• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Abisi ve Para Konuları

Peki ne yapmalıyım akıl verin :)
Sorunu eşiniz ile konuşacaksınız kararında ısrarcı olursa bu konu kapanacak ancak sizde ihtiyaçlarınızdan kısmayacaksınız. Yaptırmak istediğiniz şeyleri yaptıracaksınız. Bakın gereksiz fedakarlığın kimseye faydası olmaz. Siz eşinize rağmen eşinizin parasının kavgasını edemezsiniz ama eşiniz olarak ihtiyaçlarınızı talep edebilirsiniz. Tatile mi gitmek istiyorsunuz gitmeyi talep edin, evinize birşey mi yaptırmak istiyorsunuz yapmayı talep edin, aman şimdi borca girmeyelim diye düşünmeyin. Mesela o birikmiş paranız bir yerde bağlı olsa idi eşiniz çıkartıp veremezdi. Madem ki kendi ve çocuğunuzun geleceğini düşünüyorsunuz, eşinizden çocuğunuz için tamamlayıcı sağlık sigortası ve çocuk ve kendiniz için bireysel emeklilik tarzı fonlara girmeyi talep edebilirsiniz. Gerekçeniz de var, özel hastaneler çok pahalı ve yarının ne olacağı belli değil. Bu talepleri makul gerekçelerle öne sürerseniz eşiniz kabul edecektir. Ancak suçlayıcı olmayın, bakın erkeklerin en nefret ettiği şeydir senin aklın ermiyor abin böyle annen şöyle konışmaları aklı etmediğinden değil tercih etmediğinden yapıyor bunu önce bir kabullenin. Herkesin aile bağı, onlara karşı merhameti farklıdır. Burada siz sadece kendinizin ve çocuğunuz için ekonomik tedbirler alabilir ve konfor alanınızı genişleterek gereksiz fedakarlık yapmazsınız.

Diyemezsiniz onlar sizin ne kadar ailede olsanız böyle bir konuda sizin onlara söz söyleme hakkınız yok. Konu kişinin öz ailesi ile ilgili,onları ilgilendiren bir konu. Kadınların eşlerini aklı ermeyen çocuk kendisinin de onların velisi gibi davranmaktan vazgeçmesi lazım. Eşleriniz yetişkin bir birey kendi anne baba ve kardeşi ile ilgili kararları kendi alabilir. Burada sizin söz söylemenizin normal olduğu tek kısım ortak aile bütçeniz, bu sorununda tek muhattabı eşiniz. Kaldı ki konu sahibinin eşi onun maaşına karıışmıyormuş ve evim giderlerini büyük ölçüde maddi olarak karşılıyormuş . Eşinin aklı fikri yok mu konu sahibinin eşinin ailesine söyleyeceklerini ailesine söylemiyor ise tercih etmediği için söylemiyor dur. Burada eşini kook ve kararlarını yok sayarak onun ailesi ile onun kazandığı paranın kavgasını etmek o evliliğin dibine dinamit koymaktır. Çok sağlam boşanma nedenidir. Kaldı ki konu sahibinden çıkan bir para yok. Eşinin kendi parası ve evine de geçindiriyorsa, eşinin gelirine göz çıkmıyorsa onun parasının ona rağmen kavgasını etmek çok itici. Burada akıllı bir eş sorununu eşi ile çözer eşinin kararı buysa ya saygı duyar yoluna bakar ya da böyle bir evliliği kabul etmiyorsa mahkeme orada gider boşanır. Evlilik bir hayat arkadaşlığı ve ortaklığıdır ancak evlenmek demek kendi emeği, kendi hayatı ve kendi aile ilişkileri ile ilgili birbirinin hayatında tahakküm kurmak da değildir. Burada karısının parasına göz diken her harcamasına laf eden, ailesine aldığı hediyeye bile kızan erkeklere nasıl kızıyorsak erkek eğer evindeki ihtiyaçları karısı çalışmasına rağmen büyük ölçüde tek başına karşıladığı halde karısının onun parası ile ilgili ailesine yaptığı yardıma erkeği yok sayarak ailesi ile kavga konusu eden kadına da öyle kızarım. Bakın anne keyfi olarak özele gitmiş olabilir, kardeş kötü niyetli olabilir ancak bu konu sahibinin eşinin konusu karısının değil. Eşler birbirlerinin aile ilişkilerine ancak kendi hayatlarında onların emeği ve hayatından bir eksilme olursa söz söyleme hakkına sahip. Bunu söyleyeceği tek kişide eşi, eşinin hareketini doğru bulmuyorsa, tavrını sadece eşine yapabilir ve eşinin kararlarını doğru bulmuyor ise eşi tavrında ısrarcı ise evliliğin geleceği hakkında oturup karar verebilir ama gidip milletle para kavgası edemez. Bu kişinin hem değerini düşürür hemde haksız konuma getirir hemde kocasını yok saydığı ve mahçup ettiği için boşanma nedenidir
Ben doğru bulmuyorum dediklerinizi. Benim babamda biz çocukken çok kazanıyordu. Deste deste para geliyordu eve. O da sağolsun yedi sülalesinin bütün ihtiyaçlarını karşıladı. Halamın çeyizini dizdi, amcamın mobilyalarını aldı, ev aldılar para verdi, araba aldılar para verdi... Ailesinden kim ne istese asla anneme sorma gereği duymadan yolladı. Yıllar sonra işleri ters gitti, biz geçim sıkıntısı çekmeye başladık, ailesinin umrunda bile olmadı. Yıllarca durumumuzu toparlamaya çalıştık. Ailesine akıttığı paralarla birikim yapmış olsak o zor günlerde rahat olurduk mesela ama kenarda kuruş paramız yoktu. Lisede okula harçlıksiz gidiyordum, servis parasını zar zor ödüyorduk. Evlenirken ne bana ne kardeşime en ufak destek olamadı, herşeyi kendimiz yaptık. Evli çoluk çocuk sahibi bir insan elindeki parayı istediği gibi esip savuramaz. Neden aile kurdun o zaman, neden çocuk sahibi oldun? Para varken ben kazanıyorum ben harcarim diyebiliyorsun ama borç harç kapıya gelen icralarla sadece sen değil karınla çocuklarında uğraşıyor. Biz borç içinde yüzerken amcamlar yada halamlar çıkıp adamın parasını biz yedik hiç olmazsa biraz destek olalım demedi asla. Borç annemle babamın borcu oldu. Ama kazanırken babamın parasiydi, annemi ilgilendirmiyordu 🤷

Konu sahibi kendi parasını ayırdığını söyledi. Yoksa en baştan özele gitmesinin gereksiz olduğunu yazdım. Devlette olunabilecek ameliyatı özelde yaptırmak lüks bence. Ama konu sahibi de özele gidiyormuş. Parasını da ayırmış zaten. Adam hepsine yetebilir durumdayken karışılmamalı.
konu sahibi özele gidiyor da 75 bin liralık ameliyat mı oluyor ?
adam hepsine yetebilir durumda değil işte sıkıntı orada
para içinde yüzen insanlar olsalar zaten kadın 75 bin lirayı dert etmezdi
ama konu sahibi şunu yazmış:

Hayır eşit bölüşmüyoruz, eşim evin masraflarını karşılıyor ben de ihtiyaç durumunda ödüyorum. Bunu sen öde bunu ben ödeyeyim durumu da yok. Ayrıca bütçemizi etkiliyor tabi ki böyle büyük paralar ödenince. Eşim maalesef onu ben ödedim bunu da sen öde diyecek bi insan değil sorunun çoğu burdan kaynaklanıyor zaten
şu cümleyi kuran bi insana kocanın parasına karışmamalısın diyebilir miyiz sahiden ?

Manevi yük konusunda haklısınız. Ama şöyle de bir durum var ki konu sahibi eş ailesinin barınma giderini karşılıyor yıllardır, ilk ameliyat zaten daha pahalı nerdeyse iki kat. Kayın biraderin ailesine ekstra maddi katkısı yoksa zaten konu sahibi fazladan destek olmuş oluyor. Ayrıca çocuk bakma olayını karıştırmayın demişsiniz ama maddi manevi çok büyük bir destek veriyor kayinvalide. Çocuğuna bakmasa bile insan anne babasıyla ilgilenir. Hele ki sağlıklı iken çocuğuna bakan bir ebeveyne sağlığı bozulunca sırtını dönmek hiç olmaz. Kadın yatalak da değil sonuçta aynı ameliyatları annem geçirdi yine özelde. Çiçek gibi iki gece yatıp çıkıyor, 1 hafta 10 günde hayatına devam ediyor komple. Ha çok dert ediliyorsa da konu sahibinin eşi alır bi hafta izin gider. Masraflar da bölüşülür ama karşı tarafın işine gelir mi, sanmam.
valla bu konular eğer sahiden açılırsa abinin söyleyeceği şey belli
peki abicim annemin tüm sağlık sorunlarıyla sen ilgilen bundan sonra, al hastaneye götür getir
ameliyatıydı tahliliydi ameliyat sonrası bakımıydı vs hepsiyle sen kendin ilgilen
beni sadece para lazım olduğunda ararsın der geçer

konu sahibi hala buraya gelmiş diyor ki onlar geziyor tozuyor
insanların hayatı gözüne nasıl toz pembe gözüküyorsa artık
2 gece yatıp çıkmalı falan değil bu sağlık sorunlarının devamı gelir, yaşlı insanlar sonuçta

abim annemin babamın bütün manevi kahrını çeksin ama her türlü masrafı da üstlensinler
ben para vermeyeyim ya da çok az vereyim, öyle bi dünya yok

peki abicim annemin tüm sağlık sorunlarıyla sen ilgilen bundan sonra, al hastaneye götür getir
ameliyatıydı tahliliydi ameliyat sonrası bakımıydı vs hepsiyle sen kendin ilgilen

2 gece yatıp çıkmalı falan değil bu sağlık sorunlarının devamı gelir, yaşlı insanlar sonuçta

abim annemin babamın bütün manevi kahrını çeksin ama her türlü masrafı da üstlensinler
Siz konuyu baya yanlış anlamışsınız. Kimse kimsenin kahrını çekmiyor, hastaneye bile çoğunlukla kayınpederim götürüp getiriyor. Onların çocuklarına bakıyor hafta içi full onlar da yapsalar da yeridir. Buradaki konu geçen ameliyatın tamamını biz ödedik şimdi gelip diğeri için de yarısını Siz ödeyin neden? Ötekinin tamamını zaten biz verdik bunu da siz verin bu olması gerekendir. Bütün yazışmaları okursanız ben para vermeyeyim ya da çok az vereyim mi demişim yoksa ben hepsini verdim daha önce şimdi de onlar versin bundan sonra böyle bir durum olursa da ortak ödenir mi demişim???

Siz konuyu baya yanlış anlamışsınız. Kimse kimsenin kahrını çekmiyor, hastaneye bile çoğunlukla kayınpederim götürüp getiriyor. Onların çocuklarına bakıyor hafta içi full onlar da yapsalar da yeridir. Buradaki konu geçen ameliyatın tamamını biz ödedik şimdi gelip diğeri için de yarısını Siz ödeyin neden? Ötekinin tamamını zaten biz verdik bunu da siz verin bu olması gerekendir. Bütün yazışmaları okursanız ben para vermeyeyim ya da çok az vereyim mi demişim yoksa ben hepsini verdim daha önce şimdi de onlar versin bundan sonra böyle bir durum olursa da ortak ödenir mi demişim???

benim düşüncem bu şekilde, ister beğen ister beğenme
madem haklı olduğundan bu kadar eminsin o zaman burada bana kızacağına kocana söz geçirmeyi dene çünkü son sayfadaki yorumlarına biraz baktım, kocan bu paraları ödemekten gayet de memnun
senin o evde bi hükmün yok yani adamın gözünde
burada bana kestiğin ahkamı kocana kesmeyi dene ama adama rüzgar bile yaratmamış senin rahatsızlığın
ya da git kayınbiraderinle kendin konuş bu enerjiyi ona harcayabilirsin (sadece bi öneri)

ayrıca ben niye bütün yazışmalarını okuyayım senin yahu
o kadar bi vakit kimsede yok

tek tek sorularına cevap vererek bi ek yapayım
Siz konuyu baya yanlış anlamışsınız. Kimse kimsenin kahrını çekmiyor, hastaneye bile çoğunlukla kayınpederim götürüp getiriyor. Onların çocuklarına bakıyor hafta içi full onlar da yapsalar da yeridir.
bu kadar ayrıntıya takılmak çok yorucu değil mi ya
Buradaki konu geçen ameliyatın tamamını biz ödedik şimdi gelip diğeri için de yarısını Siz ödeyin neden? Ötekinin tamamını zaten biz verdik bunu da siz verin bu olması gerekendir.
hayır, olması gereken o değil
en başından ele alalım
abisi, kocanı arayıp 75 bin liralık ameliyattan bahsediyor, ameliyatın birkaç ay ertelenme şansının olduğunu söylüyor ve kendisinde o an para olmadığını ifade ediyor
yani bu şu demek: istersen birkaç ay sonra bende para olduğunda yaptıralım ameliyatı.
senin kocan ne diyor? beklemesin, bende para var ameliyat yapılsın diyor ve şak diye 75 binin tamamını yolluyor
ama ameliyatı erteleseydiniz kocan paranın yarısını ödemiş olacaktı
yani abi senin kocanı paranın hepsini ödemeye zorlamamış. kocan kendi isteğiyle hepsini ödemiş
ortada bi emrivaki yok bi zorlama yok abi tarafından. adam durumunu izah etmiş
bu 75 bin kocanın kendi hür iradesiyle gönüllü olarak karşıladığı bi masraf olduğu için abinin bu ameliyatla alakalı size bir borcu yok
kocana seçenek sunulmuş kocan kabul etmemiş

sonra abi ikinci ameliyat için 45 binin yarısını istemiş.
bu durumda sen kalkıp da biz bi öncekinde 75in tamamını ödedik bunu da sen karşıla diyemezsin
abi ilk ameliyat için kocanı mecbur bırakmış olsaydı o zaman diyebilirdin
abinin ameliyatı erteleme seçeneği kabul edilmediği için bunu deme hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz

Bütün yazışmaları okursanız ben para vermeyeyim ya da çok az vereyim mi demişim yoksa ben hepsini verdim daha önce şimdi de onlar versin bundan sonra böyle bir durum olursa da ortak ödenir mi demişim???
evet tam olarak öyle söylüyorsun
ilk ameliyatın hepsini biz ödedik şimdi ikinci ameliyatın yarısını neden ödüyoruz diyorsun
ikinci ameliyatın hepsini abi ödemeliydi diyorsun
aynı yorumda kendinle nasıl bu kadar çelişebildin hayret valla

benim düşüncem bu şekilde, ister beğen ister beğenme
madem haklı olduğundan bu kadar eminsin o zaman burada bana kızacağına kocana söz geçirmeyi dene çünkü son sayfadaki yorumlarına biraz baktım, kocan bu paraları ödemekten gayet de memnun
senin o evde bi hükmün yok yani adamın gözünde
burada bana kestiğin ahkamı kocana kesmeyi dene ama adama rüzgar bile yaratmamış senin rahatsızlığın
ya da git kayınbiraderinle kendin konuş bu enerjiyi ona harcayabilirsin (sadece bi öneri)

ayrıca ben niye bütün yazışmalarını okuyayım senin yahu
o kadar bi vakit kimsede yok

Ben kocam dışında kimseye ahkam kesmiyor omkadar enerjim yok. Ben zaten kayınbiraderimle konuşmayı düşünüyorum bunun da sonuçlarını ailecek göreceğiz, ve haklı olduğumu düşünüyorum evet. Rüzgar yaratmıyorsa ben de fırtına çıkartırım umrumda olmaz

tek tek sorularına cevap vererek bi ek yapayım

bu kadar ayrıntıya takılmak çok yorucu değil mi ya

hayır, olması gereken o değil
en başından ele alalım
abisi, kocanı arayıp 75 bin liralık ameliyattan bahsediyor, ameliyatın birkaç ay ertelenme şansının olduğunu söylüyor ve kendisinde o an para olmadığını ifade ediyor
yani bu şu demek: istersen birkaç ay sonra bende para olduğunda yaptıralım ameliyatı.
senin kocan ne diyor? beklemesin, bende para var ameliyat yapılsın diyor ve şak diye 75 binin tamamını yolluyor
ama ameliyatı erteleseydiniz kocan paranın yarısını ödemiş olacaktı
yani abi senin kocanı paranın hepsini ödemeye zorlamamış. kocan kendi isteğiyle hepsini ödemiş
ortada bi emrivaki yok bi zorlama yok abi tarafından. adam durumunu izah etmiş
bu 75 bin kocanın kendi hür iradesiyle gönüllü olarak karşıladığı bi masraf olduğu için abinin bu ameliyatla alakalı size bir borcu yok
kocana seçenek sunulmuş kocan kabul etmemiş

sonra abi ikinci ameliyat için 45 binin yarısını istemiş.
bu durumda sen kalkıp da biz bi öncekinde 75in tamamını ödedik bunu da sen karşıla diyemezsin
abi ilk ameliyat için kocanı mecbur bırakmış olsaydı o zaman diyebilirdin
abinin ameliyatı erteleme seçeneği kabul edilmediği için bunu deme hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz

evet tam olarak öyle söylüyorsun
ilk ameliyatın hepsini biz ödedik şimdi ikinci ameliyatın yarısını neden ödüyoruz diyorsun
ikinci ameliyatın hepsini abi ödemeliydi diyorsun
aynı yorumda kendinle nasıl bu kadar çelişebildin hayret valla
zaten ben sorunun büyüğünün kocamda olduğunun farkındayım, ilk ameliyatta da teklif eden o şimdi de hayır veremem sen ver bu sefer de diyemeyen o. Ha ama kocamla bu sorunu çözemiyorsam o zaman bu konunun diğer muhataplarına gitmem gerekiyor ki huzurumuz daha fazla kaçmasın ve herkes yaptığı haksızlığı düşünsün.

Ben doğru bulmuyorum dediklerinizi. Benim babamda biz çocukken çok kazanıyordu. Deste deste para geliyordu eve. O da sağolsun yedi sülalesinin bütün ihtiyaçlarını karşıladı. Halamın çeyizini dizdi, amcamın mobilyalarını aldı, ev aldılar para verdi, araba aldılar para verdi... Ailesinden kim ne istese asla anneme sorma gereği duymadan yolladı. Yıllar sonra işleri ters gitti, biz geçim sıkıntısı çekmeye başladık, ailesinin umrunda bile olmadı. Yıllarca durumumuzu toparlamaya çalıştık. Ailesine akıttığı paralarla birikim yapmış olsak o zor günlerde rahat olurduk mesela ama kenarda kuruş paramız yoktu. Lisede okula harçlıksiz gidiyordum, servis parasını zar zor ödüyorduk. Evlenirken ne bana ne kardeşime en ufak destek olamadı, herşeyi kendimiz yaptık. Evli çoluk çocuk sahibi bir insan elindeki parayı istediği gibi esip savuramaz. Neden aile kurdun o zaman, neden çocuk sahibi oldun? Para varken ben kazanıyorum ben harcarim diyebiliyorsun ama borç harç kapıya gelen icralarla sadece sen değil karınla çocuklarında uğraşıyor. Biz borç içinde yüzerken amcamlar yada halamlar çıkıp adamın parasını biz yedik hiç olmazsa biraz destek olalım demedi asla. Borç annemle babamın borcu oldu. Ama kazanırken babamın parasiydi, annemi ilgilendirmiyordu 🤷
Aynen öyle ona buna dağıt sonra senin ihtiyacın olduğu zaman kimse umursamasın.

konu sahibi özele gidiyor da 75 bin liralık ameliyat mı oluyor ?
adam hepsine yetebilir durumda değil işte sıkıntı orada
para içinde yüzen insanlar olsalar zaten kadın 75 bin lirayı dert etmezdi
ama konu sahibi şunu yazmış:

şu cümleyi kuran bi insana kocanın parasına karışmamalısın diyebilir miyiz sahiden ?
Burda da bana hak vermişsiniz siz de baya bi çelişiyorsunuz:)

Sorunu eşiniz ile konuşacaksınız kararında ısrarcı olursa bu konu kapanacak ancak sizde ihtiyaçlarınızdan kısmayacaksınız. Yaptırmak istediğiniz şeyleri yaptıracaksınız. Bakın gereksiz fedakarlığın kimseye faydası olmaz. Siz eşinize rağmen eşinizin parasının kavgasını edemezsiniz ama eşiniz olarak ihtiyaçlarınızı talep edebilirsiniz. Tatile mi gitmek istiyorsunuz gitmeyi talep edin, evinize birşey mi yaptırmak istiyorsunuz yapmayı talep edin, aman şimdi borca girmeyelim diye düşünmeyin. Mesela o birikmiş paranız bir yerde bağlı olsa idi eşiniz çıkartıp veremezdi. Madem ki kendi ve çocuğunuzun geleceğini düşünüyorsunuz, eşinizden çocuğunuz için tamamlayıcı sağlık sigortası ve çocuk ve kendiniz için bireysel emeklilik tarzı fonlara girmeyi talep edebilirsiniz. Gerekçeniz de var, özel hastaneler çok pahalı ve yarının ne olacağı belli değil. Bu talepleri makul gerekçelerle öne sürerseniz eşiniz kabul edecektir. Ancak suçlayıcı olmayın, bakın erkeklerin en nefret ettiği şeydir senin aklın ermiyor abin böyle annen şöyle konışmaları aklı etmediğinden değil tercih etmediğinden yapıyor bunu önce bir kabullenin. Herkesin aile bağı, onlara karşı merhameti farklıdır. Burada siz sadece kendinizin ve çocuğunuz için ekonomik tedbirler alabilir ve konfor alanınızı genişleterek gereksiz fedakarlık yapmazsınız.
Şimdi başka bir ödememiz var onu hallettikten sonra evle ilgili şeyleri yaptırabiliriz diyor ben de bekliyorum. Gidip lüks ve gereksiz harcamalar yapayım o zaman, oraya gidelim şunu alalım vs vs. Adam bana şimdi başka bir harcamamız var diyor ben de o zaman niye abine gönderdin diyorum ona mecburum ortada sağlık söz konusu diyor ben onlara keyfi para vermiyorum diyor.

Burda da bana hak vermişsiniz siz de baya bi çelişiyorsunuz:)
tekrar oku

eşinin parasına karışmamalı diyen birisine verdim ben o cevabı
ameliyat konusunu karıştırmadım ki
ameliyat konusunda kayınbiraderine karşı %100 haksızsın
ama genel anlamda para pul muhabbetlerinde eşin parasına karışılmamalı şeklinde gelen yoruma hayır karışılmalı şeklinde cevap verip gerekçesini de açıkladım
kocanın parasına karışmak başka bişey, ameliyat konusunda abiyi borçlu görmek başka bişey
senin tabi ki kocanın parasına karışma hakkın var haklı olduğun durumlarda
ama ameliyat konusunda abiye karşı haksızsın ikisi ayrı konular
yarın öbür gün kocanın parasını harcadığı bi konuda sen haklı olursan o zaman iş değişir
sapla samanı karıştırmayalım

zaten ben sorunun büyüğünün kocamda olduğunun farkındayım, ilk ameliyatta da teklif eden o şimdi de hayır veremem sen ver bu sefer de diyemeyen o. Ha ama kocamla bu sorunu çözemiyorsam o zaman bu konunun diğer muhataplarına gitmem gerekiyor ki huzurumuz daha fazla kaçmasın ve herkes yaptığı haksızlığı düşünsün.
varsa cesaretin konuş o insanlarla
aynen burada söylediklerini söyleyebilirsin
burada bize dediğin gibi, eltim sen yüksek maaş alıyorken, siz ev parası biriktiriyorken, sürekli gezip tozuyorken ben neden ikinci ameliyat parasının yarısını ödüyorum de
elti maaşını kesinlikle söylemelisin ama burada bize bahsettiğin gibi

Kayınbiraderiniz, kardeşimin bir rahatsızlığı bir şikayeti varsa kendisi arasın konuşalım derse ve kocanız da sen niye beni çiğneyip abimi arıyorsun dese var mı cevabınız? Israrla anlamıyorsunuz, kocanız bugün böyle olmadı. Adamın huyu karakteri davranışı bu. Siz enayi diyorsunuz, o hayırlı evlat olduğunu düşünüyor. Geçen ameliyatın parasını kocam verdi, bunu da sen vereceksin diyecek pozisyonda değilsiniz. Bunu diyecek kişi kocanız kocanız kocanız. Söyleyemiyor diyorsanız bunun iki yolu var. Ya susmak karışmamak, karısını çocuğunu ailesini düşünmeyen bir adamı eş olarak seçme kararının arkasında durmak ya da boşanmak. 45 binin yarısını eşiniz ödeyebilir hatta bundan sonraki sağlık sorunlarında da ödeyebilir, adımlarınızı buna göre atın. Eşinizi arayıp 75 bin gönder annemi ameliyat ettirelim dememiş, bir kaç ay erteleyebiliriz beraber öderiz demiş ama eşiniz ısrar etmiş hemen olsun diye.

Sizde üslup problemi var, neyi nerede konuşacağınızı bilmiyorsunuz. Ameliyat parasına laf etmeyin ama mesela altın yatırımı yapın. Her ay şu kadarlık altın döviz alalım çocuğa yatırım olsun, okulu özel dersi kursu vs yetişemeyiz belki deyin. O hesabındaki parayı başka türlü çevirin. Bu demek değil anne babasına bakmasın ilgilenmesin. Arada versin göndersin yine ama bir kısmını da yatırım için kullanacağını sokun kafasına.

Şimdi başka bir ödememiz var onu hallettikten sonra evle ilgili şeyleri yaptırabiliriz diyor ben de bekliyorum. Gidip lüks ve gereksiz harcamalar yapayım o zaman, oraya gidelim şunu alalım vs vs. Adam bana şimdi başka bir harcamamız var diyor ben de o zaman niye abine gönderdin diyorum ona mecburum ortada sağlık söz konusu diyor ben onlara keyfi para vermiyorum diyor.
Bakın suçlayıcı dil en kötü dildir. Birşey talep ederken ona bunu neden yaptı diye talep etmeyin. Kenara para koyabildiğinize göre o kadar sıfıra sıfır değilsiniz. Derdiniz güvence de olmaksa dediğim gibi hem çocuğunuza hem kendenize bireysel emeklilik ve tamamlayıcı sağlık sigortası gibi şeyleri hemen yaptırabilirsiniz. Bunların aylık maliyetleri de aman aman değil. Akıllı kadın eşi ile konuşurken sen dili kullanmaz ben dili kullanır ve aile ilişkilerine doğrudan müdahil olmaz. Ev ile istekleriniz de ısrarcı olun ancak gerekçeniz kesinlikle ailesine verdiği para olmasın. Israrcı ama tatlı bir dille çözüm sorunları. Kaldı ki eşiniz o kadar anlayışsız bir adam olsa sizin paranıza da karışırdı. Bunu o yapmıyorken sizin yapmanız çok itici durur. Erkek karısının parası ile ilgili ahkam kesmesini sevmez, siz ailesinin paracı olduğunu göstermeye çalışırken kendiniz paracı ve onun parasının peşinde olan kişi konumuna düşersiniz. Derdiniz evliliğinizi devam ettirmek ise ona göre davranın. Yok ben gemileri yakarım kabul edemem diyorsanız da ona göre ama iki seçenekte de suçlu konumuna düşmemek için tüm kozumuzu sadece eşiniz ile paylaşacaksınız. Yoksa bu olay sonucunsa toplam 100.000 TL gibi bir bedel için evliliğinizden olmayın. Bakın tamam durum can sıkıcı dediğiniz gibi abi kötü niyetli ancak bu sizin çözebileceğiniz birşey değil. İlerde bu olay yüzünden evliliğinizde bir sorun olursa derdinizi kendi öz evladınıza bile anlatamazsınız. Sakın kalın

Bakın bir evlat olarak babanıza kızmanızı anlayabilirim ancak burada sorunun çözümü annenizin babanızın sülalesi ile para kavgası etmesi değil malesef. Bu işleri düzeltmiyor. Kadınlar kocanın ailesi ile para yüzünden kavga edince kocalar aman karım haklı vermeyeyim demiyor ya da kocanın ailesi gelin haklı almayalım demiyor. Aksine kadın paragöz çıkarcı oluyor, mahçup olan erkek anne baba ve kardeşlerine erkekliğini göstermek için daha fazla veriyor. Bunu sonu boşanma üstelik o aile ile edilen kavga ve rezillik de kadının aleyhine delil oluyor. Burada annenizin yapması gereken sadece kendi kocası ile kozunu paylaşmasıydı. , adam ısrarcı ve evini evlatlarını ihmal ederek etrafa para saçıyor ise boşanacak alacak malın yarısını iştirak nafakasını, girecek bir işe evlatlarını büyütecekti. Olması gereken bu yapılması gereken bu. Adam baktı evi yuvası dağılıyor belki kendi vazgeçer ama siz gidip koca ile değilde aile ile yüz göz olursanız bunun geri dönüşü olmaz . Zaten önce kadınlar öyle evini çocuğunu düşünmeyen adama da sıra sıra çocuk dizmeyecek. Baktı evladının geleceğini garanti görmüyor baştan yapmayacak hadi bir tane oldu diyelim ikinciyi yapmayacak.

Abinin sizin dediğiniz şeyleri söyleyeceğini hiç sanmıyorum.
Şöyle bir deneme yapılabilir. Konu sahibinin eşi annesini arayıp kendi yanına çağırsın, anne bir süre bizimle yaşa o arada da ameliyatı falan hallederiz desin. Bakalım ne diyecek abi ve elti, çocuklarına kim bakacak? Burada paylaşılamayan anneleri kayinvalideleri görüyoruz.
Abinin annesine manevi emek vermesi önemsiz demiyorum elbette önemli. Ama anne de aynı şekilde torununa bakarak karşılığını veriyor gayet de. İkisinin de bu ilişkide kazançları var. Win-win. Belki de bu çocuk bakma olayı bitince abi ve elti bu konuda da homurdanmaya başlayacak. Gelin siz de bakın, ilgilenin diye. Çok mükemmel evlat olduklarından ilgilendiklerini sanmıyorum.

Konu sahibi abi her şeyle ilgilensin, ben hiç para vermeyeyim ya da çok az vereyim diyecek olsa bedavadan senelerce evinde oturmasına da ses ederdi. İlk ameliyat parası verilirken de itiraz ederdi. Daha birkaç ay önce gayet yüklü bir ödeme yapmışlar.

Back