• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ile ailesi arasına girmeli miyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aman ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza bey modunda konu sahibi. 5 sene sonra fikri değiştiğinde herkesin tepkisi, önce kabul ettin, ara buluyordun şimdi ne oldu deyip suçlu çıkıcak haberi yok. Biraz cırlasa herkes tepkili olduğunu bilse, 5 sene de geçse 10 sene de hep haklı konumda olcak. Her koyun kendi bacağından asılır. Keyfi bilir. Bu iyi niyetle elticilik bile oynarlar. Ahanda buraya yazıyorum
Hep dizilerde izlerdik demekki gerçek hayatta da varmış böyle şeyler. Bazı insanlar başlarına geleni sonuna kadar hakediyorlar. İnsanın önce kendine saygısı olacak. Yok kv ile aramız bozulmasın yok kardeşler küsmesin. Bu hikayede ilk konu sahibini harcayacaklar. Ben sadece eşine üzüldüm. Bu kadar haklı olup da bir tek savunanı yok.

Güncellemeye geldim konuyu..
Eşim 15-16 yaşlarındayken 1 hafta kadar görüşmüşler bu kızla. Kız eşimin kendisinden küçük olduğunu da sonradan öğrenmiş, ama vazgeçmemiş peşinden koşturmuş bi süre. Sonrasında kaynım kıza yakınlık göstermeye başlamış, kız kaynımın küçük olmasından dolayı ciddiye alıp yüz vermemiş ama bi yandan da eşimin dikkatini çeker belki diye samimi olmuşlar kaynımla. Sonrasında zaten bizim ilişkimiz başlamıştı, biz başladığımızda da kaynımın hayatında bu kız vardı. Ben o zamanlar çok sinir oluyordum, aynı eve mi gelin gelicez ilerde falan diye deliriyodum. Sonra yıllar geçti biz evlendik, kaynımla kız bi ayrıl bi barış devam etmişler senelerce. Bu arada eşimin ailesinin istemediği de çok netti. Ama kaynımın psikolojisi çok bozuldu, herkes istemem dedikçe o daha çok diretti. Eşimle defalarca konuştular, eşim onaylamadı. Eşim onaylamadıkça ailesi de tavrını sürdürdü, o kızı almayız gelin demeyiz eve sokmayız diye direttiler. Kaynımla kız gizliden devam etmiş ilişkilerine, sonra kızın ailesi de öğrendi herşeyi. Kızı bi güzel abisi de azarlamış sen nasıl bu duruma düştün bizide bunun için soktun diye. Ama bu sefer kız da baş kaldırıp ailesine rest çekti. Kaynımla kız baya direndi yani. KV çok uğraştı ayırmak için, olmadı. Baktı olmuyor evladını kaybedecek, mecbur kabullenmeye başladı. KP aksi bi adam, kv onu ikna edemedi. Eşim en azından tamam evlensinler dese annesine babasına gönül koymasa herkes yoluna bakar diye düşünüp ben konuştum eşimle, kim kiminle evleniyorsa evlensin uzamasın artık dedim. Zaten sürekli aynı konu dönüp durdu çevrede, ortada. Eşim de bana karşı kötü hissediyodu kendini. Bende bu kadar eskilerin konuşulmasından memnun değildim. Sonuç olarak kv ve kp ikna olmuşlar kendi aralarında konuşup. Banada kv haber verdi eşine söyle diye.
Kocan ne dedi,onu diyeydin

Ben eşime söyledim bikaç saat önce, öyle miymiş dedi. Öyleymiş dedim. Herkes kendi yoluna o zaman bizi ilgilendirmiyor bu saatten sonra dedi kardeşi için. Ailesiyle bi sıkıntı olmicak sanırım ama annesiyle konuşmuyor. Bu sefer sinirlenmedi, sakin karşıladı, umursamaz davrandı. Sevindim bu duruma. Elticilik oynarsınız diyenlere sözüm, öyle bi niyetim yok. Rahatlığımın sebebi de kızla ciddiye alınacak bi ilişki yaşamamış olmaları. Daha önce bi konu açmıştım, orda eşimin benden önceki uzun iliikisinden bahsetmiştim. Eğer öyle aşık olduğu ciddi derceede uzun sürdüğü bi ilişki yaşadığı kız olsaydı bu kişi, benimde tepkim daha farklı olurdu. Ama yinede tabiki kızla görüşmicem. He ilerde eşim kardeşiyle barışır, ona karışmam ama kızla bağımız olmicak. Teşekkür ederim tüm yorumlarınız için ve zaman ayırdığınız için. İyi niyet göstermeye çalıştım bu yüzden de kzıanlar olmuş, umarım iyi niyetim kötüye kullanılmaz. Kullanılırsa gelir ağlarım omzunuzda..

Ben klasik kadın tribi olarak bakmıyorum. Benim eski sevgilimi kız kardeşim aileye damat diye getirirse kocam da aynı tepkiyi verir bence aynı şeyler.
Klasik demek kötü bişey demek değil ki :) ben de öyle bi durumda klasik kadın tribiyle büyük sıkıntı çıkarırdım. Kadının olgunluğu hoşuma gitti sadece. Ayrıca adamın da tepki vermesi normal, klasik işte, normal insanların vereceği tepkiler..

Ben eşime söyledim bikaç saat önce, öyle miymiş dedi. Öyleymiş dedim. Herkes kendi yoluna o zaman bizi ilgilendirmiyor bu saatten sonra dedi kardeşi için. Ailesiyle bi sıkıntı olmicak sanırım ama annesiyle konuşmuyor. Bu sefer sinirlenmedi, sakin karşıladı, umursamaz davrandı. Sevindim bu duruma. Elticilik oynarsınız diyenlere sözüm, öyle bi niyetim yok. Rahatlığımın sebebi de kızla ciddiye alınacak bi ilişki yaşamamış olmaları. Daha önce bi konu açmıştım, orda eşimin benden önceki uzun iliikisinden bahsetmiştim. Eğer öyle aşık olduğu ciddi derceede uzun sürdüğü bi ilişki yaşadığı kız olsaydı bu kişi, benimde tepkim daha farklı olurdu. Ama yinede tabiki kızla görüşmicem. He ilerde eşim kardeşiyle barışır, ona karışmam ama kızla bağımız olmicak. Teşekkür ederim tüm yorumlarınız için ve zaman ayırdığınız için. İyi niyet göstermeye çalıştım bu yüzden de kzıanlar olmuş, umarım iyi niyetim kötüye kullanılmaz. Kullanılırsa gelir ağlarım omzunuzda..
Peki eşiniz niye ciddiye alınmayacak bir ilişki yüzünden bu kadar tepkili?

Ben geçmişte burada boyle bir konu okumuştum...o konuda olayın kahramanları 15 yaşında filan değil 18-20 yaşındayken bu olay gerçekleşiyordu ...ve olayı anlatan konu sahibi arkadaşımız ile eşi evlenmeden önce bir süre küslük yaşadıkları bir dönem yasaniyordu bu ilişki ...adam kızı bırakıp tekrar konu sahibine dönüyor ,uzunca bir süre terkedilen kız adamın peşinden koşuyor,ayırmaya çalışıyor ,bir süre sonra da adamın kardeşinin sevgilisi olarak karşılarına çıkıyordu 😕
Vaysss 🙄 Neler var ya?Valla sasiyorum. Midesizlikte bir numaralar :kusmuk:

Ay çok kötü hatta iğrenç bir durum ,nasıl bir kardeşse artık pes yani ,eşiniz tepkisinde gayet haklı fakat aile arasına girmeyin ,arayı düzelteyim derken siz kötü olmayın sonra ,kendi içlerinde halletsinler ,kardeşi yüzünden anne babasına tavır koyması yanlış ,çünkü oda evlatları istiyor demekki ,zorla baskıyla evlenemezsin diyecek halleri yok ,koskoca adam ,gitmesin bulunmasın ne kız istemesinde ne nişan ne düğün ,anne babasına küsmesin bunu anlatmaya çalışın ,neticede diğeride evlatları

Birgün barıştıklarında, bi bayramda, düğünde aynı ortamda bulunduklarında sen rahatsız olunca, eşinin cevabı "ne oldu turunculimon sen değilmiydin kardeşlerinle, anne_babanla aranı bozma diyen" demiyecek mi sanıyorsun?
Duruma engel olamasa da bari tepki koysun da ilerde laf deme fırsatı doğsun dimi. Bütün yolları kapatıyor resmen.

Kiz 15 yas ne ya? Ufaklarmis baya 😂 ben de soyle 20li yaslar sandim. O yasta olan iliskide kizda hirs falan kalmamistir bence 😂
Yalnız kocası 15 yaşındayken kız 18 miş. Sonra kocası kızı reddediyor kız peşinden koşuyor.
Kız 20-21 yaşındayken o dönem 15-16 yaşındaki kayınla sevgili oluyor.
İlişki 7-8 yıllıkmış.

Ben kızı çok tehlikeli ve takıntılı buldum.

Eski sevgili dediği, 15 yaşındaymış eşi o zaman ve 1 hafta sürmüş. Yani yine kaynı o kızla birlikte olmasa iyiymiş ama çokta büyütülecek birşey yok. Konu sahibi o yüzden rahat bence. Bende olsam eşimin 15 yaşında bir hafta sevgili olduğu kadını dert etmezdim.
Yalnız kızda sıkıntı var bence.
Oğlan 15 ken kızın yaşı 18.
Kocası reddediyor.
Kız peşinden koşuyor. İşe yaramıyor.
20-21 yaşındayken de o dönem 16-17 yaşında olan kayınla sevgili oluyor.

Bence tuhaf ve saçma.

Kocası reddediyor.

Bence tuhaf ve saçma.
Ya da yaşlar tam olarak doğru verilmiyor ...tanıdık birisi okursa kişiler arasında bağlantı kuramasin diye

Kocası reddediyor.

Bence tuhaf ve saçma.
Sacma evet, ilişkinin yaşanis şekli, yaşlar heryer saçma zaten.

Umarım can sıkıcı şeyle yasamaz konu sahibi.

Ben sizin tavrınızı doğru, eşinizinkini de haklı buldum. Mesele ille de kızla alakalı olmak zorunda değil. Yani burda 'ay kızı unutamamış mı acaba' gibi gaz vermeye hiç gerek yok. Bence mesele bi kardeşin abisine kazık atmış olması. Ben olsam kız umrumda olmazdı ama kardeşimin bana yaptığı bu ayıbı da affetmezdim.

Sizin tavrınızı da doğru buluyorum. Belli ki kendine ve eşinin sevgisine güvenen birisiniz. Aksi olsa kıyameti koparsanız bu sefer de 'canım biraz kendine güvenin olsun, sevse onla evlenirdi geçmiş geçmişte kalmış' diyeceklerdi.

Son kararlarınızı destekliyorum. Kardeşler isterse görüşsün sizin ille de bi bağ kurmanıza gerek yok. Dilerim huzurunuz ve birbirinize olan güveniniz daim olsun.

Kiz illa o aile diye tutturmuş. Sizlik ya da esinizlik bir sorun yok kayniniz ve sevgilisi midesizmisler. Evlenseler de pek gorusmeyin. Onlarda nasil bi surat varsa nasıl bakacaklar yuzunuze bilemem...

Konunun başinda bu iliskinin 1 haftalik bisey oldugunu ve 15 yaş civarlarina denk geldigini yazsaydiniz keske. Eşinin baslarda verdigi tepkiyi ekstra abartili buldum aileyle konuşmama, bu işi engelleme istegi filan...

Her sevgili olan birbirini asiri begenerek severek olmuyor sonucta. 15-16 yasimda benim de 1 haftalik bir sevgilim olmustu ama oyle asiri begenip, aşkimdan bitmiyordum yani😁

Hatta ben ayrildiktan sonra yakin arkadasimla sevgili olmuslardi, arkadasimin da haberi yoktu benim takildigimdan. 😂 Umurumda olmadi, kizcagiz sorun olur mu diye sormustu hatta da devam et demistim 😁 coluk cocuk işlerini bu derece buyutulcek bisey yok. Tabi hicbisey olmamis gibi yenge, elti olup ic ice olmazsiniz ama anne, babayi silecek kadar buyutulecek bisey yok.

Konunun başinda bu iliskinin 1 haftalik bisey oldugunu ve 15 yaş civarlarina denk geldigini yazsaydiniz keske. Eşinin baslarda verdigi tepkiyi ekstra abartili buldum aileyle konuşmama, bu işi engelleme istegi filan...

Her sevgili olan birbirini asiri begenerek severek olmuyor sonucta. 15-16 yasimda benim de 1 haftalik bir sevgilim olmustu ama oyle asiri begenip, aşkimdan bitmiyordum yani😁

Hatta ben ayrildiktan sonra yakin arkadasimla sevgili olmuslardi, arkadasimin da haberi yoktu benim takildigimdan. 😂 Umurumda olmadi, kizcagiz sorun olur mu diye sormustu hatta da devam et demistim 😁 coluk cocuk işlerini bu derece buyutulcek bisey yok. Tabi hicbisey olmamis gibi yenge, elti olup ic ice olmazsiniz ama anne, babayi silecek kadar buyutulecek bisey yok.
Bir haftalık bir şey için mi sevgili kelimesi kullanılmış 🙄 şu forumda sevgili kelimesi acayip harcanıyor ya benim gözünde sevgili ile derin yaşanmışlıklar vardır. Bir hafta çıktığım kimse sevgilim değildi yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X