Eşim ve Annem arasında kaldım

Maaşlara zam gelirken, diğer fiyatlar sabit kalmayacak yalnız.

Evliliğe 3 ay kala, kendi adına veya ailesiyle ortak ev/arsa/araba alan eşiniz olsaydı; ona da aynı tepkiler verilirdi.

Şahsi birikimleri her 2 tarafta bir anda evlilik birliğine dahil etmek ve harcamak zorunda değil. Paranız varsa, dursaydı bankada. Ailenizle ortak arsa almaya gerek var mıydı ?

Boşanırsanız ne şekilde davranacağınızı da; bakış açınızı anlayabilmek için ben sordum Çünkü arsa ilk bakışta size aitken; ev ortak mal konumunda.

Sorun bence okuma oranının düşük olması sanırım
Sorun sizin parça parça anlatmanız eşinizin de bizim zekamızı da küçümseyip kendinizi çakal sanmanız
Adam borca girmiş Arsam var deyip senelerce katkı yapmadan kendi kredinizi ödüyorsunuz hoop sonra arsanın yarısı sizin değil ve hala kredi ödeyeceğim diyorsunuz. Çalışmayan kadınlar var ama siz çalışan çakal cinsindensiniz

türkçe okuduğunuzu anlamamışsınız derken daha “Türkçe” kelimesini düzgün yazamamanız birini anlama konusunda aşağılamanız için kırk fırın ekmek yemeniz gerektiğini gösterdi aslında:)
Başta annem şöyle verdi,babam böyle verdi ben şurdan girdim arsaya diye yazsanız anlaşılırdı ilk mesaja göre cevap veriyoruz sonuçta.
Neyse cevabım keşke aileniz yatırımını kendisi yapsa idi arsanın yarı parası ile kendine daha küçük bir arsa vs alsaydı da sizinle veya ablanızla uğraşmasaydı kendi parasıyla hem size hem damada rezil olmasaydı keşke.
Onlar da böyle öğrenmiş oldu artık

Eşim de ben tam arsa aldığım zaman kendisine araba aldı, o zaman daha nikah yapma fikri yoktu bir ay içinde nikah yaptık nişan tadında, tatin çıkarsa da 3-4 ay sonra düğün yaptık.

Ben şu an arsa satılsa her şeyi annemlere veririm demedim ayrıca. Onların bana (bu sende kalacak) dediği parayı geri veririm dedim. Kendi hakkımı ailem yani eşim ile değerlendiririm.

Maaşlara zam gelirken kredime zam gelmiyor ya hani. Ev ekonomisine katkıda sunabilirim zamanla diyorum…

Adamı sevmiyorsunuz net ilk defa keşke bir koca okusa karısının nasıl bir karakterde olduğunu diye düşünüyorum.. anneniz ablanıza da para verdiği halde daha şimdiden boşanma düşünüp adama mal kaptırmıyorsunuz ki o ortak eviniz için masraf yapıyor.. Planlarınızda kendime araba bir kenarda

Ne zaman? çıkmaz ayın son çarşambasında mı?

Peki canım en çakal benim evet.

Bence kesinlikle sen haklısın annenin yaptığı ne kadar ayıp. Seni eşine karşı küçük düşürmüş

Kınunun daha devamı mı var? Parça parça anlatmışsınız yazılmış. Neyse konuyu anlamadığım için benim yorum iptal.
Ya konuyu başta biraz güncelledim. Ama hanımlar başka şeylere takıldılar ve şu an kocamı sevmediğimi falan söylüyorlar

Bu konuda en doğru anlayan ve yorumlayan kisi sizsiniz bende konuyu ve tüm yorumları okuyunca aynen bunlar gecti aklimdan

“İlerde daha iyi bir ev almak” dediğim kısmı yok sayıp yorum yapmanız. Ayrıca araba alsam da hani eşimle ortak oluyor ya kanunen.

Boşanma düşündüğümü nerden çıkardınız ayrıca? Gece gece güldürdünüz beni ya

Madem arsa en baştan senin değildi, tadilta bu kadar yatırım yapmazdım biraz kenarda birikimimiz olurdu vs diye düşündü.
Ben anlamadım, adam evine gereken tadilatı yaptırmış, eğer senin arsana guvenmeseydi tesisatı yenilemeyecek miydi?
Parkeleri dosetmeyecek miydi? Duvarları boyatmatacak, sorun varsa tesisatı yenilemeyecek miydi?
Kendi evine yatırım yapmış, yapması gereken şeyleri yapmış.
Bu yüzden alkış mi bekliyor, arsaya guvenmese yapmayacak mıymış?
Ayrıca aile de olsa böyle para işleri hep bir beklenti. O yüzden asla bir kuruş bile almak istemem ailemden.
Bence verin kurtulun, o parayı da döviz yapıp acil durum parası olarak tutun köşede
Yarın enflasyondan maaşınız artıp , TL olarak ödediğiniz ev kredisini daha rahat öder hale gelince üstüne biraz daha ekler yeni arsa alırsınız.
Ne şam'in şekeri, ne Arabın yüzü

Güldürdüğüm için para istersiniz diye korkuyorum malum hiç bitmeyen kredi ödemeniz var

Bu konuda en doğru anlayan ve yorumlayan kisi sizsiniz bende konuyu ve tüm yorumları okuyunca aynen bunlar gecti aklimdan
Bu yorum gözümden kaçmış aradaki saçma yorumlar yüzünden.

Şöyle açıklayayım. Mesela ablama 35 bin veriliyor. Bana da babam 35 bin + annem de ayrıca 15 bin veriyor gibi düşünün. Ablama hak geçmesin diye ona da 15 bin biriktirip vereceğini söylüyor ki hak geçmesin.

Evlenirken eşime sadece 15binlik kısım için geri veririm dedim o da annem ablama da 15 bin veremezse hak geçmesin diye.

sorun zaten annemin verdiği parayı geri istemesi.

Ablam ben karışmam diyor malesef.

Oglak burcu musun?

Oglak burcu musun?
Yükselenim oğlak :)
Mesela atıyorum 350 tllik tadilat değil de 150 bin liralık yaptırırdık o zaman diyor.

Zaten kredimin bir yılı kaldı ve temmuzda zam sö konusu.Ben sadece herkesin fikrini merak etmiştim :)

Aile ile işe ortam yatırıma girmem bir daha, azıcık aşım ağrısız başım…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…