- 20 Mart 2024
- 1.301
- 1.113
-
- Konu Sahibi Biordanbiburdan
Çevremde gördüğüm kadarıyla aileyle ortak iş yapmaktan memnun olan kimse yok. Mesela herhangi bir yerde çalışırken haftada 1 sorun oluyorsa aile işinde haftada en az 3 sorun oluyor.Daha önceki konularımdan bilen olur belki.. Eşim ve babam birlikte çalışıyorlar. Eşimle ilk evlendiğimizde eşim güzel bir işte çalışıyordu. Fakat babam düzeni daha iyi olsun, şartları daha iyi olsun, bana daha fazla vakit ayırsın diye farklı vaatlerde bulunup birlikte çalışmayı teklif etmişti.
Çok düşündük, değerlendirme kararı aldık ve 2 yıldır eşimle babam aynı işte çalışıyor..
Gel gelelim babam verdiği hiçbir vaati yerine getirmedi. Elemanlarla aynı maaşı eşime verdi. Tek farkı kiramızı babam ödüyordu. (Ödeme sebebi de verdiği maaş kiramız kadar olduğu için, geçinemeyeceğimizi biliyordu)
Bu 3-4 aydır babam yine eşimle yeni bi işe atılmak istediğini söyleyip planlar yaptı. Planlarını sürekli bizimle paylaştı. Bunu da ‘sizin geleceğiniz için’ adı altında yaptığını söylüyordu hep.
Fakat bugün beklenmedik bir olay gelişti ve eşimin eski patronu aradı. Çok iyi bi maaş teklifinde bulundu. Primleri vs olacak. Gıdamızı karşılayacak (sektörü gereği).
Eşime bi araba verecek (iş gereği ama araba hep bizde kalacak)..
Kiramızı ve yaşam standartlarımızı kesinlikle zorlamayacak bi maaş verecek.
Babamla yarın gidip konuşacağız. Eşimin daha fazla babamın boyunduruğu altında kalıp ezilmesini istemiyorum. Ömür boyu da babamın eline bakıp geçinemeyiz.
Başta çoğu şeyi düşünemedik ama işin içine girince de çok farklı şeyler yaşadık.
Sizlere sormak istediğim şu;
Babamın yaptığı planlar karşısında, eşimin işten ayrılış konuşması yapması babamda ‘beni yüz üstü bıraktı’ düşüncesi oluşturur mu?
Babanizin böyle dusunmesi icin esinizin soz vermis olmasi gerekiyor.Daha önceki konularımdan bilen olur belki.. Eşim ve babam birlikte çalışıyorlar. Eşimle ilk evlendiğimizde eşim güzel bir işte çalışıyordu. Fakat babam düzeni daha iyi olsun, şartları daha iyi olsun, bana daha fazla vakit ayırsın diye farklı vaatlerde bulunup birlikte çalışmayı teklif etmişti.
Çok düşündük, değerlendirme kararı aldık ve 2 yıldır eşimle babam aynı işte çalışıyor..
Gel gelelim babam verdiği hiçbir vaati yerine getirmedi. Elemanlarla aynı maaşı eşime verdi. Tek farkı kiramızı babam ödüyordu. (Ödeme sebebi de verdiği maaş kiramız kadar olduğu için, geçinemeyeceğimizi biliyordu)
Bu 3-4 aydır babam yine eşimle yeni bi işe atılmak istediğini söyleyip planlar yaptı. Planlarını sürekli bizimle paylaştı. Bunu da ‘sizin geleceğiniz için’ adı altında yaptığını söylüyordu hep.
Fakat bugün beklenmedik bir olay gelişti ve eşimin eski patronu aradı. Çok iyi bi maaş teklifinde bulundu. Primleri vs olacak. Gıdamızı karşılayacak (sektörü gereği).
Babamla yarın gidip konuşacağız. Eşimin daha fazla babamın boyunduruğu altında kalıp ezilmesini istemiyorum. Ömür boyu da babamın eline bakıp geçinemeyiz.
Başta çoğu şeyi düşünemedik ama işin içine girince de çok farklı şeyler yaşadık.
Babamın yaptığı planlar karşısında, eşimin işten ayrılış konuşması yapması babamda ‘beni yüz üstü bıraktı’ düşüncesi oluşturur mu?
Zaten yapıyor. ‘Size bu paraları kim verir, sizin neyiniz var ki, ben olmasam kim yardım eder ki’ gibi gibi.. Bir sürü ezici cümle.Aile ile iş olmaz yarın bir gün babanniz evin kirasını ödediğini bile başınıza kakar. Bu durumda ayrılmak en mantıklısı hem de hayat standartinizi çok yukselteceksiniz
Bende memnun olan kimseyi görmedim ama babamı da tanıdığımı zannediyormuşum.Çevremde gördüğüm kadarıyla aileyle ortak iş yapmaktan memnun olan kimse yok. Mesela herhangi bir yerde çalışırken haftada 1 sorun oluyorsa aile işinde haftada en az 3 sorun oluyor.
Elinize harika bir fırsat geçmiş, kesinlikle bu fırsatı tepmeyin.
Baban ne düşünürse düşünsün. Bu saatten sonra umrunuzda olmasın. Zamanında verdiği sözleri tutsaymış...
Canım bence teklıfı kabul efın nereye kadar baban? Bence sende bı iş bul ve calıs. Gerçekten hep daha sonradan başına kalkarlar bıle. En guzelı bence insanların kendı çabalarıyla olan şeyler. Yıne babana yardım efılmesı gereken yerde yardım ederDaha önceki konularımdan bilen olur belki.. Eşim ve babam birlikte çalışıyorlar. Eşimle ilk evlendiğimizde eşim güzel bir işte çalışıyordu. Fakat babam düzeni daha iyi olsun, şartları daha iyi olsun, bana daha fazla vakit ayırsın diye farklı vaatlerde bulunup birlikte çalışmayı teklif etmişti.
İ zaman hiç düşünmeyin bileZaten yapıyor. ‘Size bu paraları kim verir, sizin neyiniz var ki, ben olmasam kim yardım eder ki’ gibi gibi.. Bir sürü ezici cümle.
Eşim hiç söz vermedi. Işık yakmadı babama karşı daha doğrusu. Hep ‘hayırlısı baba, nasıl uygun görüyorsan baba’ kafasındaydı. Çünkü o işi de istemiyordu. Babam kendisi projelendirip fikir yürüttü hepBabanizin böyle dusunmesi icin esinizin soz vermis olmasi gerekiyor.
Bence babanizin dusuncesini degilde yeni isin ne kadar garantili oldugunu tartmalisiniz.
Babanız söz verip tutmayan biri, kendi çıkarına göre hareket ettiğine göre muhtemelen öyle de der ama siz kararlı olun.. Tanıdıkla iş yapılmazDaha önceki konularımdan bilen olur belki.. Eşim ve babam birlikte çalışıyorlar. Eşimle ilk evlendiğimizde eşim güzel bir işte çalışıyordu. Fakat babam düzeni daha iyi olsun, şartları daha iyi olsun, bana daha fazla vakit ayırsın diye farklı vaatlerde bulunup birlikte çalışmayı teklif etmişti.
Ne yazıkki yaşamadığımız şey değil. Hatta bi ara düğünde takılan altınların hesabını bile sordu…Bir ömür boyu böyle sürmez. Eşinize gelen iş teklifi iyi görünüyor değerlendirmek lazım. Babanız hiç yanlış anlamasın trip atmasın, bence bir sıkıntı olmaz. Hayat sizin, seçim sizin. Aile ile birlikte aynı yerde iş olmaz, çok sıkıntılı . Babanız damadın başına kakabilir bu durumu ,ben size kira ödüyorum şunu,bunu yaptım falan
O halde kendinizi, esinizi, cekirdek ailenizi dusunup restinizi cekin, kimin ne düşündüğünü degistiremezsiniz, bosverin.Eşim hiç söz vermedi. Işık yakmadı babama karşı daha doğrusu. Hep ‘hayırlısı baba, nasıl uygun görüyorsan baba’ kafasındaydı. Çünkü o işi de istemiyordu. Babam kendisi projelendirip fikir yürüttü hep
Yeni olacak iş de garanti. Risk sıfır diyebilirim.
Derler di.. Ama bu kadarını bende bilmiyordum.Babanız söz verip tutmayan biri, kendi çıkarına göre hareket ettiğine göre muhtemelen öyle de der ama siz kararlı olun.. Tanıdıkla iş yapılmaz
Babamın yanında ben çalışamam, sanayide çalışıyor çünkü.Sen eşinin yerine babanın yanında işe başla eşin de eski işine gitsin
Su gibi geldi yorumunuz, çok teşekkür ederimO halde kendinizi, esinizi, cekirdek ailenizi dusunup restinizi cekin, kimin ne düşündüğünü degistiremezsiniz, bosverin.
Yolunuz acik olsun, esinize yeni isinde basarilar dilerim