Eşimin Abisi

Kendisi konuştu. Hem parasının olmadığını hem de benim sorun çıkardığımı söyledi ama bişey değişmedi. Sen konuşursan belki istemez dedi. Zamanında abisi okurken ona çok destek olmuş. Şimdi de durumu kötü diye hem acıyormuş hem mahcup oluyormuş
Yani kardesının huzurunun kaçtığını bile bile devam edıyorsa bu artık sizlik bi konu değil … eşiniz oturup dıyecek ki —- abim benım evımın huzurunun kaçıyor olmasından zerre endişe duymuyor bende onun parasal sıkıntılarını kendıme endişe etmemeliyim—-demeli

Yani kardesının huzurunun kaçtığını bile bile devam edıyorsa bu artık sizlik bi konu değil … eşiniz oturup dıyecek ki —- abim benım evımın huzurunun kaçıyor olmasından zerre endişe duymuyor bende onun parasal sıkıntılarını kendıme endişe etmemeliyim—-demeli
Bunu söyledim. Asla abisinin huzur kaçırmaya çalıştığına inanmıyor😂😂

E siz gereken herseyı yapmışsınız o zaman . Bundan sonrası kocayı cezalandırmak :) sen verirsen ben vermem modu 🤣🤣🤣 oda olmazsa artık boşanacak değilsiniz öyle sürüp gidecek hayat
Evet ben her şeyi yaptım heeer şeyi. Dün öyle delirmişim ki bugün sesim çıkmıyor kısılmış. Her hafta düzenli hesaplarını kontrol edicem güvenene kadar. İşine gelirse. Muhattap olmak istemiyorum ama kafam atarsa kaynanamı arıcam. Ama daha büyük kavga etmek istemiyorum.

Evet ben her şeyi yaptım heeer şeyi. Dün öyle delirmişim ki bugün sesim çıkmıyor kısılmış. Her hafta düzenli hesaplarını kontrol edicem güvenene kadar. İşine gelirse. Muhattap olmak istemiyorum ama kafam atarsa kaynanamı arıcam. Ama daha büyük kavga etmek istemiyorum.
Hayırlısı olsun hakkınızda

Merhabalar,
Yine bir eş ailesi konusuyla buraya geldim. Asla vazgeçmiyorlar, asla peşimizi bırakmıyorlar. Artık yıldım ve dayanacak gücüm kalmadı gibi hissediyorum. Öncelikle asla mantıklı hareket edebilecek durumda değilim ve abisi kadar eşim de suçlu farkındayım. Sizden akıl almaya geldim.
Eski konularımı belki hatırlayanlar olur ama kısaca bahsetmek gerekirse eşimin ailesi bize hiçbir şekilde maddi manevi destek olmadı. Maddiyatı geçtim düğün dönemi nasılsınız bile demediler. O yüzden onlarla aramda çok büyük bir mesafe var. Birbirimize asla kötü konuşmadık, görüştüğümüzde saygısızlık etmeyiz ama görüşme sıklığımız çok az. Eşimin abisi eşimden sürekli araba ister. Şirkete ait araç olmasına rağmen. Kaynım evli bir çocuğu var ve kayınvalidemlerle birlikte yaşıyor. Kendisi bitcoin vb kumarımsı olaylardan büyük paralar kaybetmiş. Yanlış hatırlamıyorsam 500 bin gibi bir borcu vardı daha geçen sene. Eltim çalışmıyor evde çocuk bakıyor. Kayınpederim köyde yaşıyor. Eşimin abisi ve annesi çalışıyor, ev kira değil ve abisi fatura vs ödemiyor. Ama eşimden zırt pırt borç para istiyor. Borç dediysem yüklü miktarlar değil 1000-1500 lira gibi paralar ve söylediği tarihte parayı gönderiyor. Eşimle araba meselesinden dolayı çok tartıştığımız için bana abisinin para istediğini söylemiyor. Ben kendim 2 kez mesajlarını gördüm ordan biliyorum. Evet farkındayım mesaj okumamalıyım ama abisiyle olan konuşmalarına bakmak zorunda hissediyorum kendimi çünkü abisinin sürekli para istediğini düşünüyorum. Ki abisi balayındayken bizden para istedi tarla için bu sene de para istediler. Gönderdik. Eşim mesajlarını okuyup borç gönderdiğini bildiğimi bilmiyor. Evet aile arasında bu paraların lafı olmaz üstelik adam geri de ödüyor ama bana söylememesi ve anladığım kadarıyla bu olayın sıklıkla tekrarlanması benim sinirlerimi bozdu. İki gündür belli etmiyorum ama canım çok sıkkın. Hatta kayınvalidemi arayıp söylemeyi düşündüm ama bunun saçma olacağının farkındayım.
Gerçekten kendimden utanıyorum artık bu tarz şeylerle uğraşmak zorunda kaldığım için. Bu arada ben de çalışıyorum ve eşimden daha çok kazanıyorum. Ama eltim evde oturduğu halde sürekli onlara borç veriyoruz. Benim ne yapmam lazım? Adam zaten ödüyor geri diyip susup oturmalı ve bildiğimi belli etmemeli miyim? Yoksa açık açık söylemeli miyim eşime? Ama bu sefer de sen benim mesajlarımı mı okuyosun diye kızabilir ve sonrasında belki de mesaj silmeye başlar bilmiyorum. Kafam çok karışık. Abisi evet arsız ama benim eşim de safoz ve o vermese abisi isteyemez farkındayım. Sadece abiyi suçlamıyorum. Benden gizleyen ve evin rızkını veren eşim. Henüz çocuğum yok ve bu arsızlar yüzünden çocuk fikrinden de soğudum. Bu arada 1 buçuk yıllık evliyiz. Fikirlerinizi bekliyorum ☺️
Geri ödüyorsa sıkıntı yok bence ama senden saklamaması gerekiyor sen kızdığın için saklıyo olabilir ben 3 yılllık evliyim eşimde abisinden istiyor abisi bekar ama bizim borcumuz olduğu için kredilere yatırıyoruz elimizde avucumuzda kalmıyo maaşı alınca atıyoruz ben kimseye söyleme bu sefer kötü olan sen olursun kimseye güvenme

Şu an ödemelerimiz fazla. Eşim maaşıyla ödemeleri hallediyor. Evin kirası, mutfak masrafları vs bende. Evi ben geçindiriyorum yani evi aksatması gibi bir durum söz konusu değil. Ben çalışmasam bu borçları verebilir miydi acaba? Bana saygısızlık yapılmış gibi hissediyorum
Ya pardon siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Kıytırık bir marketten ıvır zıvır alsan 1000-1500 tutuyor.
Sanki maaşının yarısını hibe ediyot gibi konuşuyorsunuz.
Allah sizin elinize düşürmesin çok yanlış davranıyorsunuz.
Parayı sürekli verir geri gelmez vs bunlar ayrı bir konu. Kendi içlerinde yaptıkları geri dönüşümlü ve ufak meblağlar. Çok abartıyorsunuz çok.

Ya pardon siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Kıytırık bir marketten ıvır zıvır alsan 1000-1500 tutuyor.
Parayı sürekli verir geri gelmez vs bunlar ayrı bir konu. Kendi içlerinde yaptıkları geri dönüşümlü ve ufak meblağlar. Çok abartıyorsunuz çok.
Zorunda mıyım? Kendi içinde abisine destek olup duracaksa evlenmeseydi. Ben abisine harçlık göndermek için evlenmedim. Kimseden bi beklentim yok kimse de benden beklemesin. Ben işten çıkarım dediğimde korkudan gözleri doluyor. Ben çıkayım da versin borç bakalım.

Yani bir de abisi konu sahibinin esine okurken destek olmuş sırf bu sebepten bile göz yumulacak bir durum
Bilmiyorum ben mi böyleyim yapılan iyiliği yıllar geçse de unutmam ve mutlaka karşılığını vermek isterim
Alınan paralar geri geliyorsa burda olay abiden çok eşin suçu neden derseniz abi üzerine düşeni yapıp geri ödüyor ama eşi yapması gerekeni yapmıyor yani karısına şeffaf olmuyor
Bende eşimden habersiz bazen arkadaşım daraldiginda ona para atarım o da bana geri atar bu bizim bütçemizi de batırmaz yani konu sahibinin anlattigiyla aynı durum bilemedim insan geri alacağını bildikten sonra 3 de verir 5 de verir

Yani bir de abisi konu sahibinin esine okurken destek olmuş sırf bu sebepten bile göz yumulacak bir durum
Bilmiyorum ben mi böyleyim yapılan iyiliği yıllar geçse de unutmam ve mutlaka karşılığını vermek isterim
Alınan paralar geri geliyorsa burda olay abiden çok eşin suçu neden derseniz abi üzerine düşeni yapıp geri ödüyor ama eşi yapması gerekeni yapmıyor yani karısına şeffaf olmuyor
Bende eşimden habersiz bazen arkadaşım daraldiginda ona para atarım o da bana geri atar bu bizim bütçemizi de batırmaz yani konu sahibinin anlattigiyla aynı durum bilemedim insan geri alacağını bildikten sonra 3 de verir 5 de verir
Evet empati yapınca ben de böyle düşünüyorum ama sonra abisinin hayat şartları ve isteme sebepleri göz önüne alınınca kendimi enayi gibi hissediyorum. Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Hastalık vs gibi durumlarda ondan önce ben gidip veririm parayı zaten. Ama durum farklı. Mesela maça gitmek için para istemesi, misafr gelicek pasta alıcam diye para istemesi normal mi? Madem pasta parasına muhtaçsın karın da çalışsın. Biz keyfimizden çalışmıyoruz. Üstelik bizim kavga ettiğimizi bildiği halde istemeye devam etmesi kötü niyetli geliyor.

Evet empati yapınca ben de böyle düşünüyorum ama sonra abisinin hayat şartları ve isteme sebepleri göz önüne alınınca kendimi enayi gibi hissediyorum. Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Hastalık vs gibi durumlarda ondan önce ben gidip veririm parayı zaten. Ama durum farklı. Mesela maça gitmek için para istemesi, misafr gelicek pasta alıcam diye para istemesi normal mi? Madem pasta parasına muhtaçsın karın da çalışsın. Biz keyfimizden çalışmıyoruz. Üstelik bizim kavga ettiğimizi bildiği halde istemeye devam etmesi kötü niyetli geliyor.
Kuzum bak ben 47 yaşına girmek üzereyim belki de evladim yaşındasınız
Evlilikte tepki verilecek olay var verilmeyecek olay var ve bu tepkiyi de iyi ayarlamak gerek
Siz şimdi ne yapmışsınız biliyor musunuz az tepki vereceğiniz yere çok tepki vermişsiniz bu defa ne oldu çok tepki verme kotanizdan harcadınız oysa o sınırlı
Nasil sınırlı biliyor musunuz bir süre sonra eşiniz yahu ben bu denli tepki alacak bir şey yapmadım ki aydınlanması yaşıyor ve sonra ne oluyor biliyor musunuz tepkilerinizi asla kaale almayan bir insana dönüşüyor ben bunu defalarca etrafımda gördüm yaşadım
Evet abisi maç için ya da eve gelen misafire pasta almak için para istemiş ama sonra da geri vermiş ben buna güler geçerim ya Gerçekten güler geçerim inanın bos yere evinize huzursuzluk yasatmissiniz çünkü adam geri veriyor bence Gerçekten sorun yok
Eşinizin sizden saklam kısmı sorun o da işte tartışma çıkacak diye yani bu da sizden kaynaklı oturun öz eleştiri yapın bakın evliliğin 23. Yılından bildiriyorum sözlerimi yabana atmayın bu konuyu kapatın azdan cok çıkacak olan size olacak değer mi

Kuzum bak ben 47 yaşına girmek üzereyim belki de evladim yaşındasınız
Evlilikte tepki verilecek olay var verilmeyecek olay var ve bu tepkiyi de iyi ayarlamak gerek
Siz şimdi ne yapmışsınız biliyor musunuz az tepki vereceğiniz yere çok tepki vermişsiniz bu defa ne oldu çok tepki verme kotanizdan harcadınız oysa o sınırlı
Nasil sınırlı biliyor musunuz bir süre sonra eşiniz yahu ben bu denli tepki alacak bir şey yapmadım ki aydınlanması yaşıyor ve sonra ne oluyor biliyor musunuz tepkilerinizi asla kaale almayan bir insana dönüşüyor ben bunu defalarca etrafımda gördüm yaşadım
Evet abisi maç için ya da eve gelen misafire pasta almak için para istemiş ama sonra da geri vermiş ben buna güler geçerim ya Gerçekten güler geçerim inanın bos yere evinize huzursuzluk yasatmissiniz çünkü adam geri veriyor bence Gerçekten sorun yok
Eşinizin sizden saklam kısmı sorun o da işte tartışma çıkacak diye yani bu da sizden kaynaklı oturun öz eleştiri yapın bakın evliliğin 23. Yılından bildiriyorum sözlerimi yabana atmayın bu konuyu kapatın azdan cok çıkacak olan size olacak değer mi
Yani kaynanamı arayıp olayı büyütmemeli miyim?

Sen de çalışma, kocan gecindirsin evi,o zaman veremez

Zorunda mıyım? Kendi içinde abisine destek olup duracaksa evlenmeseydi. Ben abisine harçlık göndermek için evlenmedim. Kimseden bi beklentim yok kimse de benden beklemesin. Ben işten çıkarım dediğimde korkudan gözleri doluyor. Ben çıkayım da versin borç bakalım.
İşten asla çıkma. Sen çıkmazsın da yazayım ben gene.😄 Ama evin geçimine destek olma. Erkeklerin parası az fazla olunca böyle nasıl harcayacağını şaşırıyorlar. Bırak zar zor döndürsün evi. Bir de eşin ev işlerinde aktif mi? Senin kadar yapar mı?

Bu konunun üstüne biz onlara gittik ve ben orda paramız yok diye resmen ağlandım aynı şekilde eşim de öyle ama abisi miktarı artırıp 10000 lira istedi. Neymiş çocuğuna kışlık alacakmış. Eşim vermedi. Sonrasında 1500 lira daha istedi. Neymiş maça gidecekmiş parası yokmuş. O zaman da vermedi. En son geçen hafta 1000 lira istedi o zaman verdi ve verdiğini bana söyledi. Ben de abisi geri ödediğinde "bu son olsun bir daha kimseye borç vermek istemiyorum, kimse bizi kredi kartı olarak kullanmasın, bu evde huzur istiyorsan borç vermeyeceksin, beni sürekli banka hesabı kontrol etmek zorunda bırakma, sen borç verdikçe senden soğuyorum huzurum yok" dedim. Tamam diye söz verdi.
Ve buna rağmen yaklaşık iki ay sonra utanmadan tekrar borç verdi, öyle mi?

O zaman son olsun dediniz, şimdi yine bu son olsun diyorsunuz. Şimdi cinnet de geçirmiş olsanız, “bu son olsun” diyerek tekrar bir çıkış/affediș/görmezden gelme yolu vermişsiniz adama. Bundan sonra ancak geçmiş olsun denir maalesef, çünkü bu son olmayacak. Hem ne münasebet ki siz kv ile muhatap olacaksınız?
Abinin isteklerini kesemezsiniz, istediğiniz kişiye telefon açın, istediğinizi söyleyin. Yüzsüz adam değişmez sonucta.

Ama eşiniz para vermeyi kesebilirdi mesela. Yine de “evde huzur kalmadı borç verdiğin için, senden soğuyorum, kendimi enayi gibi hissediyorum” gibi ağır laflara rağmen gitmiş yine vermiş. Demek ki evde huzur olmaması ya da sizin nasıl hissettiğiniz umurunda değil. Ondan soğumanız da umurunda değil. Umurunda olan abisi. Biliyorum üzgünsünüz zaten ama lütfen bazı gerçeklere gözünüzü kapatmayın, ileride daha çok üzülürsünüz.

İşten asla çıkma. Sen çıkmazsın da yazayım ben gene.😄 Ama evin geçimine destek olma. Erkeklerin parası az fazla olunca böyle nasıl harcayacağını şaşırıyorlar. Bırak zar zor döndürsün evi. Bir de eşin ev işlerinde aktif mi? Senin kadar yapar mı?
Eşim ev işlerinde benden daha aktiftir. Yemek, temizlik yapar. Misafir gelince ağırlar. Çocuk olsa eminim ona da yardımcı olur. Evin geçimine destek olmayacağım artık eskisi kadar zaten.

Ve buna rağmen yaklaşık iki ay sonra utanmadan tekrar borç verdi, öyle mi?

O zaman son olsun dediniz, şimdi yine bu son olsun diyorsunuz. Şimdi cinnet de geçirmiş olsanız, “bu son olsun” diyerek tekrar bir çıkış/affediș/görmezden gelme yolu vermişsiniz adama. Bundan sonra ancak geçmiş olsun denir maalesef, çünkü bu son olmayacak. Hem ne münasebet ki siz kv ile muhatap olacaksınız?
Abinin isteklerini kesemezsiniz, istediğiniz kişiye telefon açın, istediğinizi söyleyin. Yüzsüz adam değişmez sonucta.

Ama eşiniz para vermeyi kesebilirdi mesela. Yine de “evde huzur kalmadı borç verdiğin için, senden soğuyorum, kendimi enayi gibi hissediyorum” gibi ağır laflara rağmen gitmiş yine vermiş. Demek ki evde huzur olmaması ya da sizin nasıl hissettiğiniz umurunda değil. Ondan soğumanız da umurunda değil. Umurunda olan abisi. Biliyorum üzgünsünüz zaten ama lütfen bazı gerçeklere gözünüzü kapatmayın, ileride daha çok üzülürsünüz.
Boşanmamı mı tavsiye edersiniz

2000 lira icin cok abartmiyor musunuz? Bir de harclik vermiyor, adam geri oduyor. Bu kadar dramalik olay ne anlamadim. Cok buyuk meblag olsa anlarim. Ben sahsen 2000 yegenime harclik veriyorum, esime soylemiyorum bile. Bunun icin olay cikardigini dusunemiyorum. Sana mi sorucam derim. Bunun icin beni terkedecekse de gule gule derim.

Boşanmamı mı tavsiye edersiniz
Yok, öyle bir şey diyemem ama huzur bırakmayana huzur da vermezdim açıkçası. Madem siz çalışıyorsunuz diye bu kadar rahat, söylediklerinizin yaptirimi olsun, eşiniz ancak öyle öğrenir bence. Eve 10 harciyorsam 2 harcardım ki eksiye girecekse ev için girsin, abisi için değil. Sizin güveninizi suistimal ederse sonucunu görsün. Kendinize yogunlasin, kendinizi şımartın, kafanızı boşaltın biraz. Insallah her şey en kısa zamanda yoluna girer. 🙏☀️

X