- 8 Mart 2019
- 7.141
- 34.007
- 548
- 39
- Konu Sahibi kubradididi
-
Görüyorlar ama sonuç olarak doktor değiller. Aile hekimleri bile her şeyi reçete edemiyor, uzman doktor gerekiyor bazen. Diyetisyen ne alaka diye düşünüyorum...Niye kız diyetisyenler de yanilmiyorsam bu dersleri görüyorkuzenim diyetisyen kan tahlili olmadan liste yazmıyor ama hiç takviye gıda önerdiğini duymadım yarın sorayım.
Valla detay biliyorum desem yalan olur ama kan tahlili istediklerini biliyorum. Kuzenim de şey demişti abla kan değerlerinde eksiklik vs vs varsa biz ne yaparsak yapalım istenilen sonuç elde edilmiyor ya da falanca degelerlee yüksekse x besini tetikliyor gibi gibi.Görüyorlar ama sonuç olarak doktor değiller. Aile hekimleri bile her şeyi reçete edemiyor, uzman doktor gerekiyor bazen. Diyetisyen ne alaka diye düşünüyorum...
Ben diyet yaparken iç hastalıkları uzmanı tahlillerime bakmıştı, karaciğer yağlanması olduğu için not düşmüştü. Diyetisyen ona göre düzenledi diyetimi.
Doktorlar çok fazla vitamin yazmıyor sınırdaysa okey yazdıkları form da hep devletin karşıladığı. Özel hastanede bile çok nadir. holistik fonksiyonel vs ilgilenen doktorsa yazıyor. Takviye gıda ilaç diye geçmediği için sıkıntı olmuyor ama dikkatli olmak lazım. Mesela influencerlar sürekli kolejen öneriyor ama içinde hyaluronic asit varsa su tutuyormuş. Babaannem için muayenesine 8 bin tl verdiğimiz doktor söylemişti kolejen alalım mı diyince. Ki o doktorun verdiği diğer takviyeler gerçekten işe yaradı kadın 95lerden 75lere indi. Tansiyon şeker ilaçları gitti. Yerine 10 tane vitamin geldiGörüyorlar ama sonuç olarak doktor değiller. Aile hekimleri bile her şeyi reçete edemiyor, uzman doktor gerekiyor bazen. Diyetisyen ne alaka diye düşünüyorum...
Ben diyet yaparken iç hastalıkları uzmanı tahlillerime bakmıştı, karaciğer yağlanması olduğu için not düşmüştü. Diyetisyen ona göre düzenledi diyetimi.
O kadar vitamine ihtiyaç varsa, doktora yönlendirmesi daha doğru olmaz mı? Altında yatan nedene bakılır.
Uzman doktorlarda yapıyor bunu bu arada. Devletin karşılamadığı takviyeleri öneriyorlar
12 tane vitamin nedir Allah aşkınao diyetisyeni bende direk değiştiririm, hatta ben en başında dediklerini görünce almazdim
Ya bilmiyorum normal değil mi 12 tane içtim altı tane verdi günde iki kere ama hep hepsinin de içerikleri aynı ve hepsi aynı firmadan bilmiyorum kafam karıştı12 tane vitamin nedir Allah aşkınao diyetisyeni bende direk değiştiririm, hatta ben en başında dediklerini görünce almazdim
Aldığım çoğu hizmetten memnun kalmıyorum, çünkü geneli pahalı ve işini düzgün yapan insanlar azaldi. Mesela son kuaförüm saçımı b.k gibi yapti, dünya para ödedim diye içimde de kaldı. Bir daha gitmeyi düşünmüyorum, saçımı evde boyamaya devam edeceğim.
Diyetisyene gittiğimde de liste yapıp göndersin istemem, bir şekilde beni motive etmeli.
Sanırım bende berbat bir insanım
Baktı tahlillere aslında eksikliklere göre de vitamin verdi ama vitaminlerin içeriği hep aynı mesela altı vitamin var altısında da B vitamini var içeriğinde B vitaminleri var altı tane vitaminden B vitamini almak ne kadar mantıklı bilmiyorum hepsinin özellikleri ayrı mesela ama hepsinde b vitamini var c var khepsi multivitamin ya mesela ben aslında sabah yedide uyandım hala uyuyamıyorum ya uyuyamıyorum çok enerjim yani midem de bulanıyor garip hissediyorum bugün kendimiKüçümsemek için demiyorum ama diyetisyenin tahlillere bakarak 12 tane vitamin önermesine ben bir tarafımla gülerim. Düşünmeden alıp kullanana da aynı şekilde
İnsan iç hastalıklarına gider, tahlilleri yaptırır. Doktor gerek görürse kullan der zaten.
8 yıllık evli biri olarak esimde bazen hiç memnun olmadığımı söylüyor. Dürüst olmam gerekirse onun dediklerini dinlemiyorum geneldepeki eşinize bunu belirttiniz mi evli misiniz bilmiyorum ama o ne dedi önemli olan bu benim için çünkü boşanma seviyesine geliyoruz böyle konular konuşulduğu zaman neredeyse ama ben de az değilim gerçekten ya eskiden bekarken dükkan falan basardım şimdi yine evlendiğim için basmıyorum
Altı tane ilaç verdi günde iki kere alıyorum 12 tane oluyor ya şikayet edecek kadar bir durum yok zaten verdiği vitaminler eksikliklerimle alakalı ama beni çarptı yani bana fazla geldiAynısinı yazacaktım, başka bir insana al 12 hap iç diyen insan bariz kafadan kontaktırkonu sahibesi sağlık bakanlığına şikayet etmeli
Sizin tahlillerinizi doktorunuz görmedi mi?Baktı tahlillere aslında eksikliklere göre de vitamin verdi ama vitaminlerin içeriği hep aynı mesela altı vitamin var altısında da B vitamini var içeriğinde B vitaminleri var altı tane vitaminden B vitamini almak ne kadar mantıklı bilmiyorum hepsinin özellikleri ayrı mesela ama hepsinde b vitamini var c var khepsi multivitamin ya mesela ben aslında sabah yedide uyandım hala uyuyamıyorum ya uyuyamıyorum çok enerjim yani midem de bulanıyor garip hissediyorum bugün kendimi
Altı tane ilaç verdi günde iki kere alıyorum 12 tane oluyor ya şikayet edecek kadar bir durum yok zaten verdiği vitaminler eksikliklerimle alakalı ama beni çarptı yani bana fazla geldi
ya doktorlarda çok ilaç veriyor ben anlamıyorum açıkçası muhtemelen anlaşmalı firmalarının ilaclarini veriyorlar yani prim aldıkları firmaların ilaclarini veriyorlar doğru düzgün bir doktorda kalmadı ki hepsi paralı asker gibi çalışıyor neredeyse gittim bir endokrin doktoruna o da 50.000 tane ilaç verdi tahlillerime bakıyorum hiçbir şey yok ama sürekli bir ilaç yüklemesi…Vitamin deyip kontrolsüzce kullanmayin, gerekli olursa doktor kullanın der zaten
Diyetisyen doktora yapmış aslında bilmiyorum… kustum zaten bugün istifra ettim eşim de bunu gördü biliyor panik atak geçirmişsindir dedi… reçete değil aslında reçete etmedi vitaminlerin isimlerini söyledi hepsi de aynı firmadan ya şikayetle falan uğraşmam tabii ki ama ne bileyim işteAblacım 6 da çok, deli misin 6 tane hap içersen kusarsın kalırsın. Vitamin eksikliğin varsa doktordan alırsın, diyetisyen hicbir şey recete edemez. Acilen bırak o diyetisyeni ve şikayet et.
Şu an nasıl bilmiyorum ama eskiden doktorlarin kapılarında mumessiller hep sıra oluyorduya doktorlarda çok ilaç veriyor ben anlamıyorum açıkçası muhtemelen anlaşmalı firmalarının ilaclarini veriyorlar yani prim aldıkları firmaların ilaclarini veriyorlar doğru düzgün bir doktorda kalmadı ki hepsi paralı asker gibi çalışıyor neredeyse gittim bir endokrin doktoruna o da 50.000 tane ilaç verdi tahlillerime bakıyorum hiçbir şey yok ama sürekli bir ilaç yüklemesi…
Zaten bence de böyle olması gerekiyor bence sağlıklı olan bu hala mümessiller var evet hala kapıda beklıyorlar :)Şu an nasıl bilmiyorum ama eskiden doktorlarin kapılarında mumessiller hep sıra oluyordu
Ben doktora hangi ilaçları ne için yazdığını mutlaka soruyorum. Kafamda soru işareti varsa başka doktordan görüş alıyorum. Tatmin olana kadar bir sürü doktora gidebilirim yani. Doktordan pozitif elektrik alamadım diye başka doktora gittiğimde olmadı değil
Benim sosyal anksiyete gibi bir problemim var bu yüzden çevremde çok fazla insan yok zaten çünkü ilk adımı ben atmam insanlarla iletişim kuramadığım için ama kötü niyetimden değil bunun için tedavi görüyorum şu anda fakat onun dışında iletişimde olduğum insanlar oluyor onlarla çok iyi anlasiyorum çok eğlenceli biriyim uyumlu biriyim aslında.. eşime memnun olduğum bir çok konudan da bahsediyorum ama iş yaptığım konularda galiba biraz fazla detaycıyım yani iyi olmasını istiyorum bir de ayıptır söylemesi 10.000 TL verdim üç haftalığına kusursuz olmasını beklemekte haksız mıyım sizce hayatımda gördüğüm en pahalı diyetisyen mesela daha önce dişçi konusunda da problem yaşadık o dişçiye de tonla para Ödemiştik az bir para ödemedik 300.000 TL ödedik yani şimdi oturdum ödemeleri söylüyorum ama bir düşünün bu kadar para ödüyorsanız en ufak bir küsur gözünüze batmaz mıydı ben bu kadar para ödüyorum istiyorum ki kusursuz bir hizmet alabileyim yoksa herkesle iyi geçinirim benDiyetisyen konusu dışında yazıyorum. Bu arada günde 6 takviye çok gibi geldi bana da. Neyse… Bir arkadaşımız var asla uyumlu olmaz. İllaki kendini inandırdığı bahanelerle haklı çıkar memnuniyetsiz olur. En güzel cümlesinden sonra bir ama gelir. Eğer hep kendinizi haklı görüyorsanız bir gözden geçirmenizde fayda var. Haklıysanız ne ala değilseniz gerçekten etrafınızdaki insanlar için zor ve gittikçe iletişimi kesilecek kişisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?