• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün takılarımızla evi geçindirip kira ödüyoruz.maaş yetmiyor üstelik hamile kaldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kirayi kocaniz oduyorken bana hic bir katkisi yok demeniz nankorluk ve haksizlik. Madem oyle sizin ne katkiniz var?

Kirada aradan çıkınca 40 bin TL nereye gidiyor ki ay sonuna kadar yetmeyip altın bozduruluyor merak ettim.
40 bin şu zamanda asla küçümsenecek bir meblağ değil. Birikim yapılabilecekken yetmiyor diye konu açılıyor.
Zengin aileden gelmeyse lüks harcamalara devam edilmek isteniyor sanırım.

Merhaba 2 yıldır evliyim ikimizde çalışıyoruz eşim asgari alıyor ben 40 alıyorum. Ben 1 sene para biriktirip ufak bi araba aldım ama eşimin maaşı direk kiraya gidiyor. Düğünümüzde takılan altınları bozup ordan geçiniyoruz. Kredi kartlarını ordan ödüyoruz ama ev almayı düşünüyorduk fakat altınlarımızı hiç ettik pul oldu içim çok yanıyor ona. Ben borçları ödüyorum hep eşimin bana hiç katkısı yok ve hiç olmadı evin erkeği ben gibiyim kadın hissetmiyorum artık çok süslüydüm eskiden artık bakmıyorum kendime. Artık eşime ihtiyaç duymamaya başladım. Eşimin maaşı sadece kirayı karşılıyor. Artık anne olup çocuğumu büyütmek ve tüm ilgimi ona vermek istiyorum hamileyim:))) maddi konular çok bunaltıcı Sizlerle dertleşmeye ihtiyacım var aile evinde çok rahattım babam zengin bir adam. (Bizde kız evlendiğinde yardım edilmez damat elini taşın altına koysun görüşü var)
Doğumdan sonra taş yiyip bebeğin altını çaputla mı bağlamayı düşünüyorsunuz?

Bence sizde hesap kitap yapma sorunu var. Evet zor kabul ediyorum ama 2 kişilik bir aile 65 binle gecinebilir. Eşinizin de geliri yüksek değil ve altin artıyorken altını bozmak çok sacma geldi. Ayrıca araba çok güzel bir şey ama çok masraf çıkarıyor geçim sıkıntısı olan çocuk yapıp bir süre calismamayi düşünen birinin araba almaktansa birikime yönelmesi gerekirdi siz birikimi harcamissinjz.

Bir de "Evin erkeği gibi" demişsin. Biz de çalışıyoruz paramız "Evimize" harcanıyor. Çalışmak, yüksek meblağ almak sadece erkeğe mi ait? Eli ayağı tutan kadında çalışmalı elbet.

Gidip öküzle tarla süren deden, evinde ekmek pişiren ve çocuk bakan nenenin zamanında yaşamıyorsun. Evin kadını gibi elbet çalışacaksın.

Merhaba 2 yıldır evliyim ikimizde çalışıyoruz eşim asgari alıyor ben 40 alıyorum. Ben 1 sene para biriktirip ufak bi araba aldım ama eşimin maaşı direk kiraya gidiyor. Düğünümüzde takılan altınları bozup ordan geçiniyoruz. Kredi kartlarını ordan ödüyoruz ama ev almayı düşünüyorduk fakat altınlarımızı hiç ettik pul oldu içim çok yanıyor ona. Ben borçları ödüyorum hep eşimin bana hiç katkısı yok ve hiç olmadı evin erkeği ben gibiyim kadın hissetmiyorum artık çok süslüydüm eskiden artık bakmıyorum kendime. Artık eşime ihtiyaç duymamaya başladım. Eşimin maaşı sadece kirayı karşılıyor. Artık anne olup çocuğumu büyütmek ve tüm ilgimi ona vermek istiyorum hamileyim:))) maddi konular çok bunaltıcı Sizlerle dertleşmeye ihtiyacım var aile evinde çok rahattım babam zengin bir adam. (Bizde kız evlendiğinde yardım edilmez damat elini taşın altına koysun görüşü var)
Yani matematik ortada. Yapılan tercihler ortada. Bu koşullarda dertleşecek bi problem görmüyorum açıkçası.

Bende calisiyorum benim de aldigim para evin giderlerine harcaniyor ama ben hic evin erkegi gibi hissetmiyorum. Cogu kisinin yazdigi gibi evlenirken bilmiyor muydunuz adamin ne kadar aldigini? Ayrica adamin nasil eve hic faydasi yok aldigini ev kirasina veriyor zaten iyi tamam vermesin o zaman madem evin erkegi gbisiniz kirayi da siz odeyin bakalim o kendinizi ustun gormenize sebep olan 40 bin yetisecek mi? Adam disarda yemiyor , gezmiyor, evine harciyor sonucta. Bi de ustune ustluk hamile kalmissiniz ne guzel vallahi . Eskiden bakim yapardim diyorsunuz simdi de bakimli olmak istiyorsunuz onu da bi zahmet zengin aileniz karsilasin. Kocaniza cok uzuldum

Kocasından 3 kuruş fazla para kazanıyor diye onu ezikleyen kadınlara bayılıyorum ya
Bir de babanızın da zengin olduğunu belirtmek ihtiyacı hissetmişsiniz konuya hiçbir katkısı yok ne yani söylerseniz yardım mı eder?
Zaten bebek bu konuların olmazsa olmazı diyecek bir şeyim yok enteresansınız

Benim eşim sizin dediğiniz rakamdan az alıyor, bende şu anda çalışmıyorum iş arıyorum evimizde kira. Yine de geçiniyoruz. Ona bakınca akşam gelince öyle üzülüyorum ki akşama kadar canı çıkıyor, biraz daha fazla alayım diye mesailere kalıyor. O benim canım, kocam. İnsan kocası daha az alıyor diye böyle konuşur mu? Bende evlenmeden önce çok rahat bir aileden geldim maddi olarak. Her istediğim 5 dakika içinde olurdu. Ama evlenmeden eşinin durumunu biliyordum. Bununla ilgili onu hiç rencide etmedim. Yaşımız da var çocuk çok istiyor eşim ama maddiyatı düzeltmeden asla yapmıyoruz. Madem böyle bir şikayetiniz var çocuk niye yaparsınız ki? Bencillik yapmayın.

Eşiniz size göre hiç bir işe yaramıyor size bir faydası yok ama bu adamdan hamile kalmışsınız bu ne yaman çelişki? Çalışmayıp karısını çalıştırıp parasını yiyen konular okudu bu gözler. Evlenmeden önce asgari ücret aldığını bilmiyor muydunuz? Size yetmeyebilir ama eşiniz çaba gösteriyor en azından.

Kocasından 3 kuruş fazla para kazanıyor diye onu ezikleyen kadınlara bayılıyorum ya
Bir de babanızın da zengin olduğunu belirtmek ihtiyacı hissetmişsiniz konuya hiçbir katkısı yok ne yani söylerseniz yardım mı eder?
Zaten bebek bu konuların olmazsa olmazı diyecek bir şeyim yok enteresansınız
Kendisi prenses gibiydi baba evinde, şimdiki hayatıyla farkı anlaşılsın diye belirtiyor babasının zenginliğini.

Altın satacağınıza araba satin altınları üstüne koyun yetmezse kredi çekin yaptığınız sacma

Kusura bakma ama asgari ücret alan birinden ne bekliyorsun ki? Adamın maaşı tabii ki sadece kiraya gider.

Aslında senin maaşın da şu ekonomide çok düşük kalıyor. Gelirinizin artmasını istiyorsan iş alanlarınız müsaitse ya terfi almaya bakacaksınız ya da ek gelir sağlayacak farklı alanlara yöneleceksiniz.

Arabayı satmaya ne dersiniz bu durumda araba bayağı bayağı lüks çünkü? Bizim aylık gelirimiz iyi olduğu halde gereksiz masraf diye araba almıyoruz. Durduğu yerde masraf çıkaran bir şey zaten Allah aşkına böyle zorlanacağınıza ilk önce arabayı satın
Araba lüks değil ki, özellikle çocuğu olanlar için büyük ihtiyaç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back