• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin abisine kredi çekmek

eyer sizden istedikleri zaman para alip odemeyeceklerse isiniz zor.
sizin devamli borca girmeniz lazim demek.
baksana esinin borcu olmasa abiye cekecek kredi.
ha esin odemis onun borcunu ha sen ne farkeder.
bence bunu da esinle konusmalisin.

PS: Gerci, ben kardesime annemin bize paylastirdigi paranin buyuk bir kismini verdim ev alabilsin diye.
Uzerine kredi de cekti, ve kredisini bile 6 senede odeyebilecek.
Benim verdigim ise dolar uzerinden. Simdi dolarin bu haliyle bana ne zaman odeyebilecek Allah bilir. Bu 7 sene mi olur 10 sene mi olur.
Ama sonucta kardesim istemedi bile, ben gonlumden kopup ta verdim, esimin rizasiyla.
Ve elinden gelir ve eninde sonunda da oder.
Zaten ben kazanmamistim, annemin bize verdigi bir paraydi.
Yoksa kiralarda surunecekti.
Akilsiz kocasinin zamaninda batirdigi paralar yuzunden.
haklısınız, müsait olsa kredi çekmeye ve abisi de biraz zorlasa kredi çeker. çekerse benimle huzursuz olur. ben eşitlikten yanayım, eşim benim müsadem olmadan başkasına kredi çekmemeli bende aynı şekilde eşimin rızasını almalıyım.
siz iyi niyetli yaklaşıp vermişsiniz, kardeşiniz istemediği halde. ama bunlar böyle değil ki.

günaydın arkadaşlar, kredi çekmeyi kabul etmedik.
görseniz ne tavırlar ne tavırlar eşime karşı, nerdeyse para için bizi sildiler diyebilirim. böyle kardeşlik, eksik kalsın bence. maneviyat kardeşlik duygularının hiç önemi yokmuş demek ki.
inşallah borç para konularının da önüne geçmiş oluruz umarım.

Ayyyy sakin sakin cekme elini versen kolunu kurtaramazsin sen zordayken yaninda olmayanlara aciyinca acinacak hala duser insan

görseniz ne tavırlar ne tavırlar eşime karşı, nerdeyse para için bizi sildiler diyebilirim. böyle kardeşlik, eksik kalsın bence. maneviyat kardeşlik duygularının hiç önemi yokmuş demek ki.
kocan da bu tavra göre kardeşlik etsin o vakit ;)iyi yapmışsınız çekmemekle nasıl bir haysiyetsizliktir ki sizin adınıza kredi çekip çekemeyeceğinizi kontrol etmiş resmen hayır demenizin önünü kestiğini sanmış terbiyesiz..bırakın böyle kardeşliği zaten

kocan da bu tavra göre kardeşlik etsin o vakit :KK66:iyi yapmışsınız çekmemekle nasıl bir haysiyetsizliktir ki sizin adınıza kredi çekip çekemeyeceğinizi kontrol etmiş resmen hayır demenizin önünü kestiğini sanmış terbiyesiz..bırakın böyle kardeşliği zaten
evet kesinlikle, eşimde zaten çok kızgın benim üzerimden hesap yaptığı için.
önünü kesmiş oluruz umarım.

Aman diyorum!! Dugune bes kurus ysrdim etmeyen esimin ailesi icin sumuk mendiline bile para odetmem ben onlar icin. Kendim ve gelecekteki ailem icin calisiyorum. Bir cop bile almayan insanlara kurban gitmeyin. Aile cocugunubu yasa getirdiyse dugunde yapmaliydi bi sejilde bunu bile yapamayan insanlar icin kendi belinizi bukmeyin derim. Her kuslugunuzde olmus ya yine olurda umursamaz davranitsalar bunu dusunun ve asla diyorum..

Aman diyorum!! Dugune bes kurus ysrdim etmeyen esimin ailesi icin sumuk mendiline bile para odetmem ben onlar icin. Kendim ve gelecekteki ailem icin calisiyorum. Bir cop bile almayan insanlara kurban gitmeyin. Aile cocugunubu yasa getirdiyse dugunde yapmaliydi bi sejilde bunu bile yapamayan insanlar icin kendi belinizi bukmeyin derim. Her kuslugunuzde olmus ya yine olurda umursamaz davranitsalar bunu dusunun ve asla diyorum..
evet, haklısınız. bir kuruşlarını görmedim.
söz, nişan, düğün oldu hiç birinde bulunmadılar. düğünden 7 ay sonra eşim abisi ile barıştı. ne bana ne de evime bir çöp getirmediler. şimdi kalkıp eşimden de değil, benden kredi çekmemi bekliyorlar.

Valla elini ver kolunu kaptir ya sen olmasaydin kim cekecekti krrdi bu bskis acisindan baktirmaniz lazim onlara seni yok sayarak hareket etsinler esine bunu soyle. Benim kv de soz nisan dugun kinada giyecegi kiyafetleri dahi esime gazladi kredi kartina gomcuren gomcurene allah nasil biliyorsa oyle yapsin o insanlari canim aile aile degil :(

Valla elini ver kolunu kaptir ya sen olmasaydin kim cekecekti krrdi bu bskis acisindan baktirmaniz lazim onlara seni yok sayarak hareket etsinler esine bunu soyle. Benim kv de soz nisan dugun kinada giyecegi kiyafetleri dahi esime gazladi kredi kartina gomcuren gomcurene allah nasil biliyorsa oyle yapsin o insanlari canim aile aile degil :KK43:
yuh artık...
benim eşimde tüm masrafları k.kartı ödemiş. düğünden sonra çok zor kendimizi topladık. şimdi düzenimizi oturtmuşken, böyle insanları için kendimi zor duruma sokamam. beni yok saymaları gerekir zaten, benim ne mecburiyetim var kredi çekmeye. havaya gelinde havalarından geçilmez, sonra da yardım isterler.
böyle kardeşlikler olmaz olsun.

yuh artık...
benim eşimde tüm masrafları k.kartı ödemiş. düğünden sonra çok zor kendimizi topladık. şimdi düzenimizi oturtmuşken, böyle insanları için kendimi zor duruma sokamam. beni yok saymaları gerekir zaten, benim ne mecburiyetim var kredi çekmeye. havaya gelinde havalarından geçilmez, sonra da yardım isterler.
böyle kardeşlikler olmaz olsun.
Hahaaa sadece guluyorum cunku ayni esimin ailesini anlatiyosunuz bana. Yegenine kadar biz giydirdik ama goya evlenen bizleriz. Esime senin annen oglu evleniyor gibi degilde komsunun oglu evleniyor gibi geldi dugunumuze bide akrabalarina anlatiyor ay ne yorulduk ayaklarmiza karasular indi diye anlatiyor. Soz nisan alisvrrisjne bile goturmedim kv yi parasini esim ve ben oduyoruz bide soz hakki dogdurup herseye karismasina musade etmedm annemi bile goturmedim. Ama bes kurus yardim etmedi allah yukarda goruyor sadece direktif versin ninem isi mobilya katalogu getirmis bize sanki hediye alacakmis gibi kendim yaptirdim herseyimi simdide ogluna hersey yaptirmaya calisiyor bende her ay butce yapiyorum maaslarimizi alinca esime harclik ve kendime harclik birakiyorum istersen hepsini annene ver istersen kendin harca keyfin bilir ama harclik haricinde bes kurus islemez bu ev neyle donuyo bunlari dusunen yok ver oglum ode oglum cok sinirliyim. Esimede soledim bu tavrin devam ederse isi birakiyorum banada bakacaksin sonrasinikendin dusun diye huhh bu kotuluk degil ilerde olacak cocuklarimin hakki alin terim neden yediriyorum kv ye? Haksizmiyim??

Hahaaa sadece guluyorum cunku ayni esimin ailesini anlatiyosunuz bana. Yegenine kadar biz giydirdik ama goya evlenen bizleriz. Esime senin annen oglu evleniyor gibi degilde komsunun oglu evleniyor gibi geldi dugunumuze bide akrabalarina anlatiyor ay ne yorulduk ayaklarmiza karasular indi diye anlatiyor. Soz nisan alisvrrisjne bile goturmedim kv yi parasini esim ve ben oduyoruz bide soz hakki dogdurup herseye karismasina musade etmedm annemi bile goturmedim. Ama bes kurus yardim etmedi allah yukarda goruyor sadece direktif versin ninem isi mobilya katalogu getirmis bize sanki hediye alacakmis gibi kendim yaptirdim herseyimi simdide ogluna hersey yaptirmaya calisiyor bende her ay butce yapiyorum maaslarimizi alinca esime harclik ve kendime harclik birakiyorum istersen hepsini annene ver istersen kendin harca keyfin bilir ama harclik haricinde bes kurus islemez bu ev neyle donuyo bunlari dusunen yok ver oglum ode oglum cok sinirliyim. Esimede soledim bu tavrin devam ederse isi birakiyorum banada bakacaksin sonrasinikendin dusun diye huhh bu kotuluk degil ilerde olacak cocuklarimin hakki alin terim neden yediriyorum kv ye? Haksizmiyim??
sizin düğün olurken, bi taraftan da eşinizi ve sizi yontmuşlar resmen.
işte eşlerimizin hatrına katlanıyoruz. aile demek bu demek değil. şimdi biz kredi çekseydik, belki benden iyisi olmazdı. insan gerçekten böyle zamanlarda dostunu düşmanını çok iyi tanıyor.

Sakin cekme zorlasalar dahi. Valla ben sana soyluyorum canim bunlarin faydasi dokunmaz ama zarari dokunur. Kimi der hicbirsey yapamadik size ama siizdende bisey istemiyoruz ama oyle degilki kimsede anlamiyor hep gelinler kotu anlayissiz kaynanalar biz trilyoner olsak annesine maas baglasin umrumda degil ama kisitli butcemiz ve kv evi kirs degil tek bssina bir emekliyle gecinemiyor kadin. Ya biz napalim toplam maasimiz 3.5 1000tl araba kredisi bu kalan 2.5la hem ev gecindirip hem ev parasi biriktiriuoruz oturdugumuz ev kira napayim arkadasim ben enayimiyim

Çok iyi yapmışsınız....kredi çekp ömür boyu onun huzursuzluğunu çekmekse öyle yapmak daha iyi varsın kabul etmesinler

Ne koparirsam kardir modu var bu kocalarin ailesi tarafinda. Kiz tarafindada aman eksigi olmasin ama mutlu huzurlu olsunlar valla hem karnim doysun hem pastam dursun diyolar. Alip duvardan duvara carpasim gelio ama esimin hatrina susuyorum kendimi oyle durduruyorum ama insani huzursuz ediyorlar

Sakin cekme zorlasalar dahi. Valla ben sana soyluyorum canim bunlarin faydasi dokunmaz ama zarari dokunur. Kimi der hicbirsey yapamadik size ama siizdende bisey istemiyoruz ama oyle degilki kimsede anlamiyor hep gelinler kotu anlayissiz kaynanalar biz trilyoner olsak annesine maas baglasin umrumda degil ama kisitli butcemiz ve kv evi kirs degil tek bssina bir emekliyle gecinemiyor kadin. Ya biz napalim toplam maasimiz 3.5 1000tl araba kredisi bu kalan 2.5la hem ev gecindirip hem ev parasi biriktiriuoruz oturdugumuz ev kira napayim arkadasim ben enayimiyim
valla ben onlardan bir şey istemiyorum. yeter ki benden uzak dursunlar.
enayi yerine koyuyolar insanı.

Ne koparirsam kardir modu var bu kocalarin ailesi tarafinda. Kiz tarafindada aman eksigi olmasin ama mutlu huzurlu olsunlar valla hem karnim doysun hem pastam dursun diyolar. Alip duvardan duvara carpasim gelio ama esimin hatrina susuyorum kendimi oyle durduruyorum ama insani huzursuz ediyorlar
bende eşimin hatrına sesimi çıkarmıyorum. eşimde zaten ailesinin ne kadar menfaatçi olduğunun farkında..

Valla kizlar sizi durumunuz ne derece bilemem ama bizimki kv nin elalemin dugunde giyecegi kiyafete kadat ogluna aldiriyor ayakkabisini cantasini bende gecen konuda patladim artik biriktide birikti

kızlar, az önce muhasebeci yanıma geldi ve eşimin abisi için kredi mevzusunu anlattı. bu konunun kapandığını düşünüyorduk ama kapatmamış. sonra beni aradı, ben konudan haberim yokmuş gibi davrandım. haberim yok dedim akşam konuşuruz konuyu. direkt hayır diyemedim. emir vaki tavırlar hiç hoşuma gitmiyor. eşim yok demişken muhasebecinin tekrar yanıma gelip kredi konusunu açması hoşuma gitmedi. beni ikna etmeden benim kredi çekip çekemeyeceğimi sorgulatıyor ve x kişileri yanıma gönderiyor. bu arada 5 milyar ihtiyacını kapatacakmış ve ısrarla çekmemi istiyor. benim nasıl davranmam gerekiyor. ben kendi kardeşime kredi çekmedim reddettim. çok zoruma gidiyor. nasıl yok demeliyim, sanırım iş konusunda referans olduğu için kendinde bu hakkı görüyor.

Back
X