Eşimin Abisi ve Para Konuları

Konu sahibine hak vermekle birlikte size katılıyorum. Asla asla abiyle konu sahibi konuşmamalı.

bence herkes boşuna konuşuyor burada
kadının kocası bu parayı vermekten gayet memnun
konu sahibini takmıyor ciddiye almıyor onun itiraz etmesi adamın umurunda değil
adam onlar benim ailem, söz konusu kişi annem, tabi ki vericem kafasında
değişmez böyle insanlar .

Buranın gazına gelmeyin. Eğer eşiniz anlattığınız gibi sizin maaşınıza karışmıyorsa, evliliğinizde aman aman bir sorun yoksa, evde geçimi sağlıyor ve anladığım kadarıyla ile eviniz falanda var maddi durumunuz da kötü değil kendimize ve evladınıza Öyle şeyler için kayınbirader ile konuşup yuva dağıtmaya, suçlu konuma düşüp sadece iştirak nafakası ve eşinizin yarısı kadar olan maaşınız ile ortada kalmaya gerek yok. Kendi aileniz bile şimdi gaz verir o zaman sizi suçlar bu filmi o kadar çok gördüm ki. Akıllı olun akıllı adımlar atın. Siz cidden kocanızın abisi ile kocanızı ve kararlarını yok sayarak yüz göz olduktan sonra üstelik eşiniz aile ilişkilerine bu kadar önem verirken siz ile eskisi gibi bir evlilik yürüteceğine ya da sorunun çözüleceğine inanıyor musınuz?

Konunun eltimin yüksek maaş almasıyla ilgisi yok çünkü eltim vermiyor ameliyat parasını, kocası veriyor. Ona söyleyeceğim bi durum yok.

Beni anlayan birilerinin olması güzel

Evet karışmıyor ama ben de gereksiz harcama yapmamaya çalışıyorum. Evliliğimde çok çok büyük sorunlar yok olan sorunlar genelde bu tarz şeylerden çıkıyor ve en çok huzurumuzu kaçıran şeyler bunlar. Diyelim konuşmadım abisiyle eşime de ses çıkarmadım hep böyle olmasına göz yummuş oluyorum o zamanda. Ayrıca beni rahatsız eden diğer konu da daha önce söylediğim gibi bana danışmaması. Kararını bildirmesi

Kendi aramızda bi harcama yaparken mesela bi yere gidicez eve bişey alıcaz vs vs bana sorar ama konu ailesine gelince asla bana fikrimi soran yok hesap kitap düşünen yok evin huzuru kaçar mı kaçmaz mı ben böyle yaparsam diye düşünen de yok sadece onlardan kazık yerse değişir

Eşiniz yetişkin bir birey kendi anne baba ve kardeşi ile ilgili kararları kendi alabilir dedinizya aslında eleştirdigim kısım burası. O kararların ceremesini kadın ve çocuklar çekiyor sonra. Ayrıca kavga yada rezilliğe gerek yok. Tepki vermesi yeterli. Mesela eltisine yada kaynına geçen ameliyatın parasını biz vermiştik bunuda siz ödersiniz diye düşündük ama imkanınız yok sanırım diyebilir. Yada kayınvalideye bu ara bizde epey sıkıştık ameliyat paralarının tamamı bize kaldıya epey zorladı bizi diyebilir. Laf sokmak, imalı konuşmak avamlık gibi geliyor ama tepkisizlikten yada tartışmaktan daha etkili. Evde kocayla tartışmak tek başına yeterli olmuyor maalesef. Ben hem kendi aileme hem eşimin ailesine bakıyorum, sözünü esirgemeyen gerekirse kavga çıkarıp ortalığı birbirine katmaktan çekinmeyen gelinlere kimse ağzını açamıyor. Nerde sessiz sedasız, saygılı insan varsa kafasına vurup ekmeğini elinden alıyorlar. Bosanmakta çözüm degil. İşlerine gelir kadının çocukları alıp baba evine gitmesi. Rahat rahat yerler oğullarının malını. Ne boşanırım ne kimseye para saçılmasına izin veririm. Ama yine söylüyorum en mantıklısı bu adamları borç içinde yaşatmak. Ellerinde para olunca kendilerini ağa sanıyorlar.

Bizimki beni ve çocuğunu ihmal ediyor diyemem dersem hakkını yemiş olurum ama onların bi durumu olduğunda da herkesten önce atlıyor bizim hesabımızı yapıyor musun dediğimde yaptım ben diyor

Kavga çıkartmak istemiyorum zaten sadece bu haksızlığı görsünler ve anlasınlar bir daha isterken 2 kere düşünsünler istiyorum. Kocam her şeylerine tamam deyince sorun yok ben ailemin hakkını savunurken sorun varsa bu kötülüktür

Bakın ben elinize ses çıkarmayın demiyorum çıkarın ama ailesi ile ilgili konularda değil. Kendi istekleriniz, talepleriniz ve evladınızın geleceği ile ilgili konularda ısrarcı olun. Paranıza karışmıyor ise yatırımı oradan kendiniz ve evladınız için yapın. Parayı savurmayın ama evladınızdan ve kendinizden maddi konularda gereksiz fedakarlık yapmayın. Bakın ben boşanmak isteyenlere şunu soruyorum boşandığın zaman şu halinden daha huzurlu ve mutlu alacak mısın? Cevap evet ise birgün durmayın gemileri yakın ama sizin cevap madden de madende hayır diye bağırıyor. Konuşurken ama ailene şunu yaptın bize yapmıyorsun diye konuşmak yerine ben evladımızın geleceği için şunu yapmanı istiyorum diyin. Eşinizin abisini suçlamak yerine eğer onlar gelecekleri için sizden daha çok yatırım yapıyorsa ya da daha rahat yaşıyorsa örnek gösterin,birşeyi söylemenin kırk yolu var. Abin annesine para vermedi ama şunu aldı bak demek yerine abinler bak ne güzel gelecekleri için şu yatırımı yaptı onlar için sevindim keşke bizde biraz imkanları zorlasak da yapabilsek yarının ne getireceği belli değil, ailen bile zorlanıyor Allah'tan biz varız ilerde bizim ne olacağımız belli değil diye konuşun mesela. Suçlamadan ama senin aklın etmiyor gibi yaftalar yapıştırmadan da aynı şeyi söylemenin kırk yolu var. Erkekleri suçlayarak dediğinizi yaptıramazsınız.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ama fevri hareket etme. Sonra haklıyken haksız duruma düşersin.

Dediğim gibi alabilir almalı da. Burada kadın önce çekirdek aile olduğunun bilincine varmış bir adam ile evlenecek. Oldu hata yaptı çocuk yapmayacak, adama şart koşacak önce çocuğun geleceğini garanti altına almak için adımlar at diye, velev ki bir çocuk da oldu istemeden ikinciyi yapmayacak. Dediniz ya laf sokabilir diye o laf sokabilen kadınların kocaları zaten o kadınların ağzına baktığı, ondan bağımsız adım atmadıkları için sokabiliyor. Bana sorarsanız o kacalarda koca değil. Ancak konu sahibinin eşi ya da sizin babanız gibi adamlar buna gelmez ben size olacağı söyleyeyim, konu sahibi abiye ya da anneye laf sokacak, onlar kocayı arayıp üstüne birde duygusal konuşma yapıp haklı ve mağdur olacaklar. Sorun çözülecek mi hayır üstelik sorun büyüyecek aile huzuru kaçacak. Kime ne faydası var. Burada konu birde sağlık gideri.
Sizin olayınıza gelecek olursak babanıza kızdığınız kadar annenize de kızın bence neden öyle sorumsuz bir adamı birden fazla kez baba yapmış mesela?

konu sahibi bu yorumuma bak seni de etiketliyorum ki çelişiyorsun vs dememen için
ben konuları ayrı ayrı tutuyorum, abiye ameliyat parasındaki haklı haksız durumu ayrı değerlendiriyorum
eşinle ev bütçesi durumunu ayrı değerlendiriyorum
yanlış anlaşılma olsun istemem C Chabas

--
ameliyat muhabbet geldi geçti, kim haklı kim haksız o ayrı mesele ama sonuçta 75 bin ve 45'in yarısı bu evden çıktı, değil mi ? verilenlerin artık dönüşü yok. %100 koca hatalı başka kimsede hata yok
şimdi konu sahibi diyor ki bu ameliyat parası verildiği için ben evime yaptırmam gereken şeyleri yaptıramıyorum
paramız maaşımız kocamla ayrı da olsa bi şekilde ben bu durumlardan etkileniyorum diyor

ama bundan sonra her ameliyatta devamlı para mı istenecek
akıllı olun akıllı adımlar atın demişsiniz peki bu kadın ne yapsın
bu adam ayda milyonlar kazanıyor olsa okey parasını nereye harcarsa harcasın karışma diyebilirdim ben de
ama belli ki kazanmıyor
evliliklerde para ne kadar ayrı gayrı olabilir ayrıca
maddi durumlarının kötü olmaması aileye devamlı para yağdırması gerektiği anlamını taşımıyor
her şeyi özelde yaptırıyor diyor, oğluna güveniyor diyor e kardeşim sabancı mı bu oğlan
siz diyorsunuz ki huzur bozma evliliğini yıkma. neden yıkılsın ki bu yüzden
harcanan paradan dolaylı yoldan da olsa etkilen ama kocaya bişey söyleme abiye bişey söyleme
öyle bi dünya yok bence
üslubuna dikkat ettiği sürece konuşabilir gayet de herkes herkesle
ben olsam ağzıma geleni söylerim de o daha yumuşak konuşur bence eğer konuşursa
ameliyatları özelde olmaktan vazgeçse sorun çözülebilir aslında yani buna ikna etmek lazım

Son düzenleme:
Benim annem evlendiğinde 18 yaşındaymış. Evlendikten sonra birer yıl arayla 3 çocuk doğurmuş. O şartlarda bir kadının geleceğini garantiye almadan bebek sahibi olmayayım yada bu adam ailesini düşünmüyor ben bunu boşayıp kendime yeni bir hayat kurayım diye düşünmesini beklemek bana komik geliyor. O yüzden anneme kızmıyorum bu konularda. Anneme kızdığım nokta şu babam esip savururken o hala tasarruf yapmaya devam ediyordu. Üstüne başına, eve harcamaya kıyamıyordu. Yada babamın ailesine saygıda kusur etmeyeyim, en iyi şekilde hizmet edeyim derdindeydi. Babama kızar bağırır ama onlara asla birşey belli etmezdi.

Adamın geliri kadının iki katından fazla kazanıyor, karısının parasına karışmıyor evin ihtiyaçlarını karşılıyor ve konu sahibinin ve çocuğunun sağlık ihtiyaçlarında da özel hastanede tedavi ettiriyor muş. Bunları yazan konu sahibi. Bakın ben hukukçuyum, burada da bir sürü avukat arkadaş var onlarda yazsın. Böyle bir tabloda konu sahibi kendi eşinin bu kadar imkanından yararlanıyorken annesinin sağlık harcamasına katkıda bulundu diye ailesi ile tartışma yaşar ve eşi bu yüzden boşanma kararı alırsa kanunen haksız duruma düşer. Zira siz kadınların ısrarla anlamak istemediği şu, Türk hukukunda mal ortaklığı diye birşey yok, herkesin parası kendi inisiyatifinde burada kıstas sadece kişinin koca olarak evin ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamaması, Türk hukukunda sadece evlilik içi eğer bir mal edinilmiş ise onun mahkeme nezdinde belirlenen bedelinin yarısında alacak hakkı o kadar. Adam mal almak istemiyorsa kanunen ev al diye bile zorlayamazsınız, kirayı karşıladığı sürece. O yüzden burada genç kızlara kocanıza değil kendi geliriniz güvenin iş güç sahibi olun, birikim yapın diye dil döküyorum konularda.
Kaldı ki konu sahibinin eşi de kendi eşi ve çocuğuna sağladığı özel hastane imkanını annesine de sağlamak isteyebilir. Sonuçta onu o yaşa o insanlar getirdi, meslek sahibi etti. Erkek kardeşi bencil diye bencil olmaya gerek olmadığını düşünüyordur. Burada eşin karışması gereken nokta eşi eşine ve evladına o imkanı vermemiştir, evinin evladının ihtiyacını düşünmeden o tarafa akıtıyorsa sorun. Kaldı ki git kayınvalide ile kardeşe laf şok aklı da sorun çözmez, olayı büyütür ucu boşanma. Erkekler bu konuda hassastır. Konu sahibi de farkında zaten eşinin tavrının öyle bir konuşma yaparsa bu yönde olacağının. Ne gerek var. Boşanma halinde mutlu huzurlu olamayacak ki?

Keşke tasarruf etmeseymiş, keşke sizden ve kendinden kısmasaymış. Eşini alıp karşısına geleceğiniz için ufak da olsa yatırımlar yaptırsaymış. Ben eşine ağzını açmasın demiyorum zaten kaldı ki bu konuda adamın evi var çocuğu ve karısının ihtiyaçlarını karşılıyor, karısının maaşına karışmadığı gibi onlarında sağlık ihtiyaçlarını özlele yaptırıyormuş, aynı şeyi annesine de sunmak istemesi gayet insanı bir durum. Bunun için evliliğin dibine dinamit koymaya gerek yok

siz kadınlar derken ? erkek misiniz ?
ben bir kadının başka bir kadına "siz kadınlar" diye bi cümle kurduğunu görmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…