğini bildiği için.
Ben bunları yine bir şekilde idare editorum alıştım. Başkası olsa eminim alışmazdı.
Ama evlilik bu değil ki, siz de annesi değilsiniz.
Çok çok çok taviz verdiğiniz için kocanız düzelmiyor. Çünkü onu saçma sapan her huyuna rağmen idare eden bir kadın var.
Bir kere sizi sevse paranızı çarçur etmez, ihtiyacın olur sende kalsın hayatım der.
Abiniz ve aileniz konusunda sizi üzmez, kırmazdı.
İnadını kırmak için boşanmakla tehdit etmek zorunda kalmazdınız.

Sorunsal, isimden isim yapan ek almıştır (sal eki) bildiğim kadarıyla sıfat olarak ve isim olarak da kullanılabilir. Bunuda buraya sıkıştırmanız çok hoş ben de dayanamadım:KK48: tabi yanlışım da olabilir biraz sıkıntılı bi kelime sevgiler:KK54:
:KK48::KK48: Üzerinize afiyet nefret ediyorum da bu kelimeden, aslında yanlış kullananlar yüzünden oldu, ama olsun gıcığım.

Anlamı
1. çözümü belli olmayan.
2. doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte, şüphe uyandıran, kesin olmayan, problematik.

Sorun kelimesiyle eş anlamlı kullanılıyor ki değil, zaten nasıl olsun :KK34: Kitaplık kelimesine kitap kelimesinin eş anlamıdır demek gibi. Demesinler, ne olur :(

Sorun esinizde. Abiniz Turk toplumundaki genel abi tavrini takinmis..ama esiniz cekilir gibi degil. Bu tarz insan tavri yorucudur. Benim enistem de böyle bir ömür törpüsü tipi. Bu konuyu gerekirse abinize anlatarak dogru duzgun konusup cozmeniz gerekir.

Problem abinizde değil. Eşiniz takıntılı, kuruntulu bir adam. Abinizin yaptığını herkes yapıyor , nişanlıyken ne işi var evinizde yatılı. Kimse kabul etmez bunu . Eşinizin bunu anlayabilmesi gerekirdi. İşiniz zor valla böyle bir adamla. Allah kolaylık versin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X