Eşim ve Annem arasında kaldım

Burada eşin haklı ailenin parasını verince onlarin kaybı olmuyor sonuçta.
Sana kredi yükü binmiş eşine de ev kredisi ve kenarda ki birikimi.
Eşinin kalan parada fikrini al ki bizim gibi seni yanlış anlamasın.

Diğer kardeş kullansın hiç sorun değil zaten annemler yaşayacak. Ben daha çok işin miras kısmını düşündüm. Bi kısmı Annemlerin olan yazlığı, bi kısmı benim olan, ve benim üstümde, ama Allah korusun ne bilim dünyanın bin türlü hali var. Neler neler okuyoruz burda. Yazlığı aldığımızda sonuçta eşimle ortak olacak. Ama ilerde ablamın da hakkı var, böyle anlamsız miraz bölüşme muhabbetinde çok aile zarar gördü diye istemedim.

Burada eşin haklı ailenin parasını verince onlarin kaybı olmuyor sonuçta.
Sana kredi yükü binmiş eşine de ev kredisi ve kenarda ki birikimi.
Eşinin kalan parada fikrini al ki bizim gibi seni yanlış anlamasın.

Eşim ben parada değilim istiyorsan hepsini ver diyor , istiyorsan sat kendine araba al diyor.
Mesele benim için ilk başta tüm arsa bizim denilerek benim maliyetli bir tadilata girmem, fazla açılmam, sonra da sahip olduğumuzu düşündüğümüz şeyin geri alınması diyor.

Baştan bara yarısı bizim yarısı sizin denseydi bi şey demezdim ki, daha az açılırdım diyor.

Şimdi o da annemleri açıkgöz buluyor.

Öncelikle ablana para verilir o ev alırken sana bişey verilmemiş.
Daha sonra sıra sana gelmiş sana para verilirken sende arsa almışsın ablanda fitlesmissin.

Annen tekrar ne diye ablani işin içine sokuyor sana verdiğim kadar biriktirip onada veririm diye ? O anda neden tamam dediniz ne alaka anne o ev alırken verdiniz ya ona neden tekrar vereceksin diye demediniz.

Ayrıca evlenirken eşime o arsanın yarı parasini annem babam verdi ihtiyaç halinde isterlerse yarisi kadarını veririm diye zaten eşinize söylemişsiniz. Esinizde nasılsa istemezler dedi heralde bütün birikimini eve harcamış. Eşinizin bişey demeye hakkı yok yani bilseydim harcamazdim diyemez biliyormustu.

Anneniz size verdiği para için tekrar neden fikir sahibi oluyor yazlık alalım diye ben onu anlamadım. Vermiş bitmiş evlenmissiniz.

Ben en çok ablaniz ne diyor bu duruma onu merak ettim. Demedim hiç anne bana verdin zaten üstünü tamamladım ev aldm kardesimde üstünü tamamladı arsa aldı diye?

Ben olsam ben arsayı satacaksam ablamda evini satsın yarısını versin diyin hak olan budur.

Bu platform gerçekten okuduğunu yorumlayamauan insanlarla dolmuş….

Ben de şaşırdım yorumlara alakası yok
Hani erkek eve bakmak zorundaydı hem nerde onlar :))
Ya bana bakacak olduğu da bir sene Allah aşkına sanki milyoner adamın parasını çalmışım gibi muamele.

Zaten bir ay sonra da maaşıma inşallah zam gelecek . Ayrıca evde yaptıklarımın saat ücretini eşimden aldam adam bana borçlu çıkar

Öyle bir linç yedim ki sanki üstüme ev araba yaptırıp kredi borcu çektirip kaçtım …

Anne babanızın ölümü durumunda kardesinizin hak iddia etmesi zor bence ama şu durumda kendisine de para verilmesine rağmen yazlığı istediği gibi kullanmayı kendisine hak görme ihtimali olur..bi sürat assanız benim de annemin parası var bu evde der..bir de arsayı satarsanız artık o para edinilmiş mal oluyor galiba..amann 3 günlük dünya annenizi kırmayın bence..zaten sizin üzerinize olacakmış..yazlık da güzel yatırım..bebeginiz olunca sizin de işinize yarar..otel,tatil bi ton para

Demek istediğim şeyi de açıkladım ama neden anlamak istemediğinizi anlamadım?

Anlattığınız hesapta yanlışlıklar var ancak henüz farkında değilsiniz.

Arsa sizin mi, ailenizin mi; eşinizle ortak birikime dahil edilecek mi belirsiz. Çünkü ailenizin yarın ne isteyeceği belirsiz.

Bu süreçte eşinizle bir yol ayrımı yaşarsanız, evden hak alma vb durumunuz ne olacak belirsiz.

Yeni evli bir çift için, çok yorucu durumlar.

Eşime evlenirken “Bu arsa benim arsam çok ufak miktarda annem destek oldu”dedim.
Çok ufak miktar dediğiniz de arsanın yarı fiyatı
Sizin arsa satılıp yazlık alınıyorsa yarı fiyatı nasıl çöp oluyor ya
Çok güldüm.
Böyle kendinize çekerek anlatınca haklı mı çıkacaksınız yani

Evet zaten derdim de arsanın normal şartlarda benim diye başlayıp daha sonra yarısını annemlerin geri talep etmesi.

Nedense herkesn sanki eşime kaşrı arsa benim benim benim dememe takılmış. Arsamın kredisi seneye bitecek. Maaşıma temmuzda zam gelecek. Evimin ekonomisine katkıda buunacağım.

Yeni evli olarak da annemlerin para meselesi ile ortalığı bulandırması konusunda haklı mı haksız mı olduklarını sormuştum sadece. Ama konu boşanırsam evin kimib olduğuna kadar gelmiş.

Eskiden kadınlar çalışmazdı ama kocaları evi arabayı kadının üstüne yapardı hey gidi hey konu nerelere geldi

Sanırım doktorsunuz anlarsınız diye düşünüyorum. Gerçi türkçe okuduğunuzu pek anlamamışsınız ama, sayısal bir dil ile anlatayım:

%15 annemin ,%35 babamın, kalanın da kendimin ödediği bir arsa. Ben eşime %15 lik kısmı geri verme ihtimalinden bahsederken, ailem %50 yi geri istedi.

Evet yazlık elbette o açıdan güzel bir şey :) ben annemlere kaç kere onlar için kredi çekip yazlık almalarına destek olmak için teklifte bulundum.

Benim kast ettiğim (gerçi şimdi yine paragöz vs derler bana ama) çok ileride herkes çoluk çocuğa karıştığında, benim başıma bir şey gelseya da eşimle boşanma durumu olsa ailemin ablamın olan bir şeyi bölüşme ihtimali vs . Burada ne konular okuyoruz bu nedenle anne baba kardeş ortak bir şey bir de eşimin de üstüne olacak sonuçta karıştırmak istemedim. Zaten annemler de üstüne para çekecekti anca öyle alınabilinecekti yazlık. Bir de biz 30 yıllık ev aldık, bu evi ve arsayı satıp ilerde daha iyi bir ev almak ya da kendime bir araba almak istemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…