Eşimden soğudum..

Siz o zaman daha gururlu olun herşeyi kendiniz yapın yıllarca borç ödeyin benim gibi dr dr gezerken ameliyat vs olupta nasıl çalışırda para kazanırsınız bilemicem,
kendi ailenizin gönlünden geçip verdikleri şeyleri reddedin (ki ben baba bize bişe getirme biz alırız dediğimde gücenip ağlamıştı babam) ben koca buldum napim senin paranı muamelesi yapın,
eşinizinde maaşını evini hatta vaktini tatilini herşeyi onun ailesine bağışlayın ne deseler susun
Ben bunları yapamadım siz yapın...

aslında yaşadığınız hayatı siz biliyosunuz ve biz burdan ne anlatırsanız anlatın tam olarak sorunu çözemeyiz bekara karı boşamak kolay derler aynen öyle olur yani yuva bozmak kolay değildir bi daha düşün en iyi kararı sen kendin vericeksindir eminim içgüdüsel olarak oturup eksileri ve artıları tart bakalım içinde hangi yönün galip gelicek ona göre karar ver ama tekrar ediyorum yuva bozmak öyle kolay değildir

Son düzenleme:
iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor maalesef.sizin beklentilerinizden farklı bi evlilik olmuş sizde hayal kırıklığına uğramışsınız.

amaaa bu kadar hakaret etmenizi hiç yakıştıramadım

eşim kız gibi büyümüş çabuk hastalanan yapısı varmış babasındanda hep şiddet görmüşler birazda ondan sessiz karşılık verse biliyoki kavga çıkcak ama biraz sesi çıksın istiyorum benim hiç alışık olmadığım ve hiç alışamayacağım bi aile yapıları var bi arkadaşım keyınpederime çok değişik biri demişti o derece garip biri ve ben sırf babasının aç gözlülüğü yüzünden eşimi dışlamak istemiyorum huyunu değiştirmeye çalışıyorum ne kadar olursa ben kendimden geçtim kendini ezdirmesin benim yanımda köpek gibi azarlayıp utandırıyo mesela yarın çocuğumun yanındada yapıp babasını çocuğumun gözünde düşürebilir ve eşimin benim ve ailemin iyi niyetlerini suistimal etmemeli ama insan gibi akıl verilcek biri değil kaynanamda çok şikayet ediyo ama yapcağı bişe yok salmış artık kadın kendini bile ev toplamaz dışarı çıkmaz yani herkesin psikolojisi bi cahil yüzünden bozuk. Ben alışmışım kendimi ezdirmemeye hemen cevap veririm tartışırım ama tek başıma kalırım başka bişe olmaz ailenle görüşme diyemem eşime ama biraz mesafe koymalı yani. Milletin karıları ne güzel oynatıyolar adamları benim dayımları kuzenlerimi görseniz karısı babanı sil dese bidaha babasını yolda görse tanımazdan gelir o derece dinliyolar ben kötülükte istemiyom ama değerimmi yoktur nedir sevgiliyken nişanlıyken surat assam ağlardı şimdi ben ağlasam o surat bile asmıyo hep ailesi yüzünden yıprandık allah nasıl biliyosa öle yapsın onları.

eşim kız gibi büyümüş çabuk hastalanan yapısı varmış babasındanda hep şiddet görmüşler birazda ondan sessiz karşılık verse biliyoki kavga çıkcak ama biraz sesi çıksın istiyorum benim hiç alışık olmadığım ve hiç alışamayacağım bi aile yapıları var bi arkadaşım keyınpederime çok değişik biri demişti o derece garip biri ve ben sırf babasının aç gözlülüğü yüzünden eşimi dışlamak istemiyorum huyunu değiştirmeye çalışıyorum ne kadar olursa ben kendimden geçtim kendini ezdirmesin benim yanımda köpek gibi azarlayıp utandırıyo mesela yarın çocuğumun yanındada yapıp babasını çocuğumun gözünde düşürebilir ve eşimin benim ve ailemin iyi niyetlerini suistimal etmemeli ama insan gibi akıl verilcek biri değil kaynanamda çok şikayet ediyo ama yapcağı bişe yok salmış artık kadın kendini bile ev toplamaz dışarı çıkmaz yani herkesin psikolojisi bi cahil yüzünden bozuk. Ben alışmışım kendimi ezdirmemeye hemen cevap veririm tartışırım ama tek başıma kalırım başka bişe olmaz ailenle görüşme diyemem eşime ama biraz mesafe koymalı yani. Milletin karıları ne güzel oynatıyolar adamları benim dayımları kuzenlerimi görseniz karısı babanı sil dese bidaha babasını yolda görse tanımazdan gelir o derece dinliyolar ben kötülükte istemiyom ama değerimmi yoktur nedir sevgiliyken nişanlıyken surat assam ağlardı şimdi ben ağlasam o surat bile asmıyo hep ailesi yüzünden yıprandık allah nasıl biliyosa öle yapsın onları.

acaip sinir oldum o kayınpedere
hadsiz,bencil vs vs biri sanırım..

ancak eşiniz ve siz ayrı bir ailesiniz..
hem sizin ailenizden,hem de diğer hadsizlerden biraz daha ayrı noktada olabilmelisiniz..
babanızın destek güveni kesilirse,kocanız çekirdek ailesine daha çok sarılacak ve daha çok çaba harcayacaktır diye düşünüyorum..
daha çok düşünme mesaisi harcayacak,daha çok plan yapmak zorunda kalacak..

sonuçta uzun vadede siz ve eşiniz kazançlı çıkacaksınız bu durumda..

(sert ve ters yorumlar sizi incitmesin.. bu durum artık biraz da gelenek olmuş yazık ki!)

eşinin ailesi çok bencil ve düşüncesiz insanlarmış eşinde onların etkilerinden kurtulamıyor seni savunmuyor diye herşeyi içinde biriktirmişsin artık patlıyorsun
eşin değişmez bence bu nedenle mantıklı düşünüp karar vermelisin

700 tl kira ile eski 30 yıl boyunca hiç tadilat görmemiş bir evde yaşıyorum
yeni evlendiğimde 1 yıla yakın maddi sıkıntı çektik çok zordu
altınlarımdan küpelerime kadar sattık
evimin mobilyaları diğer bütün eşyaları koçtaştan en ucuzundan aldık
millet 5 bin tl ye sadece eve perde yaptırırken
benim perdeler halılar mobilya süsler beyazeşya dahil 6000 tl tuttu birbuçuk yıl önce düşün
ama kocam benim içn
benim dünyamın en yakışıklısı en mükemmeli
hakaret niteliğinde tek bir kelime bile kullanmam eşime karşı
bu kadar sevmiyorsanız beğenmiyorsanız daha fazla sürdürmeyin bu evliliği
yazık eşinize onu bu kadar aşağılayan bir bayanla evli olmak istemez kimse
üzüldüm
unutmayın
herşey yakışıklılık değil
çok yakışıklı deyipte evlendiğiniz adam birgün bir trafik kazası geçirir yüzü tanınmaz olur sakat kalır
o zaman da o adamı sokağamı atardınız
çok üzüldüm inanın...

ama eşininiz ailesine gelince tamam orda haklısınız bencil cahil insanlarla uğraşmak zordur

Son düzenleme:
kimse kimseyi elinde oynatmamalı bu çok yanlış bir düşünce cnm
herkesin bir gururu onuru olmalı herkes kendi kararlarını kendi verebilmeli
kimse kimseyi yönetmemeli bir kocayı avucunun içine alarak egosunu tatmin eden bir kadına şaşırıyorum asıl öyle kocalar pısırık sümsük olur
ve kimsede bir eş için anne babayı kardeşi silmemeli
ne kadar kötü olursa olsun o adam ve o kadın olmasaydı eşiniz olmayacaktı

Milletin karıları ne güzel oynatıyolar adamları benim dayımları kuzenlerimi görseniz karısı babanı sil dese bidaha babasını yolda görse tanımazdan gelir o derece dinliyolar.

Son düzenleme:

Geçen sene benim bütün eşyalarım da 5000 TL tutmuştu, gelinlik kuaför hepsi en ucuzundan hiç istediğim gibi olmadı, kimseden bırakın desteği daha da gelip gittik masraf oldu diye para istediler inanabiliyor musunuz? Ama eşim beni o kadar mutlu ediyor ki o hayatının en önemli dediğiniz günü unuttum gitti. Benim için her gün önemli oldu. Eşinizle aranızdaki sevgi bitmiş olmaaydı eşini hala beğenecektin bu bir...

Yalnız başkasının ipiyle kuyuya neden inmiyorum bir kez daha anladım. Başkası yapacak edecek bana şunu alacak bunu verecek... Hayatta babamdan bile beklemem çalışır paşa paşa kendim yaparım. Eşiniz de pasifliği yüzünden kendi işinizi kuramazsınız bu saatten sonra. En iyisi bütün bağımlılığınızı bitirip çalışıp çabalayarak kendiniz yapın, kimseye de güvenmeyin. Buda iki :)

sizlerde nasıl aile varmış bende ona şaşırdım biz büyük şehirlerde diiliz ailelerimizden ayrıda diiliz ayrıca buralarda düğünler bi nikahla geçiştirilmez danalar kesilir 2-3 gün düğün yapılır adama kolundaki bileziği kadar itibar edilir bunlarda aile yardımı olmadan olmaz yangından mal kaçırır gibi bi nikah yallah yok burda istanbul gibi kapı komşusu bile yüzüne bakmayan yer değil burası öyle olsa evime giren çıkan olmasa doğduğumdan beri komşularım olan kişiler yine komşum olmasa eşyam olsa nolur olmasa nolur benim hergün misafirim var hususi gelip inceliyo insanlar neyi var neyi yok diye benim gibi belli standartlara alışmış birinin verebileceği en büyük tavizleri verdim ben düğünüm eşyalarım herşeyim hergün ağlayarak oldu tek evlatlarının yıllarca gelin olacağı günü hayal eden ailemde sevdiğimden ayırmak yerine aman mutlu olsunlar diye her zaman destek oldular düğünümde eşyamda ufak tadilarlarda ve şimdide 50-100 tl harçlık verirler yada yicek bişeyler alırlar eşimin sırtını dayayıp ohh onlar bakıyolar diyeceği bi durum değil yani babamın verdiği harçlığı kendime harcıyorum yada 1 kg şekerle 1 ay geçinilmiyo sadece şekerli su içip yaşamıyoruz eşimin ailesinin bunu abartıp daha çok şey beklemesine kızıyorum ben. Benim bi arkadaşım var eşi hiç çalışmaz kirasını faturalarını yeme içmesini herşeyini babası yapar bikeresinde kangal kangal sucuk kilolalarca etle geldi babası evine şok oldum heh işte öyle kocadır rahata alışan yada ailesini kullanan kocasını şımartan kız.
Ben kırk kere yazdım buraya ama herkes ayrı bi cümleye takılıp onun hesabını sormuş doğruda okusanız içim yanmıcak bütün arkadaşlarım kaloriferli alçıpanlı ankastreli evlerde oturuyorlar gözüm yok ama bu kadar şey bile bana lüks geliyor sizlerin çoğu eminim öyle evlerdediler bana gri beya eşya bile çok pahallı bişeymiş gibi geliyo zaten kullanılmışları kullanıyorum ve bütün bunları ben daha sözlendikten sonra hatta sevgiliyken biliyodum bile isteye evlendim zamanla bizimde olur dedim ve zamanla dahada tamamladım eksiklerimi yine dörtdörtlük değil ama zamanla oluyor herşey ailesi eşimden otlanmasalar biz vercez dedikleri herşeyi bize yıkmasalar arabamız ikidebir bozulmasa rahatsızlıklarımız çıkmasa çok daha fazlasınıda yapardık buna şükür ama sizler ne diyosunuz eşim beni mutlu ediyo gerisi önemli değil ben ailesi böyle bulaşınca eşimle mutlu olamıyorumki mutlu olmayıncada eksikler dahada batıyor en büyük derdimde çocuk ve onun eksikliği beni dahada kızgınlaştırıyo. Hanginizin kayınpederi babanızı arayıp bi dükkan gördüm onu oğluma alsana yada oğlum araba alcak para versene falan diyo? Kimsenin hayatı kimseninkine benzemez benim ayrıntı olarak geçiştirdiğim şeylere siz detay gibi takılıyosunuz benim sorunum herşeye göz yumsamda yaranamadığım gibi kayınpederin bizi daha çok kullanmaya çalışması eşiminde sessiz kalması olay buuuu ay sıkıldım anlatmaktan!

valla burada kendi kazdığın kuyuya düşmüşsün, zengin diye evlenmişsin sonra da sıkıya gelememişsin yazanların anlama kabiliyetlerinden şüphe etmeye başaldım. sayfalarca da açıklamışsınız ama okyuyp anlamaya çalışmak yerine yargısız infaz yapmak tabi ki kolaycıların her zaman yeğlediği bir yoldur. Allah kalp gözlerini açsın, onlara diyecek başka bir lafım yok. benim yorumum siz eşinizi tamamen silmiş olsanız böyle bir konu açıp da her anlamayana derdinizi anlatmaya çalışmazdınız. içinizde bir şeyler tamamen bitmiş olsa niye konu açasınız ki, gereğini yapardınız.

ancak, böyle de yaşanmayacağı açık. eşiniz ailesinin olduğu ortamdan uzaklaşabilecek mi?
aynı ortamda kalsa bile onların saçmalıklarını yok sayabilecek mi?
artık kendi ailesi olan yetişkin bir adam olduğunu anlayıp sizin yanınızda olabilecek mi?
bunların herhangi biri için olumlu anlamda bir umut var mı?

eğer bu soruların hepsinin cevabı hayır ise ya böyle yaşamaya devam edeceksiniz ya da ayrılıp bir şekilde ayaklarınızın üstünde duracaksınız. biz kadınlar ilişkilerimiz için kanımızın son damlasına kadar savaşmaya kodlanmışız sanırım. bir ilişki ya da evlilik başarısız gidiyorsa kendimizi de başarısız sayıyoruz, kabullenemiyoruz ve zaten en çok zararı da bu uzatmalarda görüyoruz.

eğer sorulardan birinin bile cevabı evet ise o zaman eşinize değişmesi için destek olacaksınız.
her durumda Allah yardımcınız olsun.

Bence babanız k.pederiniz olcak kişiyle iletişimi kessin
Sıfatlardan biri de "asalak" olmalıydı onunla ilgili,utanmadan nasıl babanızı arayıp böyle taleplerde bulunabiliyor?

3000 kişilik köyde evlendim cnm oranın maddi durumu inanılmaz yüksek
%50si trilyonluk o derece herkes lüx yaşıo ama cahiller tabi görgüsüzler
gelinlere trabzon seti ve 20 adet geniş bilezik alınmadımı dalga geçiolar
benimle dalga geçtiler
hem eşimde oralı bende orda doğdum büyüdüm sonradan buraya taşındık
düğünüm köy düğünü oldu altınlarımı sattığım için haftalarca tüm köy halkı benm dedikodumu yaptı
halada yapıolar çok sık gidioruz oraya ve benm evime 2 haftada bir köyden misafir gelir maddi durumları iyi olunca gelmek sorun olmuo oturmaya gezmeye 2 günlüğüne bile çıkıp gelebiliolar
her gelen köye döndüğünde hı halıları öyle perdeleri şöyle mutfak dolapları böyle diyormuş söylüorlar bana
orda çoğunun mutfağı ankastre benm 30 yıllık düşün
annemin bile sıfır evi var annemin salon halıları sadece 2000 tl
benm bütün evimdeki beyaz eşyalar dahil herşey 6000 tl
ama umrumda bile değil ben eşimi beğeniorum seviorum mutluyum

Sizi çok iyi anlıyorum. Heleki tek çocuk olarak el bebek gül bebek büyümüş bir insanın bu olanlardan ne kadar kötü etkilendiğini az çok tahmin edebiliyorum. Herkesin evlilik sebebi kendine göre değişir. Kimi çok aşık olur evlenir kimi mantık evliliği yapar kimi insan olarak sever ve onunla maddi manevi düzenli bir hayatı olacağını düşündüğü için evlenir. Buna kimse karışamaz. Ama size tavsiyem, yaşınız gençken arkanızda böyle güzel bir aile varken eğer eşinizin ailesine karşı bu sessizliği de atamayacağını düşünüyorsanız ayrılın. Unutmayın sizden daha önemli kimse yok ve sizi de bir ana baba yetiştirdi. Size de yazık.

valla kızlar burda laf anlatmaya çalıştığım kadar evde eşime anlatmaya kalksam pamuk şeker gibi kocam olurdu heralde:)
Ama bi yandan iyi oldu eşim sonuçta erkek duygusal düşünsel bisürü farklılığımız var ama burda beni daha iyi anlarlar sandığım çeşit çeşit hemcinslerimi görünce kocamın kıymetini anladım:)
Zaten akşam ben surat yapsamda uzatmadı yaklaştı konuşmaya çalıştı ve babasına laf anlatmanın mümkün olmadığını sessiz kalmazsa kavganın dahada büyüyeceğini o zamanda yıllardır biriktirdiği öfkeyle kötü şeyler yapabileceğini anlattı hakverdim boşverdim kayınpederide haklarımızıda hiç bulaşmıcaz artık sessiz kalsada onunda gücendiği belli ve değiştiğini farkediyorum mesela bu akşam babasını biyere götürcekti götürmicem gidemem dedi bakalım bayramda neler olacak...

Son düzenleme:
iyide tatlım sen sadece sana hak verilmesi için konu açmışsın
biz düşüncelerimizi paylaşmayıp sadece haklısın haklısın desek ne farkederdi ki
zaten sen kendine hak veriosun nie konu açtın öyleyse

ben sana kendimden örnek verdim diğer msjlarımı yazılarımı konularımı okursan anlarsn asıl benm eşimin ailesi ile ilgili sorunlar neler
dua et ki eşinin ailesi fakir benm eşimin ailesinin istanbuldaki mülklerinin mallarını saymama gerek yok
ama üvey anne sömürdü bizi sömürdü
benm evimde eşimin babasının parasıyla alınmış bir sabun dahi yok
1 tl bile onlardan yardım gelmedi bize

ama ben yinede eşimi yaşantımı seviyorum
kendi ailemin maddi durumu çok çok iyi olduğu halde bir t-shirt bile aldırmıyorum anneme
bana her ay para gönderiyorlar kabul etmiyorum aynen havale ile geri gönderdiğim bile oldu
eşimin maddi imkanları nekadar el veriyorsa o kadar alıyorum hiç te şikayet etmedim

Kızlar sizleride anlıyorum bizimde şöyle oldu böyle oldu ama mutluyuz diyosunuz ama tersler gibi konuşuyosunuz ben şuyum yok buyum yok o yüzden mutlu değilim demiyorum eşimin babasını şikayet ediyorum ve sizler gibi eksiklere rağmen mutlu olduğumu zamanla tamamladığımızı ama yaranamadığımı hatta kullanıldığımı anlatıyorum mutluyum desenizde sizlerinde içinde bi mutsuzluk sezdim ayrıca çünkü içinizdeki isyanı bana püskürtmüşsünüz gerçekten takılmıyo olsanız bizlerde eksiklerle evlendik zamanla herşey olur ama mutlu olmaya çalışıyoruz sizde alttan alın vs gibi şeyler derdiniz hakarete bağlamazdınız ben buraya bana akıl verin diye yazdım kendinizi benimle kıyaslayın diye değil zaten eşime pısırık dememe laf söyleyenler bana daha kaba laflar ettiler ne hikmetse:)

aslında anlıyorum seni eşinin pasif kalması olaylara ses çıkaramaması blkide snn için en byk sorun biraz seni savunsa ve herkese aynı eşitlikte davranıp bi yolunu bulsa bunlar olmaya bilir sessiz kalınca tepene binerler ama bu eşinin kötü biri olduğu anlamına gelmez keşke onlardan uzak biyerlerde yaşıyor olsaydınz blkide her sorunu çözebilrdiniz.

valla tatlım ben her msjımda güzel kelimeler kullandım sana
sadece kayınpederine kızıp eşini aşağılama dedm
yok çocuğu olmuo
sünepe
falan
bunlar çok çirkin sözler
bir eşe salak bile denilmemesi gerekiyor
valla ben benm dünyamın en mutlu insanıyım
eşimle neredeyse Allah bozmasın dört dörtlük gibiyiz
sana alttan al sabret dememizi istemişsin
bizim yazılarımız zaten o anlamda
bizde fakirdik çile çektik kayınoederler mahvetti bizi ama isyan edip kocalarımızı aşağılamadık bunları anlatmaya çalıştık
sen farklı yöne çekmişsin msjları ya da anlamak istemedin

en basitinden şu örneği verdim sen ailenin maddi durumunun iyi olduğunu anlatıosun araba alacaklarmış falan
bende benm ailemin durumunun aynen çok iyi olduğunu ama ailemden bir t-shirt bile almalarına izin vermediğimi
eşimle birlikte çalışıp birgün bizimde çok iyi maddi durumumuz olacağı umuduyla devam ediyorum
annemin bir salonunun değeri 7000 tl falan diğer odaları hesaplamadm benm bütün eşyalarım mutfak eşyalarım 6000 tl
ama gidip baba para ver bende güzel eşyalar istiyorum demedim
annem hala ısrarla hadi gel yeni halı alalım sana perde alalım dio
ben beğeniorum evimi diorum
eşim sen bilirsin istersen aldır dio
ama ben nie anneme para harcatıp eşimi aşağılatayım sanki benm eşimin parası yokmuş alamıomş gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…