• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ve abi sorunsalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet benim söz hakkım olmazdı. Bu da benim ailemden kaynaklı bir durum. Bu durumu bende hoş karşılamıyorum ve onaylamıyorum. Yıllarca bu ailem ve benim aramda problemde oldu. Ama bu olaydan dolayı ben o gün abimle tartışsamda kinlenmeye devam etmedim. Burada abi mi de haklı bulmuyorum zaten olayı anlattım sadece. Eşime yaptığı ayıptı bunu daha güzel bir şekilde ifade edebilirdi. Ama yaşandı bir kere. Ben bu olaydan sonra abimin her sözüne kinlenen eşi nasıl düzeltebilirim konuyu açma amacım bu. Kim haklı kim haksız değil. Eşimin gereksiz olayı uzatması üstüne katarak daha da kinlenmesi benim canımı sıkan.

Önerini de düşünüceğim teşekkür ederim. Abim özel olarak konuşursa belki eşim yumuşar bilemedim şuan bir ölçüp tartacağım.
Herkes abinize hak verince eşinize daha da kinlenin istemediğim için bir de bu açıdan düşünün istedim. Neyse ki siz de farkındasınız durumun.

Umarım abinizin konuşması işe yarar.

Bu herseyı sevgiliye yetıstıren kızlara ders olsun bu konu. Gostermem istemeseniz gostermezdınız net yanı
Ben hiçbirşeyimi sevgilime yetiştirmedim. Lütfen durumu bilip bilmeden yorum yapmayın. Mesajı görmemesini emin olun en çok ben istemezdim. Tartışma yaratmaya çalışmayın.

Direkt mesajı okuduysa eşiniz zamanında kendince haklı olabilir ama 3 yıl geçmişi üzerinden. Abiniz konuşmuş sonrasında eşinizle.

En sevmediğim insan tipi eşiniz maalesef. Bu kadar kindar ve takıntılı olmaya gerek yok, babanızada takmış bir dönem.

Ne olacak ömür boyu böyle sıkıntı mı verecek size? Ne hakkı var buna? Bence ciddi olarak konuşmalısınız bu durumu, esinizin saçma sapan takıntıları yüzünden kendi evinizde abinizle rahat rahat oturamamak kabul görür birşey olmamalı.

Hatta bu takıntılar için tedavi bile olabilir, size de yazık.

Ayy yine ne gereksiz duyar kasılmış. Sevgilim yaklaşık 72626262. Kez bizde kaldı dün akşam. Ne var bunda. Uzak diye gecenin 1inde yollarda sürüne miydi adamcağız. Abiniz söylesin samimi bir özür dilesin. Anlıyorum ki abinizin bu küslükten haberi yok. Eşiniz kendi kendine küsmüş ama maalesef ki haklı.

Burda konu abimin haklı olup olmaması değil. Bana göre de haksız ama herkesin aile yaşantısı farklı bu ayrı bir konu ve eşime de bu durumu söyledim. Ancak senelerce bu konuyu uzatacak büyütecek yersiz kavga çıkaracak bir durum yok.
Bence bu hayatta bu kadar kindar ve kötü kalpli olmaya gerek yok. İnsan sevdiği için idare etmesini kalp kırmamasını bilmeli.
Kötü kalpli olan ben ya da eşiniz değil hanımefendi.

Abiniz.

Ayrıca ne yapmanız gerektiği de açık. Abiniz özür dileyecek ve anne babasının kararlarınin önüne geçmeyecek. Konu boylece kapanacak

Kaç zaman geçmiş. Bence abi haklı ama haksız da olsa insan affeder affetmezse de eşinin hatrına katlanır. Kadın ne kadar arada kalmis
O konuda sizinle hemfikirim. Insan eşi hatrına katlanir. fakat adam kabul etmiyor. Yani bunu şu an çözüm olarak ele alamıyoruz.

Abiye durum anlatılacak. o da eniştesinden özür dileyecek ve bundan sonra haddini bilecek. Anne babasının sözünü çiğnemeyecek. Çözüm bu.

Herkesin aile kültürü, büyüme şartlarına göre haklı haksız değişir ki burada konu onu çoktan aşmış. Ben bir tek şey merak ediyorum. Eşinizin kızkardeşi aynı durumda olsa nişanlısının evlerinde kalmasına tepkisi ne olur. Kadınlar eşlerinin ailelerinin ne hatalarını, ne hakaretlerini yuvam bozulmasın diye sineye çekiyor. Arkadaşlık ilişkisinde bile hatır diye birşey var. Eşinize hatır nedir, yenilir mi bunları anlatın. Eşinizin kişiliğine hakaret yok, saldırı yok, neyin tribi bu. Sonradan da yapılan bir saygısızlık yok. Eşiniz bu hareketi bahane bulmuş, kendince bir angaryadan kurtulmuş. Olay bu kadar basit. Kral soyu ya hepsi sanki

Merhaba arkadaşlar,
Evliliğimde bir konuda sıkıntım var ve nasıl davranmam konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
3 yıldır evliyiz ve rabbim nasip ederse bebek bekliyoruz. Evlendiğimizden beri aşamadığımız bir konu var o da abim. Onun dışında ufak tefek her ailede olan sorunlar dışında bir sıkıntımız yok çok şükür. Ama bu abi konusu benim canımı aşırı derecede sıkmaya başladı artık arada kalmaktan çok yoruldum. Özet geçmek gerekirse biz nişanlılıyken eşim bir gün kardeşimin doğum günü olduğu için akşam bize gelecekti o da evimiz uzak olduğundan dolayı gelirsem kalıyım yoksa gelemem dedi ve bende annemi aradım. O sırada babam iş için şehir dışındaydı ama kalmasına iizn verdi. Abimde kesinlikle kalmasını kabul etmedi ve bana mesaj attı o bu eve evlenmeden gelip kalmayacak hele bir gelip kalsın bak ne yapıyorum şeklinde artislikler yaptı ve eşim bunları maalesefki gördü. Sonrasında gelmek istemedi benim zorumla geldi ama kalmadan geri döndü. O olaydan beri abime 3 yıldır takık. Abim ne dese üzerine alınıyor halbuki eşime dediği birşey yok. Abim ve eşimin hiç ortak yönü yok olmasınıda beklemiyorum zaten. Ama arada aile yemeklerimiz oluyor ve bunlara gitmek istemiyor ve burnumdan getiriyor. Abim şimdi nişanlandı ve geçen gün sizede gelemedik bir gün nişanlımı alıp çaya geliriz dedi. Eşim abim gittikten sonra kıyameti kopardı. O bu eve gelmeyecek. Gelirse ben giderim siz 3ünüz oturursunuz vs. Hep bu şekilde abimin olduğu hiç bir ortama girmiyor ve kavga çıkartıyor. Ben bu duruma çok üzülüyorum artık. Tabi bu durumlardan abimin hiç haberi yok o hala eşimi her gördüğünde samimi davranıyor yardımcı olmaya çalışıyor. Ne yapıcağımı nasıl davranıcağımı bilmiyorum bazen çıldırtma noktasına geldiğinde boşanmak istiyorum diyorum oda ben ağlamaya başlayınca yumuşuyor o gün barışıyoruz gönlümü alıyor ama aileme gitmek istediğimde veya onlar geldiğinde yine aynı kavga.
Bu arada eşim acaip takıntılı biri kendi akrabalarına karşıda böyle takıntıları var. Bende akraba ilişkilerine önem veren biriyim. Tabi ailem diye tutturmuyorum inanın ailemle aynı şehirde yaşıyoruz ama ayda 1, 2 defa anca görüyorum. Kendi ailesi ayrı şehirde ama arada gelir kalırlar biz gideriz vs hiç bir zaman sorun çıkarmam. Onun ailesini kendi ailemden çok görürüm farklı şehirde olmamıza rağmen. Ben sadece ondan arada sırada görüştüğümüzde benim için idare etmesini bekliyorum. Samimi olmasını beklemiyorum zaten.
Bu durumu yaşıyıp çözebilen var mı? Ne yapayım ailemle konuşup eşimin abimle görüşmek istemediğini mi söyliyim bu seferde ailem tavır alır. Ama böylede arada kalmaktan çok yoruldum.
:KK43:
Abiniz haklı...

Eşinizi bu konuda neden konuşturuyorsunuz ki...

Nişanlı iken gelip sizde yatılı kalması ile abinin sana nişanlısı ile gezmeye gelmesi aynı şey mi?

Yani sirf erkek ve pipisi var diye konu sahibi ve daha önemlisi, annesinin istegine karsi gelme hakki var öyle mi? Konu sahibi ve annesi bir sorun görmüyorsa, abisi sesini kesmeliydi. Bu ne ya, hangi devirde yasiyoruz, dag kanunlarimi var? "Onlarin evinde kaliyordu" olunca ne oluyor? Yani kadinlar bile böyle seyleri savunuyorlar ya, gerçekten sasiyorum.
Bence de

Defalarca sakin ve ılımlı konuştum. Beni sevdiği için zorunlu zamanlarda idare etmesini rica ettim. Ancak ılımlı iyi niyetli konuşunca hiç bir şekilde sorun çözülmedi. Artık olay kavga boyutuna dönüyor onda da çözülmüyor işte. Artık abimle konuşup sorunu anlatacağım büyük ihtimal o da idare edecek mecbur.
Abinizle konuştuğunuzda o nasıl tepki verecek? Belki o da kinlenecek eşinize. Onun bu durumu idare edeceğine inanıyor musunuz? Üzüldüm durumunuza bu karakterde insanla uğraşmak nedir iyi bilirim. Allah yardımcınız olsun siz taraf olmayın

Yani sirf erkek ve pipisi var diye konu sahibi ve daha önemlisi, annesinin istegine karsi gelme hakki var öyle mi? Konu sahibi ve annesi bir sorun görmüyorsa, abisi sesini kesmeliydi. Bu ne ya, hangi devirde yasiyoruz, dag kanunlarimi var? "Onlarin evinde kaliyordu" olunca ne oluyor? Yani kadinlar bile böyle seyleri savunuyorlar ya, gerçekten sasiyorum.

Siz benim yorumumu yalnis anladınız. Ben abisinin bunu karşı tarafı aşağılamak adına yaptığını düşünmüyorum. Türkiyede yaşayanlar ordaki "mahalle baskısını" ve erkeklere bir cok yerde "namus bekçisi" olarak verilen rolü benden iyi bilir. Ne kadar saçma olsada abi o anda kendine göre "doğru" olanı yapıyordu. (onun icin ben öyle şeylere takılmam diye de yazdım). Cünkü bizim toplumda böyle şeyler hoş karşılanmaz çoğunlukla ve ayrılık olsa kıza negatif bir şekilde yapıştırılır. Bence abisi o zaman bahsettiğim durumlardan dolayı doğru hareket ettiğini düşündüğünü zannediyorum o yüzden. Belki ilk yazım yeterli kadar açıklayıcı olmadı

Ailem yani abim ters davranmıyor sadece kalmasına tepki göstermişti. Onun dışında da zaten o olayı kapattı hep yardımcı olmaya çalıştı düğünümüzde eşimin ailesinden çok abim koşturdu eşime yardımcı oldu. Kendi ailesi bile bunu her seferinde söylüyor. Ancam eşim evlendikten sonra olayı büyütmeye başladı.
Eşiniz sorun çıkarmaya çalışıyor, yerinizde olsam bende onun ailesine tepki alırdım bir sebep bulup

Abin tamamen hakli esinde evlendikten sonra bunu bahane ederek ailenden uzak durmak istiyor kendisi cok cakal bu mevzu bukadar uzatilmaz ben olsam onun ailesine kesin tavir koyarim ya kendi davranislarina ceki duzen verir yada bende onun ailesine ters davranirim gitmem vs abine anlatmadan once bu yolu dene

Evet çok kindar bir insan. Çocukluğunda yengesinin dediği lafı bile unutmamış nefret ediyor kendisinden. Bana karşı tavırları iyi genel olarak, aile konusunu gidip gelme konusunu açmadığımda onun huyuna gidince bizden iyisi yok ama ben onun istemediği birşey yapmak istediğimde direk kötü oluyor. Kavga ettiğimizde tabi çok uzatmıyor gelip gönlümü almasını da biliyor ama ben çok yıprandım artık. Hayır babama bile bir dönem takmıştı neymiş kahve çok içiyorsun zayıflığın ondan demiş sananeymiş işine baksınmış :) Ayy neler neler ya aklıma geldikçe sinirden gülüyorum artık takılcak yer arıyor 😂

Bence eşinizin psikolojik sorunları var. Bu sorunlar hayatınızı etkilediği için de tedavi olması gerekiyor.

Herkesin aile kültürü, büyüme şartlarına göre haklı haksız değişir ki burada konu onu çoktan aşmış. Ben bir tek şey merak ediyorum. Eşinizin kızkardeşi aynı durumda olsa nişanlısının evlerinde kalmasına tepkisi ne olur. Kadınlar eşlerinin ailelerinin ne hatalarını, ne hakaretlerini yuvam bozulmasın diye sineye çekiyor. Arkadaşlık ilişkisinde bile hatır diye birşey var. Eşinize hatır nedir, yenilir mi bunları anlatın. Eşinizin kişiliğine hakaret yok, saldırı yok, neyin tribi bu. Sonradan da yapılan bir saygısızlık yok. Eşiniz bu hareketi bahane bulmuş, kendince bir angaryadan kurtulmuş. Olay bu kadar basit. Kral soyu ya hepsi sanki
Aynen katılıyorum. Bir de burada "abin özür dilesin"ciler var ki, sanırsın Amsterdam'da yaşıyoruz. Adamın kendine göre haklı sebepleri var. Doğum gününe davet edilmişsin, gelirsem gece kalırım demek de neyin şımarıklığı. Hem zaten geri dönülecek bir mesafeymiş ne gerek var böyle bir aksiyona. Kendi kız kardeşinin sevgilisi evlerinde kalmaya kalksa ilk o kovalar muhtemelen. Karısının abisi sevememiş bu şekilde kurtulmaya çalışıyor. Umarım abisi durumu anlar da böyle birinin evine girmez bir daha.

Bence eşiniz bahane bulmuş kendine, sizin ailenize gitmemek için kullanıyor. Abinize bu kadar tepki vereceği bir olay yok ortada.
Eşim abime böyle davransa, ailesi evime geldiğinde geçip yan odada otururum çalışmam gerekiyor diye, 10 kere gelseler 10 kere geldiklerinde yan odaya geçerim.
" saygısızlık öyle değil, böyle olur" mesajını veririm mutlaka.
Ya eşim adam olur yada onun ailesiylede bağlar kopar.
Ayrıca, abimin nisanına bile kavga kıyamet
giden bir kocadan boşanmayı düşünmek normal bana göre, uç filan değil.

Kız kardeşi yok mu esinizin? Bir de öyle anlatmayı deneyin.
Anlamiyorsa da söyleyin yani, sen gelmek zorunda değilsin ama ben gidicem deyin. Keyfi bilir artık
Bu kocalalrinizj bu kadar el bebek yapmayın ya, haşa soyledikleri kitaptan çıkma değil sonuçta

Merhaba arkadaşlar,
Evliliğimde bir konuda sıkıntım var ve nasıl davranmam konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
3 yıldır evliyiz ve rabbim nasip ederse bebek bekliyoruz. Evlendiğimizden beri aşamadığımız bir konu var o da abim. Onun dışında ufak tefek her ailede olan sorunlar dışında bir sıkıntımız yok çok şükür. Ama bu abi konusu benim canımı aşırı derecede sıkmaya başladı artık arada kalmaktan çok yoruldum. Özet geçmek gerekirse biz nişanlılıyken eşim bir gün kardeşimin doğum günü olduğu için akşam bize gelecekti o da evimiz uzak olduğundan dolayı gelirsem kalıyım yoksa gelemem dedi ve bende annemi aradım. O sırada babam iş için şehir dışındaydı ama kalmasına iizn verdi. Abimde kesinlikle kalmasını kabul etmedi ve bana mesaj attı o bu eve evlenmeden gelip kalmayacak hele bir gelip kalsın bak ne yapıyorum şeklinde artislikler yaptı ve eşim bunları maalesefki gördü. Sonrasında gelmek istemedi benim zorumla geldi ama kalmadan geri döndü. O olaydan beri abime 3 yıldır takık. Abim ne dese üzerine alınıyor halbuki eşime dediği birşey yok. Abim ve eşimin hiç ortak yönü yok olmasınıda beklemiyorum zaten. Ama arada aile yemeklerimiz oluyor ve bunlara gitmek istemiyor ve burnumdan getiriyor. Abim şimdi nişanlandı ve geçen gün sizede gelemedik bir gün nişanlımı alıp çaya geliriz dedi. Eşim abim gittikten sonra kıyameti kopardı. O bu eve gelmeyecek. Gelirse ben giderim siz 3ünüz oturursunuz vs. Hep bu şekilde abimin olduğu hiç bir ortama girmiyor ve kavga çıkartıyor. Ben bu duruma çok üzülüyorum artık. Tabi bu durumlardan abimin hiç haberi yok o hala eşimi her gördüğünde samimi davranıyor yardımcı olmaya çalışıyor. Ne yapıcağımı nasıl davranıcağımı bilmiyorum bazen çıldırtma noktasına geldiğinde boşanmak istiyorum diyorum oda ben ağlamaya başlayınca yumuşuyor o gün barışıyoruz gönlümü alıyor ama aileme gitmek istediğimde veya onlar geldiğinde yine aynı kavga.
Bu arada eşim acaip takıntılı biri kendi akrabalarına karşıda böyle takıntıları var. Bende akraba ilişkilerine önem veren biriyim. Tabi ailem diye tutturmuyorum inanın ailemle aynı şehirde yaşıyoruz ama ayda 1, 2 defa anca görüyorum. Kendi ailesi ayrı şehirde ama arada gelir kalırlar biz gideriz vs hiç bir zaman sorun çıkarmam. Onun ailesini kendi ailemden çok görürüm farklı şehirde olmamıza rağmen. Ben sadece ondan arada sırada görüştüğümüzde benim için idare etmesini bekliyorum. Samimi olmasını beklemiyorum zaten.
Bu durumu yaşıyıp çözebilen var mı? Ne yapayım ailemle konuşup eşimin abimle görüşmek istemediğini mi söyliyim bu seferde ailem tavır alır. Ama böylede arada kalmaktan çok yoruldum.
:KK43:

Bu durumu sen değil eşin çözecek; böyle dır dır ettiği zaman adam ol git derdini abime anlat de, yüz yüze gelince bir şey yok arkasından atıyorsun hani nerde delikanlılık de çekil , at topu ona uğraşsın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X