Eşimden soğudum..

yenibirben

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
113
0
merhaba kızlar... 2 yıllık evliyim ve sümsük bir kocam, cimri açgözlü çok konuşan eksik akıllı bi kayınpederim, görgüsüz pasaklı bi kaynanam, suratsız içten pazarlıklı bi kaynım, kıskanç arabozucu bi eltim, evliliğim bozulmasın diye çabalayıp dünüründen nefret eden ama ayrılırsamda burnumdan getircek olan bi babam, olaylara pek karışmayanda bir annem var.Tek çocuğum ve ailem çoğalsın istemiştim hata etmişim...
Eşimle severek evlendim ama ölüm ölüm bi aşktan ziyade mantığımla karar vermiştim ailesinin durumu iyiydi işi iyiydi sakin sessizdi ama hepsi fos çıktı! Babası hiçbir konuda yardımcı olmuyor aksine bizden istiyor iyi maaş alacağım dediği yere asgari ücretle girdi ve sakinliği artık delirtcek boyutlara geliyo. Abisi babasının evinde oturuyo eşime bıraktıkları eski ev aşırı masraf istediği için babamın evine yerleşmek zorunda kaldık öbür evin kirasını almayı umuyorduk ama alıp kendisi yiyor haksızlık oluyor anlayacağınız sevgiliyken anlatınlanların hepsi masal oldu ev ve dükkan kirası alacaktık durumumuz iyi olacaktı belki dükkan açacaktık şimdi ise tümünü babası alıp yiyor bizi borçlarla ortada bıraktı hiçbişeyimizi tam yapmadı düğünüm eşyalarım hepsine onlar karar verdi herşeyim ağlayarak oldu ama sevdiğim için katlandım o da hiç ses çıkarmadı savunmadı kız tarafının yaptıklarının 2 katını yaptık 20 milyar para harcadık eltim hep ara bozmaya çalıştı eşime söylediğimde kıskanıyosun dedi hep babam destek oldu yeme içme oturduğum ev hep ona ait kayınpederde oğlunun içgüveysi gibi saldı ipini umru değil.
Arabamız çok eski babasının üzerine ve yeni almak istedik kendi babamda biraz destek çıkacak hiç borcumuz olmasın diye onada biraz destek çık gibilerinden laf yaptım bugün baban versin hepsini dedi dedim sen geziyosun babam gezmiyoki inanın babam mecbur kalmadan biz çağırmadan asla binmez sayılıdır zaten 5-6 kez binmiştir kayınpeder ise hergün çağırır oğlunu kahveye gider dönüşte keyiften çağırır iki adımlık yol için bile şoförlük yaptırır bide bu arabayı satınca yarı parayı alırım demezmi zaten ucu ucuna en ucuz arabayı alıcaz bide borçlu çıkardı bizi eşim her zamanki gibi sustu dedim o zaman bizim evin kirasını ver bize takside girelim bana babam bile emretmiyo ne vercekmişim dedi kovaladı çekip geldik eşimle konuşmuyorum ağladım sinirden yanıma gelmektense dışarı kaçtı sonra geldi uyudu.
Bıktım artık herşeye baban alsın baban yapsın denmesine ben içgüveyi alcak olsam çok daha yakışıklı çöpsüz üzüm birini alırdım ben yine alırım arabayı yada babam alır ama ayağı taşa takılsa arıyo gel beni al diye gezmeleri bitmiyo eşimde gelemem demiyo neden benim paramla o sefa sürsün? İşin kötüsü o ölene kadar bize rahat yok araba bile yenileyemicez anlaşılan.
Çocuğumuzda olmadı önce bende myom vardı şimdide eşimde sperm sorunu var ve elimizdeki para ancak tedavilere gider çünkü onada asla destek olmaz.
Küslük oldu kısacası ve bayramda bile gitmem artık ama biliyorumki eşim sabahtan akşama kadar orda kalır hatta 2-3 gün gider onları gezdirir ben tek başıma ailemle kalırım. Ne yapıcam böyle bilmiyorum ailesini sevmiyorum eşim iyi falan ama ailesini kolluyo babam resmen kullanılıyo eşimden soğudum artık üstüne çocuğuda olmuyo neden katlanayım diye düşünmeye başladım artık siz ne dersiniz arkadaşlar bana akıl verin?

Sizi incitmek ya da hırpalamak niyetiyle yazmıyorum; buna hakkımda yok ama yazdıklarınızı okuyunca maddi hayal kırıklığını sezdim.

Bunu bunu yaşadım evlenmeden önce ama sevdiğim için katlandım'' demişsiniz..
Aslında sevdiğiniz için değil zengin bir hayat sürme umuduyla katlanmışsınız.

Eee bu kadar ağır konuşuyorsunuz hem eşiniz hem ailesi hakkında..
Parasıda yok sandığınız kadar.Asgari ücret neye yeter ki ? ! Belli ki sevgide yok.

Eee çocuğunuzda olmuyor.. Elbetteki ayrılmalısınız; evlenmeden kurduğunuz mantığa orantılı olarak.
En azından geç olmaz hem sizin hemde kendisinin sizin yüreğinizde sümsük olduğunu bilmeyen eşiniz için..

son cümleniz de gerçekten yaralayıcı,
cocuğu da olmuyo.
ne bileyim. hep bir beklenti içerisindesiniz. babanız niye araba için para versin onu da anlamadım.

evlilik 2 kişiliktir bence, aileleri çok içine sokmaya, onlardan beklenti içine girmeye çok da luzum yok.

eşinizi seviyor musunuz? cevabınız hayırsa, ayrılmak en doğrusu.

hem maddi yönden rahat hemde tek çocuk olunca güzel bir hayatım oldu ama lüks bi yaşantımız yoktu insan evlenincede en azından alışık olduğu standartları yaşamak istiyor evimin tadilatını kayınpeder üstlendi sonrada tüm borçları bize yıktı ama sorsanız o yaptırdı evim sobalı titreyerek yıkanıyorum wc ye gitmeye üşeniyorum sizler kışın kısa kolluyla evinizde gezerken ben kat kat giyinip yemek pişiriyorum mutfakta hayalimde babamların bile beğenip oturmadığı 40 senelik evde oturmak yoktu. İlk sene kapılarımız eskilikten kapanmıyordu yerler çok eski taşlardandı zamanla hep babamın desteğiyle oldu. Siz olsanız herşeyi babanız yaparken kocanızdan soğumaz mısınız? Şimdi maaşı iyi yükseldi çok şükür ama arabası ikidebir bozulur babasının keyfine harcanır yine bize bi hayrı dokunmaz. Durumları kötü olsaydı hiçbişey beklemezdim ama öbür oğluna yağdırırken benim babam yardım ediyo diye bizi sallarsa gücenmem çok normal bence. İlk tanıştığımızda kimdir nedir bilmiyodum sevdim tabiki ama kim olsa en azından düzgün bi evi olsun diye bakar 15 yıllık arabasını ahır gibi evini gözardı edip evlendim ama bu kadarda babama yüklenilmesini ummazdım sanki evde kalmışımda babam bana parayla koca almış gibi geliyor.

Son düzenleme:

iyi de baban niye bu kadar yardım ediyor? babanın yardımı olmadan geçinmeniz imkansız mı?
tamam haksızlık illaki can sıkıcı ama eşinin bunda suçu ne?

Soğurdum eşimden evet ama eksik olan cümle ; asla babamın yardımına izin vermezdim-vermem; ÇOK buyuk sorunlar olmadığı sürece.

Babanızın yardımını kabul etmeyin, eşiniz ne getiriyorsa razı olun diyeceğim ama siz bu hayata katlanmak istemiyorsunuz çünkü düşünceniz hangi yönde oldğunu çok net söylüyorsunuz..

Fazla söze gerek yok ki; ne bekliyorsunuz ki bizden; ne yazmamızı bekliyorsunuz..

Bir an önce ayrılmalısınız..Düşünceleriniz bu kadar netken ne bekliyorsunuz ki ?

Ülkemizde tek asgari ücretle yaşamanın hiçte kolay olmadığını helede çocuk olunca durumun çıkılmaz hale geleceğini düşünmeniz gerekirdi.
Evlendikten sonra kayınpeder yada baba parası ile geçinmeyi düşünmeniz zaten başlıca hata.
Tamam herşeyden bunalmış olabilirsiniz sevginizde bitmiştir fakat "zaten çocuğuda olmuyo" sözcüğü bana çok ağır geldi.
Çocuğun olmama sebebi siz olabilirdiniz ve aynı düşünceyi karşı taraftan duyabilirdiniz...
Hakkınızda hayırlısı olsun.

kocan ve ailesi hakkında bu düşüncelere sahipsen ne yapacağına da karar vermişsindir heralde.

BU ARADA babanızdan yardım alacağınıza, ya da hakaret ettiğiniz kayınpederinizden yardım bekleyeceğinize SİZ neden çalışmıyorsunuz ?

İnsan olarak seviyorum ama eş olarak sevmiyorum sanki eşimi.
Ben tek çocuk olunca babam destek çıkıyo biraz daha gerektiği için borca girmeyelim diye istedik daha doğrusu eşimin evinin kirasını bize vermesini istedik zaten araba bizden çok onun hizmetinde. Hepimiz aynı mahalledeyiz ister istemez içiçeyiz.
Çocuğuda olmuyo lafına gelince 1 yıl boyunca myomdan çocuğum olmuyo diye etmedikleri laf kalmadı başka zamanlar hiç aramayan eltim regl günlerimi takip eder varmı bebek diye arardı 2. çocuğu düşünmeye başlamıştı bana inat kaynanam her gittiğimde kimler hamile kimler doğurmuş onları anlatırdı kayınpederim ayrılın demeye başlamıştı ve eşim hiçbizaman eşimi ağlatmayın laf etmeyin demedi ben çok çektim allah çocuklarından çıkardı şimdi sustular.

İnsan olarak seviyorum ama eş olarak sevmiyorum sanki eşimi.
Ben tek çocuk olunca babam destek çıkıyo biraz daha gerektiği için borca girmeyelim diye istedik daha doğrusu eşimin evinin kirasını bize vermesini istedik zaten araba bizden çok onun hizmetinde. Hepimiz aynı mahalledeyiz ister istemez içiçeyiz.
Çocuğuda olmuyo lafına gelince 1 yıl boyunca myomdan çocuğum olmuyo diye etmedikleri laf kalmadı başka zamanlar hiç aramayan eltim regl günlerimi takip eder varmı bebek diye arardı 2. çocuğu düşünmeye başlamıştı bana inat kaynanam her gittiğimde kimler hamile kimler doğurmuş onları anlatırdı kayınpederim ayrılın demeye başlamıştı ve eşim hiçbizaman eşimi ağlatmayın laf etmeyin demedi ben çok çektim allah çocuklarından çıkardı şimdi sustular.

canım senin eşin içgüveysiliğin rahatlığına alışmış olabilir, onu bi kendine getir bence,baban yardımı kessin, sen de açık açık konuş belki aklı başına gelir.Ya da beklentilerini azaltmayı dene. Ben senin yerinde olsam durup uğraşır mıydım bilemiyorum neticede yaşamadım böyle bir şey ama sırf senin bakış açından anlatılanlarla boşan ya da boşanma demek doğru olmaz kanımca. Hakkında hayırlısını diliyorum.

eşimin şu an maaşı asgari ücret değil asgari ücretle başladı ama işi asgari ücret verilcek iş değildi başka şehirde onun 3-4 kat fazlasını alıyodu sormadan girdi işe aysonu öğrendi maaşını sümsük işte:) maaşı iyiken çalışıp biriktirip hep beraber aldıkarı yerleri bölüşmüşler kendilerine göre ama babası kiraları alıyo hakkımızı vermiyo yani. Şuan maaşı yetiyo ama çoğu dr.a arabaya falan gidiyo küçük biyerde yaşıyoruz ve bana göre iş imkanı pek yok. Babamdan özel olarak para istemiyorum o kıyamadığından yiyecek veya harçlık falan veriyo ilk kez araba için istedik borç yapılmasın diye çoğunu kendimiz vericez 2-3 milyarlık bi para istedik sadece kayınpederim 2 maaş 3 yerden kira alıyo koymazdı yani ona.

bu durumdaki yanlışları falan geçtim daha önemli bir sorun var ki bana evliliğinizde sevgi yokmuş gibi geldi????
yani madem böyle bir adam maddi olarakta yetersiz ee çocuğuda olmuyo boşanayım o zaman gibi bi durum çıkmış.

eşimin şu an maaşı asgari ücret değil asgari ücretle başladı ama işi asgari ücret verilcek iş değildi başka şehirde onun 3-4 kat fazlasını alıyodu sormadan girdi işe aysonu öğrendi maaşını sümsük işte:) maaşı iyiken çalışıp biriktirip hep beraber aldıkarı yerleri bölüşmüşler kendilerine göre ama babası kiraları alıyo hakkımızı vermiyo yani. Şuan maaşı yetiyo ama çoğu dr.a arabaya falan gidiyo küçük biyerde yaşıyoruz ve bana göre iş imkanı pek yok. Babamdan özel olarak para istemiyorum o kıyamadığından yiyecek veya harçlık falan veriyo ilk kez araba için istedik borç yapılmasın diye çoğunu kendimiz vericez 2-3 milyarlık bi para istedik sadece kayınpederim 2 maaş 3 yerden kira alıyo koymazdı yani ona.

Kocana sümsük, kayınvalidene görgüsüz-pasaklı, kayınpederine eksik akıllı, eltine bilmem ne demen üzerine de maddi olarak bir şey beklemen ne biçim bir şey ya hu? İnsan utanmaz mı?
Arkalarından böyle konuşunca eline ne geçiyor? Maddi destek görsen hepsi canın ciğerin olurdu muhtemelen.
İnsan eşine çocuğu olmuyor diye sırtını dönüyorsa, eşine ve eşinin ailesine arkasından da olsa atıp tutuyorsa o kişide hata aramak lazım. Diğerlerinde değil.

benim zoruma giden kayınpederin aç gözlülüğü şehirdışında dr.a gidip geliyoruz taksit falan ödüyoruz ona rağmen tırtıklamaya bakıyo baban verse ya tedavi parası diyo biz kimseden para beklemiyoruzki babamın bana verdiği 3 kuruş harçlık bile gözünde büyüyo oğlunun derdi babamımı gerdi diyesim geliyo. Bi yerde dükkan görür mesela söyle babana sizd alsın der. Düğünde falanda hep bize yüklendi çok acayip bi insan. Eşimde hep susar kaçar onlara bişey demez ben evde köpürürüm bana küser bitirdi sevgimi.

Olmayan sevgi nasıl biter ki ? Parası olsaydı bitirir miydi yine sevginizi ?

Bakın bu çok iyi anlaşılsın ; asla mantıken parayı seçtiğiniz için bu kadar tepkili değilim; madem şuanda farkındasınız herşeyin, neden hala birşeyler bekliyorsunuz, neden ayrılmıyorsunuz?

Bu arada neden siz çalışmıyorsunuz diye sormuştum; cvp.gerçekten merek ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…