Eşimden nefret etme noktasına geldim

Nasıl olcak biraz daha açık anlatirmisiniz 🫶
Hangi ülkede yaşadığınızı, eğitimininizi , dil yeterliliğiniz gibi bir çok etkeni bilmiyorum. Çocuklarınızı biraz büyütene kadar kendinizi de geliştirip kenara az demeden para koyacaksınız.Sonra bir işe girip boşanıp çocuklarınız ile hayatınızı kuracaksınız.

Ama hiç birikimimiz olmuyor ki ayriyetten çocuk parasını da alıyor benden
Yani boşanın denildiğinde şu an yapamayacağınızı belirttiniz. Ben de o yüzden böyle bi çözüm sundum. En azından kafanız rahat eder diye. Yoksa eşiniz zaten iğrenç biri üzgünüm. O halde kendinizi hazır hissedene kadar sabredin sonra da basın tekmeyi gitsin.

Bir keresinde bir kadının böyle sürekli olarak maaşından bir miktar annesine verdiğini duymuştum, arada trendyoldan altın alıyormuş eşine alışveriş yaptım diyormuş böyle böyle para kaçırmış hep kocasından, meğer kızın annesi kızına yarın bir gün boşanırsan ne olacak paranı bu adama harcama bana ver ben saklarım senin için demiş, kimi aile olmayı en baştan beceremiyor.

Hayırlı geceler. 4 yıllık evliyim eşimle aramız iyi lakin sürekli abisine para verdiği için hatta aylığının yarısını verdiği için çok kavgamız oluyor bu konu üzerine anlaşamıyoruz. Ayrıca şu da var ben paranı tut gitsin çalışsın abine verme dedikçe boşanmayı açıyor sürekli . Ben kumar oynayim karı kıza gideyim diye benimle öyle konuşuyor ben senin huyunu hiç begenmiyorum dediğim de bu şekilde konuşuyor hep . Ayrıca her kavgamızi kayinvalimede anlatıyor . O bir şey demiyor belli etmiyor bana . Ama herşeyi biliyor . düzelir dediler dediler oyaladılar hiç düzelmedi git Gide daha kötü hal almaya başladı. Öyle kelimeler konuşuyor ki gerçekten nefret ediyorum resmen aynı yatakta yatmaya bile tahammül edemiyorum . Acaba ben mi çok abartiyorum biraz salsam mi abisine de gönderiyorsa göndersin diye salsam mi .
Abisine gönderdiğine eminmiyiz?
Kumar oynuyor olmasinlar?

Yurtdışındayim 2 çocuğum var şuan öyle imkanım olsa direk boşanirim . Biraz dil konusunda kendimi geliştiriyorum . 3 senelik vize için bir de babam çocuklarımı kabul etmezki ben nasıl bırakayım yavrularimi annemde yok vefat etti onları annesiz nasıl büyütürüm
Biraz dişinizi sıkın işinizi yoluna koyup basin tekmeyi, yurt dışındaymışsıniz oralarda daha kolay tek basina çocuk buyutup bakmak boşanıp dönme sakın kalmaya bak.

Yok babasız büyütmek değil aslında ben ayrılsam babamgilde gitsem babam kabul etmez çocukları bırakmak zorunda kalcam bende çocuklarımı vermek istemem o anlam da söylüyorum emin olun babasız daha rahat büyürler
Evli kalmak zorunda değilsiniz ki, kanunlar kadını ve çocukları koruyor. Çocukları niye veriyorsunuz anlamadım. Gidin resmi kurumda derdinizi anlatmaya çalışın. Bir sürü tercüme programı var, şu şu nedenlerle avukat istiyorum yazın. Yasal olarak bilgilendirilmeye ihtiyacım var yazın. Almanyadaysanız her bölgede (ilçe diyelim) oturum, izin, göçmenlik vs genel konularla ilgilenen birimler var. Gemeinde mesela. Ekonomik psikolojik şiddet görüyorum, ayrılmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum yazın bir kağıda. Size önce tercüman sonra da Türk bir avukat bulurlar bilgi vermesi için. Türk nüfusun fazla olduğu başka bir ülkeyse orada da yardım ederler. Niyetiniz boşanmaksa çaresiz değilsiniz. Adamlar dil bilmediğiniz için sizi korkutup yalanlar söylüyorlar. Eşiniz mi söyledi gidersen çocukları bırakırsın diye?

Bir keresinde bir kadının böyle sürekli olarak maaşından bir miktar annesine verdiğini duymuştum, arada trendyoldan altın alıyormuş eşine alışveriş yaptım diyormuş böyle böyle para kaçırmış hep kocasından, meğer kızın annesi kızına yarın bir gün boşanırsan ne olacak paranı bu adama harcama bana ver ben saklarım senin için demiş, kimi aile olmayı en baştan beceremiyor.
arkadaşım anne o kadar haklıki anlatamam size, benim eşim huy olarak insanlık olarak belkide şu dönemde eşine nadir denk gelinebilecek bir şahış diyeyim.
Adamın geçen hafta kumar borcu çıktı, bende gecinemiyoruz sanip takilarimla evin kredisini kapatmistim.
Ara ara cikan anlam veremedigim borclari kapatmistim aileyiz ayrimiz gayrimiz yok diyip annemin verdigi 550 bin arabanin uzerine katip biniyosun madem temizine bin diyip adama araba yatirimi yaptim.
Aile olmak başka şey, gelecegini garanti altina almak başka sey.
Burada her gün okuyoruz işim yok gidecek yerim yok param yok diyen insanları.
Kadınsan eğer her zaman ardında düzenini kuracak paranı saklamalisin bence

Aslında önceki açtığınız konularda size fikir verilmişti. Kursa gidip sonra iş bulup bosanacaktiniz. Kusura bakmayın ama gelip yazıp sadece şikayet ediyorsunuz, bizler çöp kutusu değiliz. Bilgisi olanlar ne yapmanız gerektiğini yazdılar, birkaç adım atıp sonrasında farklı bir engel çıkarsa o zaman gelip onu sorun. Aynı şeyleri tekrar tekrar konuşmanın size bir faydası yok.

Hayırlı geceler. 4 yıllık evliyim eşimle aramız iyi lakin sürekli abisine para verdiği için hatta aylığının yarısını verdiği için çok kavgamız oluyor bu konu üzerine anlaşamıyoruz. Ayrıca şu da var ben paranı tut gitsin çalışsın abine verme dedikçe boşanmayı açıyor sürekli . Ben kumar oynayim karı kıza gideyim diye benimle öyle konuşuyor ben senin huyunu hiç begenmiyorum dediğim de bu şekilde konuşuyor hep . Ayrıca her kavgamızi kayinvalimede anlatıyor . O bir şey demiyor belli etmiyor bana . Ama herşeyi biliyor . düzelir dediler dediler oyaladılar hiç düzelmedi git Gide daha kötü hal almaya başladı. Öyle kelimeler konuşuyor ki gerçekten nefret ediyorum resmen aynı yatakta yatmaya bile tahammül edemiyorum . Acaba ben mi çok abartiyorum biraz salsam mi abisine de gönderiyorsa göndersin diye salsam mi .
Bence son derece haklisiniz. Bu adamlar evlendikten sonra neden ayri bir aile olduklarini ve gelirlerini kendi ailelerine harcamalari gerektigini bilmez anlamiorum. Ne munasebet yani her ay cocuguna harclik gonderir gb para vermek. Sen o verdigi parayla daha iyi yasayabilicekken eksik bir ihtiyacini tamamlayabilicekken abisi oturdugu yerden para beklesigi icin sen bundan mahrum kaliyorsun. Bizde de bir abi var. Severim fakat bir ihtoyac olsa hep benim esim kosturur. Annenin bi ihtiyaci olur esim tek basima karsilar. Disari cikariz yemege butun masrafi esim ustlenir. Yani sen abisin senin de bi hayrin dokunsun bi elini cebine at dimi ama yok.. alismis rahata.. durumu yok desem o da degil.. ben esimin ailesine yaptigi yardimda asla degilim yapsin bebim aileme de yapiyor. Ama bizim bir ihtiyacimiz oldugunda onun ailesi kafayi kuma gomerken benimkiler hizir gb yetisiyor. Ben de bu sebeple kavga ettim zamaninda smdi biraz daha dikkat ediyor. Esinizin aklina da size evine harcamak gelmiyor, ya abiye gidicek ya kariya kiza kumara masallah..

Adam sizi ailesi gibi görmüyor. Karımın sadece karnı doysun demekle olmuyor işte. İnsanın hiç mi sosyal ihtiyacı yok eşşek kadar bisi evde yatsın o da çalışıp yedirsin . Sizinle evli olmasa aynı evde yaşasa 5 kuruş vermezdi emin olun. Yurtdışındaymışsınız vardır çocukların hakkını koruyabileceğiniz bir makam. En azından çocuk parasını vermeyin.

Aslında önceki açtığınız konularda size fikir verilmişti. Kursa gidip sonra iş bulup bosanacaktiniz. Kusura bakmayın ama gelip yazıp sadece şikayet ediyorsunuz, bizler çöp kutusu değiliz. Bilgisi olanlar ne yapmanız gerektiğini yazdılar, birkaç adım atıp sonrasında farklı bir engel çıkarsa o zaman gelip onu sorun. Aynı şeyleri tekrar tekrar konuşmanın size bir faydası yok.
O kadar çok haklısınız ki . Yeni amaliyat oldum kursa gidecektim söz de ama ne olduysa eşim sen çocuk parası alıyorsun kursa 2 sene daha gitme bişey demezler dedi vize için yıllık alıyorum ben vizemi. Evde çalışıyorum halen de geçen amaliyat oldum 3 hafta oldu hastaneye kendim gittim her işimi sıkıntımı anlattım tabi sıkıştığım yerde telefona bakarak konuştum . Kendimin farkına vardım aslında kursa gitsem çok güzel derece de Almanca öğrenebilirim evde çalıştığım için biraz oturaklı konuşamıyorum . Onu da o kadar iyi anladılar ki doktorlar tebrik ettiler hiç sıkıntı değil çabalıyorsunuz hiç değilse dediler ve gerçekten kimseye muhtaç olmadan 1 hafta hastanede kaldım her durumumu anlatabildim . Kursa gitmem gerek şimdi çocukları da bahane etti kız daha küçük nereye bırakacaksin diye

Adam sizi ailesi gibi görmüyor. Karımın sadece karnı doysun demekle olmuyor işte. İnsanın hiç mi sosyal ihtiyacı yok eşşek kadar bisi evde yatsın o da çalışıp yedirsin . Sizinle evli olmasa aynı evde yaşasa 5 kuruş vermezdi emin olun. Yurtdışındaymışsınız vardır çocukların hakkını koruyabileceğiniz bir makam. En azından çocuk parasını vermeyin.
Çocuk parasını dövüşe kalkışa kendi üzerime yaptırdim 5 ay fln oluyor . Onu da kendime banka defteri açtırıp oraya yatırıyorum. Eşim araba alsın diye biriktiriyorum . Ya da ev alsın diye benim düşüncem bunlar iyice kendimi değersiz hissediyorum 🥺

Şey soracaktım bazen de sinirimi getirme çocuk parasını geri üstüme aldiririm diyor acaba benim imzam olmadan öyle birşey yapabilir mi

Şey soracaktım bazen de sinirimi getirme çocuk parasını geri üstüme aldiririm diyor acaba benim imzam olmadan öyle birşey yapabilir mi
Ben yurt dışında yaşamadığım için bilmiyorum. Kendi bulundugunuz ülkede araştırsanız daha iyi olabilir . Hala neden paranızı ortak mal edinmek için biriktiriyorsunuz ? Yaşadıgınız ülke o parayı çocuklarınıza veriyor çocuklarınız için biriktirseniz daha iyi olmaz mı ? Adam sizi karın tokluğuna hizmetçi yapmuş kusura bakmayın cok sinirlendim.

Hep aynı savunma benim eşim ne zaman karı kız, kumar demeye kalktıysa her seferinde madem karı kız diyorsun buyur kapı açık, durduk yere niye senle evli kalayım dedim, şimdi kesti bu savunmayı. Siz çalışıyor musunuz?

arkadaşım anne o kadar haklıki anlatamam size, benim eşim huy olarak insanlık olarak belkide şu dönemde eşine nadir denk gelinebilecek bir şahış diyeyim.
Adamın geçen hafta kumar borcu çıktı, bende gecinemiyoruz sanip takilarimla evin kredisini kapatmistim.
Ara ara cikan anlam veremedigim borclari kapatmistim aileyiz ayrimiz gayrimiz yok diyip annemin verdigi 550 bin arabanin uzerine katip biniyosun madem temizine bin diyip adama araba yatirimi yaptim.
kadının kendini garantiye almasında çok haklısın işi olmalı ya da kendi ayakları üzerinde duracak güvencesi olmalı, ama evin gelirinden habersiz böyle para kaçırmak bilmiyorum ne derece doğru

++++
Erkeklere cok da guvenmemek gerek, kadinin her zaman kenarda parasi olmali

Yani adam belli üzerine dört senede iki çocuk, boşan desek yok. Niye konu açıyorsun o zaman? Üçüncüyü yap düzelir mi diyelim?

X