• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Abisi ve Para Konuları

Eşimin ailesine çöp bile aldırmayan biriyim hiç sevmem onları ama sağlık durumunda asla ses etmezdim. Abisi isterse hiç vermesin ,ben müsade ederdim tamamını bile verse ,sonuç olarak annesi o da evladı yapmazsa kendi içi rahat etmez

Özele gidecek parası olmayan birinin özelde ameliyat olmak istemesi şımarıklık. Ben odemezdim. Yani halimiz vaktimiz yerinde ama annemin babamın ya da benim özelde ameliyat olmuslugumuz yoktur. Polip dediniz, aynı ameliyatı annem de devlette olsu misler gibi. Ben gerçekten anlayamıyorum bu insanları.
Gecen şehir hastanesinde kolonoskopi oldum. Herşey tertemizdi. Artık uyutularak yapılıyor. Eskisi gibi canlı canlı da değil. Eşim ameliyat olacaktı. Ağrısı coktu şehir hastanesini beklemedik. Biraz daha bakımsız ve eski tip devlet Hastanesi'nde oldu ameliyatını. Bir tık cerrah eski tip dikiş dikti gibi geldi bize emin değiliz. Biraz ondan memnun kalmadık. Onun dışında konfor olarak çok az farkı var. Gidip de bir gün kalacak hastanede 20-30 bin vermeye ne gerek var.
Daha önce özelde de endoskopi olmuştum. Şehir hastanesinde sadece daha uzun randevu bekledim. Aradaki tek fark oydu. Aciliyetim yoktu bekledim. Hatta bir kez de ben erteledim.
İstesem özelde de olurum ama sonuçta devlet hastanesi de bedava sayılmaz. Benim primlerim yatıyor oraya. Bana gereksiz geliyor. Hele durumum olmayacak. Hiç zahmet etmem. Acil durum olur, çocuk vs olur tamam da.
Hatta ben devletteki doktorlara daha çok güveniyorum. Hem daha çok vaka görüyorlar. Hem de para için gereksiz işlem yapmıyorlar.
İlk oglumda param olmamasına rağmen eksiye girip sürekli özele götürüyordum. İkinci oğlumda özel hastande paragöz bir doktor yüzünden kötü şeyler yaşadık. Ondan sonra hiç goturmedim özele. Yine tamamlayıcı sağlık sigortam olduğu dönemde kendimle ilgili de sıkıntılar yaşadım. Bir kaç gereksiz işlem oldu.
Devlet beklemek ve zaman zaman kötü muamele dışında daha iyi bence her açıdan.

Yok abisi yaptırmış olsaydı kesin derdi ben yaptırırım sen paran olunca bana ödersin diye ama bizimki demedi demez. Biz sanki parayı sokaktan topluyoruz. Şimdi de ayıp olmasın diye yarısını vermeyi teklif etti heralde gene başka bir şey çıksa nolacak acaba. Sorunun büyüğü benim eşim de ben farkındayım her şeye atlıyor bi dur bi düşün bi bana sor hesap kitap yap çok sıkıldım ya
Ya sizin paraya ihtiyacıniz yok mu sanki kimin olmaz bu ne bolluk. Ben yiyemedim al sen ye der gibi. Suc tabiiki eşinde, insan eşek olduktan sonra semer vurani cok olur. Kimse de acimiyor oh ne ala. Para eşinin isterse verir diyene katilmiyorum o parada senin de cocuklarinin da hakki var bireyselce sacabiliyorsak sen de git annene hediye falan al bari.

Evet çalışıyorum ama bu konuda bi desteğim olmadı. Aynen öyle kendini buna inandırmış ve me dersem diyeyim kafası değişmiyor. Ben o zaman yapabiliyordum yaptım abim yapamıyordu diyor şimdi de yarısını yapabiliyor diyor. Ben de şimdi de sıranın onda olduğunu onun yapması gerektiğini bundan sonra böyle bir durum olursa eşit olması gerektiğini savunuyorum o da kimde varsa o verir diyor ya da kimde ne kadar varsa o o kadar verir diyor
Her evin bir enayisi olur. Genelde bu enayi evin buyukleridir ama bazen değişiyor. Babamdan da biliyorum iflah olmazlar. Size tavsiyem kendi paranızı eve katmayin. Sizin ve evin maddi sorumluluğunuzu eşiniz alsın. Parayı yönetemedigi için fazla geldiğinde böyle dagitacaktir. O yüzden siz eve harcamak yerine paranızı biriktirin veya yatırım yapın. Ev araba gibi büyük şeylere bağlayın paranızı. Yoksa ilerde onların 3-4 evi olur çocukları rahat ederken sizin çocuğunuza bırakacağıniz bir ev anca olur.
Bizim öyle oldu. Ortak olan evin vergisinden herşeyine babam ilgilendi. Hep o ödedi. Amcam yıllarca ne kira ödemeden ne bir ekmek ödemeden bizde kalmış. Sonra ortak arsa alındı babam yarı parasını dedem yarı parasını kattı. Ama herkese eşit bölündü herşey. Sonra o arsa müteahhit e verildi. Herkes 3 ev verirken babam uğraştı etti 3 ev artı bir minik dükkan aldı muteahhiten. 3 erkek kardeş olduğu için birer daire düştü. Dükkanı da annem kavga dövüş babama alması gerektiğini söyledi. Hersekilde babamın hakkı fazlaydi zaten. Arsanın bile yarı parasi ondan çıkmış. Bu sorun oldu mesela. Şimdi en az mal varlığı babamın var. En küçük amca en zengini. Babam 15 yaşından beri çalışıyor. Annem hep çalıştı zaten.. biz sıcak yemek doğru düzgün yiyemedik annem çalıştığı icin.

Yani ozetle çocuğunun hakkına girmeyecek olsa kendisi ne yaparsa yapsın. Ama çocukların da hakki yenmiş oluyor. O yüzden ben ayrı birikim yapardım.

Benim maaşımdan yapılan bi ödeme yok kendi maaşından gönderiyor
Anladim onu da ben olsam bu ay aileme lazim oldu der eve maasimi koymam yerinde olsam. İhtiyaçları varmis de oldugu gibi gonder. Annen biriktirsin. Seninki bakalim bonkorluk yapacak parayi nerden bulur bi daha. Ya da iyi degilim der işten cikar otururum valla. Nasi bakiosa baksin.

Diyemezsiniz onlar sizin ne kadar ailede olsanız böyle bir konuda sizin onlara söz söyleme hakkınız yok. Konu kişinin öz ailesi ile ilgili,onları ilgilendiren bir konu. Kadınların eşlerini aklı ermeyen çocuk kendisinin de onların velisi gibi davranmaktan vazgeçmesi lazım. Eşleriniz yetişkin bir birey kendi anne baba ve kardeşi ile ilgili kararları kendi alabilir. Burada sizin söz söylemenizin normal olduğu tek kısım ortak aile bütçeniz, bu sorununda tek muhattabı eşiniz. Kaldı ki konu sahibinin eşi onun maaşına karıışmıyormuş ve evim giderlerini büyük ölçüde maddi olarak karşılıyormuş . Eşinin aklı fikri yok mu konu sahibinin eşinin ailesine söyleyeceklerini ailesine söylemiyor ise tercih etmediği için söylemiyor dur. Burada eşini kook ve kararlarını yok sayarak onun ailesi ile onun kazandığı paranın kavgasını etmek o evliliğin dibine dinamit koymaktır. Çok sağlam boşanma nedenidir. Kaldı ki konu sahibinden çıkan bir para yok. Eşinin kendi parası ve evine de geçindiriyorsa, eşinin gelirine göz çıkmıyorsa onun parasının ona rağmen kavgasını etmek çok itici. Burada akıllı bir eş sorununu eşi ile çözer eşinin kararı buysa ya saygı duyar yoluna bakar ya da böyle bir evliliği kabul etmiyorsa mahkeme orada gider boşanır. Evlilik bir hayat arkadaşlığı ve ortaklığıdır ancak evlenmek demek kendi emeği, kendi hayatı ve kendi aile ilişkileri ile ilgili birbirinin hayatında tahakküm kurmak da değildir. Burada karısının parasına göz diken her harcamasına laf eden, ailesine aldığı hediyeye bile kızan erkeklere nasıl kızıyorsak erkek eğer evindeki ihtiyaçları karısı çalışmasına rağmen büyük ölçüde tek başına karşıladığı halde karısının onun parası ile ilgili ailesine yaptığı yardıma erkeği yok sayarak ailesi ile kavga konusu eden kadına da öyle kızarım. Bakın anne keyfi olarak özele gitmiş olabilir, kardeş kötü niyetli olabilir ancak bu konu sahibinin eşinin konusu karısının değil. Eşler birbirlerinin aile ilişkilerine ancak kendi hayatlarında onların emeği ve hayatından bir eksilme olursa söz söyleme hakkına sahip. Bunu söyleyeceği tek kişide eşi, eşinin hareketini doğru bulmuyorsa, tavrını sadece eşine yapabilir ve eşinin kararlarını doğru bulmuyor ise eşi tavrında ısrarcı ise evliliğin geleceği hakkında oturup karar verebilir ama gidip milletle para kavgası edemez. Bu kişinin hem değerini düşürür hemde haksız konuma getirir hemde kocasını yok saydığı ve mahçup ettiği için boşanma nedenidir
Gene cok guzel yazmışsın :) ama ben Türk aile toplum yapısının bu kadar cool bi karakteri hak ettigini düşünmüyorum. Bunlara bunlari silkeleyen bi gelin yaraşır.

Ben asgari ücret alıyorum kardeşim 10.000 dolar.
bu durumda parayı kim verecek.
Eşit verecek. O bu parayı kazaniyorsa kendi keyfine harcayacak. Bu seviyeye gelmek için çalışmış cabalamis.
Gönlünden kopar verir eyvallah da sürekli çok kazanıyor diye herşeyi ondan beklediğinizde onun çok kazanmasının anlamı olmuyor. Öyle öyle para da tükenen birşey çünkü.
Arkadaşımdan biliyorum bekar ve maaşı iyi diye herkes ondan beklenti icinde. Hayır da diyemiyor. Nerdeyse ucu ucuna yetiştiriyor maaşını. Hiç birikim yapamıyor. Kaç yıldır çalışıyor bir ev peşinatı bile biriktiremedi.
Akrabaları biletlerini bile ona aldırıyor.

Bırakamıyorum işte eşimin enayi yerine konulmasına dayanamıyorum kendi bunu farkedemiyor ve beni fesat olmakla suçluyor ancak kazık yerse akıllanır
Sana fesat dediyse artik dök icindekileri komple gitsin. Eziklik psikolojisi eşininki. Kucukken abi el üstünde tutulmus muhtemelen hep, seninki de para verirsem sevilirim iyi evlat olurum sanıyor.

Ama maaşını da ayirdiysan cok da yakip yikmaya gerek kalmamış demektir. Maasini cek elden annene falan ver biriktirsin senin adina ilerde bi hak iddia edemesin.

Eşinizin emeği, onun annesi. Bugün boşansanız yarın yabancısınız. Ama o hep annesi. O ailesine siz kendi evinize baksanız yerden göğe kadar haklıydınız. Ama adam kendi parasından harcıyor.
ayda yüz binler kazanmadığı sürece kendi parasından harcıyor olayına katılmıyorum ben
evlilikte o iş öyle olmuyor
her ne kadar maaşlar ayrı bile olsa eşler arasında, o evin bi dünya masrafı, sorumluluğu var
mutlaka bi noktada eşlerin harcamaları birbirini etkiliyor
75 bin lira bu karı koca için çerez parası olsaydı şak diye çıkarıp vermesinden konu sahibi rahatsız olmazdı
çok yüksek rakamların girmediği bir evde ben maaşımı istediğime yediririm sen karışamazsın mantığı doğru değil
kadın erkek farketmez

ayda yüz binler kazanmadığı sürece kendi parasından harcıyor olayına katılmıyorum ben
evlilikte o iş öyle olmuyor
her ne kadar maaşlar ayrı bile olsa eşler arasında, o evin bi dünya masrafı, sorumluluğu var
mutlaka bi noktada eşlerin harcamaları birbirini etkiliyor
75 bin lira bu karı koca için çerez parası olsaydı şak diye çıkarıp vermesinden konu sahibi rahatsız olmazdı
çok yüksek rakamların girmediği bir evde ben maaşımı istediğime yediririm sen karışamazsın mantığı doğru değil
kadın erkek farketmez
Konu sahibi kendi parasını ayırdığını söyledi. Yoksa en baştan özele gitmesinin gereksiz olduğunu yazdım. Devlette olunabilecek ameliyatı özelde yaptırmak lüks bence. Ama konu sahibi de özele gidiyormuş. Parasını da ayırmış zaten. Adam hepsine yetebilir durumdayken karışılmamalı.

Ya sizin paraya ihtiyacıniz yok mu sanki kimin olmaz bu ne bolluk. Ben yiyemedim al sen ye der gibi. Suc tabiiki eşinde, insan eşek olduktan sonra semer vurani cok olur. Kimse de acimiyor oh ne ala. Para eşinin isterse verir diyene katilmiyorum o parada senin de cocuklarinin da hakki var bireyselce sacabiliyorsak sen de git annene hediye falan al bari.
Hediye ile bu durum bir mi sizce. Yarın konu sahibinin ailesinde bir durum olsa nasıl olacak sizce

Son düzenleme:
Çok özel olmazsa eşinizin anne ve babası pasaportu ne için çıkarttılar? Elde avuçta yokken umreye gidecekler hissi aldım. 🙄

Son düzenleme:
Anladim onu da ben olsam bu ay aileme lazim oldu der eve maasimi koymam yerinde olsam. İhtiyaçları varmis de oldugu gibi gonder. Annen biriktirsin. Seninki bakalim bonkorluk yapacak parayi nerden bulur bi daha. Ya da iyi degilim der işten cikar otururum valla. Nasi bakiosa baksin.
Gerçekten öyle. Karısı çalışmasaydı bu kadar har vurup harman savurabilir miydi acaba? Çocuk olur ya da çok acil, tehlikeli bir ameliyat olur anlarım ama benim evimin bütçesini her seferinde bu kadar har vurup harman savuramaz. Adamın kendi parası vs diyenleri anlayamıyorum ya biz evli değil miyiz? Kocamla aynı maaşı alıyorum ama evin tüm giderlerini birlikte ödüyoruz. Faturalar onda kira bende vs. Nasıl kendi parası oluyor herkesin ben anlayamadım. Ev arkadaşı mıyız? Bu evin tek enayisi konu sahibinin eşi mi? Her iki kardeşin evine de 2 maaş giriyor. Neden sadece bu kardeş para veriyor?

Bence de konu eşimin haksızlık yapıldığını anlamaması ya da buna inanmaması.

Tercih etmediği için değil kötü evlat olmak istemediği için söylemiyor bence.
Tamam kendi parası,evini de geçindiriyor ama bana sormadan böyle büyük paraları kendi parasından bile olsa vermesi ne kadar doğru?? Benim emeğimden değil ama eşimin emeğinden eksilme oluyor evet, sonuçta biz ortak geleceğimiz ve çocuğumuz için bi şeyler yapıyoruz o benim maaşıma karışmaz ama bende gidip gereksiz harcamalar yapmam. Ben tavrımı eşime yapıyorum zaten ama o anlamamakta ısrarcı o zaman geriye şu kalıyor ailesiyle bu konuyu konuşup haksızlık yapıldığının farkında olmalarını sağlamak gerekiyor
Doğru kusura bakmayın. Onun emeği onun hayatı onun kararı. Evinin ihtiyaçlarını karşılıyor ise bitmiştir. Siz o konuşmayı yaptığınızda birde boşanma dilekçesi hazırlayın o zaman. Zira işler öyle büyür ve bir avukat olarak söylüyorum hukuken haksızsınız. Eğer eş evinin ihtiyaçlarını karşılıyor ise gidip onun ailesine onun parasını ona rağmen kavga konusu edemezsiniz. Şimdiden sizi uyarayım. Burada hukukun tanıdığı kıstas adam evini geçindiriyor mu geçindiriyor ise bitti. Kaldı ki ev falan aldığınıza göre eşiniz öyle savurgan bir tip de değil. Bu yola girerseniz sonra çok üzülürsünüz. Zira kanunen kişi eğer anne baba yanında onların yardımı ile bütümüş ise ve maddi durumu iyi ise anne baba ihtiyaç sahibi ise nafaka vermek zorunda bunu biliyor musunuz? Dediğim gibi madem eşinizin kararını yanlış buluyorsunuz ve size rağmen bunda ısrarcı gardınızı ona göre alacaksınız. Ancak eşinizin ailesi ile yüz göz olarak hem eşinizin gözünde geri dönülmez şekilde küçük düşmeye, hem ilerde olası bir boşanma halinde haksız ve suçlu konumda olmaya hemde sosyal ortamda kavgacı ve paragöz ve kötü kalpli damgası yemeye ne gerek var.

Gene cok guzel yazmışsın :) ama ben Türk aile toplum yapısının bu kadar cool bi karakteri hak ettigini düşünmüyorum. Bunlara bunlari silkeleyen bi gelin yaraşır.
O gelinler öyle yaptığında adamda onu boşamaya kalktığında o kadar mağdur oluyorlar ki? Bakın bunun cool olmakla ilgisi yok hukuken olması gereken bu şekilde. Eşinizin ailesi ile eşiniz evin giderlerini karşılamasına rağmen, üstelik eşiniz sizin paranıza karışmazken eşinizin parasının kavgasını ederseniz bu eşiniz için çok temiz boşanma nedeni olduğu gibi sizin boşanmaya bağlı haklarınızı almanıza engel olan mahkemede çok sağlam kusur nedenidir. Siz konu sahibi o kavgayı ettiğinde olay çözülecek mi sanıyorsunuz.? Olacağı söyleyeyim., kadın eşinin gözünden gönlünden düşecek, adam kendini hem ailesine mahçup hemde eşi tarafından yok sayılmış hissettiği için daha fazla o tarafa verici olacak ve olaylar büyür ve boşanmaya giderse kadına bu yaptığı kusur olarak yazılacak.

O zaman maaş ayırma zamanın gelmiş. Anladığım kadarıyla siz 2 kardeş ve 2 gelinsiniz. Diğer kardeş ve gelinin maaşları yüksek olmasına rağmen anne babanın ihtiyaçlarını size yıkıyorlar. O zaman sen de masraf çıkar paran olmasın eşin de istediği gibi ödesin.
Adam evi geçindiriyor konu sahibinin parasına karışmıyormuş zaten.

Doğru kusura bakmayın. Onun emeği onun hayatı onun kararı. Evinin ihtiyaçlarını karşılıyor ise bitmiştir. Siz o konuşmayı yaptığınızda birde boşanma dilekçesi hazırlayın o zaman. Zira işler öyle büyür ve bir avukat olarak söylüyorum hukuken haksızsınız. Eğer eş evinin ihtiyaçlarını karşılıyor ise gidip onun ailesine onun parasını ona rağmen kavga konusu edemezsiniz. Şimdiden sizi uyarayım. Burada hukukun tanıdığı kıstas adam evini geçindiriyor mu geçindiriyor ise bitti. Kaldı ki ev falan aldığınıza göre eşiniz öyle savurgan bir tip de değil. Bu yola girerseniz sonra çok üzülürsünüz. Zira kanunen kişi eğer anne baba yanında onların yardımı ile bütümüş ise ve maddi durumu iyi ise anne baba ihtiyaç sahibi ise nafaka vermek zorunda bunu biliyor musunuz? Dediğim gibi madem eşinizin kararını yanlış buluyorsunuz ve size rağmen bunda ısrarcı gardınızı ona göre alacaksınız. Ancak eşinizin ailesi ile yüz göz olarak hem eşinizin gözünde geri dönülmez şekilde küçük düşmeye, hem ilerde olası bir boşanma halinde haksız ve suçlu konumda olmaya hemde sosyal ortamda kavgacı ve paragöz ve kötü kalpli damgası yemeye ne gerek var.
Demek istediğinizi çok iyi anlıyorum ama siz de beni anlayın. Bakın eşim evine bakıyor evet tamam öyle süper lüks bi hayatımız yok ama çok şükür bi eksiğimiz yok. Evimize tadilat yaptırmak istiyoruz bunun için para biriktiriyoruz sonra böyle dış etkenler çıkınca bizi geriye atıyor.
Ayrıca ben vermesin demiyorum geçen sefer biz tamamını verdik bu sefer bizden yarısının istenmesi bile yanlış ve bence ayıp. Eşim abisinin parası olmadığına kendini inandırmış vaziyette. Evini geçindiriyor olabilir,ama biz de parayı ağaçtan toplamıyoruz. Ailesine söylersem çok büyük olaylar çıkabilir farkındayım ama bu haksızlığa ve eşitsizliğe nasıl engel olucam bilemiyorum

O gelinler öyle yaptığında adamda onu boşamaya kalktığında o kadar mağdur oluyorlar ki? Bakın bunun cool olmakla ilgisi yok hukuken olması gereken bu şekilde. Eşinizin ailesi ile eşiniz evin giderlerini karşılamasına rağmen, üstelik eşiniz sizin paranıza karışmazken eşinizin parasının kavgasını ederseniz bu eşiniz için çok temiz boşanma nedeni olduğu gibi sizin boşanmaya bağlı haklarınızı almanıza engel olan mahkemede çok sağlam kusur nedenidir. Siz konu sahibi o kavgayı ettiğinde olay çözülecek mi sanıyorsunuz.? Olacağı söyleyeyim., kadın eşinin gözünden gönlünden düşecek, adam kendini hem ailesine mahçup hemde eşi tarafından yok sayılmış hissettiği için daha fazla o tarafa verici olacak ve olaylar büyür ve boşanmaya giderse kadına bu yaptığı kusur olarak yazılacak.
Peki ne yapmalıyım akıl verin :)

Back