Eşim ve annem arasında kalmaktan bitkin düştüm..

Açıkçası okurken hem eşinizin hem annenizin hem haklı hem de haksız oldukları noktaları gördüm. Yani biri haklı biri değil diyemem.
Annenizin her ne olursa olsun eşinizle ilgili kırıcı konuşmaları artı bunları ona yansıtması doğru değil, en azından kızı hayrına susabilir adamın ona bir saygısızlığı olmamış.

Eşinizin çalışmaması ya da şöyle diyim düzenli işinin olmaması sizin için bir sorun olmayabilir. Evinizde siz mutlu olabilirsiniz bu yeterli. Ama anneniz koruma iç güdüsü ile eve maaş getiren kişinin ağırlıklı olarak siz olmanızı istemiyor. Yani kısaca damadına saygı duyması için düzenli iyi bir gelirinin olmasını istiyor. Bakınca anneniz evliliğinize karışmamalı ama hem bizim kültürümüz hem de annenizin bakış açısı böyle düşünüyor diye algıladım.

Kısacası bu durumlar oldu diye illa bir tarafla küsüp konuşmamak doğru olmaz. Elbetteki yuvanız için eşinizin yanında olmanız tabii doğru ama bence şunun farkına varmak lazım onların arasındaki sorun yüzünden onlar konuşmayabilir, ama bu onların sorunu annenizden uzak kalmak zorunda değilsiniz gidin istediğinizde ziyaret edin, eşinize de annemin yaptığını doğru bulmuyorum her zaman destekçinim ama onlar ailem uzak kalamam diye söyleyin. Dengeyi bulacak olan sizsiniz.

Bunun dışında onların düzelmesini istiyorsanız da eşiniz düzenli olarak çalışmalı bilginiz olsun , ki anneniz kafasında bi şeyleri çözebilsin.

Size kalmış.

Annenizin bu kadar bilenmesi haksız mı? Kim ister böyle damadı? Kızı çalışıp eve baksın ama damadı işçi olarak çalışmayı istemediği için çalışmasın. Hele boşuna gelip gidip el öpüp habire alttan almıyor. 6 sene çalışmamak nedir yahu? Anneniz devamlı sorun çıkartmış ama altında yatan sebep bu görünüyor. Doğurunca bile annem destek çıkar diyorsunuz, kocanız ne işe yarayacak? Siz değil eşiniz çalışıyor olsaydı hadi birikim vardır veya adamın maaşı yetiyor dersin. Siz doğum yapınca nereden gelecek maaş? Bu adam daha az gelişmiş ülkeden mi geliyor, denklik problemi mi var niye mesleğini yapmıyor?

Her ikiside haklı.
Birincisi eşin çalışmak zorunda! Kusura bakmayin ama adam dayamış sırtını ve resmen premses hayati yaşiyor.
Annenin eşine sarması normal değil.
Ne olursa olsun saygısını kayip edemez ve laf sokamaz. Aradaki dengeyi kuramamişsiniz.
Doğumdan sonra nasil gecinmeyi düşünüyorsunuz??

Annen haksız seni proje gibi görüyor eşinin tüm çabalarını da görmezden geliyor. Eşin de bir zahmet 6 yılda bir iş bulsaydi rahata alistirmissin.

Senin başta doğru düzgün işi olmayan biriyle evlenmemen gerekiyordu. 25 yaşında devlet memuru olmuş birinin nasıl işsiz yabancıyla evlendiğini anlamadım. Bu kadar mı açıkta kaldın yani. Annen bu konuda yüzde yüz haklı. Kim ister kızının işsiz biriyle evlenmesini. Çocuk olmadan boşansaydin keşke çünkü çocuk olunca sen nasıl çalışacaksın? Çocuk bakımını kolay sanıyorsunuz galiba. O kadar masraflı ve zor kiiii.

Annenizin memesinden kopun artık kayınvalidelik yapıyor yabancı damadı bulmuş ezdikçe eziyor
Eşiniz ne iş yapıyor ? Niye şu an tek maaşsınızız?

Annenize göre hamile kalmayın eşinizi de bir şeye zorlamayın

Belli bir dönem iyi kazandi bana verdi dediginiz sure kac ay kac yil? Suan sadece sizin gelirinizle mi geçiriyorsunuz esiniz para anlaminda eve katkısı nedir bunlari daha net anlatir misiniz. Sizin anlatiminizda annenizi ilk basta uyumsuz buldum ama empati yapinca acaba kızını koruyup kollayacak maddi anlamda da destek olacak bir es olmasini istemesini makul buldum.

Eşiniz Türkçe bilmiyordum beraber gittiğinizde eşinize laf söylüyorlardı o anlamıyordu. Siz anladığınız halde eşinizi götürmeye devam ettiniz. Çok pislik bir hareket bu. Eşinizin yerinde olsam boşanırdım. Annenizi. Olaya girmeyeceğim bile. Evlenmeseydiniz eşinizle aile olamayacak annenizden ayrılamayacaksanız. Niye hakkına giriyorsunuz insanların. Anneniz de kendini bişey sanıyor. Siz baya kullanılmıssınız anneniz tarafından anneniz sizin düsmanınız resmen farkında değilsiniz. Bosansanız sevinecek. Böyle anne mı olur. Siz de bir psikoloğa gidin bence. Eşinize de üzüldüm yaa dil bilmiyor diye eşi bile korumamış

İşsiz güçsüz adam boşanıp nasıl geçinecek? İşçi olarak da çalışmak istemiyormuş. 6 yıldır kendisine bakan bir kadın bulmuş asla boşanmaz. Sizin kızınız olsa 6 yıldır çalışmayan biriyle evlensin ister miydiniz? Üstelik yabancı dediği de muhtemelen gelişmemiş ülkelerden gelmiş birisi

Adam sosyal yardım falan mı alıyor acaba? Hastanelerde sıra beklemeyen, beş kuruş ödemeyen kesimden olabilir. 6 sene Türkiye'de iş beğenmeyip çalışmayan adam neye güveniyor merak ettim. Çalışmadığı gibi çocuk yapmış.

İki yetişkin bir evlilik yaptıysa geçimin nasıl olacağı o iki kişiyi bağlar. Eşim çalışmıyor tek maaşa kaldık diye gidip annenize dert yanmıyorsanız anneniz ancak kızı olduğunuz için arada bir size bir iki laf eder, nasihat verir bu kadar. Yaptırım uygulamak, hakaret etmek bunlar çok aşırı.
Anladığım kadarıyla evlenmeden önce maaşınızla hep annenize baktığınız için aynı düzen devam etsin istiyor.
Siz gidip şikayet etmiyorsanız, halinizden memnunsanız kimseye bu denli laf etmek düşmez.
Burada anlattığınız şeyleri bir erkek ailesi yapmış olsaydı gelecek yorumları hayal bile edemiyorum

Karısının geliri olduğundan sosyal yardım alamaz. Valla bana suriyeli, afgan veya bu tarz biri gibi geldi. Avrupalı olsa gelişmiş bir ülkesi varken işsiz güçsüz, kayınvalide dırdırıyla burda niye yaşasın? Hiç mantıklı değil.

6 sene Türkiye'de iş beğenmeyip çalışmayan adam neye güveniyor merak ettim. Çalışmadığı gibi çocuk yapmış.
Karısına güveniyor tabiyki. Ancak doğumda ücretli izin sadece 4 ay. Bir kısmını da doğumdan önce kullanıyolar. Eşi çalışmadığı için el kadar bebeyi bırakıp çalışmak zorunda kalacak konu sahibi.

Siz eşinizi hiç savunmamişsiniz yalandan ha hı demişsiniz annesine karısını ezdiren anamda anam diyen erkeklerin kadın versiyonusunuz.Ustelik sorun çözülmeden hamile kalmış annenize ihtiyaç duyuyorsunuz ikisi aynı evde nasıl olacak??? bu işin sonu ayrılık ben söyleyim suya sabuna dokunmadan işler hallolsun diyorsunuz çok bencilsiniz........

Karısı da annesine güveniyor, annem destek çıkar diyor. Sonra da annem niye öyle niye böyle. Hangi anne yıllarca çalışmayan damadın gönlünü hoş tutar, niye tutsun? Mesleği varmış ama işçi olarak çalışmasını istememiş karı koca. Paramız bize yetiyor diyor. Tek maaş var, o da kadın çalışıyor. Sanki hamilelik son güne kadar sorunsuz komplikasyonsuz geçecek diye garanti var. Paramı yediğini düşünüyorlar diyor. Haksız değiller gibi görünüyor.

“Dil öğrendiği için hakkında konuşulanları anladı” kısmından sonrasını okumadım. Aileniz eşinizin hakkında iğneleyici konuşurken (adam yabancı olmasına rağmen anlayıp kırıldığına göre az uz şeyler değil demek ki) siz ne yaptınız? Ne münasebet neden böyle konuşuyorsunuz dediniz mi? Aynısı size yapılsa ne hissederdiniz?

Şimdi tamamını okudum dayanamayıp, anneniz sizin bağımsız olmanıza, maddi olarak da desteğinizin kesilmesine sinir olmuş, sinirini de damadından çıkarıyor. Hiç hoş değil. Bunu düzeltmek yerine ayrılmayı bile düşündüyseniz siz de garipsiniz, o zaman adamı daha fazla oyalamayın gidin anneciğinizin dizinin dibinde yaşayın. Anneci erkek ne kadar tü kaka ise, anneci kadın da o kadar tü kakadır eğee wşini ezdiriyorsa.

Ben o kısmı kaçırmışım. Şimdi döndüm baktım cidden bebek konusunda annesinden yardım bekliyor. Karı koca geleneksel aile yapısının tam tersi bir aile yapısı kurmak istemiş olabilirler. Kadın çalışır, adam evde durur gibi bir sistemi seçmiş olabilirler okey. Ancak nasıl kadın dışarda para kazanıyorsa adam da evde durduğu sürece evde duran kadınların yaptığı tüm işleri yapmak zorunda. Mesela annesi tek başına evin maddi yükünü yüklenmişse çocuğa da babası bakmak zorunda.

Son düzenleme:
Ay tamamını okuduğunuza emin misiniz? Adam 6 yıldır çalışmıyor. Çocuk olunca da konu sahibi annesinden yardım alacağını söylüyor. Parayı eve kadın getiriyor, çocuğa anneannesi bakıyor. Tam olarak adamın o evde işlevi ne?

Mesleği var, çalışmayı seviyor, paramız yetiyor diyince ben freelance falan çalışıyor diye düşündüm. Hani düzenli maaşı olmaz ama proje başına iş alıyordur gibi. Hiç katkısı yoksa siz haklısınız tabi bu konuda.

İyi veya kötü doğru veya ters kimseyi ilgilendirmez, sonuçta aileniz için bir karar vermişsiniz, maddi yükü siz sırtlanmışsınız, o vakit çocuğa da eşiniz bakacak, annenizi ne diye çekekleyip duruyorsunuz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…