Eşimin Abisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim ev işlerinde benden daha aktiftir. Yemek, temizlik yapar. Misafir gelince ağırlar. Çocuk olsa eminim ona da yardımcı olur. Evin geçimine destek olmayacağım artık eskisi kadar zaten.
Eğer aktif olmasaydı direkt kes parayı derdim. Yapıyorsa azalt verdiğin parayi. Çok azami miktarda ver. Direkt kes demeye dilim varmadı.😅

Öyle yapıcam. Kendi bakımıma ayırıcam paranın çoğunu. Bakalım o zaman ne olacak🥰
Ay aslinda böylesine ne yapmak lazım biliyo musun. Gidip boyle böyle benim ailevi sebeplerden 2 ay ücretsiz izin almam lazım diyeceksin işverene. Gelip eve istifa ettim diyip 2 ay göz süze süze oturacaksin. Bak bi daha yapıyor mu.

Zorunda mıyım? Kendi içinde abisine destek olup duracaksa evlenmeseydi. Ben abisine harçlık göndermek için evlenmedim. Kimseden bi beklentim yok kimse de benden beklemesin. Ben işten çıkarım dediğimde korkudan gözleri doluyor. Ben çıkayım da versin borç bakalım.
Aa pardon
Ben eşiniz kendi maaşından veriyor sandım.
Zorunda mıyım ve harçlık göndermek dediğinize göre sanırım sizin maaşınızdan veriyor.

Ay aslinda böylesine ne yapmak lazım biliyo musun. Gidip boyle böyle benim ailevi sebeplerden 2 ay ücretsiz izin almam lazım diyeceksin işverene. Gelip eve istifa ettim diyip 2 ay göz süze süze oturacaksin. Bak bi daha yapıyor mu.
Ah keşke işverenim bunu anlayışla karşılasa bir dakika düşünmezdim 😂
Asla bu çok büyük bir hata olur beni dinlerseniz asla bunu yapmayın ama siz bilirsiniz tabii
Aramadım şimdilik. Bütün arkadaşlarım arama dedi.
Aa pardon
Ben eşiniz kendi maaşından veriyor sandım.
Zorunda mıyım ve harçlık göndermek dediğinize göre sanırım sizin maaşınızdan veriyor.
Bizim aramızda senin benim yok ama evet eşime ben para gönderiyorum çünkü benim maaşım daha fazla. Hatta bunu da söyledim utanmıyor musun benden alıp abine vermeye dedim.

Benim kardeşim benden 1000 TL borç istese ve bunu geri bana ödese ona veririm sadece ben değil herkes yapar bunu. Ki eşiniz kendi çalıştığı paradan veriyor sizin paranızı vermiyor. Size söylemek zorunda değil çok büyük miktarda bi para olsa tabikj söylenir ama bin TL ya da iki bin TL söylenmez ki zaten.. bence çok abartıyorsunuz sizin adınıza çok üzüldüm..

Eltim çalışmıyor evde çocuk bakıyor
Bu neden çok kötü bir şeymiş gibi ifade etmişsiniz? Ülkemizde calismayip evde cocuklaryla ilgilenen milyonlarca kadın var. Eltinizin çalışıp calismamasi sizi ilgilendirmez. Bunu burda defalarca belirtmenize gerek yok. Ayrıca eşinizin ailesi size maddi konuda destek olmak zorunda değil çünkü zaten eşinizde siz de çalışan insanlarsınız. Bir de sürekli ben eşimden daha çok kazanıyorum diyip durmuşsunuz Ki eminim bunu esinizin başına surekli kalkiyorsunuzdur. Yazık cidden...Allah eşinize sabır versin🙏

Bu neden çok kötü bir şeymiş gibi ifade etmişsiniz? Ülkemizde calismayip evde cocuklaryla ilgilenen milyonlarca kadın var. Eltinizin çalışıp calismamasi sizi ilgilendirmez. Bunu burda defalarca belirtmenize gerek yok. Ayrıca eşinizin ailesi size maddi konuda destek olmak zorunda değil çünkü zaten eşinizde siz de çalışan insanlarsınız. Bir de sürekli ben eşimden daha çok kazanıyorum diyip durmuşsunuz Ki eminim bunu esinizin başına surekli kalkiyorsunuzdur. Yazık cidden...Allah eşinize sabır versin🙏
Bir insan başkasından para istiyorsa eşşek gibi çalışacak tabi ki. Ne demek ilgilendirmez. İlgilendirmiyorsa para istemesinler o zaman.

Parayı eltiniz mi istedi? Belki kadının haberi bile yok niye essek gibi çalışmak zorunda
Ben post sahibi değilim. Parayı kimin istedigi önemli değil, kimin cebinden çıktığı önemli. Kadın çalışmasa eşinin abisine borç vermesini bırakın aç karnını doyuracak maaşı yok. Abi de bu aile gibi rahat yaşamak istiyorsa eşi de ise girip çalışacak tabi ki dilencilik yaparak nereye kadar idare edecekler? Kendi kendine idare etse ne diye evde oturuyor diye laf etsin yani kime ne. Siz dilenciye para veriyor musunuz yoksa elin kolun tutuyor gir bir işe çalış mi diyorsunuz? Ne münasebet ya bi de çalışmayan kişilere mi bacak bu kadın?

Evet kesinlikle onların torunu olucak diye çocuğa bile soğuğum allah affetsin. Neden burnumdan getirir? Aslında çok yardımcıdır normal hayatta bana. Ailesiyle görüşmüyoruz bile. Gerçi görüşmediğimiz halde böyle ama. En son kurban bayramında gördük. Peki sence eşimin karakteri nasıl? Daha kolay erkekler de pasif geldi işte burun kıvırdım hep😂
Siz böyle düşündüğünüz sürece Allah size çocuk vermez zaten. Önce gidin o kötü kalbinizi temizleyin..

Abimden bin TL gibi bı para istedim durumun musaitse dedim ve neden istediğimi de az çok biliyor zorlu bı süreç yaşıyoruz maddi olarak bende çalışmıyorum abimin eside.Oda kirada üç çocuğu var kendine yetecek kadar kazanıyor ama o an abim geldi aklıma istedim o bana 5 bin attı.Abi çok atmissin zorda kalacaksın senin de çocukların var dedim kardeşim zordayken yegenlerim zordayken ben burda rahat olamam dedi Allah razı olsun.Ama şuan dusunuyorum acaba onun eside kavga etmismidir diye.Yani elime para geçince geri göndermek istedim abim daha çok kızdı aramızda para alışverişi mi olsun ben sana yardım edemeyecek miyim diye.Kaldiki onun ihtiyacı olduğunda da ben gönderirim geri almak falan hiç aklıma gelmez.Neden bukadar mesele yaptınız bunu büyük rakamlar değil üstelik geri de gonderiyormus sorun ne ?

Siz böyle düşündüğünüz sürece Allah size çocuk vermez zaten. Önce gidin o kötü kalbinizi temizleyin..
Ben bu konuyu takip ediyordum ama hiç yorum yazmamıştım. Şunu görünce dayanamadım, siz şimdi bunu söyleyince çok iyi kalpli biri mi oldunuz?

Eminim sen de elti parası yiyen parazitlerden birisin. Yoksa bu kadar zoruna gitmezdi.

Ayrıca sen kimsin ki Allah adına konuşuyorsun? Ha bir de bunu diyen biri temiz kalpli falan olamaz. Önce haddini bil cahil cühela.

Şuna bak Allahın sekreteri sanki bana...

Sizin bile çocuğunuz olmuş, demek ki kötü kalple üremenin pek ilgisi yokmuş. Bir daha iki düşünüp bir konuşun çünkü lafınızı sözünüzü hiç bilmiyorsunuz. Dilenmeyip onurlu yaşamayı da herkese tavsiye ederim.

Ne hadsizce bir yorum. Terbiyesiz. Sen kimsin ki Allah adına konuşuyorsun. Kötü düşünceni aynen sana iletiyorum. Seni Allah’a havale ediyorum.

2000 lira icin cok abartmiyor musunuz? Bir de harclik vermiyor, adam geri oduyor. Bu kadar dramalik olay ne anlamadim. Cok buyuk meblag olsa anlarim. Ben sahsen 2000 yegenime harclik veriyorum, esime soylemiyorum bile. Bunun icin olay cikardigini dusunemiyorum. Sana mi sorucam derim. Bunun icin beni terkedecekse de gule gule derim.
Sen verdiğin için sorun yok. Kocan kendi yeğenine verse büyük sorun

Ben post sahibi değilim. Parayı kimin istedigi önemli değil, kimin cebinden çıktığı önemli. Kadın çalışmasa eşinin abisine borç vermesini bırakın aç karnını doyuracak maaşı yok. Abi de bu aile gibi rahat yaşamak istiyorsa eşi de ise girip çalışacak tabi ki dilencilik yaparak nereye kadar idare edecekler? Kendi kendine idare etse ne diye evde oturuyor diye laf etsin yani kime ne. Siz dilenciye para veriyor musunuz yoksa elin kolun tutuyor gir bir işe çalış mi diyorsunuz? Ne münasebet ya bi de çalışmayan kişilere mi bacak bu kadın?
Ay cevap bile vermeyeceğim ne saçma bir insan o. Teşekkür ederim benim yerime açıklama yaptığınız için ama anlayacağını sanmıyorum onun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X