- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.080
- 47
-
- Konu Sahibi yenibirben
eşin için sümsük dememelisin bence bir eksiği varsa kırmadan düzeltmeye çalışmalısın..:44:eşimin şu an maaşı asgari ücret değil asgari ücretle başladı ama işi asgari ücret verilcek iş değildi başka şehirde onun 3-4 kat fazlasını alıyodu sormadan girdi işe aysonu öğrendi maaşını sümsük işte:) maaşı iyiken çalışıp biriktirip hep beraber aldıkarı yerleri bölüşmüşler kendilerine göre ama babası kiraları alıyo hakkımızı vermiyo yani. Şuan maaşı yetiyo ama çoğu dr.a arabaya falan gidiyo küçük biyerde yaşıyoruz ve bana göre iş imkanı pek yok. Babamdan özel olarak para istemiyorum o kıyamadığından yiyecek veya harçlık falan veriyo ilk kez araba için istedik borç yapılmasın diye çoğunu kendimiz vericez 2-3 milyarlık bi para istedik sadece kayınpederim 2 maaş 3 yerden kira alıyo koymazdı yani ona.
eşin için sümsük dememelisin bence bir eksiği varsa kırmadan düzeltmeye çalışmalısın..:44:
cevap yazmıştım ama cep tel.den girdiğim için gitmemiş olabilir. Küçük bi yerde yaşıyoruz iş imkanı yok o yüzden çalışmıyorum eşiminde işyerinde sırf erkekler var onun yanınada giremedim.
Anlatmak istediğim sırf maddiyat diil evlenirken hiçbişeyi yoktu ve benim babam çok destek oldu öyle oluncada şimdi kayınpeder sürekli babam bize yardım etsin diye bekliyor eşimin evinin kirasını o yiyor zaten 150 kg bi oturuşta bi oğlak götürüyo bende babamın evinde oturuyorum işte.
Şöyle söyliyim daha düzgün bir yaşantınız varken birden bikaç sınıf aşağı insanlara karışıyosunuz ama hiç soğuk davranmadım yaptığını yemem burda kalmam demedim ama onlara biz ne hikmetse sosyete gibi geldik sobalı bi evi bile villa sanıyolar heralde hep sizde para bol lafı yapıyolar ve rahatsız oluyorum. Eltiniz daha 1 aylık gelinken eşinizin eski sevgilisinden sizi acaba evlenip boşandımı dedirtcek kadar bahsetse çocuğunuz olmuyo ve tedavilerden kilo aldınız diye laf soksa kendi ailesi gelin olurken 1 iğne bile almamış diye sizin ailenizin desteğini kıskansa eşinizin abisi zorla kendini eşinizin yanında işe sokturup söyle patron maaşımı yükseltsin diye eşinize baskı yapsa eşinizde abisine zam yapılsın diye patronuyla konuşup gözünden düşse çocuğunuz olmadı diye sizde veya eşinizdeyken sorun sürekli size laf söylenilse sizde kızardınız heralde.
Bu akşamki kızgınlığım ve sizleri tanımamanın rahatlığıyla içimden geleni yazıyorum yüzlerine yada birbirlerine karşı söyleyemem zaten.
öyle bi adamki kayınpederim banyonun taşlarını bilirsiniz eskiden duvarın yarısına kadar ve beyazdı komple yeni döşenmesin diye onun üstünü pembe desenli daha büyük fayanslarla tamamlatmaya çalıştı ustalar kızdılar olurmu öyle şey diye gittim en eski model taşları seçtim masraf olmasın diye busefer yerleri döşetmedi baban yapsın dedi duvarlar yeni yerler eski kaldı küvet bile almadıda perde çekin yerde yıkanın dedi mutfak lavabomun altı duvar beton lavaboyu bile kırdırtmayıp sadece kapak taktırdı sonrada hepsini bize ödetti sevmesem bunlara katlanmazdım maddiyat arasam önce evlerini göreyim der 15 yıllık arabası olan birine bakmazdım sadece kenara koyarım yada daha iyi yerlerde tedavi olurum diye eşimin ev kirasını almayı beklerdim öbür oğluna peynirler zeytinler tenekeyle gidiyor bize ona aldım onun çocuğu var sana baban alır diyor oğlunuda küçük düşürüyor. Eşimde bana kısır denilirken yada ben ağlatılırken sadece sustuğu için gözümden düşüyor ama boşanmak kolay değil ben onu hiçbişeyini bilmezken sevdim deseki ailemle hiç muhattap olmıcam isterse herşeyini onlara bıraksın ama ailesini kollar beni kollamaz bu konuda napabilirim diye sordum ailenle görüşme demem tabi ama saçmalamasınlar uyar desemde hiç karışmıyor.
Maddiyat için evlendiniz demedik ki biz, bunu siz yazdınız .. Üstelikte mantık evliliği çerçevesinde maddiyat için evlenmeniz sizin en doğal hakkınız.
Yarın yazdıklarınızı tekrar okuyun, neye bu kadar tepki aldığınızı daha iyi anlarsınız.
benim eşim 5-6 sene sonra kendi ailesini eleştirmeye yeni yeni başladı istisnalar hariç çoğu erkek biraz bu konularda pasif biz kadınlar daha sahipleniciyiz..ayrılık herşeyden kurtuluş gibi görünsede kolay değil çekip gitmek gerek ailecek böyle burun buruna yaşanmaz ne kadar güvenimi sevgimi sarssada ne kadar arada itekelemek gereksede evliliğimiz devam ediyor ama istediğim şu babam bana özel bi ev almadı diğer evi istemeyince burda otur o zaman dedi arada yiyecek aldı arada beraber yedik yada bana kendi ihtiyacımı görmem için harçlık verdi ama bu çok büyütüldü düğünümde herşeyimi eksiksiz hatta fazasıyla yapılca kayınpederlerin gözü açıldı sanki bize oğlunu bahşetmiş ona yağdırmalıyız gibi muamele yapıyo dini imanı para zaten canını iste parasını isteme ama deki biyerde bedava yemek veriyolar koşup alır bişe ısmarla çarşıdan 1 tl olsun bırakmaz alır benden olsun demez burda dediğim gibi herkes ailesiyle zaten babalarla işleri aynı çoğunun erkeğin ailesi gelinede bakar bizim işimiz falan ayrı kimseden bişe istediğimde yok dükkanları maaşları onun olsun ben sadece çok tadilat gerekceği için fazla masraf olmasın diğer evde oturalım demekle hata etmişim bugüne kadarda hiç lafını etmemiştim ama lafı geçtiği gibi resmen kovaladı eltimlerde en ufak bi tartışmada çıkın evimden diye kovuyo alınıyorum artık para muhabbetlerine rahat edicem derken borçlu yaptı bizi sevmiyorum adamı bana bulaşmasını istemiyorum zaten benim zorumla gidiyo eşim yoksa pek uğramaz ama ben artık gitmem muhattap olmam istiyorumki eşimde ağızlarına çok bakmasın biraz beni kollasın ama hiç sesini çıkarmıyo ben dış kapının mandalı gibi hissediyorum burda görüyorum eşi ailesini kollayan çok var benimki kollamıyo ama benide kollamıyo bi susun dese yeticek pasif bi insan işte ben bu adamı nasıl düzelticem değişmesin ailesinden nefrette etmesin derdim kışkırtmak değil sadece artık evli olduğunu kimden daha çok hayır gördüğünü bilsin babası öyle bi ters adamki ikidebir lafını etmesin diye eşimin kısır olduğunu ona sölemedik varsın bana laf soksun kendi çocuğunada yapar çünkü ama eşim bişe diyemez yine. Babamın verdiği harçlık benim süsüme gittiği için ona zaten bi hayrı olmuyo ama evdende çıkmam çok masraf yaptık güzel oldu kiraya gidemem. Alıp karşıma çok konuştum başka konulardada olsun kabahatliyse susar hiç konuşmaz 2 gün sonra beni yine ağlatcak bişey olur hangi derdime yanayım bende şaşırdım çocuk gibi laf anlatmakla olmuyo.
ya bu yorum yapan hanımların hepsi sanki evde soğan ekmek yiyo sobalı evde oturuyo ama kocalarını yine de çok seviyomaddiyat tabiki önemli ben de önem veriyorum maddiyata ayıp değil bu kim vermiyorki kimse kimseyi kandırmasın ben konu sahibini çoğu konuda haklı gördüm evlenmeden önce umduğu ile bulduğu çok farklı bir de o kirasını istediği evde eşinin katkısı da var kim olsa ister üstelik kayınpederin durumu varken yardım etmiyor aklı sıra uyanıklık yapıp kızın ailesinden bekliyor çok ayıp birşey hiç mi gururu yok bu adamın ayrıca çocuğunuz olmuyor diye sizi aşağılayan kayınvalide kayınpederi hanginiz sevip saygı duyarki gece geç saat olunca heralde okuduklarınızı anlayamadı bazı arkadaşlar galiba bu kadar pasif 2 cümle etmekten aciz ve bir asalak gibi yaşayan insana da büyük bir aşk beslenmez heralde ama konu sahibi siz evlenmeden önce hiç anlayamadınız mı bunları yani kısa sürede mi evlendiniz?
ya bir de ben istanbulda oturuyorum ama asıl memleket size yakın sen tam nerede yaşıyorsun sorabilir miyim merak ettim:)