- 28 Eylül 2022
- 1.323
- 4.878
- 63
- 37
Bakın suçlayıcı dil en kötü dildir. Birşey talep ederken ona bunu neden yaptı diye talep etmeyin. Kenara para koyabildiğinize göre o kadar sıfıra sıfır değilsiniz. Derdiniz güvence de olmaksa dediğim gibi hem çocuğunuza hem kendenize bireysel emeklilik ve tamamlayıcı sağlık sigortası gibi şeyleri hemen yaptırabilirsiniz. Bunların aylık maliyetleri de aman aman değil. Akıllı kadın eşi ile konuşurken sen dili kullanmaz ben dili kullanır ve aile ilişkilerine doğrudan müdahil olmaz. Ev ile istekleriniz de ısrarcı olun ancak gerekçeniz kesinlikle ailesine verdiği para olmasın. Israrcı ama tatlı bir dille çözüm sorunları. Kaldı ki eşiniz o kadar anlayışsız bir adam olsa sizin paranıza da karışırdı. Bunu o yapmıyorken sizin yapmanız çok itici durur. Erkek karısının parası ile ilgili ahkam kesmesini sevmez, siz ailesinin paracı olduğunu göstermeye çalışırken kendiniz paracı ve onun parasının peşinde olan kişi konumuna düşersiniz. Derdiniz evliliğinizi devam ettirmek ise ona göre davranın. Yok ben gemileri yakarım kabul edemem diyorsanız da ona göre ama iki seçenekte de suçlu konumuna düşmemek için tüm kozumuzu sadece eşiniz ile paylaşacaksınız. Yoksa bu olay sonucunsa toplam 100.000 TL gibi bir bedel için evliliğinizden olmayın. Bakın tamam durum can sıkıcı dediğiniz gibi abi kötü niyetli ancak bu sizin çözebileceğiniz birşey değil. İlerde bu olay yüzünden evliliğinizde bir sorun olursa derdinizi kendi öz evladınıza bile anlatamazsınız. Sakın kalın
Konu sahibine hak vermekle birlikte size katılıyorum. Asla asla abiyle konu sahibi konuşmamalı.