- 12 Kasım 2010
- 2.885
- 16.648
- 408
- 39
Diyelim ki haklısınız. Ki bence yüzde yüz haklı değilsiniz yukarıda açıkladığım gibi haksız olduğunuz noktalar var. Onu da geçelim. Eşiniz evine size bağlı, öyle sizi sömüren paracı biri değil, üstelik size karşı para esirgemediği gibi paranıza da karışmıyor öğretmenmişsiniz, görece asgari ücreti üzerinde bir maaşınız var diye tahmin ediyorum eşinizin maaşı sizin iki katından fazla oldığuna göre eşinizin ortalama bir ya da en fazla iki maaşı toplam mevzu ettiğiniz bedel. Bu kadarcık bir bedel için yuvanızı huzurunuzu bozmaya değer mi? Bakın kardeş ile konuşmak anne ile konuşmak sizin sorununuzu çözecek mi cidden soruyorum.? Ben sizin durumunuzda olup bu şekilde sorun çözen aman da gelin haklı diyen görmedim. Üstelik eşinizin ezip geçtiğiniz için evliliğiniz geri dönülmez yara alacak, onun parasının peşinde paracı bir insan gibi görüleceksiniz. Bakın bir eylem yaparken sonucunun size faydasını sorgulamalısınız. Edeceğiniz kavganın size ne faydası olacak, sorununuz düzelecek mi? Sizin derdiniz evladınızın geleceği ise onun için daha önce verdiğim gibi tedbirler alarak onun geleceği için yatırım yaptırarak halledebilirsiniz isteklerinizi ötelemeden yapabilirsiniz ancak sizin sınırınız buraya kadar. Kendi paranız ile kendi isteklerinizi alın bir kısmı ile yatırım yapın. Elinizden taleplerinizi konusunda daha ısrarcı olun.Bunlar olduktan sonra gerisinin ne önemi var. Siz o kavgayı etseniz allah korusun yuvanız dağılsa ya da eşiniz şu anki anlayışlı halinden vazgeçse daha mı mutlu olacaksınız? Edeceğiniz kavga derdinize deva olacak mı? Aksi halde olası bir ayrılık durumunda bunu kaldırabilecek psikolojiniz ve iradeniz var mı? Bunları sorun kendinize. Dediğim gibi kimsenin gazına da gelmeyin. Aldatma, şiddet, eşin evliliğin sorumluluğunu almaması gibi durumlar yoksa yok yer üç kuruş için gemileri yakmaya gerek yok. Burada yaptırma ettirme diyenler emin olun eşinin ailesine sizden daha çok verici olmak zorunda kalıyordur. Üstelik verilen para sizin gibi salt eşin evin sorumluluklarını karşıladıktan sonra artan para bile değil ortak emekleridir. Eşiniz sizi mağdur etmiyor ve eş ve baba olmanın sorumluluklarını tek başına karşılıyorsa ailesine yapılan bu tarz yardımlar görmezden gelinebilir. Siz kendi gardınızı alıp kendi hayatınıza odaklanın. Siz böyle eşinize abisinin ailesinin para konusunu mevzu ettikçe o savunmada olacağından sadece onun daha çok verme dürtüsünü arttırırsınız.iz böyle yazınca haksızım galiba diyorum sonra biri geliyor tabi ki eşit verecekler, tabii ki de harcadığı parasına karışacak diyor hooop gene başa dönüyoruz. Çünkü kendim de ikilemdeyim bir yandan hak verirken diğer yandan iyi niyetinin su istimal edilmesine ve haksızlık yapılmasına aşırı sinirleniyorum. Ben eşimle 15 yıldır tanışıyorum ve bildim bileli böyleydi. Bana dediği senin ailenin ihtiyacı olsa onlara da gönderirdim (tabi bende para olmasa demek istedi sanırım) Genel olarak elinde parası varsa insanları mutlu etmeyi sever. Bunlara tamamım zaten kötü şeyler değil bunlar. Ama abisinin yaptığının hala haksızlık olduğunu ve parası olduğunu düşünüyorum. Bu konunun buralara gelme sebebi eşimin kararları zaten ve bana danışmaması. Hadi her şeye tamam dedim bu adam böyle dedim inatlaşmaktan vazgeçtim e hep böyle mi devam edecek? Hep ben mi tamam dicem o hiç hayır diyemeyecek mi ya da benim fikrimi sormayacak mı?