Eşim ve Annem arasında kaldım

Diğer kardeş kullansın hiç sorun değil zaten annemler yaşayacak. Ben daha çok işin miras kısmını düşündüm. Bi kısmı Annemlerin olan yazlığı, bi kısmı benim olan, ve benim üstümde, ama Allah korusun ne bilim dünyanın bin türlü hali var. Neler neler okuyoruz burda. Yazlığı aldığımızda sonuçta eşimle ortak olacak. Ama ilerde ablamın da hakkı var, böyle anlamsız miraz bölüşme muhabbetinde çok aile zarar gördü diye istemedim.
İyi de aileniz yazlığın sizin üzerine olacağını söylemiş. Ailenizin Ölümü durumunda ablanız nasıl hak isteyecek anlamadım ki?
Sanırım doktorsunuz anlarsınız diye düşünüyorum. Gerçi türkçe okuduğunuzu pek anlamamışsınız ama, sayısal bir dil ile anlatayım:

%15 annemin ,%35 babamın, kalanın da kendimin ödediği bir arsa. Ben eşime %15 lik kısmı geri verme ihtimalinden bahsederken, ailem %50 yi geri istedi.
İyi de ana babanızın kapısı da bir kasası da bir. Her ne kadar çok etik diyaloglar olmasa da sonucta ailenizden toplamda yuzde 50 çıkmışsa bunu istemeleri de anormal değil.
Babanız benim verdigimi de alalım diyor demekki siz neden illa sadece annenin verdiği yuzde 15 te diretiyorsunuz ki?

İyi de aileniz yazlığın sizin üzerine olacağını söylemiş. Ailenizin Ölümü durumunda ablanız nasıl hak isteyecek anlamadım ki?

İyi de ana babanızın kapısı da bir kasası da bir. Her ne kadar çok etik diyaloglar olmasa da sonucta ailenizden toplamda yuzde 50 çıkmışsa bunu istemeleri de anormal değil.
Babanız benim verdigimi de alalım diyor demekki siz neden illa sadece annenin verdiği yuzde 15 te diretiyorsunuz ki?
Yazdıkça batıyor yeni detaylar ekliyor arkadaşım net sorular cvplar verince Türkçe anlamıyorsunuz laf sokma çabası diye çamura yatıyor

Bu yorum gözümden kaçmış aradaki saçma yorumlar yüzünden.

Şöyle açıklayayım. Mesela ablama 35 bin veriliyor. Bana da babam 35 bin + annem de ayrıca 15 bin veriyor gibi düşünün. Ablama hak geçmesin diye ona da 15 bin biriktirip vereceğini söylüyor ki hak geçmesin.

Evlenirken eşime sadece 15binlik kısım için geri veririm dedim o da annem ablama da 15 bin veremezse hak geçmesin diye.

sorun zaten annemin verdiği parayı geri istemesi.

Ablam ben karışmam diyor malesef.
Ee arsa çok daha fazla değerlenir ama atıyorum ablanıza 3 yıl sonra verilen aynı değerdeki tl çok çok daha az olur.
Böyle düşünen bir aile veya siz ne alındıysa onun değerinde bir şey vermeliler.
Her türlü hak geçer diğer türlü.
Tek çocuğun yoksa böyle işlere hiç girilmemeli kesinlikle.
Hele araya gelin olsun damat olsun hiç sokulmamalı eğer tek çocuk değilse

Anne kız arasında bir şekilde her şey çözülüyor da, eşim de bu konuda bi huylandı :KK43:
İşte anneannemin bir lafı var kocanın eline her şey yazılmaz der. Özellikle aile mevzusu çok detaya girilmemeli sen halledersin de o bir olayda çıkarır gün yüzüne. Umarım halledersin çok kotulemeden devam et bundan sonrasına.

Bu yorum gözümden kaçmış aradaki saçma yorumlar yüzünden.

Şöyle açıklayayım. Mesela ablama 35 bin veriliyor. Bana da babam 35 bin + annem de ayrıca 15 bin veriyor gibi düşünün. Ablama hak geçmesin diye ona da 15 bin biriktirip vereceğini söylüyor ki hak geçmesin.

Evlenirken eşime sadece 15binlik kısım için geri veririm dedim o da annem ablama da 15 bin veremezse hak geçmesin diye.

sorun zaten annemin verdiği parayı geri istemesi.

Ablam ben karışmam diyor malesef.
Ablana o 15bin kadar fazla olan rakamı anneniz sonradan verdimi?

Vermediysede bunu anneniz dusunsun bu sizin sorununuz degilki.

Ben fikrimin arkasındayım. Ablana verdiği hakka müdahil etmiyorsa sizinkinede karışmasın. Şahsen ben olsam aynen bunu söylerdim. Ablama verdiğine müdahil olmuyorsun bana verdiğine neden karisiyorsun diye.

Eşiniz haklı eğer kredi arsanın kredisi ise. Siz evliyken sonuçta ödüyorsunuz esinizinde söz hakkı var arsada.

Annemizin yaptığı ayıp büyük ihtimalle ablanız parayı yedi geri veremeyecek ama sizin arsa duruyor ve satılıp parası alınabilir ama bu düpedüz haksızlık. Eşinizle de daha evlenirken bu kadar hesap yapmanız tuhaf geldi bu arsa benim deyip arsa için borç öderken eve katkınız da olmamış kendi deyiminizle. Bu hikayede yanan eşiniz olmuş

İlginç bir yaklaşım. Kusura bakmayın ancak bu durumda eşinizin hakkına girmiş oluyorsunuz. Adam ev almış, tüm birikimini tadilata harcamış. Ek olarak maaşıyla evi geçindiren de o.

Siz yarın bir gün arsayı satıp, parasını ne yapacaksınız belli değil. Adam bir şey dese; adı "benim arsam" olacak. Adama geçmiş olsun; çevresinde hiç mi seveni yokmuş, kimse uyarmamış, yanlış yapmış.
Eşimin çok güzel bir lafı var bu durumlar için "kadının malı kapı mandalı" bir durum olsa sürekli admin başına da kakilir

Anasına bak kızını al işte kanunlar evlendikten sonra edinilen malı ortak sayar siz evlenmeden önce arsayı aldığınız için yarın bir gün boşanırsak yazlık elden gitmesin derdine düşmüşsünüz... Yoksa arsayı sat yazlık al bence makul bir teklif. Anneniz de baya baya evlat kayırmanın kitabını yazıyor ama umrunuzda mı? Elbette değil. Eşinizde biraz safmış evlenmeden önce alsana evini boşanmak isterse evi kaptırma, yetmemiş birde evi tadilat yaptırmış elindeki parayla. Siz baştan benim param benim malım demeye başlamışsınız oradan anlaması gerekirdi

Nimo, annenin neden böyle yaptigini anlamadım ama çok büyük haksızlık bu. Ablan herhalde ev aldığı için ondan isteyememisler ama seninki arsa olduğu için istemek kolay gelmiş.

Yazlık fikrini kabul etmemen normal. Eğer alsaydın, ileride paraya ihtiyacın olduğunda satamayacaktin çünkü ailen kullanıyor olacaktı. Hangi evlat anne babasının keyifle vakit geçirdiği bir mekanı ellerinden almak zorunda kalmak ister ki?

Ailen herhalde senin artık evli olduğunu ve her kararı eşinle ortak almak durumunda olduğunu anlayamiyor ki seni küçük dusurmekten hiç cekinmemisler.

Bence sen o arsayı satıp sana verdikleri miktarı iade et. Kalanı da artık döviz mi, altın mi olur bilemiyorum kötü gün parası olarak saklarsiniz esinle.

Konunuzun daha devamı mı var? Parça parça anlatmışsınızyazılmış. Neyse konuyu anlamadığım için benim yorum iptal. 😀
Aynen benim yorumda iptal resmen kendini haklı çıkarmak için parca parça anlatmış resmen plan yapıp çocuğa çökmüşler üzüldüm, hala diyor arsanın yarısı benim adamcagiz yüzde yüzünün kendilerinin saniyormus,
ailem destek atti ama istemeyecekler arsa bizim kocacim demiş adama masrafları yaptırmışlar hopppp aile yarısını istemiş planlı iş çevirmişler , adamın yerinde olsam evi kendi ailemden birinin üzerine alırım

Tamam ben de diyorum ki, ilk başta arsanın tamamı senin, geri istemeyeceğiz dediler. Daha sonra yarısını geri istediler. Haklılar mı diye soruyorum?

Yazdıkça batıyor yeni detaylar ekliyor arkadaşım net sorular cvplar verince Türkçe anlamıyorsunuz laf sokma çabası diye çamura yatıyor
Evet demek ki ilk başta kendimi net ifade edememişim. Ama siz de amlamamakta diretiyorsunuz? Son yorumlarınız sadece laf sokma çabası. Eğer işime yarar bir yorum yapmayacaksanız konumu terk etmenizi rica ediyorum.

Anasına bak kızını al işte kanunlar evlendikten sonra edinilen malı ortak sayar siz evlenmeden önce arsayı aldığınız için yarın bir gün boşanırsak yazlık elden gitmesin derdine düşmüşsünüz...

Burada neler neler okuyoruz. Eşim ve ailem arasında ilerde sorun olmaması adına şimdiden dikkatli davranmamda sorun görmüyorum.

Bu konuda ailemin bana tutumu doğru mu diye soruyorum.

Nimo, annenin neden böyle yaptigini anlamadım ama çok büyük haksızlık bu. Ablan herhalde ev aldığı için ondan isteyememisler ama seninki arsa olduğu için istemek kolay gelmiş.

Yazlık fikrini kabul etmemen normal. Eğer alsaydın, ileride paraya ihtiyacın olduğunda satamayacaktin çünkü ailen kullanıyor olacaktı. Hangi evlat anne babasının keyifle vakit geçirdiği bir mekanı ellerinden almak zorunda kalmak ister ki?

Ailen herhalde senin artık evli olduğunu ve her kararı eşinle ortak almak durumunda olduğunu anlayamiyor ki seni küçük dusurmekten hiç cekinmemisler.

Bence sen o arsayı satıp sana verdikleri miktarı iade et. Kalanı da artık döviz mi, altın mi olur bilemiyorum kötü gün parası olarak saklarsiniz esinle.

Teşekkür ederim yorumun için. Ailem de “yazlık da yatırım arsa da yatırım” diye düşündüler kendilerince. Ama yine de yeni evliydim bu konular döndüğünde ve haliyle yordu bizi.

Dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum teşekkürler.

Anneniz neden payini geri istedi? Yazlik alamam dediginizde olay inada bindigi icin mi? Butun sorun annenizin payini geri istemesiyle baslamis aslinda, bu kadar kisa surede parami geri ver demesi akil alir gibi degil. O zaman en bastan neden verdin diye sormadiniz mi?

Anneniz neden payini geri istedi? Yazlik alamam dediginizde olay inada bindigi icin mi? Butun sorun annenizin payini geri istemesiyle baslamis aslinda, bu kadar kisa surede parami geri ver demesi akil alir gibi degil. O zaman en bastan neden verdin diye sormadiniz mi?
Yazlık alınca evlendikten sonra olduğu için kocası da ortak olacak diye korktu en başında ablamında hakkı var vs ilk mesajında açık verdi. Bu kocaya mal kaptırmam derdine düşmüşken anası kazık attı.. Anasına bak kızını al demiş üstte bir üye tam da bu😂
Çalışmıyor olabilirsin adam birşey beklemez kendince evi çevirir ama bu benim adıma arda var deyip eve katkıda bulunmadan senelerce kredi ödeyecek.. Adam ben de evi yenileyim diye tüm birikimini harcamış bilse ayağını yorganına göre uzatırdı kız hala 1,2 sene kredi ödeyeceğim diyor adama yine destek yok.

Eşiniz haklı, anneniz size karşı çok ayıp yapmış.

1) Evlilik öncesi mallar sizindir ancak eşinizin maaşı olmasaydı tüm maaşınızı krediye yatırabilecek miydiniz? Eşinizin evi geçindireceği varsayımıyla arsa yatırımına girilmiş.

2) Hele ki yazlık daha büyük felaket. Yazlık sizin üstünüze evet ama kullanımı ailenize ait. Annenizin size verdiği parayı geçtim krediyle sizin verdiğiniz para anneniz vefat etmeden kullanamayacağınız, sizin de işinize yaramayacak bir yatırıma gidiyor.

3) Eşiniz haklı, anneniz size arsayı hediye değil de borç olarak düşünmüş, hatta elindeki parayı da benim için kullan demiş. İlk vakitte de geri istemişler zaten.

Benim önerim, arsanın yarı payını verin ve asla ailenizle böyle para işlerine girmeyin. Annenizi çok uyanık gördüm, para veriyor ama gönülden değil karşılığında istediği bedel de yüksek.

Niyet kötü, amaç konu sahibinin kendisinin de yatırdığı parayı kullanarak yazlığı ucuza kapatmak.

Şöyle düşünün anne arsa verdi ama karşılığında hem o paranın hem de kızının yatırdığı paranın kendi oturacağı yazlığa gitmesini istiyor.

Çok uyanık.

Bu numara işe yaramayınca o zaman paramı ver demiş.
Sinirlenmekte haklı şimdi oturacağı villanın parası cebinden çıkacak.

Burada koca gariban bildiğiniz yolunuyor.

X