Eşimden soğudum..

Bende diyorumki düğün eşya herşeyi biz yaptık bi destek görmedik onun ailesinden ama sorsan o yapmıştır babam benim için biriktirdiği çeyiz paramı verdi bazende harçlık öle 50-100 tl verir o da kıyafet saç gibi bişeyime harcanır her ay bi maaş gibi bi para değildir ben kat kat fazlasını almaya çalışkınım çalışmamı istemedi ve hep o verdi harçlığımı gücenmem yani. Ben kayınpederimin 5 kuruşunu istemem yeterki babamın yada bizim paramıza durumu iyi olduğu halde gözkoymasın şimdiye tek dediğim eşimin evinin 3 kuruş kirasına muhtaç değil biz alıyo olsaydık en azından bi dr paramızı vermiş olurduk yada 3 milyar için arabayı kaçırmamış olurduk belkide satıp üstüne ekleyip başka bir ev alırdık kendi evleri dükkanları kendisinin olsaydıda bizi sömürmeseydi yeterdi yani.

bütün kayınpederler kayınvalideler öyle valla cnm
bizim lanet olası pislik Allah onu bildiği gibi yapsın
üvey annede memlekette herkese
herşeylerini biz aldık şimdi konuşmuyorlar bile bize nankör bunlar diyormuş
insanlara kendim açıklamaktan sıkıldım artık umursamıyorum
düğünde hediye olarak takı takılır ya
düğünden 10 gün önce eşimden para istemiş nakitte paraları yokmuş eşimin parasıyla 2 ince 500 tl ye bilezik aldılar düğün gecesi onu taktılar
kadının tam 20 adet geniş bileziği daha düğününden kalma altın seti
kayınpederime aldırdığı evi arabası bankada parası
araziler arsalar
daha birsürü şey var
ama düğünde bana 2 bilezik alamadılar
düğün zamanı banyo paspası almayı unutmuştum o da kapalı çarşıya gidiodu alırmısn ordan dedm bi getrdi 15 tlye en ucuzundan almış birkaç ay kullandım bir duydum ki banyo paspasını bile ben aldım diyormuş heee öylemi birtek 15 tl harcadın benm içn onu söylüosun demekki dedm
aldım çöpe attım onları herkesede söyledm çöpe attığımı
daha neler neler anlatsam bunalıma girersin üvey anne çok daha beter cahil kayınpederden

Eşime çok kızıyorum bazen çünkü aşırı sakindir ben onun sakinliğini sevmiştim zaten ama abartır ben kinciyimdir o döv söv hemen affeder başka bi şehirde bi başına çalışıp ev araba almış abiside öyle ve babalarıda biraz ikisinede yardım etmiş abisi o aldıkları evde oturuyor bizimki kirada abisi arabayı sattı bankaya koydu hiç sesi çıkmadı bize arabayı satınca yarı para benim diyor evin kirasınıda alıp yiyor hemde 3 kira 2 maaşı varken bunu yapıyor ben böyle insafsızlığa aç gözlülüğe alışkın değilim ve pişkin pişkin baban arabayı yenilese ya diyo baban bide dükkan alsa ya diyo babamada söylüyo eşimin maaşındanda bahaneyle bişeyler aldırtıyo kendine falan ben bulara kızıyorum ve eşim sessiz kalıyor bana hiç demez eşim babandan para al falan diye harçlığımdanda çoğu zaman haberi olmaz ama babasını susturamıyo en azından muhattap olmasın kendini kullandırtmasın. Olgun dedim ailesşnden uzakta yaşamış çok takmaz onları dedim ama hayal kırıklığına uğradım zaten yakışıklılığından çok bunlar beni etkilemişti ama böyle oldumu pişman oluyorum.

o olmamalı tabiki bir erkek evlendikten sonra kendi ailesini ayrı olduğunun farkında olmalı tamam anne baba abi yine sevsin ama herkesin evi ailesi ayrı
tamam bizim kayınpederde hiç yardım etmedi hiiiiççç hemde
eşim hala görüşüo sevio babasını karışmıorum onun babası beni ilgilendirmez ama babasının yaptıklarını herzaman herkese anlatır savunmaz

arkadaşım maddi yardım beklemekte haklı- haksızsın diyemem amaaaaa.... herşey benim ailemden beklenecek, üstüne bide laf yiyecem; kendi ailesi sefa sürerken ben cefa çekecem üstelik evlatlar arasında ayrımcılık da yapacaklar. bunları kendi ağızlarıyla açık açık söyleyecek kadar da lafazan olacaklar pess doğrusu cahillikten öte şey değil bunlar. Anlattıklarınıza bakarak ben sizi haklı görüyorum. Tabi birde karşı taraf ne der onu bilemeyiz belki sizin de hatalarınız olmuştur onlarda bu hatalara karşılık sizinle bu şekilde mücadele ediyor olabilirler. Bence maddi ve manevi beklentilerinizi bitirip kendikendinize yetmeye çalışarak eşinizle aranızı düzeltebilirsiniz.Tabi eşinizden hala vazgeçmediyseniz.

Benim derdim bu işte allah ömür verirse kayınpederde bizden önce giderse nasıl olsa herşey bölüşülür herkes alır hakkını varsın şimdi vermesin ama bize bulaşmasın eşimde babası gibi insan kullansın demiyorum ama kendini kullandırmasın. Zaten konu başlığımda "eşimden soğudum" değil "napıcam ben" di yönetici arkadaş böyle uygun görüp değiştirmiş yoksa kesin soğudum tamam istemiyorum diye bişe yok eşimin biraz açık gözlü olmasını nasıl sağlarım onu bilmiyorum.

Bu yorum yapan bayanların bazıları neden bu kadar sert eleştiri yaparlar anlamıyorum konuyu açan kişi haklı evet hemde çok haklı kadın ne yapsın evlenmiş barklanmış babasının evinde bolluk içinde yaşamaya alışmış ve evlendikten sonra umduğu gibi olmamış olabilir yani maddiyat önemli bayanlar gerçekten kadın zaten kayınvalidesinin tarafından çekiyor aşağılanmış burada derdini sizinle paylaşmış ha eşi ve ailesi hakkındaki yorumları kendini ilgilendirir kocasının yapacakalarını hala evlenmiş olmasına rağmen kendi babası karşılıyor yazık değilmi adama ya yapmayın arkadaşlar yani burada sadece konuşup rahatlama yön verme yolunda ilerlemelisiniz konuyu açan ark.umarım hakkında hayırlısı ne ise o olsun diyorum umarım kocan değerini mutlaka anlar.

Bende düşünüyorum bi ayıbım oldumu diye ama yok çocuk olmadı diye laf yedim sustum düğünü eşyayı bırakın devatiyemi bile onlar seçtiler sustum gelinliğim bile kendi beğendiğim birşey değildi bişey yapmadığı haldede çok masraf yaptık diye hala başıma kakar daha birçok şey eltimide çok tersler sadece kaynımı kayırıyor ve eltimin başka kardeşleride var aileside bunu hiç önemsemiyolar benim gibi arkasında duran yok o yüzden ona bişe demiyo ama bizimkilerden hep bişeyler bekliyo benim babamda kızıyo haliyle ailesine bişe diyemeyince eşime surat yapıyorum olan bize oluyor.

Merhaba kızlar...
Bayramın özetini geçeyim dedim...
Kaynanama "gelmezsem darılma" demiştim o da "sen kayınpederine bakma gel" dedi, erkendende kayınpederi yollamış kahveye, aradı çağırdı gittik, 1-2 komşusunu gezdik. Ertesi gün yine gittik eşim babasıyla bayramlaştı ben yanına gitmedim bayramlaşmadım eşimde bişe demedi diyemezde!
Eltimle bi sorun olmadı bayramdan 1-2 gün önce gezmeye çıkcaktık aradım çağırdım geldiler. Cimriliklerinden üstlerine düzgün bi kıyafet bile almamışlar biz aldık onlar izlediler...
Bizim arabanın eski ve ikidebir arıza çıkaran bi araba olduğunu söylemiştim yine çıkardı:S Eşimde abisi ve babasına verdi arabayı kendisi çalıştığı için ben ilgilenemem siz yaptırın dedi masraflarıda babasına ödetmiş olduk şimdilik geri istemedi ama sonra ne olur bilmiyorum.
Eşimin abisi "ne zaman yeni araba alcaksınız" dedi eşim boşverin diye geçiştirdi ama ben susamadım "işin doğrusu biz 3-4 milyar borç yapıp alcaktık ama baban yarı parasını istedi sanırım sana vericek o yüzden kaldı" dedim. Kafasını salladı istemem, sonra ödersiniz vb hiçbişe demedi aksine para lafı duyunca bizim için yeni araba araştırmaya başladı şunu alın bunu alın dedi vazgeçtik almıcaz dedik.
Eşime 50 milyar kenarda param var güzel bi araba alıcam diye hava atıyo ama bizim arabanın yarı parasından feragat etmiyo almak için dahada ısrar ediyo ve eşim hala bayılıyo abisine ne bi soğukluk ne bi akıllanma öl dese ölcek abisi için.
Dedim eşime "madem arabada abininde hakkı var bizimde senin evinde hakkımız var onlar bizim hakkımızı yiyolarsa bende yerim satmam arabayı baban ölene kadar bununla gezerim" dedim. "haklısın" diyo ama yinede varsa yoksa onlar
Geçen annemle babam tartıştılar o annelerine uğramıştı geldi eve benim yüzüm asıkmış muhabbet etmiyomuşum diye yine çekti gitti annelerine sonra gelince ağladım benimle ilgilenmesini beklerken yine ailesine koştuğunu falan söyledim dün tüm gün benimle ilgilendi çocuk gibi kavga çıkarıp ağlamadan düzelmiyo napayım
Akşama ailesiyle düğüne gitcekler ben gitmicem kalsın yalnız başına abilerinide alır belki görmek dahi gelmiyo içimden o uyanık abisini.
Kısacası eşimin gözü açılsada hiçbi kırgınlık belirtisi göstermiyo onlara karşı daha ne kadar kullanılcaz merak ediyorum. Ama diyoki eşim öbür eve şuan tadilat yapılıyo kirasını bize verseydi tüm tadilat masraflarınıda bize ödetcekti aldığımız oraya gitcekti boşver diyo bi yandan haklı.
Son kararım eski arabayla idare edip kiraya falanda karışmamak ne halleri varsa görsünler allah büyük nasıl olsa bigün bizde haklarımıza kavuşuruz.

bence de en güzeli son kararın. ben de aynısını yapıyorum. yoksa kendi kendini yer verem olursun

bence de en güzeli son kararın. ben de aynısını yapıyorum. yoksa kendi kendini yer verem olursun

Kendi babamda olayları biliyo ben anlatmasamda baştan beri biliyo tabi onun evinde oturduğumuz ve diğer evi ister satsınlar ister kirasını alsınlar vaadi ona verildiği için o da çok kızgın. Ben parasında değilim ama sırtlarını bana dayadılar o evlatlarını düşünüyosa bende düşünüyorum senin hakkın yeniliyo eşinde hiç ses çıkarmıyo 2 gün soğuk davransa babası düzelir ama yüzveriyo o zaman ya başka eve gidin ya bana kira ödeyin yada çocuk yokken boşan dedi.

Babam kesinlikle haklı eşimde aileside çok yüzbuldular eşim tavır yapmaktansa onlara kendini ezdirip ona rağmen onları yüceltiyo insan gibi bişey söylesem bile toz kondurmuyo ailesine en ufak bişeyde beni bırakıp onlara koşabiliyo.

Bazen benden yana çıksada rol yaptığını düşünüyorum artık. Bu akşamki düğüne ailesi başka arabayla gitcekmiş mesela o sırf abilerine şoförlük için köy köy dolaşcak gitmicem diyebilirdi ama demez abisi araba param var diye hava atar ama nasıl olsa bi enayi var burda araba falan almaz bankaya atar paralarını gelirken şirket arabasıyla geldi giderken bi akrabalarıyla gitcekler yol parası bile vermiyo baba oğul o kadar uyanıklarki beleş mezar var desen girerler bizimki kuru ekmek yese onlar için ölür biter.

Artık ne kadar kendimi avutsamda olmuyo bi yanım severken bi yanım nefret ediyo. Sanırım babamın arka çıkmasıda rahatlattı beni kurtuluyorum hissine kapıldım!

İyi zamanlarımızda bile içimde bi kin var yanımda yatmasını bile istemiyorum iyi zamanlarımızda zordan birlikte olup resmen vajinismus yaşıyorum tiksiniyorum.

Ayrılmak kolay değil daha mı iyi olur hayatım bilmiyorum ama uzun yıllar süreceğinede inanamıyorum

Yağmur yağcak hava baya kötü akşam düğün nasıl olur bilemicem ben arkadaşımla görüştüm bikaç arkadaş onun evinde toplancaz evliliğimiz yürüsede böyle yürücek artık herkes kendi hayatında ite kaka...

durumun ayni annemin kuzeninin durumu. Ben onu görünce , senin bosanman taraftariyim.Bizim eniste, kadinin o kadar emeklerine ragmen aldatti.Safiye abla simdi 45 yasinda.Enisteden dolayi cocuklari olmuyordu.Maddi yardimi hep safiye ablanin ailesi yapiyordu.Mükafati ise aldatilmak, cocuksuzluk ve yoksulluk simdi.Eger imkanin varsa bitir.Sonra cok gec olabilir.

Sanırım haklısın. Daha fazla devam etmek; onu şımartmak, kendi gururumu ise ayaklar altına aldırmaktan başka bişey değil.

zararın neresinden dönersen kardır.. eşin ezikmiş baya evdekilerde uğraşmaya değmez muhtemelen aynı dildende konusmuyosunuz :)))

kendini üzdürme..

Boşver hiç bir şey isteme onlardan.
Benim ailemdede düğün takılar yani gösteriş çok ama çooooookkkk önemlidir. Abimin düğünün sırf erkek tarafı yani bizim taraf gelinimizin 2 kollarını doldurup boşalttılar . Gerçek bu abartı falan değil hemde hepsi kalın 22 ayar bilezikler.
Ben kayınvalidemle kayınbabamın bana takması gereken bilezikleri kendim aldım. Kendi paramla. Nikah salonunun parasını ben ödedim.
Kına için yer tuttuk ille erkek tarafına yakın olucak diye kavga çıkardılar çünkü ayrı yakalarda yaşıyoruz ve kışın evlendik bereket bir kar da yağdı yollar kapandı o yüzden kimse gelemez dediler. Kız tarafında olması gereken kınayı erkek tarafının uygun gördüğü yerde ben verdim salonun parasını ailemden gizli yine. Kız tarafından geleceklere tutulan aracı onların karşılaması gerekirken yine ben verdim.
En basiti gelinliğimi kendim aldım gelinlikçiden utandım parayı ben vermiym diye gizlice görümceme verdim sen ver parasınıda gelin ödüyor demesinler dedim . Gelinlikçiyle anlaştık kapora vericez görümceme bakıyorum benim ona verdiğim parayı vermiyor beğenmemiş pahalıymış başka yere bakıcakmış vermezmiş. Neyse gelinlikçide yanımızda olduğu için o an fazla tepki veremedim. Bizi nikahtan sonra yemeğe götürdüler ille gidelim dediler gittik küçük çocuklarını bile getirmiş görümcem kayınvalideme yada kendi kayınvalidesine bırakabilirdi. Neyse gittik yemekten sonra herkes bize bakıyor hesabı ödeyin diye o kadar kalabalıktıki herkes 15-20 tl verse zaten fazlası bile çıkardı. Ama bize yüklediler nikahta takılan paraları cebinden çıkardı eşimde onun içinden verdik zaten o paralar takılmadan önce su alıcak paramız bile kalmamıştı. Bunlar gibi birçok şey hep parasını ben ve eşim ödedik. Ama kayınvalidem ve görümcelerim her yerde bana ne eşyalar aldıklarını ne takılar taktıklarını anlatıyorlar evimde bir tek iğneleri bile tek bir çöp dahi yok. Hiçbirşey bekleme bana yapılmadığı halde böyle anlatıyorlar heryerde o zamanlar çok gururuma dokunuyordu şimdi diyorum ki Allah korumuş ya gerçekten birşey alsalardı ne yapardım...

şuraya gelip mağdur olanı eleştirenleri de anlamıyorum zaten. tamam anladık hepiniz örnek insansınız, kimsenin arkasındankonuşup hakaret etmezsiniz mükemmel hayatlarınız var da acaba sizi bu şartlara koysak ne yaparsınız çok merak ediyorum.

arkadaşım senin de madem babanın durumu iyi, ayrıl gitsin geç olmadan.

Yaa Kaynana, Kayınpedere, Eltiye Edilen Lafları Bir Derece Anlıyorum da..
Kocaya Edilen Lafı Anlamıyorum..
Ayrı mı Yatıyorsunuz..
Ben Bu Kadar Laf Söylesem Kendimi Kötü Hissederim Aynı Yatağa Yatmam..
Bir Şey Yapmak Şart Değil..

Hakkınızda Hayırlısı Olsun..

Ben hikayenizi baştan sona kadar okudum,az çok gelen mesajlarında bir kısmını okuma fırsatım oldu.Bekar insanlar evlenmek için can atar bazen de evli kadınlar boşanmanın yollarını arar.Eşden soğumak kötü bir duygu empati kurabiliyorum.Herkesin kendine göre sebepleri var.
Bir şekilde eğer mutsuzsanız bu evliliği sürdürmenin bir anlamı yok.Maddi olarak zemininizi hazırlayın ve ayrılın.Belki hayallerinize uygun birini bulursunuz.Yarın çok geç olabilir.

Bende yaklaşık 1,5 senedir evliyim ve yaklaşık 4 sene flört dönemimiz oldu.Ne yazık ki Türk erkekleri evlendikten sonra çok değişiyorlar.Hep kadınlara denir evlenince kendilerini salarlar diye ama bence erkekler daha fena...Zaten evlilik insan doğasına ters,ve kendi kriterlerinize uygun bir erkek bulmak neredeyse mucize,sevgi belli bir süre sonra bitiyor.Aşksızlık ve sevgisizlik büyüdüğünde eşini kardeşin gibi görüyorsun.Erkekler bu hale getiriyor.Kendi ayaklarımız üzerinde durursak aileyi bırakın tüm dünya bile üzerimize gelse umursamayıp biz kendi yolumuzda ilerleriz.

Neyse herşey gönlümüzce olsun,lütfen üzülmeyin...

O kadar guzel anlatmissin ki.agzina saglik ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…