- 28 Haziran 2011
- 113
- 0
-
- Konu Sahibi yenibirben
ayrılık herşeyden kurtuluş gibi görünsede kolay değil çekip gitmek gerek ailecek böyle burun buruna yaşanmaz ne kadar güvenimi sevgimi sarssada ne kadar arada itekelemek gereksede evliliğimiz devam ediyor ama istediğim şu babam bana özel bi ev almadı diğer evi istemeyince burda otur o zaman dedi arada yiyecek aldı arada beraber yedik yada bana kendi ihtiyacımı görmem için harçlık verdi ama bu çok büyütüldü düğünümde herşeyimi eksiksiz hatta fazasıyla yapılca kayınpederlerin gözü açıldı sanki bize oğlunu bahşetmiş ona yağdırmalıyız gibi muamele yapıyo dini imanı para zaten canını iste parasını isteme ama deki biyerde bedava yemek veriyolar koşup alır bişe ısmarla çarşıdan 1 tl olsun bırakmaz alır benden olsun demez burda dediğim gibi herkes ailesiyle zaten babalarla işleri aynı çoğunun erkeğin ailesi gelinede bakar bizim işimiz falan ayrı kimseden bişe istediğimde yok dükkanları maaşları onun olsun ben sadece çok tadilat gerekceği için fazla masraf olmasın diğer evde oturalım demekle hata etmişim bugüne kadarda hiç lafını etmemiştim ama lafı geçtiği gibi resmen kovaladı eltimlerde en ufak bi tartışmada çıkın evimden diye kovuyo alınıyorum artık para muhabbetlerine rahat edicem derken borçlu yaptı bizi sevmiyorum adamı bana bulaşmasını istemiyorum zaten benim zorumla gidiyo eşim yoksa pek uğramaz ama ben artık gitmem muhattap olmam istiyorumki eşimde ağızlarına çok bakmasın biraz beni kollasın ama hiç sesini çıkarmıyo ben dış kapının mandalı gibi hissediyorum burda görüyorum eşi ailesini kollayan çok var benimki kollamıyo ama benide kollamıyo bi susun dese yeticek pasif bi insan işte ben bu adamı nasıl düzelticem değişmesin ailesinden nefrette etmesin derdim kışkırtmak değil sadece artık evli olduğunu kimden daha çok hayır gördüğünü bilsin babası öyle bi ters adamki ikidebir lafını etmesin diye eşimin kısır olduğunu ona sölemedik varsın bana laf soksun kendi çocuğunada yapar çünkü ama eşim bişe diyemez yine. Babamın verdiği harçlık benim süsüme gittiği için ona zaten bi hayrı olmuyo ama evdende çıkmam çok masraf yaptık güzel oldu kiraya gidemem. Alıp karşıma çok konuştum başka konulardada olsun kabahatliyse susar hiç konuşmaz 2 gün sonra beni yine ağlatcak bişey olur hangi derdime yanayım bende şaşırdım çocuk gibi laf anlatmakla olmuyo.
Allah yardımcın olsun canım ne denebilirki zalim insana düşmekte zor eşin senin yanında değilse tabiki baban sana destek olacak ama baban görmüyormu bu durumları ve rahatsız olmuyormu dünürüyle oturup konuşsunlar bu şekilde gitmez desin ciddiyetini söylesin durumun
vurun kahpeye adında bir roman vardır. Halide Edip Adıvar'ın. filme de çekilmiştir. ancak, romanın adındaki kahpe, kahramanın öyle olmasından değil de, öğretmenlik yaptığı küçük köydeki insanların onu sebepsiz yere, günahını alarak öyle görmelerinden kaynaklanır. kendi halindedir, ancak onlardan farklıdır ve bu onları rahatsız etmektedir. romanın sonunda kendi tabirlerince 'kahpeyi' döve döve öldürürler. ve rahatlarlar.
böyle tutumları görünce aklıma hep 'vurun kahpeye' sözü gelir. evet, konu sahibi romandaki gibi ülkesini daha üst düzeye getirmek için canı pahasına çalışan, idealist bir köy öğretmeni olmayabilir. ama konu sahibi sizin burada tepki gösterdiğiniz kadar da kötü değil. insanların kendi fikirleri yok mudur ki, biri ne derse diğerleri de onun gazına gelip vuruyorlar kendilerince kahpeye (istisnaları tenzih ederim)
konu sahibi arkadaşın burada sayfalarca sıraladığı dertlerin biri sadece biri için bile açılan yüzlerce konu var. bu konulara sayfalarca cevap yazılıyor ve dünyanın en büyük felaketine uğramış gibi teselliler veriliyor. konu sahibi, sadece beni kısır sandıkları için boşanmamızı istiyorlar, beni aşağılıyorlar, eşimin başkasıyla evlenmesi gerektiğini söylüyorlar diye konu açsaydı herkes vurur da vururdu o kayınvalide ile o kayınpedere. ama konu sahibi bunu yazmış, üstüne gayet sakince bir sürü daha derdini yazmış. kendisine yapılan tüm sinirlendirici ithamlara rağmen de sakinliğini korumuş.
bir öldürmediğiniz kalmış. kendisine ve eşine yapılan her haksızlığa eyvAllah diyen eşinde mi yoksa ona sinirle sümsük diyen kadında mıdır suç? bir arkadaş yazmış: sanki hepiniz soğan-ekmek yiyorsunuz da çok mutlusunuz diye. evet, gayet haklı. insan gerekirse eşiyle soğan-ekmek de yer ama imkanı varken, kandırılırcasına hakkı olan şeyler elinden alınıyorsa buna da dur demek ister.
birbirinin gazına gelip, kendisine uymayanı öldürürcesine hırpalayana Allah insanlığını hatırlatsın. başka bir şey dileyemiyorum öyleleri için.
Kendin kazdığınız çukura kendiniz düşmüşsünüz.Kendi çıkarlarınız için evlenirseniz kötü günlerde eşinize sabrınız kalmaz.Mantık evlliğide böyle bir şey işte...