Eşimden soğudum..

Ben en çok eşinin sümsük oluşuna takıldım ,herşeyde vurdumduymazlığı insanı çileden çıkarır kim böyle bir adam ile hayatı paylaşmak ister ki zaten başınıza ne geldiyse bu karekteri yüzünden gelmiştir karar sizin,hayat sizin keşke evlenmeden karekterini analiz edebilseydiniz

kızlar birçoğunuz beni yanlış anladınız ben bugüne kadar kimseden hiçbişe istemedim asgari ücret aldığı zamanlarda borçlarımızda vardı ayda 300 tlye ev geçindirdim yinede bi allahın kulundan bi çorba istemedim eşim çalışmamı istemiyor ama kayınpeder benim akrabalarım yanında bile öğretmen kızla tanıştırdık avukat kızla tanıştırdık gitti bunu aldı çift maaşlı olsaydılar gibi laflar ettiği için kendi babam bana arada harçlık falan veriyo eksikli kalmamam için o da kıyamıyo beni çalışmaya yollamaya düğünüm içinde koymuş kenara üzerime düşenleri aldım eltimin ailesi daha zenginken hiçbişe almamışlar ona kimse bişe demiyo bana sahip çıkan var diye abarttılar beklenti içindeler sizin eviniz var bunun kirasını ben yicem diyo adam.Kendisi mangallar yaparken bikere yemeğiniz varmı demedi hiçbişe demedim bişe beklemedim evlendiğimizden beri doktorlardan kurtulamadık kimse halimizi sormadı aksine bizden almaya çalıştılar aylardır bir aşılama parası dahi koyamadık kenara. Bugüne kadar hakkımız olan kirayı bile 1 kez olsun istemedim babamında aşırı bi desteği yok ben sevdim sonra mantığımada uydu evlendim kimse bişe vermesin yeterki baban alsın baban yapsın gibi laflar edilmesin istedim. Araba ikidebir sorun çıkarmasa yenisinde gözüm yok babamdada yoktu yürüyerek yada dolmuşla gezmeye alışkınım ama eşimin işi uzak serviste yok ona lazım oluyor daha çokta kayınpedere lazım oluyor kendi süremiyor her allahın günü bir işine koşturuyor elimizdeki paraya göre bi araba bulmuştuk 1 hafta süresi vardı ve az bir eksik kalmıştı hayatımda ilk defa destek çık dedim köpek gibi azarladı o zaman bizim kirayı ver artık dedim çünkü evlenirken ev sizin ister satın ister kiraya verin demişti bizde oranın masrafı çok ordan kira alırız buranın eksiklerini yaparız dedik 2 yıldır 1 kere vermedi en azından kalanı borç yapın o kadar alın sonra yine ben alayım diyebilirdi araba en çok onun için alınmış olcak diye sırf süre kısıtlı diye ilk kez bişe istedim azarıda yedim kovuldumda hemde sakin bi şekilde söylediğim halde eşimde hiç savunmadı öylece sustu benide avutmadı ilk ve son beklentimdi evlenirken ben bişey istemedim kendileri vadettiler ve nişandan sonra çıktı hepsi kendi kına kıyafetimi kendim aldım mesela eşimin eline para vermişliğim çoktur ben her şeye rağmen evlendim vadettikleri tabiki kararımda etkili olmuştu kim olsa düşünür geleceğini ama nişanlıyken bırakabilirdim bırakmadım yalandan övünmelerine kandırmalarına gerek yoktu tamam hepsi geçmiş bitmiş gördüğü bi evi dükkanı babana söyle alsın size diyecek kadar pişkinliğede gerek yok. eşiminde bu kadar susmaya hakkı yok.

bende istemiyorum onların işine karışmak ama eşim hiçbişe demezki hakkını aramaz benide kollamaz ben yine yıllardır bişe demedim ama yine baban versin denmesi sonunda canıma yetti konuştum ve kovuldum birdaha da gitmem isterdimki sen karımı nasıl azarlarsın desin ama biliyorumki evden çok onlara uğrayacak bu bayramı yalnız geçireceğimde kesin çünkü babalarının akrabalarını gezerler arabalarıyla ben 1 kez bi akrabama gidemedim bayramlarda onları gezdirmekten eltimin ailesine falan gitmekten halbuki eltim hiç gelmez bizimkilere ama olsun.
Bu arada aşılama için para biriktirememişsiniz arabaya para biriktirmişsiniz diyeceksiniz düğünden gelen hediye altınların bi kısmı kalmıştı araba artık iyice bozulunca önceliği arabaya vermiştik ama onda bile eksik kalıyordu yani maaştan artsada koysak üstüne durumu hiç olamadı.

Biraz katı olabilirim ama eğer kocana bi mecburiyetin yoksa ailen çok fazla sorun yapmayacaksa boşan bence.

sümsük bir kocam, cimri açgözlü çok konuşan eksik akıllı bi kayınpederim, görgüsüz pasaklı bi kaynanam, suratsız içten pazarlıklı bi kaynım, kıskanç arabozucu bi eltim, evliliğim bozulmasın diye çabalayıp dünüründen nefret eden ama ayrılırsamda burnumdan getircek olan bi babam, olaylara pek karışmayanda bir annem var

MAŞALLAH HERKESE BİR KUSUR BULMUŞSUNUZ HANIMEFENDİ BİR SİZ KUSURSUZ MÜKEMMELSİNİZ SANIRIM , ACABA SİZİN HİÇ Mİ EKSİLERİNİZ YOK , HİÇ HOŞ DEĞİL BU SIFATLANDIRMALAR , SİZ AYRILMAYA BAHANE ARIYORSUNUZ BENCE :KK68:

ayrılsam ailem sorun eder ama öldürcekte değiller yinede devam etmeye çalışıyorum ayrılsam bidaha asla evlenmem çok ağzım yandı ve çok istediğim çocuktanda vazgeçmiş olurum bi ablam bana isterse hiç parası olmasın yeterki çöpsüz üzüm olsun anası babası olmayan yada çok uzakta olan muhattap olmayan bi eş bul demişti bende olurmu öyle şey demiştim haklıymış meğer tek istediğim eşimin beni kollaması bunu nasıl yapıcam sorun orda:KK43:

sümsük bir kocam, cimri açgözlü çok konuşan eksik akıllı bi kayınpederim, görgüsüz pasaklı bi kaynanam, suratsız içten pazarlıklı bi kaynım, kıskanç arabozucu bi eltim, evliliğim bozulmasın diye çabalayıp dünüründen nefret eden ama ayrılırsamda burnumdan getircek olan bi babam, olaylara pek karışmayanda bir annem var

MAŞALLAH HERKESE BİR KUSUR BULMUŞSUNUZ HANIMEFENDİ BİR SİZ KUSURSUZ MÜKEMMELSİNİZ SANIRIM , ACABA SİZİN HİÇ Mİ EKSİLERİNİZ YOK , HİÇ HOŞ DEĞİL BU SIFATLANDIRMALAR , SİZ AYRILMAYA BAHANE ARIYORSUNUZ BENCE :KK68:

Olmazmı benimde eksiklerim var onlarda benim için biçok şey söylüyolardır ama ben özelliklerini söyledim öyleler napim mesela babamın destek çıktığını hep söledim ama bakın başka bi yönünü yazmışım orda annem için tek bi laf etmedim çünkü karışmaz hepsinin özellikleri bu böyleler napim. Açıklamada yapmıştım bi cevabımda.

ayrılsam ailem sorun eder ama öldürcekte değiller yinede devam etmeye çalışıyorum ayrılsam bidaha asla evlenmem çok ağzım yandı ve çok istediğim çocuktanda vazgeçmiş olurum bi ablam bana isterse hiç parası olmasın yeterki çöpsüz üzüm olsun anası babası olmayan yada çok uzakta olan muhattap olmayan bi eş bul demişti bende olurmu öyle şey demiştim haklıymış meğer tek istediğim eşimin beni kollaması bunu nasıl yapıcam sorun orda:KK43:

VALLA benim eşim öyle ama biz de sorun yaşıyoruz, sorun her türlü oluyor. umutsuzluğa kapılma, belki doğru insanla tanışman biraz geç yazılmıştır kaderine, ama unutma bu sefer, maddi manevi kendi denginle evlen.

ben senin yerinde olsaydım boşanırdım. anlattığınıza göre pek düzelen birşey olmayacak. babanızdan da para almayın artık. babanız size verceği parayı bir kenarda biriktirsin. çünkü sizin evliliğiniz uzun sürmeyecek. saygı kalmamış bir evlilik çok sürmez.

yazdıklarınıı okudumda neden aileleri bu kadar işin içine katıyorsun ki anlamadım babanızda vermesin para kayınpederinizde ayrıca size para vermekle yükümlü değil ki para versinler diye diretiyorsunuz bence çok şımartılmışsınız ve hayatınız maddiyattan ibaret olmuş madem sobalı evde oturamıyorsunuz çıkarsınız kiraya sizinde işinize geliyor o evde oturmak kira yok bişe yok eşinize destek olacak yerde köstek oluyorsunuz sizde miyom var ailesi sizi kğçük görüyor diye eşinizin eksikliğini söylemeniz ayıp bişe düşmez kalkmaz bir Allah kimin ne olacağı belli olmaz bence biraz özeleştiri yapın sonra insanları rencide edin yok sümsük yok bilmem ne o sizin eşiniz diğer yarınız bunu unutmayın .....

merhaba kızlar... 2 yıllık evliyim ve sümsük bir kocam, cimri açgözlü çok konuşan eksik akıllı bi kayınpederim, görgüsüz pasaklı bi kaynanam, suratsız içten pazarlıklı bi kaynım, kıskanç arabozucu bi eltim, evliliğim bozulmasın diye çabalayıp dünüründen nefret eden ama ayrılırsamda burnumdan getircek olan bi babam, olaylara pek karışmayanda bir annem var.

Ben sizi haklı buluyorum, hatta tanımladığınız kelimelerde de haklı buluyorum.
Resmen evlenmeden önce kandırılmışsınız, para konusunda k.pederiniz gerçekten açgözlü, şu banyonun fayanslarını anlattınız ya orda benim gözümde canlandı nası bi adam olduğu.Bu durumda bu adam cimri ve açgözlü oluyo

Eşiniz de babasının sözünden çıkmayan, kendi evini bile geçindiremeyen, haksızlıklara hayır demeyen bi adam olduğuna göre sümsük demektir

Eltiniz de sizin hamile olup olmadığınızı her ay arayıp kontrol ettiğine göre gayet fesat

Anne ve babanızın da yaklaşımını az çok tahmin edebiliyorum, onların istediği yuvanızın yıkılmaması, yoksa kötülüğünüzü isteselerdi kendi evlerinde oturtmazlardı

Şimdi tanımlamalar doğru fakat sizin bu adamla hala evli olmanız pek doğru değil.
Sevmiyorsunuz bi kere, içinizde ona saygı da duymuyorsunuz, en başta sizi ailesinin rencide edici laflarından korumamış biri

Ayılsam da ailecek oturduğumuz yeri değiştirmemiz gerek diyorsunuz

Açıkçası evliliğinizi kurtarmaya dair bi umudunuz yoksa, iyice ölçüp tartın bence, bu şartlarda yaşamaya devam etmek mi istersiniz, yoksa, aynı mahallede boşanmış olarak oturmayı mı,ya da taşınmayı belki de, sonuçta tek çocuksunuz ailenizin tek kıymetlisi oluyorsunuz, bence üzülmenizi istemezler,

Babanızla oturup boşanmaya dair hiç konuşmayı denediniz mi, ya da ağzını aradınız mı?

Ben sizi haklı buluyorum, hatta tanımladığınız kelimelerde de haklı buluyorum.
Resmen evlenmeden önce kandırılmışsınız, para konusunda k.pederiniz gerçekten açgözlü, şu banyonun fayanslarını anlattınız ya orda benim gözümde canlandı nası bi adam olduğu.Bu durumda bu adam cimri ve açgözlü oluyo

Eşiniz de babasının sözünden çıkmayan, kendi evini bile geçindiremeyen, haksızlıklara hayır demeyen bi adam olduğuna göre sümsük demektir

Eltiniz de sizin hamile olup olmadığınızı her ay arayıp kontrol ettiğine göre gayet fesat

Anne ve babanızın da yaklaşımını az çok tahmin edebiliyorum, onların istediği yuvanızın yıkılmaması, yoksa kötülüğünüzü isteselerdi kendi evlerinde oturtmazlardı

Şimdi tanımlamalar doğru fakat sizin bu adamla hala evli olmanız pek doğru değil.
Sevmiyorsunuz bi kere, içinizde ona saygı da duymuyorsunuz, en başta sizi ailesinin rencide edici laflarından korumamış biri

Ayılsam da ailecek oturduğumuz yeri değiştirmemiz gerek diyorsunuz

Açıkçası evliliğinizi kurtarmaya dair bi umudunuz yoksa, iyice ölçüp tartın bence, bu şartlarda yaşamaya devam etmek mi istersiniz, yoksa, aynı mahallede boşanmış olarak oturmayı mı,ya da taşınmayı belki de, sonuçta tek çocuksunuz ailenizin tek kıymetlisi oluyorsunuz, bence üzülmenizi istemezler,

Babanızla oturup boşanmaya dair hiç konuşmayı denediniz mi, ya da ağzını aradınız mı?

çok iyi analiz etmişsin bazı bayan üyeler konu sahibini anlamamış ve onu eleştirmiş ki açık açık yazdığı halde küçük ilçede yaşam şartları çok zor akrabalarla görüşmeler kaçınılmaz herkes şehirde yaşamıyor, mesleğiniz olsa dahi iş alamları dar yapılacak işler bağ,bahçe yaşadığı yerinde önemi var şehirde olsa işe girer bu akrabalarla yüz göz olmazdı !

sen eşini rahata alıştırmışsın...

hangi erkeğe bu yapılsa rahatlardı, bence eşinle konuş düzgünce babandanda asla yardım alma artık

son hece arkadaşım yazdıklarını okuyunca gece yarısından beri boşuna bu kadar yazmışım diye düşündüm valla. Benim derdim para değil ben eşimi hiçbişeyini bilmeden sevdim dışgörünüşüne o kadar aldırmadım olgun olsun daha iyi dedim sadece iş ciddiye binince nerde oturcağımızı sordum herşeyi kendileri anlattılar kiraları babası alıyo diye ben mallar babasının sanıyodum sonradan beraber alındığını öğrendim abisininde aynı şekilde ve abisi o evde oturuyo gittik evi görmeye sadece tuğla örülü bi ev düşün onun içi gibi komple tadilat lazım çıkma kapılar vardır hani kahverengi ahşaplar bile değil çok çok eski beyaz tahta öyle kapılar yerler bol eksikli rengi atmış marley pencerelerden buz gibi rüzgar giriyo alüminyum sapları ve camları kırık mutfak banyo hiç sorma aldığı kirada çok az bi para zaten orası tadilat olamayacağı için babam gel öbür evde otur dedi yine kapılarım yerlerim çok eskiydi bişe demedim zamanla yaptırdık her sene bi tadilat oluyo yavaş yavaş ancak yinede yeni yapılmış ev gibi kesinlikle değil ama olsun benim derdim ilk kez birşey istediğimizde kovmaktan beter etti yakınız içiçeyiz ailelerin karışmaması diye bişey yok burda adım atsak bilirler bize ev sizin ister satın ister kiraya verşn denmişti verdik ama hiç kirasını göremedik zaten kira çok az bi para ama hakkımızın yenmesine güceniyorum adamın ayda 5 milyar geliri var ve 270 tl kiraya göz koyuyor vermezse vermesin dedim zaten 2 sene boyunca sürekli kendiside babana söyle araba alsın deyince bende sen kirayı vef dedim hepsi bu anlatamıyomuyum?
Şımarıklık değil o kadar rahat büyümüşken her bankada tanınırken ve öylede bi aileye gelin gitmişken hayatımda 1 tl bile borcum yokken taksit ödemeyide 1 tl bile bulamayıp oturup ağlamayı herşeyi öğrendim ben yinede sustum bilemezsiniz babm destek olmasa çoktan bitmişti zaten.
Kısırlık mevzusuna gelince sadece annelerimiz biliyo eşimin durumunu babalar dahi bilmiyo ve bi komşusu sordumu benim yanımda gözüme baka baka kusurun bende olduğunu söylüyo kaynanam varsın söylesin 3 tane test yapıldı hala inanmıyor zaten başka dr.lara git diyor elime kocakarı ilaçları sıkıştırıyor kayınpederşmde baban destek çıksa ya tedavi için diyor ben çok ezildim bu konuda ama allah onları utandırdı hiçbi zaman yüzüne vuradım eşimin hala susarım soranlara myomdan falan der geçerim burda yazdım içimden geldiği gibi.

son hece arkadaşım yazdıklarını okuyunca gece yarısından beri boşuna bu kadar yazmışım diye düşündüm valla. Benim derdim para değil ben eşimi hiçbişeyini bilmeden sevdim dışgörünüşüne o kadar aldırmadım olgun olsun daha iyi dedim sadece iş ciddiye binince nerde oturcağımızı sordum herşeyi kendileri anlattılar kiraları babası alıyo diye ben mallar babasının sanıyodum sonradan beraber alındığını öğrendim abisininde aynı şekilde ve abisi o evde oturuyo gittik evi görmeye sadece tuğla örülü bi ev düşün onun içi gibi komple tadilat lazım çıkma kapılar vardır hani kahverengi ahşaplar bile değil çok çok eski beyaz tahta öyle kapılar yerler bol eksikli rengi atmış marley pencerelerden buz gibi rüzgar giriyo alüminyum sapları ve camları kırık mutfak banyo hiç sorma aldığı kirada çok az bi para zaten orası tadilat olamayacağı için babam gel öbür evde otur dedi yine kapılarım yerlerim çok eskiydi bişe demedim zamanla yaptırdık her sene bi tadilat oluyo yavaş yavaş ancak yinede yeni yapılmış ev gibi kesinlikle değil ama olsun benim derdim ilk kez birşey istediğimizde kovmaktan beter etti yakınız içiçeyiz ailelerin karışmaması diye bişey yok burda adım atsak bilirler bize ev sizin ister satın ister kiraya verşn denmişti verdik ama hiç kirasını göremedik zaten kira çok az bi para ama hakkımızın yenmesine güceniyorum adamın ayda 5 milyar geliri var ve 270 tl kiraya göz koyuyor vermezse vermesin dedim zaten 2 sene boyunca sürekli kendiside babana söyle araba alsın deyince bende sen kirayı vef dedim hepsi bu anlatamıyomuyum?
Şımarıklık değil o kadar rahat büyümüşken her bankada tanınırken ve öylede bi aileye gelin gitmişken hayatımda 1 tl bile borcum yokken taksit ödemeyide 1 tl bile bulamayıp oturup ağlamayı herşeyi öğrendim ben yinede sustum bilemezsiniz babm destek olmasa çoktan bitmişti zaten.
Kısırlık mevzusuna gelince sadece annelerimiz biliyo eşimin durumunu babalar dahi bilmiyo ve bi komşusu sordumu benim yanımda gözüme baka baka kusurun bende olduğunu söylüyo kaynanam varsın söylesin 3 tane test yapıldı hala inanmıyor zaten başka dr.lara git diyor elime kocakarı ilaçları sıkıştırıyor kayınpederşmde baban destek çıksa ya tedavi için diyor ben çok ezildim bu konuda ama allah onları utandırdı hiçbi zaman yüzüne vuradım eşimin hala susarım soranlara myomdan falan der geçerim burda yazdım içimden geldiği gibi.

Gayet de iyi yaptın içinden geldiği gibi yazarak

Bir kez psikoloğa gittim, bana dediki burada kime ne söylemek istiyosan söyle içini boşalt kendini tutma,yüzlerine söyleyemediklerini burda söyle

Burda da bi nevi deşarj oluyoruz, içimizi boşaltıyoruz, yüzlerine söyleyemediklerimizi söylüyoruz ve kimse kimsenin ailesini de tanımıyor değil mi?

Belli bi sınırı aşmadıktan sonra bana kalırsa sorun yok.

Konu sahibinin mantık evliliği yapmış olmasını gayet normal buluyorum..

Maddi güç görüp evlenmesinde ne var ki..

Yadırgayacak birşey görmüyorum..

Büyük hayallerle başlayan bir evliliğin hüsranla bitmesi var sonuçta..

Sadece ''çocuğu da olmuyor'' cümlesi yanlış olmuş ama sadece cümle yanlışlığı..

Yoksa bu cümle gerçek olan bir durumun , mutsuz ve üzgün bir kadın tarafından sinirle oldugu gibi yazılmış olmasıdır..

Bâzen insan öyle sinirli olur ki, süslü püslü kibar kelimelerle durumu ifade edemez..

İçinden geldiği gibi, bizimle konuşur gibi yazmış..

Umarım doğru karar verir ve mutlu olursunuz ..

Sevgilerimle..:KK54:

Son düzenleme:
çok iyi analiz etmişsin bazı bayan üyeler konu sahibini anlamamış ve onu eleştirmiş ki açık açık yazdığı halde küçük ilçede yaşam şartları çok zor akrabalarla görüşmeler kaçınılmaz herkes şehirde yaşamıyor, mesleğiniz olsa dahi iş alamları dar yapılacak işler bağ,bahçe yaşadığı yerinde önemi var şehirde olsa işe girer bu akrabalarla yüz göz olmazdı !

Evt arkadaşlar siz anlamışsınız beni. Babam çeyiz tadilat gibi meselelerde çok destek oldu ben çalışmadığımiç.n tek çocuğuda olunca fazasıyla yaptı adam ama bana şimdiki desteği ayda 50-100 tl falandır yni öyle 1 maaş gibi değil bunu anlamıyolar bunlarda para var fikrinemi kapıldılar tek çocuk ne istese yaparlarmı diyolar bilmem adamın zaten oğluyla alakası yok hep bakıyo versinler diye kilo aldım kıyafetlerim olmuyo eşiminde benimde 2 şer pantolonumuz var değiştirip değiştirip aynı şeyi giyeriz yani burda tek durumu iyi olan babası ve destek olsun demem en azından eşimin evine karışmasaydı.
Babam ayrılmayalım diye yardımcı olmaya çalışıyo ama bi emekli maaşıyla adam ne yapabilir biriktirdiği herşey düğüne gitti çünkü babama çok şey yüklediler ayrılırsam üzülcekler tabi yüzlerini eğdirmiş olcam dahamı iyi olur bilmiyorum bidaha evlenmem kolay kolay evdede kafayı yerim belki çok ilerde çokluk çocuğa karışayım diye düşünürüm ama bilememki o nasıl olur. Ben ne kadar ağlasamda ailesi onu kullansada onlardan iyisi yoktur bunu nasıl düzelticem sorun orda yada tek çareyse bitecek çünkü sebep kalmadı yürütmek için desem beni kolluyo yok desem sıkıntı çekmiyorum yok desem bi evlat verdi o da yok bi sevgim birde millet ne der derdim var ama onlarda çok üzüldümmü umrumda olmuyo.

sevgili yenibirden, yazdığın sıkıntını okudum, hemen yazmam gerekir dedim çünkü ablamı çok yakın zamanda böyle bir durumdan kurtardık. bazen ayrılık en iyisidir. mutsuzsan devam etmek de yanlış sanırım. bizim durum bursada olduğumuz için orda çözüldü. çok başarılı bir avukatlık bürosu ile çalıştık. ismi evrim hukuk. sevin evrim diye bir avukat kendisi. belki yardımı dokunur. Allah yardım etsin arkadaşım...

sıkıntılar yaşamışsın doğru canım ben ilk başta okuyunca senin kaba sözlerinden dolayı birazcıkta şımarık yetiştirildiğini düşündüm ne olurlarsa olsunlar o lafları söylememen lazım herkes yaptığından utanır... sana haklısın yada haksızsın diyemiyorum karşılıklı dinlemek lazım insanları ama anlattığın kadarıyla yaptıkları normal olmayan şeyler ne demek senin baban baktırsın doktora falan filan sizin sosyal güvenceniz yokmu eşin kendisi bakılsın canım bence çok fırsat vermişsiniz hayatınıza karışmalarına eşinle mutlu olsan bile bu tarz karışmalar sizi mutsuz edecektir.

X