• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Abisi ve Para Konuları

Bundan sonra yapmayacağım ne istiyorsam aldıracağım param yok derse kendi birikimimden alıp sonra ona gidip bende para yok bana para versene diyeceğim.
Bana para yetiştirmeye çalışsın bakalım nasıl oluyormuş. Olmayınca yok veremem der çünkü benimki ancak varsa asla demez yok diye

abi ilk ameliyattan bahsettiğinde birkaç ay sonra da olabilir demiş muhtemelen birkaç ay sonrasına ertelense
abinin elinde para olacağı için ilk ameliyata katkı yapabilecekti
konu sahibinin eşi de anne bi an önce ameliyatı olsun sıkıntısı bitsin diye düşünmüş gibime geliyor
Evet öyle oldu aslında bi sıkıntısı yoktu ama takmıştı kafasına yok çarpıntım oluyor yok şöyle yok böyle diye eşim de bende varken beklemesin olsun bitsin dedi abimi beklicem dedi

Kesinlikle sizinle aynı düşünüyorum. Bizde de benzer durum, eşimin kazancı kardeşinden çok daha iyi. Ama bu durum hep şuna dönüyor: herşeyi biz yapalım biz alalım biz ödeyelim. Arkadaş bizim durum iyiyse kendimize iyi, ben ne diye başkalarına sınırsızca kesenin ağzını açmaktansa kendi evladıma bi mal mülk bırakmayayım?
Aynen aynen cok dogru dedin. Bu adaletsizlik ana babalar yuzunden oluyor. Birinde varsa digerinde azsa elinde az olani cok kayiriyorlar. Calisilarak kazaniliyor her sey digerinin iyi kazanmasi suç sanki elinden al öbürüne ver niye digerinde yok cunku iyi de banane benle ayni zorluklardan mi gecti yan geldi yatti belki agustos böceği. Anlamakta zorlaniyorum bence adalet söyle bisey degil:

1000129032.png

Bu konu cok tartisma götürür ama ben anne babalarin eşitlikci olmasindan yanayim. Diger turlu adaleti saglayacam derken iyi olanin hakkini gasbediyorlar. Zaten iki kardesin biri fasfakir digeri multimilyoner olmuyor. Robin Hood görevi ustlenmelerine hic gerek yok o yüzden.

E var tabii. Örneğin diyelim aldatıldınız, 6 aydan sonra bu gerekçeyle dava açamıyorsunuz. Hukuk diyor ki siz kabul etmişsiniz. Yoksa zaten şeye dönerdi, 40 yıllık evli çift düşünün, adam evliliğin 3. Yılında kadını aldatmış. Sonra 2 çocukları olmuş. Çocuklar şimdi gelmiş 30 yaşına, kadın dese ki bu beni zaten aldatmıştı, üstüne soğuk su iç derler
o zaman başka gerekçeler bulması lazım verdiğim örnekleri yaşayan insanların
artık eşini sevmiyor olmak da hemen çat diye boşanmayı sağlamıyor, değil mi ?
sağlıyor olsa bunca insan neden senelerce boşanma davasıyla uğraşsın boşanamayan insan dolu

Gerçekten öyle. Karısı çalışmasaydı bu kadar har vurup harman savurabilir miydi acaba? Çocuk olur ya da çok acil, tehlikeli bir ameliyat olur anlarım ama benim evimin bütçesini her seferinde bu kadar har vurup harman savuramaz. Adamın kendi parası vs diyenleri anlayamıyorum ya biz evli değil miyiz? Kocamla aynı maaşı alıyorum ama evin tüm giderlerini birlikte ödüyoruz. Faturalar onda kira bende vs. Nasıl kendi parası oluyor herkesin ben anlayamadım. Ev arkadaşı mıyız? Bu evin tek enayisi konu sahibinin eşi mi? Her iki kardeşin evine de 2 maaş giriyor. Neden sadece bu kardeş para veriyor?
Aynen kadin zaten eltim iyi kazaniyor diyo sanane eltinin kazandigindan diyorlar. E onlara ne konusahibinin kazandigindan o zaman. Kadin kazanmasa kocasi 75bini tak diye cikarip nasil verecekti acaba. Ben anama veriyim o anasi tabi versin e bizim cocuklara kim ne verecek yarin ne olacagi belli mi cocuklarin gelecegi icin kenara niye atmiyoruz? Var ki veriyorum e varsa biriktir :)

Gerçekten öyle. Karısı çalışmasaydı bu kadar har vurup harman savurabilir miydi acaba? Çocuk olur ya da çok acil, tehlikeli bir ameliyat olur anlarım ama benim evimin bütçesini her seferinde bu kadar har vurup harman savuramaz. Adamın kendi parası vs diyenleri anlayamıyorum ya biz evli değil miyiz? Kocamla aynı maaşı alıyorum ama evin tüm giderlerini birlikte ödüyoruz. Faturalar onda kira bende vs. Nasıl kendi parası oluyor herkesin ben anlayamadım. Ev arkadaşı mıyız? Bu evin tek enayisi konu sahibinin eşi mi? Her iki kardeşin evine de 2 maaş giriyor. Neden sadece bu kardeş para veriyor?
Abi iki cift lafi hak ediyor bence. Tuhaf bi ozguvenleri var bi de sende varsa ver falan. Ulan insan biraz mahcup soyler hep sen veriyorsun ben bunu soyl le telafi ederim falan der. Arsizliklari ordan belli.

zoru mü bağışlamış? Hiçbir şey vermediler çocuklarına hiçbir şey yapmadılar. Bilmeden konuşuyorsunuz. Onların gideri var da bizim yok mu?
Kocanız annesinin karnından 23 yaşında iş gün sahibi olarak mı doğdu yoksa yetimhanede mi büyüdü ? Bakın çok yanlış bir bakış açınız var. Nasıl ki bir anne baba evladına bakmak zorunda ise evlat da ihtiyacı olan anne babasına yaşlığında imkanı varsa kendi emeği ile yardımcı olmak zorunda. Kanunen de vicdanen böyle. Lütfen eşinizin sizden öncede bir hayatı olduğunu ve ailesi olduğunu unutmayın. Üstelik eşiniz sizden esirgediği bir şeyi annesine yapıyor değil. Siz hastalandığınızda da özele gidiyorsanız eşiniz size bu imkanı sunuyor ise devleti tercih etmiyorsanız eşiniz annesine kendi kazancı bu imkanı sunabilir. Burada kıstas sizin emeğinizden yapmak istiyor mu istemiyor, sizin ihtiyaçlarınızı sizde para kazanmanıza rağmen karşılıyor mu evet, sizin paranızın hesabını yapıyor mu hayır bu halde bu kadar müdahaleci olup huzur bozmaya gerek yok.

Kesinlikle sizinle aynı düşünüyorum. Bizde de benzer durum, eşimin kazancı kardeşinden çok daha iyi. Ama bu durum hep şuna dönüyor: herşeyi biz yapalım biz alalım biz ödeyelim. Arkadaş bizim durum iyiyse kendimize iyi, ben ne diye başkalarına sınırsızca kesenin ağzını açmaktansa kendi evladıma bi mal mülk bırakmayayım?

Aynen aynen cok dogru dedin. Bu adaletsizlik ana babalar yuzunden oluyor. Birinde varsa digerinde azsa elinde az olani cok kayiriyorlar. Calisilarak kazaniliyor her sey digerinin iyi kazanmasi suç sanki elinden al öbürüne ver niye digerinde yok cunku iyi de banane benle ayni zorluklardan mi gecti yan geldi yatti belki agustos böceği. Anlamakta zorlaniyorum bence adalet söyle bisey degil:

Eki Görüntüle 3437901
Bu konu cok tartisma götürür ama ben anne babalarin eşitlikci olmasindan yanayim. Diger turlu adaleti saglayacam derken iyi olanin hakkini gasbediyorlar. Zaten iki kardesin biri fasfakir digeri multimilyoner olmuyor. Robin Hood görevi ustlenmelerine hic gerek yok o yüzden.
ikinize de %100 katılıyorum
maaşları ayırsalar bile o evlilik devam ettikçe, aynı evde yaşandıkça, hayat paylaşıldıkça, çoluk çocuk da varsa
eşlerin yaptıkları harcamalar birbirini etkiler
evini geçindiriyorsa karışma adamın parasına ne demek yani (biraz mantık??)
standartları yüksek tutmanın da bi sınırı yok sonuçta
iyi yaşamak herkesin hakkı

Ne boşanırım ne para saçtırırım demişsiniz de o kocaya bağlı. Herkes anasına gönlünden kopup verdiği parası için laf sokulmasına göz yummaz.
Ama burda mevzu anasına gönlünden para kopması değil. Anasına tabiki harcasın. İhtiyacı olduğunda destek olsun. Bu adam tek çocuk olsa bütün ameliyat paralarını tek başına karsilayacak zaten. Burda sorun kardeşiyle paylaşması gereken sorumluluğu tek başına üstlenmesi. Kardeşi arayıp deseki geçen sefer sen vermiştin bu seferde benim vermem lazım farkındayım ama imkanım yok, anca yarısını verebilirim, onu da anlarım. Ama aramış pişkin pişkin yarı yarıya bölelim diyor. E geçen sefer neden yarı yarıya bölmedik o zaman?

İlk ameliyatı parasında da ortak ödemeleri gerekiyordu. Fakat acaba şöyle mi düşündüler acaba; bizde kalıyor ihtiyaçlarını, normal zamanlarındaki masraflarını biz karşılıyoruz. Böyle düşündüm, benimki tahmin. Yine de mesele sağlık olunca para mevzusu biraz sıkıcı duruyor.

Kv abinin çocuklarına bakıyormuş
Karşılıklı bi ilişki var
Konu sahibinin evinde yaşıyolarmış
Sizin bahsettiğiniz durumdan çok veren bi kardeş var nasıl olsa diyip sürekli talep eden bir abi var konunun gidişatından anladığım
Ortada iyi niyet yok, abi tarafı birikim yaparken 75 bini kardeş vermişken sonra 45 bin için yine kardeşe başvuruyor abi.
Sevgi pıtırcığı bi aile ortamı yok anladığım karşı tarafta kv hep talep eden taraf, abide yükün çoğunu kardeşine atıyor, konu sahininin zoruna gidende bu

Ama sanırım Biaaaaa Biaaaaa 'nın uzun uzun anlattığı gibi bizim toplumumuzda bu konularda konuşmanın getireceği bir çözüm yok, farklı dil kullanıp eşe yaklaşmak gerekiyor

Ama burda mevzu anasına gönlünden para kopması değil. Anasına tabiki harcasın. İhtiyacı olduğunda destek olsun. Bu adam tek çocuk olsa bütün ameliyat paralarını tek başına karsilayacak zaten. Burda sorun kardeşiyle paylaşması gereken sorumluluğu tek başına üstlenmesi. Kardeşi arayıp deseki geçen sefer sen vermiştin bu seferde benim vermem lazım farkındayım ama imkanım yok, anca yarısını verebilirim, onu da anlarım. Ama aramış pişkin pişkin yarı yarıya bölelim diyor. E geçen sefer neden yarı yarıya bölmedik o zaman?
Cümle şu: ben şu kadar çıkartabiliyorum sen şu kadar çıkartabilir misin? Ya bu başka bir konuda olabilirdi kaç kardeşse o kadar bölüşülür. Ha biri işsiz olur anlarım da bizde öyle bir durumda yok. Kendisi demeliydi geçen sefer sen ödedin şimdi ben öderim diye bizimkine kalsa parası olsa ödermiş inanmıyorum ödemezdi pasaport parasının bile yarısını istedi çıkartıp 45 bin tl mi verecek?

Kv abinin çocuklarına bakıyormuş
Karşılıklı bi ilişki var
Konu sahibinin evinde yaşıyolarmış
Sizin bahsettiğiniz durumdan çok veren bi kardeş var nasıl olsa diyip sürekli talep eden bir abi var konunun gidişatından anladığım
Ortada iyi niyet yok, abi tarafı birikim yaparken 75 bini kardeş vermişken sonra 45 bin için yine kardeşe başvuruyor abi.
Sevgi pıtırcığı bi aile ortamı yok anladığım karşı tarafta kv hep talep eden taraf, abide yükün çoğunu kardeşine atıyor, konu sahininin zoruna gidende bu

Ama sanırım Biaaaaa Biaaaaa 'nın uzun uzun anlattığı gibi bizim toplumumuzda bu konularda konuşmanın getireceği bir çözüm yok, farklı dil kullanıp eşe yaklaşmak gerekiyor
Bu konunun bi çözümü olacağını sanmıyorum ya ben inatlaşmayı bırakıp kabul edicem ya abisiyle konuşucam sonuçlarını görücez ya eşim anlayacak ama 3üde çok zor ihtimaller bilmiyorum

ikinize de %100 katılıyorum
maaşları ayırsalar bile o evlilik devam ettikçe, aynı evde yaşandıkça, hayat paylaşıldıkça, çoluk çocuk da varsa
eşlerin yaptıkları harcamalar birbirini etkiler
evini geçindiriyorsa karışma adamın parasına ne demek yani (biraz mantık??)
standartları yüksek tutmanın da bi sınırı yok sonuçta
iyi yaşamak herkesin hakkı
Evini geçindiriyor ama bana sormadan yüksek ödemeler yapıyorsa karışırım ben bişey alırken ona soruyorum eğer ufak bi miktar değilse

Cümle şu: ben şu kadar çıkartabiliyorum sen şu kadar çıkartabilir misin? Ya bu başka bir konuda olabilirdi kaç kardeşse o kadar bölüşülür. Ha biri işsiz olur anlarım da bizde öyle bir durumda yok. Kendisi demeliydi geçen sefer sen ödedin şimdi ben öderim diye bizimkine kalsa parası olsa ödermiş inanmıyorum ödemezdi pasaport parasının bile yarısını istedi çıkartıp 45 bin tl mi verecek?
E hadi pasaport neyse de umre parasını kim veriyor?

Yokmuş parası geçen sefer bu sefer yarısı varmış eşime göre olmasa gene geçen seferki gibi yok bende hiç dermişş :)

Kocanız annesinin karnından 23 yaşında iş gün sahibi olarak mı doğdu yoksa yetimhanede mi büyüdü ? Bakın çok yanlış bir bakış açınız var. Nasıl ki bir anne baba evladına bakmak zorunda ise evlat da ihtiyacı olan anne babasına yaşlığında imkanı varsa kendi emeği ile yardımcı olmak zorunda. Kanunen de vicdanen böyle. Lütfen eşinizin sizden öncede bir hayatı olduğunu ve ailesi olduğunu unutmayın. Üstelik eşiniz sizden esirgediği bir şeyi annesine yapıyor değil. Siz hastalandığınızda da özele gidiyorsanız eşiniz size bu imkanı sunuyor ise devleti tercih etmiyorsanız eşiniz annesine kendi kazancı bu imkanı sunabilir. Burada kıstas sizin emeğinizden yapmak istiyor mu istemiyor, sizin ihtiyaçlarınızı sizde para kazanmanıza rağmen karşılıyor mu evet, sizin paranızın hesabını yapıyor mu hayır bu halde bu kadar müdahaleci olup huzur bozmaya gerek yok.
İhtiyacı olan annesine babasın bakmasın demiyorum neden beni anlamıyorsunuz? Ben birini eşim yaptı ötekini de abisinin yapması gerekirdi bunu teklif etmesi gerekirdi konuyu hiç bize getirmemesi gerekirdi diyorum

Abi iki cift lafi hak ediyor bence. Tuhaf bi ozguvenleri var bi de sende varsa ver falan. Ulan insan biraz mahcup soyler hep sen veriyorsun ben bunu soyl le telafi ederim falan der. Arsizliklari ordan belli.
Yok ya ne telafisi o özgüven eşimin iyi niyetinden ve hayırlı evlat olma çabasından kaynaklanıyor. Eşimin hayır demeyeceğini ya da bak ben sana veriyorum sen bana paran olursa ödersin demeyeceğini biliyor. Kendisi olsa bence kesin derdi bize paranız olunca ödersiniz diye

İhtiyacı olan annesine babasın bakmasın demiyorum neden beni anlamıyorsunuz? Ben birini eşim yaptı ötekini de abisinin yapması gerekirdi bunu teklif etmesi gerekirdi konuyu hiç bize getirmemesi gerekirdi diyorum
Yapmıyorsa ne olacak al şu hastane parasının yarısını, diğerini kardeşimden al yoksa başının çaresine bak mı desin? Eşitlik eşitlik diyorsunuz ya sizin evliliğinizde eşitlik yok ki zaten. Adam evi tek başına geçindiriyor sizden para almıyor üstelik size de annesine sağladığı imkanla olan özel hastane imkanını sağlıyor. Eşiniz madem eşitliğe meraklısın evin ve ortak giderlerin yarısını senin öde dese ne yapacaksınız? Ki kanunen diyebilir. Bu kadar sabit fikirli olmayın sizin gibi bir akrabamız yıllar önce aynı şeyi yaşadı, size verdiğim tavsiyelerin aynısını ona da verdim dinlemedi, kadın öğretmendi eşi doktor kendi annesinin kız kardeşlerinin gazına geldi gitti eşinin ailesi ile yüz göz oldu. Adam kavgalardan bıktı açtı davayı evini geçindirdiğini, eşinden para almadığını ve ihtiyaçlarını karşıladığını ispatladı eşinin ailesine yaptığı tartışmayı, kendisine yaptığı huzursuzluğu ispatladı boşandı. Kadın bir öğretmen maaşı kendi maaşının üçte biri iştirak nafakası ve bir çocuk ile kaldı bir başına . Adam iki sene geçmeden meslektaşı bekar bir doktor ile evlendi. Yeni karısı Üç kuruş yüzünden huzurunu bozmadı. Kaldı ki eşi kadar da kazanıyor, eşinin kızına bol bol kendi hediyeler alıyordu. O da doğurdu bir tanede mutlu mesut yaşıyorlar. En son eşinin ailesi ile sosyal medyadan resim falan atıyor demişlerdi. Akrabamıza gelince o kızını gazlayan annesi bile kocanı elinde tutamadın, rahatın beyde yoktu diye kıza laf soktu. Kendi kız kardeşi kendi yuvasını kurunca eşinin lafından çıkmadı, onunda psikolojisi bozuldu tedavi alıyordu en son. Kendi öz kızı bile babam ile kalmak istiyorum diye kazan kaldırdı. Üvey annesi ile arası iyiymiş, kadın kocanın kalbinin kızından geçtiğinin farkında hoş tutuyormuş, evde de psikolojisi bozuk bir anne var. Milletin gözünde de üç kuruş için yuvasını dağıtan kadın oldu. Yıllar sonra karşılaştık bir yerde tek dediği haklısın oldu. Meslek hayatımda da buna benzer o kadar çok örnek gördüm ki? Bakın hayatın hiç bir alanında mutlak eşitlik yoktur. Burada dediğim gibi elinizden ihtiyaçlarınızı talep edebilirsiniz, kendi paranızı birikim olarak biriktirebilir ya da ihtiyaçlarınız için kullanabilirsiniz ancak eşiniz evin ihtiyaçlarını tek başına karşılıyorken ve size sizden para talep etmeden o imkanları sağlıyorken aynı jesti annesine yaptı diye onun parasının kavgasını, onun kararlarını ve kişiliğini yok sayarak ailesi ile mevzu konusu edemezsiniz. Ederseniz sonuçları çok ağır olur ve sonra pişman olursunuz, siz kendi birikiminize kendi ihtiyaçlarınıza odaklanın. Onları güzellikle yaptırmaya çalışın. Anlık fevri hareketler geri dönülmez zararlara neden olur.

Siz böyle yazınca haksızım galiba diyorum sonra biri geliyor tabi ki eşit verecekler, tabii ki de harcadığı parasına karışacak diyor hooop gene başa dönüyoruz. Çünkü kendim de ikilemdeyim bir yandan hak verirken diğer yandan iyi niyetinin su istimal edilmesine ve haksızlık yapılmasına aşırı sinirleniyorum. Ben eşimle 15 yıldır tanışıyorum ve bildim bileli böyleydi. Bana dediği senin ailenin ihtiyacı olsa onlara da gönderirdim (tabi bende para olmasa demek istedi sanırım) Genel olarak elinde parası varsa insanları mutlu etmeyi sever. Bunlara tamamım zaten kötü şeyler değil bunlar. Ama abisinin yaptığının hala haksızlık olduğunu ve parası olduğunu düşünüyorum. Bu konunun buralara gelme sebebi eşimin kararları zaten ve bana danışmaması. Hadi her şeye tamam dedim bu adam böyle dedim inatlaşmaktan vazgeçtim e hep böyle mi devam edecek? Hep ben mi tamam dicem o hiç hayır diyemeyecek mi ya da benim fikrimi sormayacak mı?

Back