Eşim ve Babam. Yeni Bir Adım..

Avucunun tam ortasına hem de..
Bende elimden gelen ne varsa eşim için, yuvam için yapmaya hazırım. (Babamın dahil olduğu vey babamın bizi dahil edeceği durumlar hariç)

Zaten bu yeni teklifin önü çok çok açık.
Eşim babamın yanına başladıktan sonra eski patronuyla hiç ilişkisini kesmedi. Adam geçen sene de iş teklifinde bulundu ama şartlar böyle değildi. Eşim kabul etmedi düzenimizin bozulmaması için.
Fakat şuan herşeye değecek. Risk yok. Getirisi çok iyi. Eşimin sevdiği bi meslek..
İkinci şans geldi işte ve değerlendireceğiz.

Evet. Kimin ne düşündüğünü umursamayacak kadar yorulduk.. Yine de kalp kırıklığı olsun istemiyorum.
Haklıyken haksızmış duruma düşmek hiç istemiyorum. Çabam bu yönde yani, yoksa konuşulan konuşulsun..

Babanız eşinizle çalışmaya bu kadar meraklıyken muhakkak eski işine dönmesinden hoşlanmayacaktır ama uygun bir şekilde söyledikten sonrasına yapacak bir şey yok.

Oluşturursa oluştursun babanız yüz üstü kalmak istemiyorsa sözlerini tutsaydı karşınızdaki kp olsaydı bunu düşünmezdiniz bile boşverin eşle dostla akrabayla aileyle iş yapılmaz

Oluşturursa oluştursun babanız yüz üstü kalmak istemiyorsa sözlerini tutsaydı karşınızdaki kp olsaydı bunu düşünmezdiniz bile boşverin eşle dostla akrabayla aileyle iş yapılmaz
Elbette öyle. Ben sadece haklıyken haksız konumuna düşmek istemiyorum.
Konuşmaya gidince de sen bunları bunları söyledin ama hiç biri olmadı diyemem. Bize yakışmaz.
Eşim de ben de beklenti içinde olmadık hiçbir zaman, verilen sözlerin tutulmasını bekledik. Olmadı. Herşeyden ödün verdik. Yeri geldi yememizden içmemizden kıstık.
Zoruma giden de bu oldu.
Babamın benim mutluluğumu düşünmesi gerekirdi, kızı mutlu olsun diye damadına hürmet göstermek yerine yerin dibine soktu her defasında.
Yetti.

Size niye yakışmıyor ? Normal bir işte maaş prim vs konuşup maaş günü hepsini eksik görseniz bize yakışmaz diyip sormaz mısınız ? Aynı şey eğer prof davranamayacaksınız girmyecektiniz babayla işe iş başka dostluk başka

Babanız sözünde durmayarak bunu hak etmiş. Hep derler dost ile ye iç alışveriş etme diye . Baştan hiç girilmemesi lazım şöyle durumların içine illa ki bi kırgınlık oluyor . Umarım sizi vazgeçirmez . Öncelik kendi rahatınız bunu unutmayın

babanizla bozulmadan guzelce ayrilmaya calisin.

en bastan esinizi bu duruma sokmamaniz gerekirdi. bastan yanlis olmus

ah ah baban seni cok kotu bir duruma sokmus

Konuşmaya gidince de sen bunları bunları söyledin ama hiç biri olmadı diyemem. Bize yakışmaz.
Ay yapmayin! Yeşilçam filminde degilsiniz.
Gerçek hayattayiz ve bunu size yapan babanız, Bu kafadan çıkın, yoksa bu hayatta sizi çok üzerler.
Bu yakışmama olayı değil,
size verilen sözler tutulmamış, üstüne ezilip, hor gorulmussunuz.
Zaten eğer babanız böyle baskın, bencil ve dediğim dedik bir tipse ,
bu işten ayrılma konusu konuşulurken karşılıklı sesler yükselecektir.

Vazgeçme gibi bi ihtimalimiz yok. İkna edemez bu olanlardan sonra.. Biz bu zamana kadar hep ‘aman yanlış demesinler aman üzülmesinler’ diye düşündük ne oldu.. Hiçbirşey

Yorumlarına bakınca zaten babanızın eşinizi küçümseyip size de kötü hissettirdiği ortada. Babanız ne verdiğiniz geçimin nasıl olduğunu biliyor olmalı kendisi de ev geçindiriyor sonuç olarak.
Yani kalp kırılmasın kimse üzülmesin diy düşünüyorsunuz ama zaten sizi yeterince kırmış babanız üstelik damadı iyi biriymiş ki buna hiç ses çıkarmadan devam etmiş. Bu saatten sonra babanız kızsa ne olur siz üstünüze düşeni yapmışsınız fazla fazla. Hayatınıza bakın boşverin bu teklifler 3 defa gelmez :)

Babamın yaptığı planlar karşısında, eşimin işten ayrılış konuşması yapması babamda ‘beni yüz üstü bıraktı’ düşüncesi oluşturur mu?
Yani babanızda "beni yüzüstü bıraktı" düşüncesi oluşsa ne olur oluşmasa ne olur?
Ha, baştan söyleyeyim oluşur. Babanız kölesini bulmuş, iki senedir bir güzel kullanıyor.
İleride daha iyi kullanmanın planlarını yapıyor, üstelik her köle sahibi gibi fikir almadan kendi aklınca yapıyor.
Köleler isyan edip özgürlük istediğinde her köle sahibinin yaptığı gibi babanız da "beni bırakıp gitmek istiyorlar" diye kızacak.
Ama başta söylediğimi yine söyleyeceğim, babanızda "beni yüzüstü bıraktı" düşüncesi oluşsa ne olur oluşmasa ne olur?
Babanız verdiği hangi sözü tutmuş ki "yüzüstü bırakıp gideceğim" diye vicdan azabı duysun eşiniz.
Bir önceki konunuzu az çok hatırlıyorum, eşiniz isyan etmekte sonuna kadar haklı.
Siz de evliliğinzde huzur istiyorsanız babanızın hassas (!) duygularını düşünmeyi bırakıp eşinizin yanında olun.
Babanız bir bardak soğuk içip rahatlar, merak etmeyin. Rahatlayamazsa da keyfi bilir.

Son düzenleme:
Yorumunuzu defalarca okudum inanır mısınız…
O kadar haklısınız ki. O kadar doğru yazmışsınız ki..
Bana yazacak birşey bırakmamışsınız.
Fikirlerinizden öperim teşekkürler

Bence akraba hele hele kayin baba ile iş yapilmamali. Çünkü en küçük tartişmada siz yüz göz olacaksıniz. Eğer dediğiniz gibi maasi daha iyiyse eşin düzgün şekilde gidip konuşmali. Çünkü aman babam kirilmasin diye diye siz çok şeyden geri kalacaksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…