Buradaki ahaliden bahsetmiştim. Ben kadınım ancak bir hukukçuyum. Evliliğin hayat arkadaşlığı olduğunu ancak evlenmenin karşındaki insanın tüm hayatı üzerinde tahakküm kurmak olmadığınında bilincinde bir insanım. Burada kadınların çoğu kocalarının hayat arkadaşı değil de velisi gibi davranıyor. Evlilik bir hukuken de bir ortaklıktır. Ancak her ortağın kendi yaşam alanı müstakil ailesi ile ilişkileri ayrıdır.
pekala
ama hayatın akışı daima kanunlarda kağıt üzerinde yazana göre ilerlemiyor
hukuk mecburen bazı kuralları baz alarak kararlar vermek zorunda
ama duygusal ilişkiler böyle ilerlemiyor ben aslında onu demeye çalışıyorum
mesela bişey var eğer bu bilgi yanlışsa lütfen düzeltilsin
çünkü ben hukukçu değilim gerçekten böyle bişey var demiyorum, var mı yok mu soruyorum
aldığım duyuma göre:
tamamen örnek veriyorum, kocanla 2 sene önce evliliği bitirme noktasına getirebilecek bi olay yaşadın, şiddet olabilir aldatma olabilir
kocan seni dövdü ya da aldattı, ciddi bişey oldu yani demek istediğim
sen de o dönem yaşadığın şeyi kanıtlama yoluna başvurmadın (mesela darp raporu) çünkü boşanmayı düşünmedin
adama bi şans verdin, konuyu kendi içimizde aşarız düzeliriz belki umuduyla evliliğe devam ettin
karı koca ilişkine de devam ettin ama duygusal olarak eskisi gibi değilsin, bunu da zaman içerisinde farkediyorsun
ve 2 senenin sonunda, o yaşadığın olayı aşamadığına karar verdin kendi içinde ve boşanmak istedin
ama kocan kesinlikle boşanmak istemiyor. anlaşmalı boşanma davası değil
şimdi benim aldığım duyuma göre, 2 sene önce yaşadığın bu olayı gerekçe gösteremezmişsin
haksız görülürmüşsün
çünkü hukukun bakış açısına göre, geçmişte sen bu olayı yaşamana rağmen hala evliliğe devam ettiğin için,
aynı evde yaşamaya devam ettiğin, üzerinden zaman da geçtiği için hakim seni "affettin, konuyu kapadın" olarak yorumluyormuş ve bu yüzden bunu bi gerekçe olarak kabul etmiyormuş
boşanma davalarında böyle bişey gerçekten var mı ?