- 9 Mart 2023
- 3.480
- 6.172
Öncelikle mesajların tamamını okumadım, onu belirtmek isterim. Ancak okuduklarımda yanlış olan bir nokta var, siz evlilik birliği içerisinde arsa kredisini ödediğiniz için ilerde bir gün Allah korusun eşinizle boşanma durumunda eşiniz de arsadan hak isteyebiliyor. Doğal olarak eşinizin arsadan sizin de evden hak talep etmeniz de bir gariplik yok. Yasalar bunu destekliyor, yani arkadaşların yazdığı gibi nikahtan 3 ay önce arsa kadının üstüne geçmiş, adamın parası ortada gidiyor durumu söz konusu değil. Sonuçta kredi var.Anlamadım neden öyle düşündüğünüzü. Şu anda boşanma durumu olsak, kanunen bana takılan ya da mehir olarak kendime istediğim takıları geri istemem doğal değil mi?
Evle ilgili tüm yük’ü şu anda eşim üstlendiği için istemezdim. Ama bu yaz maaşlarımıza zam söz konusu. Maaşıma olacak olan zam hem kendi kredime hem evin kredisine yetiyorsa, ve ben bu krediyi ödüyorsam, ilerde hak talep etmem saçma mı?
Gelelim ailenizle olan duruma, benzer sorunlar ben de yaşadım. Ne yazıkki eşinizin özel sektörde oluşu ve sizin de memur oluşunuz, ailenizde düzensizlik yaratmış. Yüksek ihtimalle siz istiyorsunuz diye mecburi razı oluşla evlenmenizi desteklemişler. Arsaya paranızı bağlamaları, erkeğin görevi eve bakmak, çalışsın baksın. Sen çalışmasan ne olacaktı kafası. Sözde sizi koruyorlar.
Bu zamana kadar yüksek ihtimalle ailenizi üzmemeye çalışan biriydiniz, aileniz ne derlerse kabul etmenize alışmışlar. İlk defa onlara hayır cevabı veriyor olmanız, sizi onların gözünde nankör yapmıştır. Parayla sizi korkutarak istediklerini yaptırmaya çalışıyorlar. Yüksek ihtimalle de çevrenizde kısa sürede boşanan ya da erkeğin işinin garanti olmayıp kadının eve bakmak zorunda kaldığı evlilikleri de örnek veriyorlardır. Kendilerince sizi koruyorlar. Oysaki farkında değiller ki sizi en çok onlar yıpratıyor.
Lütfen geri adım atmayın, eşinizin arkasında durun. Ancak ailenizle de bağlarınızı koparmayın. Sadece sınır koyun, koyun ki sizin artık evli bir birey olduğunuzu er ya da geç anlasınlar. Para verme konusuna gelince de, satıldığında alırsınız paranızı deyin ve konuyu kapatın. Unutmayın arsa yasal olarak sizin, ister kocanız ister ananız babanız almış olsun; siz imza atmadıkça kimse birşey yapamaz. Amaçları dediğim gibi size yine isteklerini yaptırmak. Ne eşinize ne de ailenize bu konuda prim vermeyin.
Bakım düğünde takılan altınlar için ben her zaman, altınlar benim derim. Hem yasal olarak benim, hem de mehir olarak sadece takılarımı istediğim için dinen benim. Eşim de her zaman der onlar senin. Ama şunu da her zaman her yerde eşim söyler, altınları biliyorum ki karım ailemiz için harcar; asla benim diyerek başka şeylere harcamaz. Oradaki benim altınım kavramı ya da benim evimde bar evlilik öncesinden, “benim evim” kavramı, onlarla ilgili bir şey yapılacağı ya da düşüneceğini zaman dahi önce benim fikrim ve onayım alınacağı anlamına gelir.