Eşim ve Annem arasında kaldım

Evet zaten derdim de arsanın normal şartlarda benim diye başlayıp daha sonra yarısını annemlerin geri talep etmesi.

Nedense herkesn sanki eşime kaşrı arsa benim benim benim dememe takılmış. Arsamın kredisi seneye bitecek. Maaşıma temmuzda zam gelecek. Evimin ekonomisine katkıda buunacağım.

Yeni evli olarak da annemlerin para meselesi ile ortalığı bulandırması konusunda haklı mı haksız mı olduklarını sormuştum sadece. Ama konu boşanırsam evin kimib olduğuna kadar gelmiş.

Maaşlara zam gelirken, diğer fiyatlar sabit kalmayacak yalnız.

Evliliğe 3 ay kala, kendi adına veya ailesiyle ortak ev/arsa/araba alan eşiniz olsaydı; ona da aynı tepkiler verilirdi.

Şahsi birikimleri her 2 tarafta bir anda evlilik birliğine dahil etmek ve harcamak zorunda değil. Paranız varsa, dursaydı bankada. Ailenizle ortak arsa almaya gerek var mıydı ?

Boşanırsanız ne şekilde davranacağınızı da; bakış açınızı anlayabilmek için ben sordum Çünkü arsa ilk bakışta size aitken; ev ortak mal konumunda.

Sorun bence okuma oranının düşük olması sanırım 😂
Sorun sizin parça parça anlatmanız eşinizin de bizim zekamızı da küçümseyip kendinizi çakal sanmanız
Adam borca girmiş Arsam var deyip senelerce katkı yapmadan kendi kredinizi ödüyorsunuz hoop sonra arsanın yarısı sizin değil ve hala kredi ödeyeceğim diyorsunuz. Çalışmayan kadınlar var ama siz çalışan çakal cinsindensiniz

Sanırım doktorsunuz anlarsınız diye düşünüyorum. Gerçi türkçe okuduğunuzu pek anlamamışsınız ama, sayısal bir dil ile anlatayım:

%15 annemin ,%35 babamın, kalanın da kendimin ödediği bir arsa. Ben eşime %15 lik kısmı geri verme ihtimalinden bahsederken, ailem %50 yi geri istedi.
türkçe okuduğunuzu anlamamışsınız derken daha “Türkçe” kelimesini düzgün yazamamanız birini anlama konusunda aşağılamanız için kırk fırın ekmek yemeniz gerektiğini gösterdi aslında:)
Başta annem şöyle verdi,babam böyle verdi ben şurdan girdim arsaya diye yazsanız anlaşılırdı ilk mesaja göre cevap veriyoruz sonuçta.
Neyse cevabım keşke aileniz yatırımını kendisi yapsa idi arsanın yarı parası ile kendine daha küçük bir arsa vs alsaydı da sizinle veya ablanızla uğraşmasaydı kendi parasıyla hem size hem damada rezil olmasaydı keşke.
Onlar da böyle öğrenmiş oldu artık

Maaşlara zam gelirken, diğer fiyatlar sabit kalmayacak yalnız.

Evliliğe 3 ay kala, kendi adına ev/arsa/araba alan eşiniz olsaydı; ona da aynı tepkiler verilirdi.

Şahsi birikimleri her 2 tarafta bir anda evlilik birliğine dahil etmek ve harcamak zorunda değil. Paranız varsa, dursaydı bankada. Ailenizle ortak arsa almaya gerek var mıydı ?

Boşanırsanız ne şekilde davranacağınızı da; bakış açınızı anlayabilmek için ben sordum Çünkü arsa ilk bakışta size aitken; ev ortak mal konumunda.

Eşim de ben tam arsa aldığım zaman kendisine araba aldı, o zaman daha nikah yapma fikri yoktu bir ay içinde nikah yaptık nişan tadında, tatin çıkarsa da 3-4 ay sonra düğün yaptık.

Ben şu an arsa satılsa her şeyi annemlere veririm demedim ayrıca. Onların bana (bu sende kalacak) dediği parayı geri veririm dedim. Kendi hakkımı ailem yani eşim ile değerlendiririm.

Maaşlara zam gelirken kredime zam gelmiyor ya hani. Ev ekonomisine katkıda sunabilirim zamanla diyorum…

Evet yazlık elbette o açıdan güzel bir şey :) ben annemlere kaç kere onlar için kredi çekip yazlık almalarına destek olmak için teklifte bulundum.

Benim kast ettiğim (gerçi şimdi yine paragöz vs derler bana ama) çok ileride herkes çoluk çocuğa karıştığında, benim başıma bir şey gelseya da eşimle boşanma durumu olsa ailemin ablamın olan bir şeyi bölüşme ihtimali vs . Burada ne konular okuyoruz bu nedenle anne baba kardeş ortak bir şey bir de eşimin de üstüne olacak sonuçta karıştırmak istemedim. Zaten annemler de üstüne para çekecekti anca öyle alınabilinecekti yazlık. Bir de biz 30 yıllık ev aldık, bu evi ve arsayı satıp ilerde daha iyi bir ev almak ya da kendime bir araba almak istemiştim.
Adamı sevmiyorsunuz net ilk defa keşke bir koca okusa karısının nasıl bir karakterde olduğunu diye düşünüyorum.. anneniz ablanıza da para verdiği halde daha şimdiden boşanma düşünüp adama mal kaptırmıyorsunuz ki o ortak eviniz için masraf yapıyor.. Planlarınızda kendime araba bir kenarda

Eşim de ben tam arsa aldığım zaman kendisine araba aldı, o zaman daha nikah yapma fikri yoktu bir ay içinde nikah yaptık nişan tadında, tatin çıkarsa da 3-4 ay sonra düğün yaptık.

Ben şu an arsa satılsa her şeyi annemlere veririm demedim ayrıca. Onların bana (bu sende kalacak) dediği parayı geri veririm dedim. Kendi hakkımı ailem yani eşim ile değerlendiririm.

Maaşlara zam gelirken kredime zam gelmiyor ya hani. Ev ekonomisine katkıda sunabilirim zamanla diyorum…
Ne zaman? çıkmaz ayın son çarşambasında mı?

Sorun sizin parça parça anlatmanız eşinizin de bizim zekamızı da küçümseyip kendinizi çakal sanmanız
Adam borca girmiş Arsam var deyip senelerce katkı yapmadan kendi kredinizi ödüyorsunuz hoop sonra arsanın yarısı sizin değil ve hala kredi ödeyeceğim diyorsunuz. Çalışmayan kadınlar var ama siz çalışan çakal cinsindensiniz
Peki canım en çakal benim evet.

Sevgili hanımlar,
Benim derdimi ciddi bir şey olmasa da, sizin fikrinizi merak ediyorum.

Düzenleme: Yanlış anlaşılmalar nedeniyle düzenleme ekliyorum.

“Bu arsa tamamen benim” derken, yani annemin babamın paranın tamamını bana verdiğini, hak istemeyeceklerini söyledikleri için dedim. Elbette benim olan eşimindir. Satıldığında ailemin yararına kullanacaktım.

Annemler ablama x miktarda para verdi. Bana x ve y miktarda para verdi. Ve ablama da daha sonra y miktarda para vereceklerini, haksızlık yapmayacaklarını söyledi.

Ben eşime sadece y miktardaki parayı verme ihtimalimin olduğunu söyledim o da annemler ablama para veremezse hak geçmesin bana fazladan diye.

Ama ailem benden hem x hem y miktarda parayı geri istediği için ben bozuldum. Ama kendim de arsanın yarısını kendi paramla ve kredimle aldım. Eşim de evlenirken kredi borcu ödediğimi biliyordu.

Ne pragözlüğüm kaldı ne evlerden ıraklığım. Rica etsem düzgün okuyun lütfen.
—————

Geçen sene temmuz ayında annem de babam da bana bir miktar para verdi. Ben de üstüne kredi çektim ve arsa aldım. Arsanın parasının yarısını ben, diğer yarısını annem ve babam ödemiş oldu. Babam daha önce aynı miktarda parayı ablama da vermişti o da bir ev satın aldı. Annem de dedi ki :” ben sana verdiğim kadar para biriktirip ablna da vereceğim, haksızlık olmayacak aranızda. Bu arsa tamamen senin.” Diye belirtti ,ben de tamam dedim.

Arsayı aldıktan iki-üç ay sonra evlendim, ve eşime bu arsa benim arsam çok ufak bir miktarda annem destek oldu ama bir gün satarsam annemin ihtiyacı olursa ona geri veririrm diye söyledim.

Daha sonra ev aldık (Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah). Ve evin tadilatını da eşimin tüm birikimiyle yaptık. Eşim dedi ki :” Ben birikimimi yani acil durum paramızı tadilata harcıyorum, ilerde bir şey olursa arsa bizim acil durum paramız olur.” Dedi. Bana da mantıklı geldi ve evin içini sıfır bir şekilde yaptık.

Benim bir yandan da maaşım krediye gidiyor tamamen. Yani evlendiğimizden beri pek bi katkım yok eve .

Her neyse ev aldıktan sonra annem birdenbire arsayı satıp yazlık alalım, ama yazlık senin üstünde olsun dedi bana, ben de kabul etmedim. Sonuçta ablam da var, miras bölümü vs olacaktı ilerde, ve kendi arsamın yatırımını başka bir şeye kullanmak isteyecektim belki.

Sonra annem kızdı bu sefer o zaman arsayı satalım bana borç ver dedi, ben de vermek istemedim çünkü biz de hali hazırda ev kredisi ödüyorduk ve sıkışıktık. En sonda da araa geri satıldığında annemin ve babamın bana verdiği parayı o anki oranla geri vermesini istedi. Beni kızdıran da ablma da aynı miktarda para verildi ama ondan o para geri istenmiyorken benden geri istenmesi oldu. Bir nevi inada bindi. Ve tabi tüm bu sürece şahit olan eşim de bu durumdan rahatsız oldu. Madem arsa en baştan senin değildi, tadilta bu kadar yatırım yapmazdım biraz kenarda birikimimiz olurdu vs diye düşündü.

Sonuç olarak ben de arsa satılınca annemin ve babamın bana verdiği yüzdelik oranında onlara geri vermeye karar verdim (yarı yarıya oluyor hemen hemen).

Siz ne düşünüyorsunuz? Borç vermemem, baştan arsayı yazlık ile takas etmemem yanlış mıydı? Ama ben de daha 2-3 aylık evliydim sanki eşinden maş kaçırıyor gibi olacaktım evlenir evlenmez annemlere para verince de. Saçma bi şekilde ortalık bulandı yani.
Bence kesinlikle sen haklısın annenin yaptığı ne kadar ayıp. Seni eşine karşı küçük düşürmüş

Kınunun daha devamı mı var? Parça parça anlatmışsınız yazılmış. Neyse konuyu anlamadığım için benim yorum iptal. 😀
Ya konuyu başta biraz güncelledim. Ama hanımlar başka şeylere takıldılar ve şu an kocamı sevmediğimi falan söylüyorlar 😂

Öncelikle ablana para verilir o ev alırken sana bişey verilmemiş.
Daha sonra sıra sana gelmiş sana para verilirken sende arsa almışsın ablanda fitlesmissin.

Annen tekrar ne diye ablani işin içine sokuyor sana verdiğim kadar biriktirip onada veririm diye ? O anda neden tamam dediniz ne alaka anne o ev alırken verdiniz ya ona neden tekrar vereceksin diye demediniz.

Ayrıca evlenirken eşime o arsanın yarı parasini annem babam verdi ihtiyaç halinde isterlerse yarisi kadarını veririm diye zaten eşinize söylemişsiniz. Esinizde nasılsa istemezler dedi heralde bütün birikimini eve harcamış. Eşinizin bişey demeye hakkı yok yani bilseydim harcamazdim diyemez biliyormustu.

Anneniz size verdiği para için tekrar neden fikir sahibi oluyor yazlık alalım diye ben onu anlamadım. Vermiş bitmiş evlenmissiniz.

Ben en çok ablaniz ne diyor bu duruma onu merak ettim. Demedim hiç anne bana verdin zaten üstünü tamamladım ev aldm kardesimde üstünü tamamladı arsa aldı diye?

Ben olsam ben arsayı satacaksam ablamda evini satsın yarısını versin diyin hak olan budur.
Bu konuda en doğru anlayan ve yorumlayan kisi sizsiniz bende konuyu ve tüm yorumları okuyunca aynen bunlar gecti aklimdan

Adamı sevmiyorsunuz net ilk defa keşke bir koca okusa karısının nasıl bir karakterde olduğunu diye düşünüyorum.. anneniz ablanıza da para verdiği halde daha şimdiden boşanma düşünüp adama mal kaptırmıyorsunuz ki o ortak eviniz için masraf yapıyor.. Planlarınızda kendime araba bir kenarda
“İlerde daha iyi bir ev almak” dediğim kısmı yok sayıp yorum yapmanız. Ayrıca araba alsam da hani eşimle ortak oluyor ya kanunen.

Boşanma düşündüğümü nerden çıkardınız ayrıca? Gece gece güldürdünüz beni ya 😀

Madem arsa en baştan senin değildi, tadilta bu kadar yatırım yapmazdım biraz kenarda birikimimiz olurdu vs diye düşündü.
Ben anlamadım, adam evine gereken tadilatı yaptırmış, eğer senin arsana guvenmeseydi tesisatı yenilemeyecek miydi?
Parkeleri dosetmeyecek miydi? Duvarları boyatmatacak, sorun varsa tesisatı yenilemeyecek miydi?
Kendi evine yatırım yapmış, yapması gereken şeyleri yapmış.
Bu yüzden alkış mi bekliyor, arsaya guvenmese yapmayacak mıymış?
Ayrıca aile de olsa böyle para işleri hep bir beklenti. O yüzden asla bir kuruş bile almak istemem ailemden.
Bence verin kurtulun, o parayı da döviz yapıp acil durum parası olarak tutun köşede
Yarın enflasyondan maaşınız artıp , TL olarak ödediğiniz ev kredisini daha rahat öder hale gelince üstüne biraz daha ekler yeni arsa alırsınız.
Ne şam'in şekeri, ne Arabın yüzü

“İlerde daha iyi bir ev almak” dediğim kısmı yok sayıp yorum yapmanız. Ayrıca araba alsam da hani eşimle ortak oluyor ya kanunen.

Boşanma düşündüğümü nerden çıkardınız ayrıca? Gece gece güldürdünüz beni ya 😀
Güldürdüğüm için para istersiniz diye korkuyorum malum hiç bitmeyen kredi ödemeniz var

Bu konuda en doğru anlayan ve yorumlayan kisi sizsiniz bende konuyu ve tüm yorumları okuyunca aynen bunlar gecti aklimdan
Bu yorum gözümden kaçmış aradaki saçma yorumlar yüzünden.
Öncelikle ablana para verilir o ev alırken sana bişey verilmemiş.
Daha sonra sıra sana gelmiş sana para verilirken sende arsa almışsın ablanda fitlesmissin.

Annen tekrar ne diye ablani işin içine sokuyor sana verdiğim kadar biriktirip onada veririm diye ? O anda neden tamam dediniz ne alaka anne o ev alırken verdiniz ya ona neden tekrar vereceksin diye demediniz.

Ayrıca evlenirken eşime o arsanın yarı parasini annem babam verdi ihtiyaç halinde isterlerse yarisi kadarını veririm diye zaten eşinize söylemişsiniz. Esinizde nasılsa istemezler dedi heralde bütün birikimini eve harcamış. Eşinizin bişey demeye hakkı yok yani bilseydim harcamazdim diyemez biliyormustu.

Anneniz size verdiği para için tekrar neden fikir sahibi oluyor yazlık alalım diye ben onu anlamadım. Vermiş bitmiş evlenmissiniz.

Ben en çok ablaniz ne diyor bu duruma onu merak ettim. Demedim hiç anne bana verdin zaten üstünü tamamladım ev aldm kardesimde üstünü tamamladı arsa aldı diye?

Ben olsam ben arsayı satacaksam ablamda evini satsın yarısını versin diyin hak olan budur.

Şöyle açıklayayım. Mesela ablama 35 bin veriliyor. Bana da babam 35 bin + annem de ayrıca 15 bin veriyor gibi düşünün. Ablama hak geçmesin diye ona da 15 bin biriktirip vereceğini söylüyor ki hak geçmesin.

Evlenirken eşime sadece 15binlik kısım için geri veririm dedim o da annem ablama da 15 bin veremezse hak geçmesin diye.

sorun zaten annemin verdiği parayı geri istemesi.

Ablam ben karışmam diyor malesef.

Evet yazlık elbette o açıdan güzel bir şey :) ben annemlere kaç kere onlar için kredi çekip yazlık almalarına destek olmak için teklifte bulundum.

Benim kast ettiğim (gerçi şimdi yine paragöz vs derler bana ama) çok ileride herkes çoluk çocuğa karıştığında, benim başıma bir şey gelseya da eşimle boşanma durumu olsa ailemin ablamın olan bir şeyi bölüşme ihtimali vs . Burada ne konular okuyoruz bu nedenle anne baba kardeş ortak bir şey bir de eşimin de üstüne olacak sonuçta karıştırmak istemedim. Zaten annemler de üstüne para çekecekti anca öyle alınabilinecekti yazlık. Bir de biz 30 yıllık ev aldık, bu evi ve arsayı satıp ilerde daha iyi bir ev almak ya da kendime bir araba almak istemiştim.
Oglak burcu musun?

Oglak burcu musun?
Yükselenim oğlak :)
Ben anlamadım, adam evine gereken tadilatı yaptırmış, eğer senin arsana guvenmeseydi tesisatı yenilemeyecek miydi?
Parkeleri dosetmeyecek miydi? Duvarları boyatmatacak, sorun varsa tesisatı yenilemeyecek miydi?
Kendi evine yatırım yapmış, yapması gereken şeyleri yapmış.
Bu yüzden alkış mi bekliyor, arsaya guvenmese yapmayacak mıymış?
Ayrıca aile de olsa böyle para işleri hep bir beklenti. O yüzden asla bir kuruş bile almak istemem ailemden.
Bence verin kurtulun, o parayı da döviz yapıp acil durum parası olarak tutun köşede
Yarın enflasyondan maaşınız artıp , TL olarak ödediğiniz ev kredisini daha rahat öder hale gelince üstüne biraz daha ekler yeni arsa alırsınız.
Ne şam'in şekeri, ne Arabın yüzü
Mesela atıyorum 350 tllik tadilat değil de 150 bin liralık yaptırırdık o zaman diyor.

Zaten kredimin bir yılı kaldı ve temmuzda zam sö konusu.Ben sadece herkesin fikrini merak etmiştim :)

Aile ile işe ortam yatırıma girmem bir daha, azıcık aşım ağrısız başım…

X