• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Abisi ve Para Konuları

Abi iki cift lafi hak ediyor bence. Tuhaf bi ozguvenleri var bi de sende varsa ver falan. Ulan insan biraz mahcup soyler hep sen veriyorsun ben bunu soyl le telafi ederim falan der. Arsizliklari ordan belli.
Ben önceden olsa şaşırırdım ama insanların arsızlıklarına o kadar şahit oldum ki evlendikten sonra. Mesela eşimin abisi biz balayındayken daha 3 günlük evliyiz, düğünden çıkmışız, her şeyi kendimiz yapmışız, burnumuza kadar borca batmışız buna rağmen arayıp para istedi. O gün eşim o parayı gönderdi ama sonrasında ona dedim ki "Bir daha benim fikrimi almadan bir allahın kuluna bir lira bile atarsan işten çıkarım eşşek gibi ev geçindirmek zorunda kalırsın. Bu eve ben de para getiriyorum, bizim bütçemiz ortak, bunu kabullenemiyorsan da kapı orda". Ben çalışmasam biz geçinemeyiz mesela. Kocam eğer "Ben çalışıyorum anneme tabi ki para vericem" derse ben de o zaman "Tamam giderleri bölüyoruz madem öyle herkes kendi maaşını kendi harcasın. Bu eve 10 liralık bişey bile alınsa 5 5 ödenecek" derim. Ne o bana danışmadan ne de ben ona danışmadan kimseye 1 lira bile gönderemeyiz. Zaten anlayışsız insanlar değiliz. Zorda olsa ailemiz tabi ki destek oluruz ama gizli kapaklı ya da seni ilgilendirmez diyerek değil.

Sonuna kadar haklisin sende calisiyorsun seninde hakkin var esine kesin bir konusma yapip kendi borcunuz ve ihtiyaclariniz varken bir kurus daha verirse helal etmediginizi isin kotu yerlere gidecegini abisi varken biseyleri ustlenmesine razi olmadiginizi soyleyin o ailenin babasi o degil kendi ailesine oncelik vermeyi ve bir esi olduguni onada danismasi gerektigini ogrensin. Haksiz bunlanlarin anlayisinda sorun var heralde

Merhaba,
Uzun zamandır Kadınlar Klübü okuyucusuyum ama artık bir hesap oluşturup bu mecraya katılmak istedim.
Katılır katılmaz da bir derdimi sizlerle paylaşmak istedim. 10 yıllık evliyim. Eşimin annesi babası bizden uzakta yaşıyorlar,bir de abisi var o da evli. Kendisi mühendis eşi de öyle ve genel olarak durumları iyi diyebilirim. Bundan birkaç ay önce kayınvalidemin ameliyat olması gerekti ve eşimin abisi eşimi arayıp ben şuan ödeyecek durumda değilim istersen bekleyelim birkaç ay sonra annem ameliyat olsun dedi. Eşim de bende para var deyip tüm ameliyat parasını gönderdi. Acil bir ameliyat değildi ama bende para varken annem olsun bitsin dedi ve 75.000TL ameliyat parası gönderdi. Neyse aradan birkaç ay geçti geçen gün yine eşimin abisi aradı ve kayınvalidemin kanaması olmuş daha önce doktora gitmiş polip demişler ama aldırmamış eşimin abisi tekrar kanaması olunca alıp hastaneye götürmüş ve alınması gerek demişler. Eşime dedi ki 45.000 TL tutuyor operasyon yarısını ben vereyim yarısını sen ver. Bende sinirlendim çünkü bir öncekinde zaten hepsini oldukça da yüklü olmasına rağmen biz ödedik bunu da kendisi ödeyebilirdi. Eşime söylediğimde o kadar parası vardır olsa benden istemez diyor ama inanmıyorum buna. Çünkü kayınbiraderimin eşi çok iyi maaş alıyor ve ev almak için para biriktiriyorlar. Eşim de buna karşılık abimin karısı iyi para kazanıyor olabilir ama ameliyat parasını ödemek ona düşmez ben ve abim varken diyor. Yani benim burda sinirlendiğim eşime haksızlık yapılması ve kendisi de fazla iyi niyetli biri olduğu için bazı şeyleri göremiyor. Sizce abisinin yaptığı haksızlık değil mi ve benim yerimde olsanız ne tepki verirdiniz? Teşekkürler..
Bu defa parayı kayın yollasın
Her defasında siz veremezsiniz zaten siz 75K ödemişsiniz
O çok daha az ödeyecek
Bi zahmet ödesin
Sadece eşinizin annesi değil ya

Valla geçen sene eşimle jest olsun diye zorunlu bir ihtiyaç da değil, kayınvalidem evine onu mutlu etmek için 50 bin TL harcadı , çok mutlu oldu o da annesi de. Bir evlat olarak eşim kendini mutlu hissettiği için bende sevimdim. Kayınvalidemin talebi ya da sizin ki gibi sağlık ihtiyacı için de değildi yani. Karışmadım hatta hazırladığı süprize yardımcı oldum. Kayınbiraderim de yarısını versin diye düşünmek aklıma bile gelmedi. Biliyorum eşim aynı şeyi bana da yapar. Çok mu zenginiz hayır, ama kendimizi idare ediyoruz. Kızımız için yaptığımız bir kaç yatırım var, onun isteklerini karşılayabiliyoruz. Sonuçta o kadında onu o yaşa getirmiş, bir evlat kolay yetişmiyor, bende bir anneyim. Eşimin benden ve evladıma da aynı değeri veriyorsa çocuğu için iyi kötü yatırım yapmışsa hele hele sizin gibi sizin paranıza bile dokunmuyor ise ne gerek var para için huzur bozmaya. Eşimde bana karışmaz mesela, üstelik yıllar önce benim annemin gene özel bir hastane işi oldu babamla konuşmuş, babam bir akrabamızdan borç alıp halletmiş, aynı gün eşim bana bile söylemeden gidip borcu kapattı babama rağmen. Üstelik benim birde erkek kardeşim var. Ben olayın hiçbir yerinde haberdar olmadım, sonradan duydum. Çok büyük bir miktar değildi ama eşimin düşünmesi hoşuma gitmişti . Birikim tabiki yapılır ama böyle şeyler için ucu ucuna hesap yapılmaz. Bunun için eş ailesine karşı çiğnenmez. Bakın eşler arasındaki bağ cam gibidir bir defa kırılırsa bir daha asla eskisi gibi

Valla geçen sene eşimle jest olsun diye zorunlu bir ihtiyaç da değil, kayınvalidem evine onu mutlu etmek için 50 bin TL harcadı , çok mutlu oldu o da annesi de. Bir evlat olarak eşim kendini mutlu hissettiği için bende sevimdim. Kayınvalidemin talebi ya da sizin ki gibi sağlık ihtiyacı için de değildi yani. Karışmadım hatta hazırladığı süprize yardımcı oldum. Kayınbiraderim de yarısını versin diye düşünmek aklıma bile gelmedi. Biliyorum eşim aynı şeyi bana da yapar. Çok mu zenginiz hayır, ama kendimizi idare ediyoruz. Kızımız için yaptığımız bir kaç yatırım var, onun isteklerini karşılayabiliyoruz. Sonuçta o kadında onu o yaşa getirmiş, bir evlat kolay yetişmiyor, bende bir anneyim. Eşimin benden ve evladıma da aynı değeri veriyorsa çocuğu için iyi kötü yatırım yapmışsa hele hele sizin gibi sizin paranıza bile dokunmuyor ise ne gerek var para için huzur bozmaya. Eşimde bana karışmaz mesela, üstelik yıllar önce benim annemin gene özel bir hastane işi oldu babamla konuşmuş, babam bir akrabamızdan borç alıp halletmiş, aynı gün eşim bana bile söylemeden gidip borcu kapattı babama rağmen. Üstelik benim birde erkek kardeşim var. Ben olayın hiçbir yerinde haberdar olmadım, sonradan duydum. Çok büyük bir miktar değildi ama eşimin düşünmesi hoşuma gitmişti . Birikim tabiki yapılır ama böyle şeyler için ucu ucuna hesap yapılmaz. Bunun için eş ailesine karşı çiğnenmez. Bakın eşler arasındaki bağ cam gibidir bir defa kırılırsa bir daha asla eskisi gibi olmaz.
Siz belki eşinizin ailesi tarafından da bir şeyler görüyorsunuz yapmak da içinizden geliyor. Şimdiye kadar hep biz verici olduğumuz için benim içimden gelmiyor. Burda da sağlık konusu olduğu için tabi ki de vermesin etmesin demiyorum eşitlikten yanayım.

Sonuna kadar haklisin sende calisiyorsun seninde hakkin var esine kesin bir konusma yapip kendi borcunuz ve ihtiyaclariniz varken bir kurus daha verirse helal etmediginizi isin kotu yerlere gidecegini abisi varken biseyleri ustlenmesine razi olmadiginizi soyleyin o ailenin babasi o degil kendi ailesine oncelik vermeyi ve bir esi olduguni onada danismasi gerektigini ogrensin. Haksiz bunlanlarin anlayisinda sorun var heralde
Aynen öyle uygun bir zaman yaratabilirsem ve kavga etmeyeceğimizden emin olursam konusucam

Yani bana da biraz pire için yorgan yakmak gibi geliyor. Bence boşandıktan sonra mutlu olan kadın evliliğinde gerçekten çok mutsuz olan kadındır. Ben avukat değilim ama boşanmanın çok stresli olduğunu tahmin ediyorum. Güzel hayallerle kurulan bir yuvanın yıkılması çok üzücüdür. Kadın o evlilikte çok mutsuzdur, aşağılanıyordur, kötü muamele görüyordur; o kadın boşanınca mutlu olur. Ama bu konudaki kadın zaten kendi parasını sadece kendine ayırma lüksünü yaşıyor (bu ekonomide bence lüks), belli ki başka büyük problemler yok. Gönderecekleri para haksızlığa uğrama hissini yaşatsa da ailelerle yüz göz olma riski sonucunda eşiyle arasına soğukluk girme ya da boşanmaya asla değmez.
Yahu paramı kendime ayırıyorum da huzurum kaçıyor napayım ben o parayı. Zaten ettiğimiz kavgalardan dolayı aramıza soğukluk girdi. O zaman bundan sonra ben de dicem ki al benim maaşımı da ortaya koyuyorum bundan sonra gönderirken mecbur bana da soracak.

Konu sahibinin eşiyle konuşmaktan ve kendi ihtiyaçlarını, evin tadilatını ertelememekten başka çaresi yok. Ama bu tarz bir adam yine lazım olsa ve elinde olmasa kredi daha çekebilir. Evlilikte bazı durumlarda elden bir şey gelmiyor.
Maalesef karakteri böyle ancak kazık yerse akıllanacak cinsten

Valla iki kere düşünmezler, hem haklı hem mağdur olurlar eşinizin gözünde, eşiniz onların nezlinde onun kararlarını yok sayıp ailesi ile yüz göz oldunuz diye size bilenir, ailesine karşı kırılan onurunu tamir için daha çok verir. Cidden meraktan soruyorum bunu yaptığınızda eşinizin bunu yutacağını ya da ailesinin aman gelin haklı diyeceğini düşünüyor musunuz? Eşinizide ailesini de tanıyorsunuz.
Daha önce de söyledim haklı demezler ama 2 kere düşünürler ve belki evliliğimizin huzurunu kaçırdıkları için utanırlar

Valla yoruldum cidden bir anne ve kadın olarak konu sahibine yardımcı olayım diye tüm günüm gitti. Zira böyle gazlayanlar yüzünden bir bardak suda fırtına koparıp boşanma sürecine giren ve mağdur olan o kadar çok kadın var ki. Üstelik boşanınca da ilk darbe o gazlayanlardan geliyor. Benim işim insan boşamak zaten ama bunun için makul mantıklı gerekçeler gerekir. Kocam eve bakıyor araba aldı ev aldı, bizim ihtiyaçlarımızı karşılıyor ama annesinin sağlık harcamasına abisinden fazla ödedi, ben evimde tadilatım ertelendi bende ailesi ile kavga çıkarttım diye hakim önüne çıktığında anlarsın ne eğri ne doğru. Sanırsın sorun çözer bir tavsiye veriyor, git yak yık, kocanın eline tüm kozları ver, olası bir boşanmada haksız duruma düş, boşanırsan da boşan demek çözüm yani.
Neden haksız olayım? Boşanma olursa ben de mahkemede derim bana sormadan harcıyor evimin eksiklerini yaptırmıyorum paramız varsa kendimize var daha lüks de yaşayabilirim istesem ama yok oraya gitmesin yok şunun için biriktirelim diosam ben mahkeme bence sadece onu haklı görmez.

Bence siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Kadın kaç defa yazdı bu konu dışında sorun yok. Bana çocuğuna elinde olanı verir esirgemez, bize de o imkanları sağlar parama karışmaz, boşanmak istemiyorum diye. Tek konu bu diyor kadın açık açık. Bende diyorum değmez bu kadarcık şey için. Eşin sana ve evliliğine bu kadar verici ve sorumluluk alırken değmez diyorum. Üstelik birde ortada çocuk var. Sanırsın adam karısını çocuğunı düşünmeden bütün parasını ailesine akıtıyor altı üstü bir hastane gideri ya. Sizin aklınıza göre ne olacak adama rest çekecek, yetmeyecek adamın parası ile ilgili adamın ailesi ile yüz göz olacak. Adam ipleri gerecek sonu hoş olmayan yerlere gidecek. Üstelik bu yaptığı olası boşanmada mis gibi eşin eline koz veren bir boşanma nedeni, zira Türk medeni kanuna göre imzayı attığınız zaman kocanızın sahibi olmuyorsunuz, adamın irade ve karar verme özgürlüğün elinden gitmiyor yani. adam kocalık görevini yapıyorsa yapıyormuş, evini arabasını almış, hem bunları hem evin giderlerini karşılıyor, kadının parasını aldığı yok, kadın adamın ailesi ile adamın kendi parası için para kavgası ediyor şu tabloda gitsin sorsun istediği avukata biri bile sen haklısın kanunen diyor mu bakalım. Kadını bile bile haksız duruma sokacak bir şekilde gazlamanın ne faydası var. Siz babasız büyüdünüz diye herkes boşanmak zorunda değil. Üstelik verdiğiniz tavsiyenin sorunu çözer bir tarafı da yok. Ben ne diyorum peki; almak istediğini al, çocuğuna birikim yap, gereksiz fedakarlık yapma ancak kocan böyle bir karar almışsa senden de maddi bir beklenti yoksa yüz göz olma , kocana aklı ermeyen çocuk muamelesi yapma,suçlayıcı dil kimseye fayda sağlamaz diyorum. Kimsenin kır dizini otur dediği de yok yani. İlla da bu konu onun için koca geri adım atmazsa boşanma nedeni ise ; kocanın eline ailesi ile para kavgası ederek koz vermenin boşanmada aleyhe delil yaratmanın ne faydası var.
Bakın burda konu altı üstü hastane gideri değil, abisinin eşimi enayi yerine koyması haksızlık yapılması ve bizimkinin de bunu anlamaması. Burda konu başka bir şey de olabilirdi. Örneğin, kayınvalidemlerin evinde acil bi ihtiyaç oldu mesela bulaşık mak bozuldu ve tüm parayı eşim gönderdi alın diye sonra benzer bi durum oldu diyelim çamaşır mak bozuldu abisi demesi gerekir ki öbürünü kardeşim aldı bunu da ben alayım. Öbürünü de kardeşim aldı bunun da yarısını göndersin. Böyle bi dünya yok kardeşinin iyi niyetini su istimal ediyor ve birinin buna dur demesi gerekiyor

Bir yere para göndermeden bana sorman lazım diyeceğim, adam da boşanmak isteyecekse s.ktirsin gitsin orda huzur mu vardır? Öyle şeye bosanacak adamdan eş falan olmaz gitsin otursun anasıyla. Ne tuhaf fikirleriniz var hakkaten ya hayret ediyorum.

Bir yere para göndermeden bana sorman lazım diyeceğim, adam da boşanmak isteyecekse s.ktirsin gitsin orda huzur mu vardır? Öyle şeye bosanacak adamdan eş falan olmaz gitsin otursun anasıyla. Ne tuhaf fikirleriniz var hakkaten ya hayret ediyorum.
Kesinlikle. Ayrıca böyle bir durumda boşanınca sadece kadın mağdur olmaz, adamında yuvası yıkılıyor. Kaldıki konu sahibi boşanırım demiyor zaten, kadın çözüm arıyor, millet kes sesini otur yoksa kocan seni kapının önüne koyar diye akıl veriyor. Yarın adam çıkıp kardeşime ev alcam, 10 yıl kredi ödeyeceğiz dese o zamanda mı aldatma yok şiddet yok sakın karışma diyecekler?

Konumuzun çıkış noktası abisinin yaptığı haksızlık ama diğer beni sinirlendiren konu da evet bana danışmadan böyle büyük paralar göndermesi yalnız yaşamıyorsun sonuçta sorumlulukların var geleni söylüyorsan gideni de söyleyeceksin

Aynen öyle, aldatma şiddet yoksa zaten evliliklerin çoğu böyle aile durumları yüzünden bitiyor. Ben sorunumu nasıl çözebilirim ya da ne yapmalıyım diye soruyorum
Bence abiyle konusmak sorunu çözmez, sinirlerinizi daha da yıpratır. Eşinizle tekrardan birkez sakince konuşun, beni abinle konusmaya mecbur birakma felan diyin az cok tepkisini anlarsnz

Konumuzun çıkış noktası abisinin yaptığı haksızlık ama diğer beni sinirlendiren konu da evet bana danışmadan böyle büyük paralar göndermesi yalnız yaşamıyorsun sonuçta sorumlulukların var geleni söylüyorsan gideni de söyleyeceksin
Bana neden haber vermedin dedignde esiniz ne cevap veriyor ?

Bana neden haber vermedin dedignde esiniz ne cevap veriyor ?
Daha diyemedim kavga ettik konuşmuyoruz 3 gündür zaten, kavga ederken de hep abisiyle ilgili konular konuşulduğu için bunu söylemek allıma gelmedi. Hiç ona yanaşıp egosunu da tatmin etmek istemiyorum bakalım böyle konuşmadan ne kadar gidecek

Daha diyemedim kavga ettik konuşmuyoruz 3 gündür zaten, kavga ederken de hep abisiyle ilgili konular konuşulduğu için bunu söylemek allıma gelmedi. Hiç ona yanaşıp egosunu da tatmin etmek istemiyorum bakalım böyle konuşmadan ne kadar gidecek
Yanaşıp konusmak değilde sakince tekrar rahatsiz oldugunuz konuyu ve bu konuyu cozmek istediginizi, daha fazla huzursuz hissetmek istemediginizi konusun bence ve seninle cozemezsem abinke bile cozmeyi dusundum felan diyin tepkisine gore hareket edersiniz

Back