• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün takılarımızla evi geçindirip kira ödüyoruz.maaş yetmiyor üstelik hamile kaldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğu olan biri için ihtiyaç. Herseye muhalefet olmayın, düşüncem bu yönde.
Yiyecek ekmekleri olmayacak doğumdan sonra. Arabaya yakıt alamayacaklar. Kapının önünde durmasının ne anlamı var? Çocuğa mama alamayacak gelir düzeyinde, arabanın çocuklu aileye faydası nedir anlatırsanız muhalefet olmam.

Elinize kalan paranın miktarı bence yeterli, keşke bize de her ay kılçıksız 40 bin kalsa :) Çocuk olayı zor olacak sizin için eğer imkan varsa eşiniz iş değiştirmeli yoksa nasıl geçineceksiniz? Bezi maması kıyafeti ohoo neler sayılır daha bir sürü ihtiyacı olacak nasıl alacaksınız?

Evlendiğinizde eşiniz asgari ücretle çalışmıyor muydu? Küçümsemeniz hiç hoş olmamış. Faydasız biri değil ne kazanıyorsa eve harcıyor zaten.

Arabayı satmaya ne dersiniz bu durumda araba bayağı bayağı lüks çünkü? Bizim aylık gelirimiz iyi olduğu halde gereksiz masraf diye araba almıyoruz. Durduğu yerde masraf çıkaran bir şey zaten Allah aşkına böyle zorlanacağınıza ilk önce arabayı satın
Araba asla gereksiz masraf değildir..2 çocuğum var 1 yıldır araba kullanıyorum bunca zaman ne yapiyormusum diye düşünüyorum,elim ayağım bence..imkan varken almamak hiç mantıklı değil,hayatı kolaylaştırmak dururken

Şu konuda araba ihtiyaç falan değil, abartmayın.
Aynen öyle ya. Çocuk varsa araba ihtiyaç olabilir evet ama konu sahibi fakirlikten dem vuruyor 1 senede para biriktirip araba almış. E alma? O arabanın aylık en az 7-8k gideri var benzini sigortası bakımı derken. Ben anlamadım 40k kalıyormuş onu yetirmeyi beceremiyorlar üstüne bir de aldığı maaş yüzünden kocasını ezikliyor. Niye hamile kaldın o adamdan madem şaka gibi.

Araba asla gereksiz masraf değildir..2 çocuğum var 1 yıldır araba kullanıyorum bunca zaman ne yapiyormusum diye düşünüyorum,elim ayağım bence..imkan varken almamak hiç mantıklı değil,hayatı kolaylaştırmak dururken
Canım araba gereksiz masraf demiyoruz konu sahibi parasızlıktan yakınıyor farkındaysan ve çözüm istiyor. Ne önerelim yükseltip porsche al mı diyelim?

Canım araba gereksiz masraf demiyoruz konu sahibi parasızlıktan yakınıyor farkındaysan ve çözüm istiyor. Ne önerelim yükseltip porsche al mı diyelim?
Siz kendinizden de örnek vermişsiniz ya durumum iyi yine de almıyorum,gereksiz masraf size istinaden fikrimi belirttim,konu sahibine değil..Keşke bir de okuduğumuzu anlayabilsek ya

Yorumunuzu bekliyorum. Para yetmezsen neden bebek. Hemen işe dönseniz bile kim bakacak çocuğa… maması bezi ne olacak. Babanız apart bile olsa ev vermeli. Madem zengin. Bizde böle demek çok saçma. 40 bin TL yeter aslında. Aç kalıp altın bozdurmazsınız…

Ortada dert yok ki bile isteye yapılan tercihler hepsi. Seçtiğin hayati anlatırken gökten zembille inmiş gibi davranmana gerek var mi sence? Evlenirken hamile kalırken zerre düşünmeyip sonunda napicam demek nasi abes. Bu kadar spontane bu kadar hesapsız kitapsiz yasanmaz. Böyle birinin cocugu olmak istemezdim acikcasi.

Siz kendinizden de örnek vermişsiniz ya durumum iyi yine de almıyorum,gereksiz masraf size istinaden fikrimi belirttim,konu sahibine değil..Keşke bir de okuduğumuzu anlayabilsek ya
Fikrinizi belirtirken karşıdakinin durumunu da düşünseniz keşke, size de akledebilmeyi öneriyorum. Benim henüz çocuğum yok, metronun dibinde oturuyorum ve evimin civarında park yeri de yok. O yüzden evet araba bal gibi de gereksiz masraf ayda bir milyon tl kazansam da benim için böyle. Size arabanızla mutluluklar canım.

Her ay içeri girip hazır para yiyen insanlar için ihtiyaç değil siz de abartmayın.
Asgari ücretlinin araç sahibi olması ihtiyaç değil basbaya lükstür.
Vergisi kaskosu benzini gibi masrafları neyle ödeyecekler?

Her ay içeri girip hazır para yiyen insanlar için ihtiyaç değil siz de abartmayın.
Asgari ücretlinin araç sahibi olması ihtiyaç değil basbaya lükstür.
Vergisi kaskosu benzini gibi masrafları neyle ödeyecekler?
Anlatamazsın güzelim boş ver, konu sahibinin durumunda gereksiz ihtiyaçtır dediğimi anlamayıp yoo benim 2 çocuğum var bana çok lazım oluyor diye kendinden örnek veriyor. Offf yormayın ya

Ben şu an doğum iznindeyim, eşim sizin toplam kadar maaş alıyor ve o kadar borca rağmen gayet geçiniyoruz hiç altın bozdurmadık.
Bizim kira gelirimiz var onu çıkarınca kendi kiramız 7,5 falan oluyor fark o. Ama her ay da taksitlerimiz var sizin kira kadar. Lüks yaşamaya çalışıyorsunuz o yüzden yetmiyor diye düşünüyorum ama silkelenmeniz lazım. Çocuk geliyor. Bizimkinin her ay mama parası 2,5 falan en iyi ihtimalle o da. Sizin de sütünüz yetmezse neyle besleyeceksiniz bu çocuğu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back