- 14 Nisan 2022
- 749
- 730
- 33
- Konu Sahibi kubradididi
-
Bu arada ben size sozlu tartisma konusunda fikir verdim ama eger siddet givi bir durum soz konusu ise istemesenizde ayrilmaniz lazim cunku bu durum tercihten ote guvenlik meselesi haline gelir.Ben onu söylersem elli bin küfür engel eziyet eder bana bir de öyle sert söylersem kıyameti koparır
Sizin bu durumda olmanızın nedeni eşiniz o halde. Aman şunu bunu demeyeyim yapa yapa anksiyete de olur, kendine güvensizlik de, iletişim zayıflığı da. Küfür eziyet nedir yahu, Sizi pıstırıyor, sosyal hayatta tatminsiz olmanıza neden oluyor.Ben onu söylersem elli bin küfür engel eziyet eder bana bir de öyle sert söylersem kıyameti koparır
anksiyetem var nasıl tatminsiz olmama sebep oluyor anlamadımSizin bu durumda olmanızın nedeni eşiniz o halde. Aman şunu bunu demeyeyim yapa yapa anksiyete de olur, kendine güvensizlik de, iletişim zayıflığı da. Küfür eziyet nedir yahu, Sizi pıstırıyor, sosyal hayatta tatminsiz olmanıza neden oluyor.
Adama ağzınızı açsanız sus konuşma kapat şikayet etme... sıralıyor. İki taraf birbirini dinleyip konuya çözüm getirme yok. Diyetisyen sorunun bence şundan bundan oluyor diyebilir. Diyete hazır değilsen başlamak zorunda değilsin, ya da konuşalım listeyi düzenlesin vs demek yerine senin yüzünden sen şöylesin sen böylesin yapıyor. Yani atıp tutmak istemiyorum psikolog uzman vs değilim. Buradan göründüğü kadarıyla yazıyorum. Hayatım memnun kamadığın kısımların üstünden geçelim, tam olarak istediğin ne karar ver ona göre yaptıralım işlemi vs tarzında yaklaşabilir. Eşini yatıştırıp güvende hissetmesini sağlayabilir. Bunun yerine höt zöt yapıyor, sen şöylesin sen böylesin diyor. Normal bir insan 4. diyetisyene gitmez, 2. de çözer sorunu. Siz sorunu çözemeden kaçıyorsunuz. Bana göre bilinçaltınızda yerleşmiş bu. Hizmet, servis aldığınız kişileri kurumları eşinizle bağdaştırıyorsunuz, bir şey söylesem sorun çıkar tartışmaya sebep olurum diye şikayet bile edemiyorsunuz. Gelip evde kendi kendinizi yiyorsunuz.anksiyetem var nasıl tatminsiz olmama sebep oluyor anlamadım
Ay inanamıyorum ya beni anlayan bir kişi daha gerçekten öyle yemin ederim ki çok doğru analiz yapıyorsunuz gelin kız bana kahveye vallahi gelin ya yemin ederim gelin ya tövbe ya Rabbi böyle şey mi olur ya çok rahatladım şu anda beni anlayan insanlar var bu toplumda sizi çok seviyorum size sarılmak istiyorum şu anda iyi ki varsınız Allah size yüzlerce yıl ömür versinAdama ağzınızı açsanız sus konuşma kapat şikayet etme... sıralıyor. İki taraf birbirini dinleyip konuya çözüm getirme yok. Diyetisyen sorunun bence şundan bundan oluyor diyebilir. Diyete hazır değilsen başlamak zorunda değilsin, ya da konuşalım listeyi düzenlesin vs demek yerine senin yüzünden sen şöylesin sen böylesin yapıyor. Yani atıp tutmak istemiyorum psikolog uzman vs değilim. Buradan göründüğü kadarıyla yazıyorum. Hayatım memnun kamadığın kısımların üstünden geçelim, tam olarak istediğin ne karar ver ona göre yaptıralım işlemi vs tarzında yaklaşabilir. Eşini yatıştırıp güvende hissetmesini sağlayabilir. Bunun yerine höt zöt yapıyor, sen şöylesin sen böylesin diyor. Normal bir insan 4. diyetisyene gitmez, 2. de çözer sorunu. Siz sorunu çözemeden kaçıyorsunuz. Bana göre bilinçaltınızda yerleşmiş bu. Hizmet, servis aldığınız kişileri kurumları eşinizle bağdaştırıyorsunuz, bir şey söylesem sorun çıkar tartışmaya sebep olurum diye şikayet bile edemiyorsunuz. Gelip evde kendi kendinizi yiyorsunuz.
Bizim toplum 2 nedenden ilerleyemiyor.Ay inanamıyorum ya beni anlayan bir kişi daha gerçekten öyle yemin ederim ki çok doğru analiz yapıyorsunuz gelin kız bana kahveye vallahi gelin ya yemin ederim gelin ya tövbe ya Rabbi böyle şey mi olur ya çok rahatladım şu anda beni anlayan insanlar var bu toplumda sizi çok seviyorum size sarılmak istiyorum şu anda iyi ki varsınız Allah size yüzlerce yıl ömür versin
Ama kendiniz yazdınız başaramadılar değiştirdim.Dört diyetisyen de birbirinden başarılıydı hepsi mükemmel insanlardı aynı zamanda ama ben o zamanlar diyet yapma psikolojisinde değildim:) ve sürece devam etmedim… başarıyla ılgılı sorun yok
Doktorlar çok fazla vitamin yazmıyor sınırdaysa okey yazdıkları form da hep devletin karşıladığı. Özel hastanede bile çok nadir. holistik fonksiyonel vs ilgilenen doktorsa yazıyor. Takviye gıda ilaç diye geçmediği için sıkıntı olmuyor ama dikkatli olmak lazım. Mesela influencerlar sürekli kolejen öneriyor ama içinde hyaluronic asit varsa su tutuyormuş. Babaannem için muayenesine 8 bin tl verdiğimiz doktor söylemişti kolejen alalım mı diyince. Ki o doktorun verdiği diğer takviyeler gerçekten işe yaradı kadın 95lerden 75lere indi. Tansiyon şeker ilaçları gitti. Yerine 10 tane vitamin geldi
Kırıldığım ve kızdığım zamanlarda bende sizin gibi derdimi açıklamaya çalışanlardandım sonra kendime dedim neden kırılan sensin birde kendini anlatmak icin didiniyorsun.. Siz haklıda olsanız suçsuz da olsanız anlamayan anlamıyor empati kurmayan kurmuyor . Ben bıraktım bunu açıkcası zamanı gelince 2 gün 3 gün neyse ortalık sakinleşince konuşma şansımız olunca anlatıyorum onun dışında inanın yorulursunuz kendinizi ifade etmeye çalışmaktan. Sizde bir anormallik yok hizmet alamayıp memnun kalmıyorsunuz .eşinizin beğenmiyorsan başka yere bak demesi lazım sonucta hizmet karşılığı ödeme yapıyorsunuz :) yoooo iyiyse iyi kötüyse kötü yani benimde kuaför konusunda dikiş tutturamadıgım dogru diyorum artık gitmiycem ama gidiyorum mecbur:)eşlerinize Kırıldığnızda kızdığın da ya da haklı olduğunuzu düşündüğünüzde tepki mi gösterirsiniz kendinizi açıklamaya mı çalışırsınız yoksa susup kenara mı çekilirsiniz?
Ben kırıldığımda açıklamak durumunda kalıyorum ve bu durumdan çok yoruldum evet açıkladığımda anlıyor ama ben sürekli olarak kendimi açıklamaktan çok yoruldum. Mesela bugün diyetisyenle ilgili bir problem yaşadım bana 12 adet vitamin verdi ve bu vitaminler benim midemi çok bulandırdı kustum diyetisyen değiştireceğim dedim daha önce evet dört tane diyetisyene gittim ve başarılı olamadı uyum sağlayamadım vs bu diyetisyenle iyi gidiyordu fakat 12 tane vitamin vermesi bana garip geldi ve vitaminlerin hepsi aynı firmadan firmayla anlaşmalı olduğunu düşündüm ve zor bir gece geçirdim açıkçası içtiğimde ne yapabilirim üstüste yolunda gitmiyorsa bir şeyler evet haklı dört tane diyetisyene gittim ama bir türlü uyum sağlayamadım en çok uyum sağladığım buydu ama verdiği fazla vitamin kafamı karıştırdı zaten dişçimi de değiştirdiğimi kuaförümü de değiştirdiğimi hiç kimseden memnun kalmadığımı söyledi ve bunu sürekli söylüyor fakat eğer memnun kalmıyorsam böyle bi hakkım memnun kalmama hakkım yok mudur? Yani acaba ben kimseden memnun kalmayan berbat bir insan mıyım diye düşünüyorum bazen ve herkesi memnun etme çabası oluşmaya başladı artık ben de mesela kuaför saçımı kötü yaptığında çok güzel olmuş elinize sağlık demek zorunda kalıyorum ya bilmiyorum ben mi garibim belki de ben de bir anormallik vardır ama gerçekten memnun kalmadığımdan memnun kalmadığımı söyleyip i değiştiriyorum hizmet aldığım herhangi bir kurumu bu anormal bir durum mu arkadaşlar sizler memnun kalıyor musunuz yaptırdığınız her işlemden mesela kendimi sorgular oldum..
Yalan söylemeyin ama herşeyi de söylemeyin bence. Sizin icin söylemiyorum suan söyleyeceklerimi. Erkek beyni ile kadın beyni asla bir degil hemfikiriz bu konuda bence. Siz hizmet alamadıgınız icin mekan değiştirmektan şikayet ediyorsunuz ama bunu eşiniz memnuniyetsiz olarak algılıyor bu kuaför de kötü diğeri de kötü hepsi mi kötü yani diyip dönüp sizi memnuniyetsizlik ile suçluyor :) her dogru her yerde söylenmez. Yani bazı şeyleri de bilmek zorunda değiller eşinizi en iyi tanıyan sizsiniz. Onun dilini onun az bucuk nasıl yorum yapacagını bilen sizsiniz yani o yüzden işi bilin ama işe gitmeyinEvet memnun kalmadığımı eşime söylüyorum ama memnun kalmıyorum gerçekten ne yapabilirim ki gerçekten kötü gidiyor bir şeyler demek ki yalan söylemiyorum sonuçta.. evli misiniz siz ne yapıyorsunuz mesela eşinizle paylaşmıyor musunuz
ben emzirirken diyete başladım. Bebeğim de alerjikti birçok gıdayı yiyemiyordum. Ona göre diyet listesi yaptı. Hem süt için hem kilo için diyet yapmama rağmen 1 tane vitamin önermedi. Güzel de kilo verdirmişti. Online diyetisyendi üstelik. Birinci de bulmuştum aradığımı. 4 tane dolaşsam diyet yapmam şişman gezerim şerefimleGörüyorlar ama sonuç olarak doktor değiller. Aile hekimleri bile her şeyi reçete edemiyor, uzman doktor gerekiyor bazen. Diyetisyen ne alaka diye düşünüyorum...
Ben diyet yaparken iç hastalıkları uzmanı tahlillerime bakmıştı, karaciğer yağlanması olduğu için not düşmüştü. Diyetisyen ona göre düzenledi diyetimi.
O kadar vitamine ihtiyaç varsa, doktora yönlendirmesi daha doğru olmaz mı? Altında yatan nedene bakılır.
Uzman doktorlarda yapıyor bunu bu arada. Devletin karşılamadığı takviyeleri öneriyorlar
Evet kan tahlili sonucu eksik olan değerler ama bana fazla geldi galiba bilmiyorumAma kendiniz yazdınız başaramadılar değiştirdim.
Gerçekten bende ayni düşünürdüm dört diyetisyen değiştir halen kiloda değişim yok .
Demekki asil siz birşeyleri yanliş yapiyorsunuz .
Vitamin konusunda sorsaydiniz neden 12 tane diye ,neye göre .
Kan tahlili yapildimi ?
Eksik olan değerlermi var
Bu sabah özüBizim toplum 2 nedenden ilerleyemiyor.
1- Hayır diyememek
2- Ayıp olmasın diye mış gibi yapmak.
Konu durum sorun neyse istemiyorsan istemiyorum diyeceksin. Daha flört aşamasında başlanıyor taviz verme kendini yok sayma saydırma. Kayınvalide zorbalar, eşimin annesine saygısızlık olmasın, kayınpeder zorbalar büyüğüme saygısızlık etmek istemedim, eş zorbalar aslında normalde çok iyidir. Hep derim sevgi saygıdan sonra gelmeli. Benim kızlarım boyumu geçti, her şeyi rahatça söyleyebilecekleri bir ortam sağladım. Kandırma mış gibi yapma yalan söyleme ihtiyacı kalmıyor. Çok kötüyse çok kötü, yapmak yemek giymek gitmek gelmek... zorunda değiller. Kızım sen karar ver neyi nasıl istediğine dedik hep. Elin oğlu gelip de üzerlerinde baskı uygulayamasın zorbalamasın diye manevi yönden güçlü olmalarını istedim. Bu da önce ailede evde başlıyor.
Ben siz olsaydım sorunlarımı kendim çözmeye başlardım. Ya ben buna bu kadar para veriyorum niye istediğim gibi olmuyor derdim. Hizmet servis verene kabalaşmadan şunu bunu istedim ama başka sonuçlar alıyorum düzeltelim, gerekiyorsa çıkartalım ekleyelim ama istediğim olsun derdim. Diyetisyenden kaçmayın, tam tersi yolunda gitmeyen bir şey tespit edilirse karşılıklı daha iyi sonuç alınır. Şu kişinin vücuduna şu bu gıda iyi gelmedi, açlık hissi yaşanıyor vs daha özenli dikkatli yaklaşır. Bu bir süreç, bir günlük bir şey değil. Kocanızın yaptığı gibi sizi azarlayacaklarını düşünüyorsunuz. Tartışmaktan kaçmak için 9 saat araba maraba süremem, rahatsız olan gitsin.
Eşiniz bir davar yalnız. Boş beleş kankisini ezikler gibi davranıyor size. Küfür hakaret aşağılama değersizleştirme hepsi var. İkinize de değişim şart ama istemeyeni zorla tedavi edemezsin. O nedenle önceliği kendinize verin. Adam sizin peşinizde dolaşsın siz onun peşinde değil.
ya aslında evet vitaminler tok tutuyor işe yarıyor kadın da kötü bir diyetisyen değil iyi bir diyetisyen bence ama bana ağır geldi ve bunu belirttim kendisineGerçektenmi ????
Lütfen hayirina aldiği takviyeleri listesini yaz şuraya .
Vallaha bende 80 yaşinda gibi görünüyorum
Önceki konuda neden eşinizle ayrı şehirde yaşamaya bu kadar hevesli olduğunuz anlaşıldı. Gel dedi geldim git dedi gittim. Köle hayatı. Ama işte bir yandan da finansal sponsorluk. Böyle bir hayat iste yapacak bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?