- 28 Haziran 2011
- 113
- 0
-
- Konu Sahibi yenibirben
iyide tatlım sen sadece sana hak verilmesi için konu açmışsın
biz düşüncelerimizi paylaşmayıp sadece haklısın haklısın desek ne farkederdi ki
zaten sen kendine hak veriosun nie konu açtın öyleyse
ben sana kendimden örnek verdim diğer msjlarımı yazılarımı konularımı okursan anlarsn asıl benm eşimin ailesi ile ilgili sorunlar neler
dua et ki eşinin ailesi fakir benm eşimin ailesinin istanbuldaki mülklerinin mallarını saymama gerek yok
ama üvey anne sömürdü bizi sömürdü
benm evimde eşimin babasının parasıyla alınmış bir sabun dahi yok
1 tl bile onlardan yardım gelmedi bize
ama ben yinede eşimi yaşantımı seviyorum
kendi ailemin maddi durumu çok çok iyi olduğu halde bir t-shirt bile aldırmıyorum anneme
bana her ay para gönderiyorlar kabul etmiyorum aynen havale ile geri gönderdiğim bile oldu
eşimin maddi imkanları nekadar el veriyorsa o kadar alıyorum hiç te şikayet etmedim
Bende diyorumki düğün eşya herşeyi biz yaptık bi destek görmedik onun ailesinden ama sorsan o yapmıştır babam benim için biriktirdiği çeyiz paramı verdi bazende harçlık öle 50-100 tl verir o da kıyafet saç gibi bişeyime harcanır her ay bi maaş gibi bi para değildir ben kat kat fazlasını almaya çalışkınım çalışmamı istemedi ve hep o verdi harçlığımı gücenmem yani. Ben kayınpederimin 5 kuruşunu istemem yeterki babamın yada bizim paramıza durumu iyi olduğu halde gözkoymasın şimdiye tek dediğim eşimin evinin 3 kuruş kirasına muhtaç değil biz alıyo olsaydık en azından bi dr paramızı vermiş olurduk yada 3 milyar için arabayı kaçırmamış olurduk belkide satıp üstüne ekleyip başka bir ev alırdık kendi evleri dükkanları kendisinin olsaydıda bizi sömürmeseydi yeterdi yani.
Eşime çok kızıyorum bazen çünkü aşırı sakindir ben onun sakinliğini sevmiştim zaten ama abartır ben kinciyimdir o döv söv hemen affeder başka bi şehirde bi başına çalışıp ev araba almış abiside öyle ve babalarıda biraz ikisinede yardım etmiş abisi o aldıkları evde oturuyor bizimki kirada abisi arabayı sattı bankaya koydu hiç sesi çıkmadı bize arabayı satınca yarı para benim diyor evin kirasınıda alıp yiyor hemde 3 kira 2 maaşı varken bunu yapıyor ben böyle insafsızlığa aç gözlülüğe alışkın değilim ve pişkin pişkin baban arabayı yenilese ya diyo baban bide dükkan alsa ya diyo babamada söylüyo eşimin maaşındanda bahaneyle bişeyler aldırtıyo kendine falan ben bulara kızıyorum ve eşim sessiz kalıyor bana hiç demez eşim babandan para al falan diye harçlığımdanda çoğu zaman haberi olmaz ama babasını susturamıyo en azından muhattap olmasın kendini kullandırtmasın. Olgun dedim ailesşnden uzakta yaşamış çok takmaz onları dedim ama hayal kırıklığına uğradım zaten yakışıklılığından çok bunlar beni etkilemişti ama böyle oldumu pişman oluyorum.
o olmamalı tabiki bir erkek evlendikten sonra kendi ailesini ayrı olduğunun farkında olmalı tamam anne baba abi yine sevsin ama herkesin evi ailesi ayrı
tamam bizim kayınpederde hiç yardım etmedi hiiiiççç hemde
eşim hala görüşüo sevio babasını karışmıorum onun babası beni ilgilendirmez ama babasının yaptıklarını herzaman herkese anlatır savunmaz
arkadaşım maddi yardım beklemekte haklı- haksızsın diyemem amaaaaa.... herşey benim ailemden beklenecek, üstüne bide laf yiyecem; kendi ailesi sefa sürerken ben cefa çekecem üstelik evlatlar arasında ayrımcılık da yapacaklar. bunları kendi ağızlarıyla açık açık söyleyecek kadar da lafazan olacaklar pess doğrusu cahillikten öte şey değil bunlar. Anlattıklarınıza bakarak ben sizi haklı görüyorum. Tabi birde karşı taraf ne der onu bilemeyiz belki sizin de hatalarınız olmuştur onlarda bu hatalara karşılık sizinle bu şekilde mücadele ediyor olabilirler. Bence maddi ve manevi beklentilerinizi bitirip kendikendinize yetmeye çalışarak eşinizle aranızı düzeltebilirsiniz.Tabi eşinizden hala vazgeçmediyseniz.
Merhaba kızlar...
Bayramın özetini geçeyim dedim...
Kaynanama "gelmezsem darılma" demiştim o da "sen kayınpederine bakma gel" dedi, erkendende kayınpederi yollamış kahveye, aradı çağırdı gittik, 1-2 komşusunu gezdik. Ertesi gün yine gittik eşim babasıyla bayramlaştı ben yanına gitmedim bayramlaşmadım eşimde bişe demedi diyemezde!
Eltimle bi sorun olmadı bayramdan 1-2 gün önce gezmeye çıkcaktık aradım çağırdım geldiler. Cimriliklerinden üstlerine düzgün bi kıyafet bile almamışlar biz aldık onlar izlediler...
Bizim arabanın eski ve ikidebir arıza çıkaran bi araba olduğunu söylemiştim yine çıkardı:S Eşimde abisi ve babasına verdi arabayı kendisi çalıştığı için ben ilgilenemem siz yaptırın dedi masraflarıda babasına ödetmiş olduk şimdilik geri istemedi ama sonra ne olur bilmiyorum.
Eşimin abisi "ne zaman yeni araba alcaksınız" dedi eşim boşverin diye geçiştirdi ama ben susamadım "işin doğrusu biz 3-4 milyar borç yapıp alcaktık ama baban yarı parasını istedi sanırım sana vericek o yüzden kaldı" dedim. Kafasını salladı istemem, sonra ödersiniz vb hiçbişe demedi aksine para lafı duyunca bizim için yeni araba araştırmaya başladı şunu alın bunu alın dedi vazgeçtik almıcaz dedik.
Eşime 50 milyar kenarda param var güzel bi araba alıcam diye hava atıyo ama bizim arabanın yarı parasından feragat etmiyo almak için dahada ısrar ediyo ve eşim hala bayılıyo abisine ne bi soğukluk ne bi akıllanma öl dese ölcek abisi için.
Dedim eşime "madem arabada abininde hakkı var bizimde senin evinde hakkımız var onlar bizim hakkımızı yiyolarsa bende yerim satmam arabayı baban ölene kadar bununla gezerim" dedim. "haklısın" diyo ama yinede varsa yoksa onlar
Geçen annemle babam tartıştılar o annelerine uğramıştı geldi eve benim yüzüm asıkmış muhabbet etmiyomuşum diye yine çekti gitti annelerine sonra gelince ağladım benimle ilgilenmesini beklerken yine ailesine koştuğunu falan söyledim dün tüm gün benimle ilgilendi çocuk gibi kavga çıkarıp ağlamadan düzelmiyo napayım
Akşama ailesiyle düğüne gitcekler ben gitmicem kalsın yalnız başına abilerinide alır belki görmek dahi gelmiyo içimden o uyanık abisini.
Kısacası eşimin gözü açılsada hiçbi kırgınlık belirtisi göstermiyo onlara karşı daha ne kadar kullanılcaz merak ediyorum. Ama diyoki eşim öbür eve şuan tadilat yapılıyo kirasını bize verseydi tüm tadilat masraflarınıda bize ödetcekti aldığımız oraya gitcekti boşver diyo bi yandan haklı.
Son kararım eski arabayla idare edip kiraya falanda karışmamak ne halleri varsa görsünler allah büyük nasıl olsa bigün bizde haklarımıza kavuşuruz.
bence de en güzeli son kararın. ben de aynısını yapıyorum. yoksa kendi kendini yer verem olursun
durumun ayni annemin kuzeninin durumu. Ben onu görünce , senin bosanman taraftariyim.Bizim eniste, kadinin o kadar emeklerine ragmen aldatti.Safiye abla simdi 45 yasinda.Enisteden dolayi cocuklari olmuyordu.Maddi yardimi hep safiye ablanin ailesi yapiyordu.Mükafati ise aldatilmak, cocuksuzluk ve yoksulluk simdi.Eger imkanin varsa bitir.Sonra cok gec olabilir.
Ben hikayenizi baştan sona kadar okudum,az çok gelen mesajlarında bir kısmını okuma fırsatım oldu.Bekar insanlar evlenmek için can atar bazen de evli kadınlar boşanmanın yollarını arar.Eşden soğumak kötü bir duygu empati kurabiliyorum.Herkesin kendine göre sebepleri var.
Bir şekilde eğer mutsuzsanız bu evliliği sürdürmenin bir anlamı yok.Maddi olarak zemininizi hazırlayın ve ayrılın.Belki hayallerinize uygun birini bulursunuz.Yarın çok geç olabilir.
Bende yaklaşık 1,5 senedir evliyim ve yaklaşık 4 sene flört dönemimiz oldu.Ne yazık ki Türk erkekleri evlendikten sonra çok değişiyorlar.Hep kadınlara denir evlenince kendilerini salarlar diye ama bence erkekler daha fena...Zaten evlilik insan doğasına ters,ve kendi kriterlerinize uygun bir erkek bulmak neredeyse mucize,sevgi belli bir süre sonra bitiyor.Aşksızlık ve sevgisizlik büyüdüğünde eşini kardeşin gibi görüyorsun.Erkekler bu hale getiriyor.Kendi ayaklarımız üzerinde durursak aileyi bırakın tüm dünya bile üzerimize gelse umursamayıp biz kendi yolumuzda ilerleriz.
Neyse herşey gönlümüzce olsun,lütfen üzülmeyin...