Burada eşin haklı ailenin parasını verince onlarin kaybı olmuyor sonuçta.Öyle yapayım en iyisiişin kötü kısmı bu hikyede eşime göre de aileme göre de kötü ben oldum. Ailemin yazlık hayalini suya düşürdüm , eşim gözünde de sanki arsamı aileme yedirecekmişim konumuna düştüm resmen.
Bir an önce satılsın hayırlısıyla inşallah..
Belli yaştan sonra yazlık ihtiyaç oluyor,anneniz de heves etmiş yazlık işine ama fiyatlarda ortada o kadar parası yok galiba ki bu teklifi sunmuş..siz de olmaz diye net sınır çizince o da inatlaşmış parasını istemeye kadar olay gitmiş gibi..yazlık zaten sizin üzerinize olacakmış,diğer kardeş de kullanır diye mi kabul etmediniz
Kadın diyor ki benim arsam derken hani ailemin ortaklığı yok benim yani bizim. Karışmayacaktim ama kadın zaten ailesinden hayal kırıklığı yaşamış bir de yanlış anlama yüzünden burda morali bozulmasın.
Ben yukarıdaki sonucu çıkardım. Bizim arsamız kimsenin hissesi yok diye yorumladımYanlış anlama yok ki; verdiği yanıtlardan çıkan sonuç sizce nedir ?
Burada eşin haklı ailenin parasını verince onlarin kaybı olmuyor sonuçta.
Sana kredi yükü binmiş eşine de ev kredisi ve kenarda ki birikimi.
Eşinin kalan parada fikrini al ki bizim gibi seni yanlış anlamasın.
Ben yukarıdaki sonucu çıkardım. Bizim arsamız kimsenin hissesi yok diye yorumladım
Demek istediğim şeyi de açıkladım ama neden anlamak istemediğinizi anlamadım?Yanlış anlama yok ki; verdiği yanıtlardan çıkan sonuç sizce nedir ?
Öncelikle ablana para verilir o ev alırken sana bişey verilmemiş.Sevgili hanımlar,
Benim derdimi ciddi bir şey olmasa da, sizin fikrinizi merak ediyorum.
Geçen sene temmuz ayında annem de babam da bana bir miktar para verdi. Ben de üstüne kredi çektim ve arsa aldım. Arsanın parasının yarısını ben, diğer yarısını annem ve babam ödemiş oldu. Babam daha önce aynı miktarda parayı ablama da vermişti o da bir ev satın aldı. Annem de dedi ki :” ben sana verdiğim kadar para biriktirip ablna da vereceğim, haksızlık olmayacak aranızda. Bu arsa tamamen senin.” Diye belirtti ,ben de tamam dedim.
Arsayı aldıktan iki-üç ay sonra evlendim, ve eşime bu arsa benim arsam çok ufak bir miktarda annem destek oldu ama bir gün satarsam annemin ihtiyacı olursa ona geri veririrm diye söyledim.
Daha sonra ev aldık (Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah). Ve evin tadilatını da eşimin tüm birikimiyle yaptık. Eşim dedi ki :” Ben birikimimi yani acil durum paramızı tadilata harcıyorum, ilerde bir şey olursa arsa bizim acil durum paramız olur.” Dedi. Bana da mantıklı geldi ve evin içini sıfır bir şekilde yaptık.
Benim bir yandan da maaşım krediye gidiyor tamamen. Yani evlendiğimizden beri pek bi katkım yok eve .
Her neyse ev aldıktan sonra annem birdenbire arsayı satıp yazlık alalım, ama yazlık senin üstünde olsun dedi bana, ben de kabul etmedim. Sonuçta ablam da var, miras bölümü vs olacaktı ilerde, ve kendi arsamın yatırımını başka bir şeye kullanmak isteyecektim belki.
Sonra annem kızdı bu sefer o zaman arsayı satalım bana borç ver dedi, ben de vermek istemedim çünkü biz de hali hazırda ev kredisi ödüyorduk ve sıkışıktık. En sonda da araa geri satıldığında annemin ve babamın bana verdiği parayı o anki oranla geri vermesini istedi. Beni kızdıran da ablma da aynı miktarda para verildi ama ondan o para geri istenmiyorken benden geri istenmesi oldu. Bir nevi inada bindi. Ve tabi tüm bu sürece şahit olan eşim de bu durumdan rahatsız oldu. Madem arsa en baştan senin değildi, tadilta bu kadar yatırım yapmazdım biraz kenarda birikimimiz olurdu vs diye düşündü.
Sonuç olarak ben de arsa satılınca annemin ve babamın bana verdiği yüzdelik oranında onlara geri vermeye karar verdim (yarı yarıya oluyor hemen hemen).
Siz ne düşünüyorsunuz? Borç vermemem, baştan arsayı yazlık ile takas etmemem yanlış mıydı? Ama ben de daha 2-3 aylık evliydim sanki eşinden maş kaçırıyor gibi olacaktım evlenir evlenmez annemlere para verince de. Saçma bi şekilde ortalık bulandı yani.
Bu platform gerçekten okuduğunu yorumlayamauan insanlarla dolmuş….yahu adamin hic soz hakki olmasin diye evlenmeden önce bana bak bu arsa benim ilerde annem isterse de geri veririm diyerek tamamen rol yapmis, anne isteyince gercek yuzu ortaya cikmis. Ben arsasinda falan da değilim, tamamen karakter odakli konusuyorum suan, evlerden irak bir karakter var ortada.
Ben de şaşırdım yorumlara alakası yokBen de aslında bu noktaya odaklanılsın istedim. Ama herkes “benim arsam” demem nedeniyle eşimle aramdaki para pul meselesini sorgulamış ve bana paragöz muamelesi yapmış
Ya bana bakacak olduğu da bir sene Allah aşkına sanki milyoner adamın parasını çalmışım gibi muamele.Ben de şaşırdım yorumlara alakası yok
Hani erkek eve bakmak zorundaydı hem nerde onlar :))
Anne babanızın ölümü durumunda kardesinizin hak iddia etmesi zor bence ama şu durumda kendisine de para verilmesine rağmen yazlığı istediği gibi kullanmayı kendisine hak görme ihtimali olur..bi sürat assanız benim de annemin parası var bu evde der..bir de arsayı satarsanız artık o para edinilmiş mal oluyor galiba..amann 3 günlük dünya annenizi kırmayın bence..zaten sizin üzerinize olacakmış..yazlık da güzel yatırım..bebeginiz olunca sizin de işinize yarar..otel,tatil bi ton paraDiğer kardeş kullansın hiç sorun değil zaten annemler yaşayacak. Ben daha çok işin miras kısmını düşündüm. Bi kısmı Annemlerin olan yazlığı, bi kısmı benim olan, ve benim üstümde, ama Allah korusun ne bilim dünyanın bin türlü hali var. Neler neler okuyoruz burda. Yazlığı aldığımızda sonuçta eşimle ortak olacak. Ama ilerde ablamın da hakkı var, böyle anlamsız miraz bölüşme muhabbetinde çok aile zarar gördü diye istemedim.
Demek istediğim şeyi de açıkladım ama neden anlamak istemediğinizi anlamadım?
Vallahi tek anladığım eşini sevmiyorsun ve annenden daha hesapçısın yazık adama
Anlattığınız hesapta yanlışlıklar var ancak henüz farkında değilsiniz.
Arsa sizin mi, ailenizin mi; eşinizle ortak birikime dahil edilecek mi belirsiz. Çünkü ailenizin yarın ne isteyeceği belirsiz.
Bu süreçte eşinizle bir yol ayrımı yaşarsanız, evden hak alma vb durumunuz ne olacak belirsiz.
Yeni evli bir çift için çok yorucu durumlar.
Eskiden kadınlar çalışmazdı ama kocaları evi arabayı kadının üstüne yapardı hey gidi hey konu nerelere geldiYa bana bakacak olduğu da bir sene Allah aşkına sanki milyoner adamın parasını çalmışım gibi muamele.
Zaten bir ay sonra da maaşıma inşallah zam gelecek . Ayrıca evde yaptıklarımın saat ücretini eşimden aldam adam bana borçlu çıkar
Öyle bir linç yedim ki sanki üstüme ev araba yaptırıp kredi borcu çektirip kaçtım …
Sanırım doktorsunuz anlarsınız diye düşünüyorum. Gerçi türkçe okuduğunuzu pek anlamamışsınız ama, sayısal bir dil ile anlatayım:Eşime evlenirken “Bu arsa benim arsam çok ufak miktarda annem destek oldu”dedim.
Çok ufak miktar dediğiniz de arsanın yarı fiyatı
Sizin arsa satılıp yazlık alınıyorsa yarı fiyatı nasıl çöp oluyor ya
Çok güldüm.
Böyle kendinize çekerek anlatınca haklı mı çıkacaksınız yani
Sorun bence okuma oranının düşük olması sanırımEskiden kadınlar çalışmazdı ama kocaları evi arabayı kadının üstüne yapardı hey gidi hey konu nerelere geldi
Evet yazlık elbette o açıdan güzel bir şey :) ben annemlere kaç kere onlar için kredi çekip yazlık almalarına destek olmak için teklifte bulundum.Anne babanızın ölümü durumunda kardesinizin hak iddia etmesi zor bence ama şu durumda kendisine de para verilmesine rağmen yazlığı istediği gibi kullanmayı kendisine hak görme ihtimali olur..bi sürat assanız benim de annemin parası var bu evde der..bir de arsayı satarsanız artık o para edinilmiş mal oluyor galiba..amann 3 günlük dünya annenizi kırmayın bence..zaten sizin üzerinize olacakmış..yazlık da güzel yatırım..bebeginiz olunca sizin de işinize yarar..otel,tatil bi ton para