tek tek sorularına cevap vererek bi ek yapayım
Siz konuyu baya yanlış anlamışsınız. Kimse kimsenin kahrını çekmiyor, hastaneye bile çoğunlukla kayınpederim götürüp getiriyor. Onların çocuklarına bakıyor hafta içi full onlar da yapsalar da yeridir.
bu kadar ayrıntıya takılmak çok yorucu değil mi ya
Buradaki konu geçen ameliyatın tamamını biz ödedik şimdi gelip diğeri için de yarısını Siz ödeyin neden? Ötekinin tamamını zaten biz verdik bunu da siz verin bu olması gerekendir.
hayır, olması gereken o değil
en başından ele alalım
abisi, kocanı arayıp 75 bin liralık ameliyattan bahsediyor, ameliyatın birkaç ay ertelenme şansının olduğunu söylüyor ve kendisinde o an para olmadığını ifade ediyor
yani bu şu demek: istersen birkaç ay sonra bende para olduğunda yaptıralım ameliyatı.
senin kocan ne diyor? beklemesin, bende para var ameliyat yapılsın diyor ve şak diye 75 binin tamamını yolluyor
ama ameliyatı erteleseydiniz kocan paranın yarısını ödemiş olacaktı
yani abi senin kocanı paranın hepsini ödemeye zorlamamış. kocan kendi isteğiyle hepsini ödemiş
ortada bi emrivaki yok bi zorlama yok abi tarafından. adam durumunu izah etmiş
bu 75 bin kocanın kendi hür iradesiyle gönüllü olarak karşıladığı bi masraf olduğu için abinin bu ameliyatla alakalı size bir borcu yok
kocana seçenek sunulmuş kocan kabul etmemiş
sonra abi ikinci ameliyat için 45 binin yarısını istemiş.
bu durumda sen kalkıp da biz bi öncekinde 75in tamamını ödedik bunu da sen karşıla diyemezsin
abi ilk ameliyat için kocanı mecbur bırakmış olsaydı o zaman diyebilirdin
abinin ameliyatı erteleme seçeneği kabul edilmediği için bunu deme hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz
Bütün yazışmaları okursanız ben para vermeyeyim ya da çok az vereyim mi demişim yoksa ben hepsini verdim daha önce şimdi de onlar versin bundan sonra böyle bir durum olursa da ortak ödenir mi demişim???
evet tam olarak öyle söylüyorsun
ilk ameliyatın hepsini biz ödedik şimdi ikinci ameliyatın yarısını neden ödüyoruz diyorsun
ikinci ameliyatın hepsini abi ödemeliydi diyorsun
aynı yorumda kendinle nasıl bu kadar çelişebildin hayret valla