• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Abisi ve Para Konuları

siz kadınlar derken ? erkek misiniz ?
ben bir kadının başka bir kadına "siz kadınlar" diye bi cümle kurduğunu görmedim
Buradaki ahaliden bahsetmiştim. Ben kadınım ancak bir hukukçuyum. Evliliğin hayat arkadaşlığı olduğunu ancak evlenmenin karşındaki insanın tüm hayatı üzerinde tahakküm kurmak olmadığınında bilincinde bir insanım. Burada kadınların çoğu kocalarının hayat arkadaşı değil de velisi gibi davranıyor. Evlilik bir hukuken de bir ortaklıktır. Ancak her ortağın kendi yaşam alanı müstakil ailesi ile ilişkileri ayrıdır.

Ya sizin paraya ihtiyacıniz yok mu sanki kimin olmaz bu ne bolluk. Ben yiyemedim al sen ye der gibi. Suc tabiiki eşinde, insan eşek olduktan sonra semer vurani cok olur. Kimse de acimiyor oh ne ala. Para eşinin isterse verir diyene katilmiyorum o parada senin de cocuklarinin da hakki var bireyselce sacabiliyorsak sen de git annene hediye falan al bari.
Kesinlikle sizinle aynı düşünüyorum. Bizde de benzer durum, eşimin kazancı kardeşinden çok daha iyi. Ama bu durum hep şuna dönüyor: herşeyi biz yapalım biz alalım biz ödeyelim. Arkadaş bizim durum iyiyse kendimize iyi, ben ne diye başkalarına sınırsızca kesenin ağzını açmaktansa kendi evladıma bi mal mülk bırakmayayım?

Buradaki ahaliden bahsetmiştim. Ben kadınım ancak bir hukukçuyum. Evliliğin hayat arkadaşlığı olduğunu ancak evlenmenin karşındaki insanın tüm hayatı üzerinde tahakküm kurmak olmadığınında bilincinde bir insanım. Burada kadınların çoğu kocalarının hayat arkadaşı değil de velisi gibi davranıyor. Evlilik bir hukuken de bir ortaklıktır. Ancak her ortağın kendi yaşam alanı müstakil ailesi ile ilişkileri ayrıdır.
pekala
ama hayatın akışı daima kanunlarda kağıt üzerinde yazana göre ilerlemiyor
hukuk mecburen bazı kuralları baz alarak kararlar vermek zorunda
ama duygusal ilişkiler böyle ilerlemiyor ben aslında onu demeye çalışıyorum

mesela bişey var eğer bu bilgi yanlışsa lütfen düzeltilsin
çünkü ben hukukçu değilim gerçekten böyle bişey var demiyorum, var mı yok mu soruyorum
aldığım duyuma göre:
tamamen örnek veriyorum, kocanla 2 sene önce evliliği bitirme noktasına getirebilecek bi olay yaşadın, şiddet olabilir aldatma olabilir
kocan seni dövdü ya da aldattı, ciddi bişey oldu yani demek istediğim
sen de o dönem yaşadığın şeyi kanıtlama yoluna başvurmadın (mesela darp raporu) çünkü boşanmayı düşünmedin
adama bi şans verdin, konuyu kendi içimizde aşarız düzeliriz belki umuduyla evliliğe devam ettin
karı koca ilişkine de devam ettin ama duygusal olarak eskisi gibi değilsin, bunu da zaman içerisinde farkediyorsun
ve 2 senenin sonunda, o yaşadığın olayı aşamadığına karar verdin kendi içinde ve boşanmak istedin
ama kocan kesinlikle boşanmak istemiyor. anlaşmalı boşanma davası değil
şimdi benim aldığım duyuma göre, 2 sene önce yaşadığın bu olayı gerekçe gösteremezmişsin
haksız görülürmüşsün
çünkü hukukun bakış açısına göre, geçmişte sen bu olayı yaşamana rağmen hala evliliğe devam ettiğin için,
aynı evde yaşamaya devam ettiğin, üzerinden zaman da geçtiği için hakim seni "affettin, konuyu kapadın" olarak yorumluyormuş ve bu yüzden bunu bi gerekçe olarak kabul etmiyormuş
boşanma davalarında böyle bişey gerçekten var mı ?

konu sahibi özele gidiyor da 75 bin liralık ameliyat mı oluyor ?
adam hepsine yetebilir durumda değil işte sıkıntı orada
para içinde yüzen insanlar olsalar zaten kadın 75 bin lirayı dert etmezdi
ama konu sahibi şunu yazmış:

şu cümleyi kuran bi insana kocanın parasına karışmamalısın diyebilir miyiz sahiden ?
Kadın çalıştığı halde ev bütçesine katkı sağlamıyor. Adam iki evi birden geçindiriyor. Ben kendimi eşinin yerine de koyuyorum. Kocam kendi parasını kendine saklasa, ben evi geçindirsem, kalan paramdan da anneme yardım etsem buna laf ettirmem. Ben kazanıyorum o parayı, benim emeğim. Kaldı ki eşimi de geçindiriyorum. Konu sahibi de eşiyle kavga etse hiçbir kazanımı olmayacak. O para yine verilecek. Çünkü adam kazanıyor ve vermekten memnun. Konu sahibi bu konuda inatlaşırsa olan evliliğine olur.

pekala

çünkü ben hukukçu değilim gerçekten böyle bişey var demiyorum, var mı yok mu soruyorum
aldığım duyuma göre:
tamamen örnek veriyorum, kocanla 2 sene önce evliliği bitirme noktasına getirebilecek bi olay yaşadın, şiddet olabilir aldatma olabilir
sen de o dönem yaşadığın şeyi kanıtlama yoluna başvurmadın (mesela darp raporu) çünkü boşanmayı düşünmedin
adama bi şans verdin, konuyu kendi içimizde aşarız düzeliriz belki umuduyla evliliğe devam ettin
karı koca ilişkine de devam ettin ama duygusal olarak eskisi gibi değilsin
ve 2 senenin sonunda, o yaşadığın olayı aşamadığına karar verdin kendi içinde ve boşanmak istedin
şimdi benim aldığım duyuma göre, 2 sene önce yaşadığın bu olayı gerekçe gösteremezmişsin
haksız görüşürmüşsün
çünkü hukukun bakış açısına göre, geçmişte sen bu olayı yaşamana rağmen hala evliliğe devam ettiğin için,
aynı evde yaşamaya devam ettiğin, üzerinden zaman da geçtiği için hakim seni "affettin, konuyu kapadın" olarak yorumluyormuş ve bu yüzden bunu bi gerekçe olarak kabul etmiyormuş
Var ve gayet mantıklı da bir gerekçesi var. Bu süre hukuken öğrenmeden itibaren altı aydır.ne zaman öğrendiğini ve bu sürenin geçtiğini eşin ispatlamak zorunda Burada devlet sana der ki iyi düşün taşın, altı ayda devam edip etmeyeceğini anlamak için gayet makul bir süre. Ancak evlilik koz biriktirme yarışı değil. Bu süre olmasa eşler bu tip olayları hep koz ve tehdit unsuru olarak kullanıyor ve sağlıklı bir evlilik olmuyor. Bunun önüne geçmek için o süre. Zaten bir iki günde değil tam altı ayda gayette rahat karar verilir. Senin için boşanma nedeni ise boşanırsın değilse zaten devam edersin karşındaki yeni bir hata yaparsa ya da mesela yeniden aldatırsa o süre yeniden başlıyor zaten, ancak affetme olduktan sonra eğer eş de yeni bir hata yapmamış ise bir ömür onu zan altında bırakmak ne kadar doğru?

Eşiniz yetişkin bir birey kendi anne baba ve kardeşi ile ilgili kararları kendi alabilir dedinizya aslında eleştirdigim kısım burası. O kararların ceremesini kadın ve çocuklar çekiyor sonra. Ayrıca kavga yada rezilliğe gerek yok. Tepki vermesi yeterli. Mesela eltisine yada kaynına geçen ameliyatın parasını biz vermiştik bunuda siz ödersiniz diye düşündük ama imkanınız yok sanırım diyebilir. Yada kayınvalideye bu ara bizde epey sıkıştık ameliyat paralarının tamamı bize kaldıya epey zorladı bizi diyebilir. Laf sokmak, imalı konuşmak avamlık gibi geliyor ama tepkisizlikten yada tartışmaktan daha etkili. Evde kocayla tartışmak tek başına yeterli olmuyor maalesef. Ben hem kendi aileme hem eşimin ailesine bakıyorum, sözünü esirgemeyen gerekirse kavga çıkarıp ortalığı birbirine katmaktan çekinmeyen gelinlere kimse ağzını açamıyor. Nerde sessiz sedasız, saygılı insan varsa kafasına vurup ekmeğini elinden alıyorlar. Bosanmakta çözüm degil. İşlerine gelir kadının çocukları alıp baba evine gitmesi. Rahat rahat yerler oğullarının malını. Ne boşanırım ne kimseye para saçılmasına izin veririm. Ama yine söylüyorum en mantıklısı bu adamları borç içinde yaşatmak. Ellerinde para olunca kendilerini ağa sanıyorlar.
Ne boşanırım ne para saçtırırım demişsiniz de o kocaya bağlı. Herkes anasına gönlünden kopup verdiği parası için laf sokulmasına göz yummaz.

Kavga çıkartmak istemiyorum zaten sadece bu haksızlığı görsünler ve anlasınlar bir daha isterken 2 kere düşünsünler istiyorum. Kocam her şeylerine tamam deyince sorun yok ben ailemin hakkını savunurken sorun varsa bu kötülüktür
Siz abiye bu lafı söylediğinizde abiyle kavga çıkmayacak zaten, eşinizle çıkacak. Sayfalardır bir gıdım ilerlemediniz. Siz arayın abiye gerekeni söyleyin. Ama sonra eşinizle aranızda geçenleri de yazın. Eminim abiye de eşinize de aydınlanma gelecektir.

Vay be. Ana baba oğluna üzüm bağı bağışlamış da oğul bir salkım üzümü çok görmüş. Sizinki o hesap.
İyi kazanıyorlar diyip durmuşsunuz da belki de onların da kendilerine göre giderleri vardır.

Vay be. Ana baba oğluna üzüm bağı bağışlamış da oğul bir salkım üzümü çok görmüş. Sizinki o hesap.
İyi kazanıyorlar diyip durmuşsunuz da belki de onların da kendilerine göre giderleri vardır.
Üzüm mü bağışlamış? Hiçbir şey vermediler çocuklarına hiçbir şey yapmadılar. Bilmeden konuşuyorsunuz. Onların gideri var da bizim yok mu?

Siz abiye bu lafı söylediğinizde abiyle kavga çıkmayacak zaten, eşinizle çıkacak. Sayfalardır bir gıdım ilerlemediniz. Siz arayın abiye gerekeni söyleyin. Ama sonra eşinizle aranızda geçenleri de yazın. Eminim abiye de eşinize de aydınlanma gelecektir.
Eşime gelmez belki ama abisine gelebilir en azından arayıp para isterken 2 kere düşünür. İlerlenecek bir konu değil çünkü, burda bazı kişiler bana hak verirken bazıları beni haksız buluyor. Benim de kendi kendime içinde olduğum durum bu. Bi yandan eşime hak verirken bi yandan onu haksız buluyorum. Bu soruna çözüm bulmaya çalışıyorum ki tekrar aynı şeyleri yaşamayalım

Hafta içi abide çocuklara bakmak için haftasonu evinde(bizim evimiz ama farklı şehirde yaşadığımız için onlar oturuyor şuan)
İlk ameliyatı parasında da ortak ödemeleri gerekiyordu. Fakat acaba şöyle mi düşündüler acaba; bizde kalıyor ihtiyaçlarını, normal zamanlarındaki masraflarını biz karşılıyoruz. Böyle düşündüm, benimki tahmin. Yine de mesele sağlık olunca para mevzusu biraz sıkıcı duruyor.

Var ve gayet mantıklı da bir gerekçesi var. Bu süre hukuken öğrenmeden itibaren altı aydır.ne zaman öğrendiğini ve bu sürenin geçtiğini eşin ispatlamak zorunda Burada devlet sana der ki iyi düşün taşın, altı ayda devam edip etmeyeceğini anlamak için gayet makul bir süre. Ancak evlilik koz biriktirme yarışı değil. Bu süre olmasa eşler bu tip olayları hep koz ve tehdit unsuru olarak kullanıyor ve sağlıklı bir evlilik olmuyor. Bunun önüne geçmek için o süre. Zaten bir iki günde değil tam altı ayda gayette rahat karar verilir. Senin için boşanma nedeni ise boşanırsın değilse zaten devam edersin karşındaki yeni bir hata yaparsa ya da mesela yeniden aldatırsa o süre yeniden başlıyor zaten, ancak affetme olduktan sonra eğer eş de yeni bir hata yapmamış ise bir ömür onu zan altında bırakmak ne kadar doğru?
tekrar söylüyorum, hukuk kendi sisteminin ilerlemesi için bazı kurallar koymak zorunda
kendine göre bir süre koyabilir, kendine göre gerekçeleri olabilir
kabul ettiği ve etmediği şeylerin olması çok normal

ama öte yandan biz de insanız ve duygularımız var
6 ay hiç de ihanet, şiddet gibi yaraların onarılması için yeterli bir süre değil duygusal anlamda
bunu yaşayan insanlar bana hak verecektir
ve bu ülkede bu tarz şeyler yaşamasına rağmen çoluk çocuk için , kendi şartları uygun olmadığı için
o süre zarfında boşanamayan ama sonrasında boşanmayı düşünen bir sürü kadının olduğu ülkemizin bi gerçeği
ha duygular kişiye göre değiştiği için hukukun buna duygusal bakması zaten imkansız
ama şunu da yinelemek isterim ki hayat, kağıt üstünde yaşanmıyor
bu yüzden zaten hapiste olması gereken bir sürü sapık, katil, tecavüzcü, hayvan istismarcısı salıveriliyor ve aramızda geziniyor
yok iyi hal indirimi yok bilmem ne vs derken bi bakıyorsunuz bazen adam hapse girmeden sıyırıyor
ülkedeki adalet ortada, vatandaşın hukuka (konu ne olursa olsun) duyduğu güven ortada

her neyse verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

İlk ameliyatı parasında da ortak ödemeleri gerekiyordu. Fakat acaba şöyle mi düşündüler acaba; bizde kalıyor ihtiyaçlarını, normal zamanlarındaki masraflarını biz karşılıyoruz. Böyle düşündüm, benimki tahmin. Yine de mesele sağlık olunca para mevzusu biraz sıkıcı

İlk ameliyatta abisi arayıp şu kadar tutuyor bende şuan yok istersen bekleyip birkaç ay sonra yaptıralım dedi bizimki bende var hepsini veririm diyip atladı

Kadın çalıştığı halde ev bütçesine katkı sağlamıyor. Adam iki evi birden geçindiriyor. Ben kendimi eşinin yerine de koyuyorum. Kocam kendi parasını kendine saklasa, ben evi geçindirsem, kalan paramdan da anneme yardım etsem buna laf ettirmem. Ben kazanıyorum o parayı, benim emeğim. Kaldı ki eşimi de geçindiriyorum. Konu sahibi de eşiyle kavga etse hiçbir kazanımı olmayacak. O para yine verilecek. Çünkü adam kazanıyor ve vermekten memnun. Konu sahibi bu konuda inatlaşırsa olan evliliğine olur.
2 ev geçindirme gibi bi durum değil ama yüksek meblağları biz veriyoruz. Son söylediğiniz gibi durum eşim vermekten memnun abisinin parası olmadığına da kendini inandırmış. Ben haksızlık var diyorum o yok diyor kavga edip duruyoruz zaten şuanda da konuşmuyoruz

İlk ameliyatı parasında da ortak ödemeleri gerekiyordu. Fakat acaba şöyle mi düşündüler acaba; bizde kalıyor ihtiyaçlarını, normal zamanlarındaki masraflarını biz karşılıyoruz. Böyle düşündüm, benimki tahmin. Yine de mesele sağlık olunca para mevzusu biraz sıkıcı duruyor.
abi ilk ameliyattan bahsettiğinde birkaç ay sonra da olabilir demiş muhtemelen birkaç ay sonrasına ertelense
abinin elinde para olacağı için ilk ameliyata katkı yapabilecekti
konu sahibinin eşi de anne bi an önce ameliyatı olsun sıkıntısı bitsin diye düşünmüş gibime geliyor

Bakın ben elinize ses çıkarmayın demiyorum çıkarın ama ailesi ile ilgili konularda değil. Kendi istekleriniz, talepleriniz ve evladınızın geleceği ile ilgili konularda ısrarcı olun. Paranıza karışmıyor ise yatırımı oradan kendiniz ve evladınız için yapın. Parayı savurmayın ama evladınızdan ve kendinizden maddi konularda gereksiz fedakarlık yapmayın. Bakın ben boşanmak isteyenlere şunu soruyorum boşandığın zaman şu halinden daha huzurlu ve mutlu alacak mısın? Cevap evet ise birgün durmayın gemileri yakın ama sizin cevap madden de madende hayır diye bağırıyor. Konuşurken ama ailene şunu yaptın bize yapmıyorsun diye konuşmak yerine ben evladımızın geleceği için şunu yapmanı istiyorum diyin. Eşinizin abisini suçlamak yerine eğer onlar gelecekleri için sizden daha çok yatırım yapıyorsa ya da daha rahat yaşıyorsa örnek gösterin,birşeyi söylemenin kırk yolu var. Abin annesine para vermedi ama şunu aldı bak demek yerine abinler bak ne güzel gelecekleri için şu yatırımı yaptı onlar için sevindim keşke bizde biraz imkanları zorlasak da yapabilsek yarının ne getireceği belli değil, ailen bile zorlanıyor Allah'tan biz varız ilerde bizim ne olacağımız belli değil diye konuşun mesela. Suçlamadan ama senin aklın etmiyor gibi yaftalar yapıştırmadan da aynı şeyi söylemenin kırk yolu var. Erkekleri suçlayarak dediğinizi yaptıramazsınız.
Bundan sonra yapmayacağım ne istiyorsam aldıracağım param yok derse kendi birikimimden alıp sonra ona gidip bende para yok bana para versene diyeceğim.

pekala

aldığım duyuma göre:
karı koca ilişkine de devam ettin ama duygusal olarak eskisi gibi değilsin, bunu da zaman içerisinde farkediyorsun
haksız görülürmüşsün
E var tabii. Örneğin diyelim aldatıldınız, 6 aydan sonra bu gerekçeyle dava açamıyorsunuz. Hukuk diyor ki siz kabul etmişsiniz. Yoksa zaten şeye dönerdi, 40 yıllık evli çift düşünün, adam evliliğin 3. Yılında kadını aldatmış. Sonra 2 çocukları olmuş. Çocuklar şimdi gelmiş 30 yaşına, kadın dese ki bu beni zaten aldatmıştı, üstüne soğuk su iç derler

Back